Дянков готов с Пакт за финансова стабилност

За промяна на преките данъци ще се иска квалифицирано мнозинство на НС
Обновена: 8 фев 2011 18:04 | 8 фев 2011 18:03,
95
Дянков готов с Пакт за финансова стабилност
Дянков обясни идеите си пред студентите. Снимка: БТА

Правителството ще внесе в парламента Пакт за финансова стабилност с три мерки във фискалната политика.

Това каза по време на лекция в Нов български университет вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Мерките предвиждат лимит на дефицита, ограничаване на преразпределителната роля на държавата и увеличаване на преките данъци - само с одобрение на квалифицирано мнозинство на парламента.

Първоначалната идея на финансовия министър беше те да се изменят чрез референдум.

Пактът за финансова стабилност е най-важната финансова тема и при успех на тази идея в България, тя може да се възприеме и от други държави, обясни Дянков пред студентите.

Той посочи, че България е минала през най-тежката финансова криза от Втората световна война насам и че правителството през миналата година е успяло да задържи натиска върху бюджета за по-високи харчове, но този натиск продължава и през тази година, и затова ще е добре, ако се приемат мерки за финансова дисциплина.

Дянков каза, че мерките от пакта трябва да залегнат в Конституцията на държавата, за да бъде това дългосрочна политика.

Финансовият министър заяви, че лимитът на дефицита, който ще залегне в пакта, ще е ясен до седмица, но той ще е доста по-строг от Маастрихтските критерии за членство в еврозоната, които предвиждат дефицит от 3 процента.

Още по темата

„В последните две години 24 държави от ЕС увеличиха данъците, а България е една от страните, която не ги увеличи. Увеличението на данъците е лошо за страна, която има да догонва средноевропейските държави по стандарт“, обясни Дянков, цитиран от БТА.

Затова според него е важно да бъде много по-трудно увеличаването на преките данъци. Мярката, предлагана от него, предвижда това да може да става само с гласовете на две трети от всички депутати - или 160 депутати.

Вицепремиерът каза, че според него всеки трезвомислещ член на парламента ще гласува за приемането на Пакта за финансова стабилност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
3
 
! Отговори
Iyordanov преди 13 години
И идея се нямам защо ми написа отговор, който няма нищо общо с това което съм писал.Аз писах че 80% от негастивните коментари са за това че ще се вдигат преките данъци а Дянков не казва и не предлага това. Трябва да се чете преди да се коментира.Не ме разбирай погрешно, и аз не съм му фен, но като се пишат такива глупости ще го защитя. А тоя долу дето иска да вдигат данъци - да му ги вдигнат персонално :)По неговата логика, трябва непрекъснато да се вдигат данъци.
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей Йорданов , аз не съм съгласен да стоя гладен , само за да угодя на някой *** .Живота и икономиката си имат свои закони , които действат от векове .Тоя сега ще ги измисля отново ! Или иска да припомни за себе си на задокеанските си приятели , които им е през оная работа за този ръб!
65
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този капуш се мисли за за Маркс и Енгелс взети заедно ! Предложението му звучи добре , ама е необмислено и тъпо ! Ами така с невдигане на данъци , всеки управляващ *** само за няколко години ще фалира държавата , когато си поиска / не че и тия не ни водят на там/
64
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в този форум пишат само недорасляци и пубери дето само *** са им в главите.на който не му харесва дянков да ходи да си издянка една бърза и да се успокои.нищо й няма на статията и на изказването му
63
0
 
18
 
! Отговори
56 преди 13 години
Тоа хубавец, както е зяпнал, да си пише веднага оставката, защото на Велчев ще му се размине(Абе Англия го казва).ама Дянков ще го разкарват сума ти години по прокуратури.
62
6
 
6
 
! Отговори
IYordanov преди 13 години
"Затова според него е важно да бъде много по-трудно увеличаването на преките данъци. Мярката, предлагана от него, предвижда това да може да става само с гласовете на две трети от всички депутати - или 160 депутати."Писна ми от ***, които знаят всичко по всяка дисциплина. ЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ.
61
1
 
