Борисов: Калашников детска играчка ли е?

Цветанов: НС трябва да предприеме реформа в съдебната система
3 авг 2010 22:14,
610
Борисов: Калашников детска играчка ли е?
Снимка: БГНЕС

Висш съдебен съвет, който е изцяло избран и в него са изпратени представители на БСП, ДПС и НДСВ, не може да е Висш съдебен съвет, който да направи реформата в съдебната система.

Това заяви пред БНТ премиерът Бойко Борисов по повод пускането на част от задържаните по време на операциите „Килърите” и  „Всичко коз“.

Още по темата

Има и обжалване, и достатъчно доказателства, които допълнително ще се съберат. Приемаме, че автоматът Калашников ...не е за извършване на престъпление. Това се детски играчки. Разговаряхме с колегите, които са правили операцията. Всичките са изключително разстроени от това, което се е случило днес и много амбицирани. Така че ще продължим напред, допълни Борисов.

Народното събрание трябва да предприеме реформа в съдебната система, категоричен е от своя страна вътрешният министър Цветан Цветанов.

Държавата е безсилна пред съдебната система. Безотговорно и обидно е за всички, които се стремят да правят честен бизнес в България, и за всички българи, които плащат данъци на държавата, каза още вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


610
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до днес.бгсменете снимката.лично бойко ми каза, че на тази не се харесва
46
6
 
8
 
! Отговори
Седераст-Пед.раст преди 13 години
Бойко само така хващайте ги колкото да лъжете народа,че вършите нещо,на кой му пука за хората продължавай така гледай на теб да ти е добре и на Цвети банката да е пълна с държавните милиони.
45
3
 
6
 
! Отговори
Габър преди 13 години
Арест и публичен разстрел на съдиите!!!!
44
4
 
6
 
! Отговори
киро преди 13 години
ХАХАХХА СЪДЕБНА СИСТЕМА ;)))в България няма такава и всеки убиец крадец и *** си ПЛАЩА да бъде пуснат --те затова съдиите ги назначават с пари -виж *** КРАСЬО дето ги назначавал без да бачка с луксозна кола и шофьор --ама кой седи зад него !??;)))ВСИЧКО Е ПОШЛО В *** и скоро всички чуждестранни ИНВЕСТИТОРИ който са останали ще избягат!!!!
43
2
 
6
 
! Отговори
По-малко популизъм преди 13 години
Много говори малко действа,това е за мен новия ни премиер.Иска ми се хората да го помнят с добро,да направи нещо хубаво за страната,но наистина популизма на новото правителство ми идва в повече.Искам да видя реформите и "един от най-добрите бюджети в ЕС" а не само на думи,искам да видя пълен резерв,по-пълен отколкото като го завариха,а не да го изпразнят и да ни залъгват с популистки глупости.
42
0
 
0
 
! Отговори
Gamer преди 13 години
Има един доста забавен филм - Играта на играчките.
41
4
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Не лъха спокойствие от твоето изказване - виждаш ми се изнервен...
40
7
 
8
 
! Отговори
слайди преди 13 години
некомпетентни са тъпите милиционери - едно читаво доказателство не могат да съберат; и друго нещо- я си представете как след операция на полицията меркел саркози или дори путин се изтъпанват по телевизията да дават пресконференции заедно с вътрешните си министри и обявят някого за виновен без съдът да се е произнесъл - нали има презумция за невиновност; не сме във времето на вишински все пак.
39
4
 
6
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Хубавото е, че този специализиран съд може да действа и за ББ и ЦЦ. Божа работа.Голям кеф днес на делото Всичко коз".Герберите дори не знаят как се установяват данъчни задължения.Няма един документ.Доказват данъчни престъпления като използват екстасензорни възможности. Всичко е от оперативна информация - Ганка казала на Пенка, а данъчната от Русе всички се чудеха какво прави там.Да бяха прочели малко и от ДОПК.Как определиха тези 250млн. - на око.То големи иксперти бре!Веднага да се закрие НАП
38
3
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 13 години
А ти пък разбирачо, знаеш ли че България е най-бедната държава. Знаеш ли, че в която друга държава да отидеш няма да видиш толкова Х6-ци и МЛ - и, а останалите хорица да карат таратайки на по 20-30 години? Знаеш ли, че тези джипове не са купени от редовни бизнесмени, които си плащат данъците? Как така пък 20 години за нашите съдии все няма доказателства? В другите страни ги съдят, а за нашите съдии - няма доказателства. Държава в държавата ли ще правят. Ами тогава догодина бюджетът на 1/5.
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бе нещо бойкогъзолизците много угрижени ми се струвате...я бързо да си изпиете хапченцата....
36
2
 
