Няма прошка – махаме всичко незаконно, кани се Плевнелиев

"Другата седмица сме на язовир "Искър", после – на голф игрище"
Обновена: 16 ное 2010 19:30 | 16 ное 2010 19:30,
145
Няма прошка – махаме всичко незаконно, кани се Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

"Навсякъде където има влезли в сила заповеди за премахване на незаконни обекти, те ще бъдат премахнати. Следващата седмица ще бъдем на язовир "Искър", по-следващата седмица ще бъдем на голф игрище". 

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. 

Министърът каза, че не е информиран за писмо от жителите на Несебър с молба да останат в незаконните постройки през зимата и след това сами да ги събарят.

Още по темата

"Който и да пише до мен, законите и правилата трябва да се спазват", заяви той.

По думите му експертите ще преценят дали искането на граждани на Несебър е изпълнимо или не.

Плевнелиев допълни, че ДНСК носи отговорност за неизпълнение на решение на ВАС по отношение на незаконните постройки и инспекторите ще попаднат под ударите на закона.

"Всяка сграда, ако е незаконна, ще бъде премахната. Не говорим за 5 или 6 къщи, а за 1600. Всички те, когато дойде времето, ще бъдат съборени. В момента визираме около 200 обекта, които са с влезли в сила заповеди за събаряне", каза Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
joni преди 13 години
Като си толкова отворен защо не кажеш името? Големи фантасмагории имаш но изобщо не си в час.
129
0
 
0
 
! Отговори
fk преди 13 години
gotino e da se pravi6 na ministar.vsa6tnost drygari drygarki i izob6to gospoda i gospodarki.nikoi ne ypravlqva bg.tova e edna ogromna iluzia.prosto blatoto stava o6te po mirizlivo i daje se poqvqvat novi vidove v nego.
128
0
 
1
 
! Отговори
Яна преди 13 години
А кога ще премахнат *** гета? Те са срам и позор за Б-я,развъдник на всякакви болести,протитуция и престъпност.
127
0
 
1
 
! Отговори
shosholinka преди 13 години
Хайде пак на двойния стандарт. За кокошка, няма прошка. А кога ще отидете да събаряте при язовир Ивайловград палатите. Само прах вдигнахте. Защо пак по най-беззащитния удряте. Не Ви е срам, мръсни ***....
126
0
 
1
 
! Отговори
botsos преди 13 години
Щом от общината на разрешават да се строи, дай да си го построим без разрешение и полсе да лаем, че ще ни бутат китните домове! Селяци. Ми утре ако поискате да убиете някой и не ви разрешат какво следва? Да го убиете и после да викате, че сте дискриминирани и никой нищи не ви дава. Я се осъзнайте малко. Мислите ли какво ще се случи с Несебър, ако спрат парите от Юнеско? Не мислите нали? Аз ще ви кажа какво ще стане - ще измрете от глад, защото ще има отлив на туристи и няма да имате пари!!!
125
0
 
1
 
! Отговори
doco преди 13 години
Тази крайно непопулярна мярка трябва да бъде извършена! Вината постройките да не са узаконени са и на ПРЕДИШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА,областните управи и на общините! Всички ядяха от тази ясла, но се свърши!!! Дано и сега управляващите да не мерят с двоен аршин, а да продължат в този дух и на други места- покрай морето и язовирите, във ВИП зоните и т.н. и т. н.
124
0
 
0
 
! Отговори
ceco преди 13 години
nezakonnoto si e nezakonno ...vseki da gleda sebesi a ne drugite ;)
123
0
 
2
 
! Отговори
миро преди 13 години
Кой ще събори оградата на Ц. Цветанов по закон и тя е незаконна в неговото село трябва да е 1.50 а тя е над човешки бой ?Защо не узакониха на хората с лични собствени къщи ремонтите с глоби и обшината да им пребере парите и да се сложи край на корупцията в общините Това е пак предизборен пияр ама ако си мислят че хортата ще гласуват за тях на местните избори и цяла Б-я ще е герберска май ще останат излъгани.Нека си оправят законите като хората и за бедни и богати да е един а не да мислят сямо за своите интереси .Защо не започнаха от Софииско там дали е наред всичко?Да събарят всичко що е на държавна земя построено. То е незаконно . А общините да нямат толкова тромави процедури за ремонти и да почнат съборят всички съборетени паметници на култа , че не сямо са грозни но и опасни или да ги ремонтират и ако собствениците не си платят да им ги отнемат в полза на община ,държаваи др .Вместо да си напълнят буджетите общините тормозят хората. Кое е законно в Бг всеки знае от бай тошево време е така,а през последните 20 г се увеличи в пъти и то пак от Главата замириса не от бедните хорица.И пак се почна от обикновенния човек само той е нарушил закона а дали е така?
122
0
 
