Комисията „Софиянски“ ще мисли още два месеца

Мандатът й се удължава до 7 януари, тогава ще се реши дали ще искат имунитета на екскмета на столицата
27 окт 2005 14:14,
Комисията „Софиянски“ ще мисли още два месеца
Стефан Софиянски отърва няколко от делата заради депутатския си имунитет. Снимка: Булфото
Парламентът удължи с два месеца срока на действие на временната комисия, създадена заради искането на главния прокурор Никола Филчев за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Стефан Софиянски. Решението подкрепиха 126 депутати, 39 бяха против, а седем се въздържаха.

Едномесечният срок на действие на временната комисия изтича на 7 ноември, когато тя трябваше да представи пред Народното събрание становището си по първото искане на главния прокурор Никола Филчев за снемане на депутатския имунитет на Стефан Софиянски във връзка с делото за Централните хали.

Депутатите приеха, че мандатът на комисията ще бъде продължен до 7 януари, като тя ще проучи и трите новопостъпили искания от главния прокурор за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Софиянски по делата за сделките за Бизнес-центъра на ул. "Гурко" 1, за "Милениум-център" и за местността "Погребите".

Председателят на комисията Пламен Ранчев обяви, че тя ще се произнесе и по четирите искания в рамките на гласувания от парламента срок.

Още по темата:

Филчев се вкопчи в имунитета на Софиянски по още две дела

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание