По стар обичай: Станишев преизбран с над 90%

Лидерът на БСП получи подкрепата на 809 делегати на 47-ия конгрес на партията
23 ное 2008 10:40,
85
По стар обичай: Станишев преизбран с над 90%
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев бе преизбран на поста си от делегатите на 47-ия конгрес на социалистическата партия.

Той получи подкрепата на 809 души, което е 97,47% от общия брой на делегатите, който е 894.

Неговата кандидатура бе единствената за председателския пост.

От 894-ма делегати са гласували 853-ма.

Недействителните бюлетини са 23.

За председател на Общопартийната контролна комисия е избрана Валентина Богданова.

Избрани са и 27 членове на Висшия съвет на социалистическата партия.

Сред тях е и вицепремиерът Меглена Плугчиева. Това съобщи председателят на Комисията по провеждане на избора Дора Янкова, след като делегатите на 47 конгрес на социалистическата партия решиха да не провеждат втори тур на гласуване, а оставащите 92 места във висшия орган на партията да бъдат попълнени с избраните по реда на получените гласове на първия тур.

Освен Плугчиева във Висшия съвет влизат още министрите Емилия Масларова и Петър Димитров, депутати, общински съветници и областни управители.

При гласуването на решение как да продължи избора на членове на Висшия съвет на партията бяха предложени два варианта - да се проведе втори тур и чрез тайно гласуване да бъдат избрани оставащите 92 членове на съвета или те да бъдат избрани чрез висшегласие на всички делегати в залата.

"Навлизаме в много важен решаващ период пред избори. Висшият съвет, който взема тежки и отговорни решения от името на партията, трябва да има високоморална легитимност", каза  лидерът на партията.

От своя страна депутатката Татяна Дончева заяви: "Думите за висока представителност са много хубави, стига да не се сблъскват с истинската реалност. Системата на гласуване позволява игри с листите. Да избегнете разсейването на гласовете, е безсмислено. При тази система на работа - да не излязат пак сметките без кръчмар".

Снощи бяха избрани 62-мата делегирани членове на ВС на БСП, между които е и бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

Сергей Станишев е избран за председател на Висшия съвет на БСП за първи път на 15 декември 2001 година. Тогава днешният премиер побеждава с подкрепата на 67% от делегатите. На второ място остава Румен Овчаров, на трето Бойко Великов.

Кандидатурата на Станишев е издигната лично от Георги Първанов, спечелил няколко месеца по-рано президентските избори.

Година и половина по-късно Станишев отново печели доверието на делегатите на 45-ия конгрес на социалистическата партия. Тогава той печели 94,93 % от гласовете.

За него гласуват 637 делегати от общо 746. Станишев получава най-много гласове и като член на ВС на БСП - 89%. На второ място е Янаки Стоилов с 84% и на трето - Стефан Данаилов с 82%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
меги преди 15 години
Вместо както стана в другите страни комунистите да станат по-ниски от тревата, да бъдат изритани позорно от властта, да не смеят да припарят до лапането вече, у нас нашите специфични демократи почнаха пазарлъци с тях - оттогава, та до ден днешен! А ние се оставихме да ни правят на - и дори дълго не съзнавахме, че сме точно това. Вместо да закопаем завинаги трупа на комунизма в гробищата, ние допуснахме той да си остане все оня призрак от времето на Маркс, или по-скоро да стане вампир, и то доста охранен, впрочем, който да ни пие кръвчицата години наред и все повече да дебелее. Ето това е резултатът на нашата специфична българска олигахично-комунистическа демокрация. Демокрация ли казах? Айде де
83
0
 
0
 
! Отговори
Факт преди 15 години
Много думи, много плява, а истината е проста - демократи ни управляват, демокрация има в България, геноцида над народа на България също се осъществява от демократи. Та набиите си го в главите няма чеввени, сини, пембени, има демократи.
82
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
пак плаче по онова време когато в университета се влизаше с предимство за активни борци......спомнете си и неговото активно участие във форума за учителската стачка...докторските протести..Пак хлъзгав избягващ да отговори на конкретни въпроси..платен червен манипулатор в медийното пространство...Няма лошо, но ако казваше Истината за червените олигарси и кардиналите от ДС!истината за милиардите раздадени под масата ..истината за милиардите източени от страната..истината за политическият червен чадър над мафия..куку не виждам твоята позиция за наркодиларите пред училищата и полицият която ги прикрива..къде е позицията ти за кварталните наркодилари и районния полицай дето си пие кафето гратис с тях..Аре Куку и ти са част от този червен батак, гладен червен кърлеж.. Шумкарите или така наречените партизани бяха в голямата си степен пладнешки разбойници..интелектуалците ги избихте със скалъпени процеси..справка Тр.Костов...Политиката на БСП не е нито дясна нито лява..Това е политика в интерес на червената номенклатура, на червената партокрация ..Червеният терор се представяше чрез СИК..ВИС...клуб777..И днес никой не иска да се разкрие как се натрупаха стотици милиони?Не съм ни най-малко за уравниловката!Смятам че и днес ако всички започнат от нулата рано или късно ще има пак богати и бедни..Проблема не е че тези хора станаха богати по престъпен начин, проблема е че и днес се продължава с червеният геноцид над българският народ!
81
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
90% BUXAXAXAXA SEKTA SEKTAAAA
80
0
 
