Парламентът обяви края на копърките

Закон регламентира цените на таксиметровите превози
9 фев 2011 21:40,
80
Парламентът обяви края на копърките
Снимка: Булфото

До три месеца всички български общини трябва да излязат с решение каква е най-високата цена, на която ще возят таксиметровите шофьори на тяхна територия. Това прие Народното събрание, което гласува и на второ четене закона за автомобилните превози.

Още по темата
"Целта е да се подобри обслужването на гражданите. Сега потребителите са ощетени от голяма част от таксиметровите компании и шофьори, които са в сивата икономика", обясни пред журналисти в кулоарите на парламента шефът на транспортната комисия Иван Вълков.

По думите му досега е давана възможност за превоз на „космически цени”, с каквито били ужилени и чужденци.

Вълков припомни случая с представител на ЕК, който даде 100 лева за пътя от летището до центъра на София.

Депутатът категорично отхвърля упреците, че решението на парламента е намеса върху пазара на таксиметровите услуги. Всъщност Вълков даде пример с практиката в Европейския съюз.

В половината от държавите членки има таван на таксиметровите услуги, категоричен е депутатът. В 4 от тях – Франция, Германия, Испания и Дания – тарифите са фиксирани.

Иван Вълков обаче не се ангажира с мнение колко висок трябва да бъде таванът у нас. По думите му е нормално да има разлика между цените в София и тези по морето например.

Все пак мнението на шефа на транспортната комисия е, че в столицата таксиджиите не трябва да си позволяват да искат повече от 2 лева на километър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
18
 
! Отговори
европеец преди 13 години
Идвам в БГ. Качвам се на едно такси копърка. Казвам адерса. Кара. Смърди на цигари и пот. Радиото бучи на Хоризонт. Изведнъж изкрещя " Да ти ... майката"... / " Извиняам се ... колегата да му.... ".
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и за винетките казаха че трябва да се вписва номера ама после казаха че не трябва,сега пък пак трябвало,не мож ги разбереш тия
30
11
 
8
 
! Отговори
rikardo преди 13 години
Трябваше да дойде бат Бойко и да оправи бакиите на копърките.От утре пак почват атаките с-у него.
29
2
 
10
 
! Отговори
28 преди 13 години
Въпросът е защо трябва да чакаме още 3 месеца за това.Да ви кажа че и нещо друго ме съмнява,както за всички неща се извъртат, дали няма пак да направят нещо и да не стане или да е пак горе долу като сега!!!
28
5
 
4
 
! Отговори
shisho bakshisho преди 13 години
dnes si na 20 leva na km, utre na si na 2 leva na km...
27
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И защо трябваше да чакаме 20 години за това?
26
6
 
31
 
! Отговори
De Niro преди 13 години
Защо пък да не са фиксирани!? В Ню Йорк не само са фиксирани, но ги пише с огромни цифри отвън на вратите на колите! По филмите по цената на таксито, разбираш кога се развива действието! Само тук депутатите толерират някакви ***, които искат с по един курс на ден да си живеят царски! Егати скапаната държава!!!!
25
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това вследствие от забраната за червено вино и сланинка ли е? Сега копърката забраняват, така ли? Отдавна забраниха и октоподите, ще оставят ли барем някаква рибка или поне рачета....
24
2
 
1
 
! Отговори
SOF.taxi driver преди 13 години
N.24,krimena s.zagora))) kvy sa tea gluposty ma,svatq,??.kato se nauci6 na bulg.izik,togava se izqvqvay po Komentarnyte poleta,beyby.!
23
11
 
6
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
$$--As pu4ti nikuga ni polzuvam oslugite na TAXY(YELLOW CAB) Patuvam sas sopstvinite si:JAGOAR,BENTLEY-1953g.,PONTIAG-1964g,..etc.etc.etc,,Slo4aino pridi 4 sedmitci sas 2 moi BIZZNIZ-ladies ut BOLIVIA sa ka4ihme f YELLOW CAB do SOFIA -PREZZ -za tCINTRALNA AIRogara...Voda4at na Taxito,sa ukaza OPIREN BAS-BARITON(pial 6 sizona f COVENT GARDEN)-Pia ni 4-5 Arii i NI fze Akala,,Na LITISHTITO puiska samu 9 lv.-As ma gramna tos driver:Fzimi 150lv,,kazah mo...NEEEE-9 lv.sa..!! Idvam mo daduhmi 150 lv.
22
6
 
13
 
! Отговори
$$$ преди 13 години
Всичко ще си е по старому:)),нищо няма излезе и от това
21
3
 
13
 
! Отговори
до 20 преди 13 години
Как да се зарадваш като това е новина за наивници, закон ама пак с вратичка-общините трябвало....ала бала.Нали кметовете и собствениците на компаниите са овързани като свински черва.
20
4
 
13
 
! Отговори
vtuning-bg.net преди 13 години
Копърки , цаци , все тая...
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как пък има все такива недоволни като тебе българи, дето не могат да се зарадват.Положението на държавата ни е грагично и когато става нещо хубаво трябва да се радваме. Пуст негативизъм! Сега поне цените ще са регламентирани. Някои таксита возят на много повече от 2 лв. на километър. Сега ще има таван, ако не ти харесва 2 лв. километър ще можете да си изберете такси, чиято цена ви удовлетворява или да не ползвате, но ако се качите няма да имате сметка 100 лв. за 5 километра.
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само дето се радвате,каква е ползата,сега корумпираните кметове ще им пуснат таван от примерно 5 лв в X град и пак ще ни клатят.То на нас ни стига и 2 лева да е и ако се качим без да забележим-честито!
17
4
 
7
 
! Отговори
5 лева пари ли са преди 13 години
15 лв. на километър,па да видим кои ще им се качи в колата.:)
16
2
 
18
 
! Отговори
нямат спиране преди 13 години
Е това че заковаха горна граница на тарифата им не значи че немогат да крадат например с "помпички".....нали...?
15
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ние все гоним най-богатите държави що се отнася до цени, обаче заплатите са по зле от тези в Албания."Тогава емигрирай в Албания бе, ***!
14
3
 
11
 
! Отговори
do shabchoto преди 13 години
Немский, сега има такива дето возят на 20 лв - 2 лв не е чак болка за умиране - кофти е, но поне не е грубо. Не е като да седнеш за 2-3 км и да ти кажат - от мен да мине - 50 лв ...
13
21
 
5
 
! Отговори
hahaha преди 13 години
ТОВА В ЕВРОПА ГО НЯМА!!!ИМА ГО САМО ПРИ КОМУНИЗМА!!!!! ЧЕСТТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!!!!20 години кво бутахме за кво скачахме