Хвалбите на властта. Цели 12 излъскани стр. за БГ в немско издание

Станишев, Плугчиева и Грънчарова като едни оракули вещаят добрини за България, критиката липсва
30 дек 2008 18:35,
58
Хвалбите на властта. Цели 12 излъскани стр. за БГ в немско издание
Колаж: Dnes.bg

В германския всекидневник Ханделсблат излезе платена притурка за България.

На общо 12 цветни страници са поместени обширни интервюта и статии с видни български политици и експерти по наболели проблеми.

Заглавието на притурката е "България - шансове за растеж чрез политика на стабилност".

Българското знаме и това на ЕС красят първата страница на притурката за България.

Под знамената - до снимките на Шератон, катедралата "Александър Невски" и парламента - стои надпис "Успех в борбата срещу корупцията".

Корупцията и борбата срещу нея са едни от основните теми, на които се спират почти всички политици в притурката.

Началото поставя премиерът Сергей Станишев в обширно интервю под заглавие "България е добре подготвена за международната финансова криза - борбата срещу организираната престъпност напредва".

По отношение на финансовата криза Станишев изтъква стабилността на българската финансова система.

"Банките не се нуждаят от помощта на чуждестранни финансови институции", казва той.

Кризата обаче може да засегне износа, тъй като 60 на сто от него са насочени към страни членки на ЕС.

В борбата срещу организираната престъпност правителството е постигнало повече напредък от което и да било друго правителство, казва Станишев и продължава:

"Основният проблем не е в това, че престъпните групировки и корумпираните служители не се изправят на съд, а че процесът е прекалено дълъг.

Успехи се очакват и в борбата срещу корупцията в европейските фондове", изтъква Станишев.

"Българският глас в Брюксел" - така пък е представена министърката по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

Тонът й може да бъде не само дипломатичен, но и суров, четем в материала.

"Чрез бруталното въвеждане на добри и коректни практики" Грънчарова иска да подобри имиджа на страната.

Министърката подчертава още, че съществуващият обществен натиск върху страната може да се използва като мотор за положителното й развитие.

Меглена Плугчиева пък е определена като "новата сила", която с германско старание следи правилното усвояване на европейските фондове за България.