0
 
! Отговори
Михаил преди 15 години
Живея от доста години в Канада и ще ви кажа тук,какво се прави когато падне сняг,за Европа не знам как е.Още в 4 часа сутринта започват да се движат малки камиончета -снегорини, които минават из всички улуци и изчистват снега,за да могат хората които тръгват на работа към 5-5.30 часа да се изнесат спокоино до магистралите.Аз лично живея в ерия и сутрин като станавсичко е почистено, правят почистването през ноща.Тези, които живечт в собствени къщи,сами си почистват пред домовете,но улицата и тротоарите се почистват от общината.За Европа,нямам мнение,но специално за София мисля,че общината трябва да се грижи за тротоарите и улиците,а не хората масово да си чупят краката.
79
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 15 години
Искахте дясна политика - имате я. БСП е най-дясната партия в България след 1989-та година. Въпросът е защо хем искате дясна политика, хем не искате най-дясната партия БСП да я провежда?! Да ви е честито продължаването на най-дясната политика от Станишев. Ккато е добре известно в БСП са най-голямите демократи, най-голямите капиталисти и най-голямите привърженици на пазаранта икономика, нали това искахте? Защо сега се оплаквате?
78
0
 
0
 
! Отговори
Станоев преди 15 години
Авторът на материала манипулира читателите, което е недопустимо за уважаваща себе си новинарска агенция! Кр. Премянов не е избран с 4% от гласовете!!! Той беше сред първите 27 избрани -17 -ти по ред!
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пак е добре щом изборът е под 100%.
76
0
 
0
 
! Отговори
Doni преди 15 години
MI SHtE KRADAT.. KATO CHELI TI NQMA DA KRADESH ? VSEKI BULGARIN NALI GO ZNAM BE.. JADEN ZA PARI .. A KATO NQMA VSE NQKOI MU E VINOVEN ! ARE DUHAITE SUPATA BSP NA VLAST ! BOLI ME K.U.R.A ZA BUDESHTETO NA DURJAVATA !
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Другарю Станишев, 23 души не са гласували за вас, трябва немедлено да бъдат установени и изгонени от нашата партия. В БСП няма място за мерзски предатели.
74
0
 
0
 
! Отговори
ani преди 15 години
894 делигати.другарите се стапят.Няма да ги бъде на тези избори.Дано чуят Дончева какво казва.Криви ще им излязат сметките.Не че Борисов е цвете но България е в пропаста.Тежко ни ......
73
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Да честитим избора за главен секретар на Комунистическата партия на Другаря сЕргей Станишев!
72
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Този е ненормален и едновременно с това и екстрасенс - той знае,че тия,които чакаха за чорапи във фоаето много съжаляват,че неса гласували за Станишев,а невалидните бюлетини всъщност сав негова подкрепа...Ако паднеш на главата си или стрелят внея - ще се спасиш на 97.47 % - няма какво да се засегне...
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хубаво, но аз на моите им казах че ако гласуват пак за БСП няма да им пращам по 600 лв всеки месец за да успеят да се прехранват и да идат на Позитано 20 от там да им дадат.
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Затова форумци влезте в сайта на НОВОТО ВРЕМЕ-novotovreme.bg, регистрирайте се онлайн и станете членове за да участвате в изграждането на една нормална държава, нека ПРОМЕНИМ ДОСЕГАШНОТО СТАТУКВО КАТО ИЗГОНИМ БСП И ДПС ОТ ВЛАСТТА, но затова вместо да си дискутираме темите във форума е необходимо всички НИЕ да излезем да гласуваме на предстоящите избори!!!!Само ние МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ НЕЩАТА В БГ, затова БЪДИ БГ.
69
0
 
0
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
golem smeh. ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha tozi vic sum go slu6al..!
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tezi sa po zle i ot DPS !
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
DA "Синя теменужка" - pravi go.
66
0
 
0
 
! Отговори
Синя теменужка преди 15 години
Това , че си на скъпо и прескъпо парно, това , че си крал и доносничел по времето на тоталитаризма и си полупограмотен от тях и имаш интернет и пишеш глупости , прави ли те по различен от ония с вълнените чорапи , както сам ги обиждаш !
65
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
Абе ей тези са болни мозъци,ама по-лошото е , че разболяха и нацията,докато управляват.