Вотът на доверие – уговорен мач и запушване на скандалите

Какво мислят Сергей Станишев и Мартин Димитров за хода на Борисов
Обновена: 19 яну 2011 06:30 | 18 яну 2011 23:15,
228
Вотът на доверие – уговорен мач и запушване на скандалите
Снимка: Булфото

Няколко часа след като стана ясно, че министър-председателят ще поиска вот на доверие от Народното събрание, са факт и първите коментари на лидери на политически партии.

Според председателя на БСП Сергей Станишев решението на премиера показва, че управляващите искат формално да "запушат" скандалите и да дисциплинират мнозинството.

Бойко Борисов може да получи вот на доверие в парламента, но не е ясно какъв е вотът на обществото, коментира червеният лидер пред БТА.

Станишев, който по-рано обяви, че основната цел на левицата е свалянето на правителството, заяви, че не са дадени отговори на въпросите, които вълнуват хората – дали управляващите покровителстват контрабандата, къде се губят 2 млрд. лева от контрабанда и защо хората живеят по-бедно.

Председателят на СДС Мартин Димитров определи хода на Бойко Борисов като "уговорен мач", при който е ясно, че "за" ще гласуват ГЕРБ и Атака.

Още по темата

"С този вот на доверие на практика нищо няма да се промени", коментира синият лидер. Според него, без да са ясни фактите около изнесените в последните дни аудиозаписи на управляващи, искането за вот на доверие е "опит за замазване на положението".

"Фактът, че в момента искат вот на доверие, означава, че са много притеснени и не знаят какво правят, което е лошо за България", допълни Мартин Димитров.

В сряда той ще обсъди с колегите си от СДС и от Синята коалиция общата позиция на парламентарната група.

"Против съм да се водят разговори с ГЕРБ за подкрепа, ние публично трябва да поставим нашите искания, за да не се спекулира", каза лидерът на СДС.

По думите му подкрепата на сините би зависила от това дали управляващите ще приемат поставяните и преди искания за спиране на АЕЦ "Белене", за освобождаване на кадрите на Държавна сигурност от администрацията и за определени персонални промени в правителството.

Той изрази съмнения, че управляващите биха подкрепили тези искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
0
 
! Отговори
До Светлана преди 13 години
Преди да се държиш толкова надменно и да даваш съвети на другите хора, само ще те попитам едно нещо: смяташ ли, че България ще става за живеене, ако всички хора работят това, което работиш и ти ? Ясно е, че някои хора в някои сектори се справят добре. Напр. телефонистите. Обаче НЕ МОЖЕ цялата държава да се състои от телефонисти, нали ? Смисълът на държавността не е ТВЪРДА РЪКА, за която мечтаеш. А организация, която да създава НОРМАЛНИ условия за работещите във ВСИЧКИ СФЕРИ. Само с телефони, не!
209
3
 
2
 
! Отговори
Error 404 преди 13 години
Смешно е точно Станишев да си отваря най-много устата.Когато имаше възможност да направи нещо се оклепа до ушите, сега пак на всяко гърне меродия....еми извинявайте, уважаеми, но този път седнете и замълчете.Крадеца въка "дръжте крадеца".
208
0
 
5
 
! Отговори
SILANCE преди 13 години
219,кога е имало безплатно здравеопазване?Никога!Дори прабаба ти и баба ти са плащали,но под различно наименование - част от ДОД.Даже не си за съжаляване - толкова си задръстен!
207
0
 
13
 
! Отговори
До Атакист преди 13 години
Я кажи кои от тия 20 принципа на Атака се изпълняват от ГЕРБ та вашия пудел му е толкова предан.Нито една точка.Защо го подкрепяте тогава бе тутманици
206
1
 
12
 
! Отговори
Валери преди 13 години
Няма да мине номера със запушване на скандалите. Все по-често ще питаме правителството защо унищожава икономиката, здравеопазването, образованието.Ще искаме ясен отговор защо министъра на вътрешните работи покрива контрабандата и защо премиерът отменя проверката за незаконната дейност на Мишо бирата.
205
10
 
1
 
! Отговори
Атакист преди 13 години
За всички заблудени и неуравновесени лица, които критикуват АТАКА се препоръчва да прочетат нейните/на партията/ 20 принципа и после по съвест да си отговорят: лошо ли е да имаш безплатно здравеопазване и образование, да се дава приоритет на българския бизнес при обществени поръчки, да имаме достатъчно силна армия срещу евентуален агресор, да тачим българското и България, да имаме висок жизнен стандарт....Българофоби, туркофили и неандерталци да не четат!
204
2
 
10
 
! Отговори
AMERIKANO™ преди 13 години
НЕКА ДА ГЛАСУВАМЕ В САЙТА НА БТВ , ЧЕ ТАМ ПОНЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ РАЗБЕРЕ БАТ БОЙКО КОЛКО ХОРА ГО ПОДДЪРЖАТ. И НЕКА ДА МУ ПОКАЖЕМ ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СИ ХОДИ!!!
203
2
 