Пред изданието тя разказва как се е развило сътрудничеството с ЕС, с кои предизвикателства трябва още да се пребори страната и предимствата и недостатъците на България като нов член на общността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За борбата срещу организираната престъпност Станишев тук казва: "Основният проблем не е в това, че престъпните групировки и корумпираните служители не се изправят на съд, а че процесът е прекалено дълъг." С прости думи казано - няма смисъл да пращаме на съд пръстъпници и корумпирани, щото много дълго се мотае процеса, а и докато съда не ги признае за виновни, те са си де юре невинни, на свобода и пак си вършат престъпления. А по бързата процедура съдим само разни супер дребни риби.
56
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
въпреки тези 12 платени страници, които струват цяло състояние, немците повече вярват на собствените си медии, както и на техни съседи и приятели, които вече са се "парили" у нас. вместо да пишат похвали слова, политиците да се стегнат и да свършат някаква полезна работа за страната.
55
1
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
1. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е... твърдението, на А.Догановия премиер, че: - "В Европейския съюз страната ни е в ролята на дежурен виновник...", макар че от три месеца, ТОЙ ВОДИ ТОЗИ СПОР С ЕВРОИНСТИТУЦИЙТЕ, още не е признал ЛИЧНАТА СИ ВИНА за спрените пари!!! А защо Европа спря парите - ЗАЩОТО Българската КЛЕПТОКРАЦИЯ, която няма политически цвят, с енергичната помощ на ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЧАСТ ОТ ПАРЛАМЕНТА, КРАДЕ, при това не в Европейски, не и в Световни, а в КОСМИЧЕСКИ РАЗМЕРИ!!!2. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е..., че "..."това, което се случва в света се усеща вече и в България, та "това го знае всяко хлапе"..., и САМО Премиера на А.Доганов ОЩЕ НЕ ЗНАЕ, че "това", се нарича Световна (а всъщност Американска) криза и продължава да твърди..., че КРИЗАТА НЯМА ДА ЗАСЕГНЕ БЪЛГАРИЯ...(В същност КОЙ ЛИ МУ ВЯРВА...).3. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е... това, че: - "Парите били спрени за това, че нямало проекти..." Само премиера на А.Доганов не знае и неразбира още, че: Партийте спечелили избори, чрез УПРАВЛЕНСКИТЕ СИ ПРОГРАМИ и държавните инструменти - Правителство и Парламент, създават в икономиката и обществото "ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА"... ПРИНЦИПА Е МНОГО ***..., ВСИЧКО СТАВА С ПАРИ, А ТЕ СА КАТО ЕЛ. ТОК - ВЪРВЯТ ПО НАЙ-МАЛКОТО СЪПРОТИВЛЕНИЕ... СЛЕДОВАТЕЛНО..., Трябва да се създават ИЗГОДНИ УСЛОВИЯ ЗА ИНВЕСТИРАНЕ, в отрасли и производства с "НАЙ-МАЛКО СЪПРОТИВЛЕНИЕ" (ЗА ПАРИТЕ)... А ПРОЕКТИ ИМА МНОГО И САМО ТОЙ НЕ ГО ЗНАЕ!!! ЗАТОВА ТРИ ПЪТИ ДА, НА ИСТИНАТА, ЧЕ ТОЧНО правителството на А. ДОГАНОВ, Е ВИНОВНО, пред цялата ни НАЦИЯ за това, че ПАРИТЕ от Еврофондовете и бюджета, са ОГРАБЕНИ или са отишли в БЕЗПОЛЕЗНИ НА ИКОНОМИКАТА НИ ОТРАСЛИ..., АБЕ... ВНУШИТЕЛЕН НАПРЕДЪК... 4. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е... това, което знае всяко бебе в България - ФАКТА, че НАЙ-ГОЛЯМОТО "СЪПРОТИВЛЕНИЕ", което едни пари могат да срещнат е КОРУПЦИЯТА... Премиера на А.Доганов, възприе от "патрона" си, ТОВА НАЙ-УРОДЛИВО ОРИЕНТАЛСКО ЯВЛЕНИЕ, творчески го доразви и сега, тя избуя у нас в ГАЛАКТИЧЕСКИ РАЗМЕРИ... ДА-А-А, ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН НАПРЕДЪК... 5. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е... и това, че: ...ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ вече е ясно, защо сме НАЙ-БЕДНИТЕ, НАЙ-ОГРАБЕНИТЕ И НАЙ-ЛЪГАНИТЕ, ЕВРОПЕЙЦИ ЖИВЕЕЩИ В ЕДНА ОТ НАЙ-БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ!!! А правителството ни е, НАЙ-КРАДЛИВОТО, НАЙ-БАНДИТСКОТО И НАЙ-ЛЪЖЛИВОТО В ЕВРОПА!!! Това обаче се знае и от марсиянците... и затова тези дни пристига, от тях за Мандатоносителя А.Доганов - "ПОДАРЪК" - ИСТИНСКА ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ, срещу ДРЕБНАТА услуга, България да направи с тях СЪВМЕСТНИ КОСМОДРУМИ..., но... това има и едно предимство - след изборите лесно ще изпратим Триглавата ламя - от където е дошла!!!
54
1
 
0
 
! Отговори
Български патриот преди 15 години
Как не Ви е срам бе?! До там ли я докарахте - да плащаме за лъжехвалбите Ви! Както тук, така и там Ви знаят, нали и те са потърпевши от комунистическото зло??!! "С дявола ортак, но в наша полза!"- това ви е морала. Кога ще се осъзнаете! Кога ще спрете да менторствате? Стига вече! Не Ви искаме! Скрийте се. С вас се срамуваме. В света комунизма го забравиха, а нас комунисти /болшевики/ ни още управляват! Как да не се срамуваш?! Съглашателството с комунистите е престъпление! За какво зове президента - Гоцето?! Скрийте се някъде вече! Не можем да Ви гледаме. Не се показвайте вече и по телевизиите! Не ходете по чужбините! Срамота е! Възкръснали паметници!
53
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето това имаше предвид Президентът в новогодишното си слово. Едва ли има друга нация, дето с такова опиянение да се самооплюва. А кой ли плаща "платените публикации" на правителствата напр. на Словакия или Холандия? Дали пак българското правителство или собствените им?
52
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
az sam v Germania v momenta i otkrovenno bih kazal che tazi pliturka pochti nikoi ne q e prochel.Tuk horata znaqt kakvo e v BG,mnogo ot horata sa opareni po edin ili drug nachin ot BG politici,mafiq ili obiknovenni djepchii.Imich se pravi sas smeli deistviq sas golqm efekt a tova koeto sa napravili e propilqni pari hvarleni na vqtara.
51
1
 