24
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
С ВСЕКИ ДЕН ГЕРБ СТАВА ВСЕ ПО НЕПОНОСИМ.
60
17
 
7
 
! Отговори
IYordanov преди 13 години
Половината сте ***, които не са прочели и статията ама като видят Дянков и данъци на едно място плюят.Четете и осмислете:"Мерките предвиждат лимит на дефицита, ограничаване на преразпределителната роля на държавата и увеличаване на преките данъци - само с одобрение на квалифицирано мнозинство на парламента"Това не означава че ще се вдигат преките данъци а че иска законова промяна - Преките данъци да могат да се вдигат само при одобрението на 2/3 от парламента. Чели - недочели плюете!!
59
0
 
9
 
! Отговори
Player преди 13 години
Дянков готов с Пакт за АНАЛНА стабилност от към ебачът САЩ.САЩ ЩЕЛИ ДА ПРОКАРАТ НОВИ ИДЕЙ ЗА СОБСТВЕБИ ОБЛАГИ.
58
1
 
15
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
толкова се е окалял в мълсотия, че даже и нещо привидно умно да прави, всеки вече се чуди какви ли лични интереси стоят за това решение. най-лошото е, че вече никой им няма доверие за елементарни неща даже. хора, идете си, за да може държавата да потръгне. понаядохте се, стига толкоз. дойде ред на хората да си потърсят интересите. стига с тия масонски схеми вече, ееее.
57
1
 
4
 
! Отговори
darcas преди 13 години
до номер 56 - ти си егати буржоата, защо се хвалиш бе, не те ли е срам:))
56
3
 
20
 
! Отговори
ДПС в Сибир преди 13 години
Дянков в СИБИР - като министър по заледяването на блатистите местности!
55
2
 
12
 
! Отговори
ламбо преди 13 години
ей брад пит ли си ,флик ли си ,*** на брад пит с очила ли си ,не те знам ,обаче ми се струваш голямо тъпо олигофренче и то лъжливо ,май си ***
54
1
 
16
 
! Отговори
tashko преди 13 години
Дянков е абсолютно ОЛИ!
53
2
 
18
 
! Отговори
uu преди 13 години
ДЯНКОВ АБЕ КАТО ВИ СЪБЕРА С СТАНИШВ ГЕЯ ПА ПО ЕДНА КИРКА И НА ДВАМАТА *** И БОЙ И *** ЗАСТАНИШКА САМО ЖЕНИ!!!!!!!мамичката ви ***--СЪСИПАХТЕ БЪЛГАРИЯ ИЗРОДИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
52
2
 
24
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
Средна работна заплата 500 лв. Пенсия 120 - 300 лв. Газ 130 лв. ток 50 лв. телефон - 25 лв.Данък сграда, смет и за входа - 30 лв. на месец. Билетчета - 30 лв. Студена вода 15 лвРазходи за кола дума да не става :)и 200 лева за храна.народе докарали сме я до ръба на оцеляването ако щете ми вервайте.
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
,,При успех на тази идея,може да се приеме и от останалия свят,,.Какъв мозък,какво съвършенство...Само ние,българите можем да се радваме на некадърници.
50
2
 
18
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
За каква фин. дисциплина каканиже тоя ловешки *** ?!Стотиците хиляди УЖ самотни, трайно-безработни *** продължават да получават луди пари, за всяко чаавеВместо нула или 35 лв. , детските на *** са по 59,15 лв. + 78 лв. за "самотната" майка месечноТези майки нямат и един ден трудов стаж заедно, но са с по 10 до 23 чаавета поотделноНо не е само това. Оня ден по Нова ТВ Тотьо се похвали, че за миналата 2010 г., само по оперативна програма "Човешки ресурси" е раздал над 1 млрд. лв
49
0
 
9
 
! Отговори
45 преди 13 години
Ха-ха-ха абе братче кви са тия разходи дет си ги дал? :))) Ча аз ако плащах такива разходи щях да скачам до тавана от радост :) Мойте са умножени по четири :)))
48
1
 
22
 
! Отговори
Parcuc преди 13 години
Тия ако изкарат 4 години на власт значи сме най-големите скотове в целия свят.