5
 
! Отговори
an преди 13 години
I KAKVO BUTNA BE DRUGARU PLEVNELIEV? BARAKITE NA DREBNITE RIBKI KROTU6KI LI? ZA6TO NE BUTNE6 HOTELITE NA DRUGARQT MILEN4O VEL4EV? ILI TAM 6TE TE BIQT PRES PRASTITE, DRUGARU PLEVNELIEV? AMI TEZI HOTEL4ETA NA PLAJNATA IVICA, KOI 6TE GI BUTNE BE DRUGARU MINISTAR? TOZI FILM SME GO GLEDALI DRUGARI MINISTAR. PRAH I PQSAK V O4ITE NA PROSTOLUDIETO. NO OVCETE SA SI VINOVNI, ZA6TOTO 21 GODINI IZBIRAT OT TRITE NAI DALGOTO. ZATOVA MUTRESTANIQ E V TINQTA KALTA I POMIQTA.
121
2
 
4
 
! Отговори
Димитров преди 13 години
Ха да видим м-р Плевнелиев,като има влязла в сила заповед за бутането на приюта в Нови хан,дали ще я изпълни,или с промените в закона ще я прехвърли на съответната община?.
120
1
 
6
 
! Отговори
Зак преди 13 години
Само така. Всички по реда да се съборят. Но и нещо повече - какви са тези година или две за обжалване. Да се съкрати процедурата и още догодина да ги бутнат.
119
0
 
3
 
! Отговори
Българка преди 13 години
Николай Трифонов, бивш кмет на Несебър каза: "Законът трябва да се спазва, но 27 години никой не си е мръднал пръста да направи правила и норми, които трябва да се спазват от всички. Възможно е някой да е имал интерес този план за развитието на Несебър да не се реализира, защото когато се работи на парче, имаш възможност да държиш административно човек или група хора или да получаваш нещо.
118
2
 
9
 
! Отговори
1331 преди 13 години
Само така тази държава има закони Правителството работи въпреки нападките на червените
117
0
 
9
 
! Отговори
май май преди 13 години
но дали ще дойдете в София, Банско, Слънчев бряг примерно....?
116
0
 
15
 
! Отговори
от мен преди 13 години
Само така !! Правилата са за всички !
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смешен/на/ си. Как ще събориш хотела на Милен Велчев след като има всички необходими документи????
114
2
 
9
 
! Отговори
Вики преди 13 години
Защо не се започна от сараите на Доган?Само в парк Росенец в Бургас са 4-5 "малки"къщички.Да последва "хотелчето" на Милен Велчев в СлБряг;този/наследствения/на Костов в Ахтопол;после "малките"къщички в Пампорово,Сандански и къде ли не.Много бързо и лесно сини,жълти,червени,атакисти,яневци и сие гербери искат да ликвидират "незаконни"неща в една поначало незаконно държава.
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всяка сграда, ако е незаконна, ще бъде премахната. Не говорим за 5 или 6 къщи, а за 1600. Всички те, когато дойде времето, ще бъдат съборени. В момента визираме около 200 обекта, които са с влезли в сила заповеди за събаряне", каза Плевнелиев.
112
0
 
7
 
! Отговори
До Петрова преди 13 години
Процедурите по премахване на незаконните строежи е дълга и тромава-минават около 3 години докато и последната инстанция на съда се произнесе-така ,че там евентуално ще събарят по-късно.Но аз се радвам като гледам събарянето защото е крайно време българина да спре да си мисли ,че законите важат само за другите и постоянно ще му се разминава.
111
1
 
5
 
! Отговори
Петрова преди 13 години
Хубаво, но да бяха почнали от Ивайловградския язовир.