0
 
! Отговори
Паисий преди 15 години
О неразумни йуруде! поради що се срамиш да се наречеш Българин, ами само спамиш и от рода си на приказки се делиш, а на улицата като се срешнем *** по деяния си ти. Бегай оди у "европа" ние Българите отдавна сме тук! и когато "европейците" с конете си спяхя и ядяха слама ние злато обработвахме и централизирано отопление на крепостите си имахме! Аиде юроде аиде бегаи махаи се и остави нас бедните Българи спокойно да си живеем!!
50
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
14.01.2009 е датата,да спрем тоя срамен маскарад
49
1
 
0
 
! Отговори
lisygera преди 15 години
колко е платено и то кои джоб искам да знам аз и за каква кризса говори комуснита като имаме криза от 20 години
48
1
 
0
 
! Отговори
666 преди 15 години
някой българин вижда,усешта,пречили му таз криза България от както съществува е в криза
47
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако беше жив Паисий, щеше да каже "Поради що срамиш EU, българино ! Пари ли не ти дадоха, границите ли не ти свалиха, хуманитарна помощ ли не ти пратиха...и все *** и варварски народ си остана !"
46
1
 
0
 
! Отговори
а преди 15 години
Тоя явно живее в паралелна действителност
45
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това заглавие докато го схвана трябваше да го прочета 5 пъти
44
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Щото умря ***,дето ги хвалеше...
43
1
 
0
 
! Отговори
стига стига преди 15 години
ООО неразумни юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин? ... това го е казал Паисий Хилендарски и сега важи с още по голяма сила от когато и да било ние си го правим така приятели ние и никои друг
42
1
 
0
 
! Отговори
Нямам преди 15 години
хора спрете се малко съдете ги никой не е казъл да не ги съдите но все пак се опитват да направят нещо това не е с цел само да казват колко е "хубата" страната ни казват за проблемите ни (цел съм цялата статия) това е цел привличане на финанси и туристи то ако не е Сергей Станишев ще е друг какво ако това го беше направил Бойко Борисов - какво пак щяхте да плюете нали хайде да ви видя станете депутати и какво вас ще плюят , и в крайна сметка нищо все едно и също . Хайде ! Хайде да ви видя като сте толкова на ясно с политиката като сте толкова отворени защо не се вдигнете на ПРОТЕСТИ аааа кажете ми де всички плюят ама си натискат и парцалите и си мълчът , не е ли така ???!?!?!?! Аз имах да кажа нещо преди вече почти 12 години и го казах бях на блокадите на Парламента бях от хората които се вдигнаха и имаше ефект ама сега не е е така докато НИЕ народа си мълчим нищо няма да се промени . Ама БЪЛГАРИНА е *** ще се остави до последно да го мачкат нали така ?
41
1
 
0
 
! Отговори
Batko Bobi преди 15 години
Вие, управниците, начело с със серГЕЯ, не знаете ли, че наглостта и глупостта нямат граници. Вие, наглите лъжци, не знаете ли, че народа не пасе трева. Вземайте си шапките и си заминавайте! това е най-доброто, което можете да направите за България.
40
1
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
120-годишната терористична организация си прави международен PR.Докога ще търпим това безочливо, лъжливо и крадливо племе да продължава да смуче соковете на нещастната ни Родина?
39
1
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Колко е платил българския данъкоплатец за рекламата на тази крадлива шайка?
38
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Господ да ви убие