3
 
! Отговори
2 преди 13 години
AZ ne sim obiden g-n Premier, no tryabvat sigurni dokazatelstva, taka pise v doklada na ES,podobra koordiniranost m/u instituciite i mnogo drugi raboti ,taka ce se sirdete na CECO.
35
2
 
8
 
! Отговори
До № 35 преди 13 години
Притеснен си. *** и пръдни на архара на Президента. Ще ти олекне.
34
4
 
16
 
! Отговори
kk преди 13 години
Да,гн Борисов!Калашникът не е детска играчка!Съдете собственикът му за незаконно притежание!Но какво общо има това оръжие с "килъри","без коз"!Иде реч за некадърността във ведомството на МВР и Прокуратура!Повдигайте подкрепени с доказателства обвинения!А не да казвате,че Държавата не е в състояние да се пребори със съда!Ами подайте си оставките!Държавата,това сте Вие!Не сте в състояние да се преборите с некомпетентността си !!!
33
0
 
1
 
! Отговори
PAVGen преди 13 години
Дали някой друг ще успее да превъзмогне оцеляването и ще каже истината, такава каквато е в действителност?
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е забавно господа-другари кога за вас пожарникар стана обидна дума?! Нали доскоро ни казвахте че трудовите професии са достойни за възхищение и са по високо от интелектуалните!? Ама нали онова недорузумение Станишев така говори -та и вие повтаряте като папагали!
31
5
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Другарю, по спокойно, и ако обичаш излагай факти!!!...Може би днес не си намерил сянка а?...
30
6
 
8
 
! Отговори
123 екс уай зи преди 13 години
цоката и боката май взеха на доката (чети доганеца) филийката. той беше ненадминат арогантен и вулгарен в остроумните си и ефектни лафове. само че с лафове политика не се прави и доказателства не се събират, а с методична работа, която почива на добро образование. нито цоката нито боката нито доката го имат и затова се държат като пехливани. за разлика от тях съдиите си четат уроците и колкото и тъпо да изглеждат стоят здраво на земята. аман от псевдо лидери дето си мислят че водят овце на паша.
29
7
 
18
 
! Отговори
КОЙ - КОЙ Е! преди 13 години
Kой е Лазар Груев? Бивш съветник на Първанов, председател на президентския юридически съвет. Кой е главният прокурор на България? Борис Велчев, внук на друг един Борис Велчев, член на Политбюро на ЦК на БКП също бивш съветник на президента. Кой е председател на Конституционния съд? Евгени Танчев, син на небезизвестния Петър Танчев, втория човек в йерархията на държавата по време на Живковия режим. Той, както и конституционните съдии Димитър Токушев, Пламен Киров и Ванюшка Ангушева са посочени от сегашния президент. Кой заседава във ВСС и определя кадровата политика и приоритетите на съдебната власт? Съставът, избран от парламентарното мнозинство и президентската квота при управлението на тройната коалиция, на която бабуваше отново Първанов. Изводът: въпреки че по Конституция няма никакви правомощия, благодарение на калпавия основен закон президентът е поставил свои хора на всички важни позиции в съдебната власт което му позволява много успешно да саботира всякакви опити за борба с корупцията и организираната престъпност.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
съгласен съм,че престъпноста намаля. няма отвличания.вярвам,че това са убииците на галев, но малко по сериозно от страна на полицията не може без доказателства, не може да се пребиват невинни хора, неможе на ромънците да не се вземе алкохолна пробва,не може лечков да показва среден пръст и да не спира на полицаи и цветанов да го оправдава, за това че ритал топка с борисов. по сериозно момчета и който не си върши работата да се наказва така ще останат кадърните полицаи- естествен подбор