10
 
! Отговори
ЯНЕ преди 13 години
АКО ГЛАСУВАНЕТО Е ТАЙНО -БОКО ТИКВАТА СИ ОТИВА!
202
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ОЦЕЛЯВА ЕДИНСТВЕНО С ГЛАСОВЕТЕ НА АТАКА, ; НЕМА ТАКОВА ПРАВИТЕЛСТВО ; !БОРИСОВ МНОГО СИ ЗЛЕ ЩОМ БОЛЕН СИДЕРОВ ТИ Е ГАРАНЦИЯТА!
201
0
 
5
 
! Отговори
AMERIKANO™ преди 13 години
НЕКА ДА ИМ ПКАЖЕМ КОЛКО ГИ ИСКАМЕ В САЙТА НА БТВ ИМА АНКЕТА ДАЛИ ПОДКРЕПЯМЕ ВОТА. АНКЕТАТА Е В СТАТИЯТА ЗА ВОТА. НЕКА ДА ИМ ПОКАЖАМ ГЛАСА НА НАРОДА А НЕ НА ТЯХНИТЕ ПОСЛУШКОВЦИ В ПАРЛАМЕНТА!!!
200
0
 
6
 
! Отговори
До Д-р Лекува Герб преди 13 години
Наистина тия успяха най - вече да спотят досега непримирими още от 1923г. противници. Еко имат някаква заслуга това е точно тази! С наглостта и безмерната си некадърност направиха невъзможното доскоро - премахнаха една почти незаличима линия на разделение в обществото, защото независимо от миналото , все пак всички искаме нормална демокрация и ЗАКОННОСТ!
199
0
 
8
 
! Отговори
До 211 преди 13 години
Защото е малко да ти натисна плюса, искам да кажа , че това което си написал е абсолютно вярно.Много хора от малкия и среден бизнес подкрепихме Герб ( афишираха се като дясна партия бсе пак), но разочарованието последвало само два -три месеца по - късно беше потресаващо!
198
0
 
14
 
! Отговори
do 210 преди 13 години
Ако се занимаваш с бизнес в момента или с предпиремачество, щеше да знаеш, че НИКОГА, НИКОГА в БГ не е имало по корумпирано и крадливо управление от сегашното. Дори в мутренските години. Целта е да се отнеме имуществото на хората, и всички да висим на банките без собственост и образование.
197
11
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
Гласувах за ГЕРБ и ако се наложи пак ще гласувам защото те поне изплакнаха прахта от очите на хората! Хората трябва да разберат, че държава без корупция няма, въпроса е до къде стига тя, също така трябва да разберат че ГЕРБ е по-малкото зло в сравнение с останалите злобеещи хора, които се самоизяждат защото дойде някой от някъде си и им събра сичката попара!
196
0
 
9
 
! Отговори
100 ххх преди 13 години
Точно преди три месеца написах, че България се нуждае спешно от правителство на националното спасение. Онзи ден случайно чух, че и лидерът на "Подкрепа" е на същото мнение.
195
0
 
13
 
! Отговори
208 преди 13 години
BorisOFF,CvetanOFF,GERB never
194
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe ei sme6nicite ot sds nali ako ima izbori niama da vlezete v parlamenta be glupaci!s dve race 6e glasuvam za gerb!6e se uverite 4e po dobro niama da doide
193
15
 
1
 
! Отговори
Светлана преди 13 години
Д-р Лекува Герболест; В последните 20 години начина ми на живот не се определя от Костов,Сакскобурготски,Станишев а и от предишните.Аз определям как да живея.Ако не работя - мизерия.Ако работя малко - съществувам - но ако работя достатъчно живота ми харесва.Около мен има хора които казват - за толкова пари не си цапам ръцете, аман от това правителство да дойдат други да се оправим.Тези думи ги слушам от години - те си чакат да дойде някой да ги оправи.ГЕРБ ще получат моя глас за твърдата ръка !
192
6
 
1
 
! Отговори
Светлана преди 13 години
Д-р Лекува Герболест: съжалявам, че трябва да го напиша но всеки учважаващ себе си човек се старае да пише грамотно.Не знам колко е вашия интелект но думите ви са продукт на манипулации на тези които искат хаос в държавата, искат да се докопат до лостовете на държавата,а може би и неизпълнени обещания към тези които са ги вкарали в парламента.Но се чудя вие какво ще спечелите от това говорене.Защо всеки смята,че държавата му е длъжна - 1 г. бях безработна - от 2008г работя и до сега .
191
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Единствените които ще увеличат рейтинга си след това гласуване са сините. Те не носят тежестта на тройната коалиция. Няма да подкрепят некадърното управление.