Парламентът обяви края на копърките

Закон регламентира цените на таксиметровите превози
9 фев 2011 21:40,
80
Парламентът обяви края на копърките
Снимка: Булфото

До три месеца всички български общини трябва да излязат с решение каква е най-високата цена, на която ще возят таксиметровите шофьори на тяхна територия. Това прие Народното събрание, което гласува и на второ четене закона за автомобилните превози.

Още по темата
"Целта е да се подобри обслужването на гражданите. Сега потребителите са ощетени от голяма част от таксиметровите компании и шофьори, които са в сивата икономика", обясни пред журналисти в кулоарите на парламента шефът на транспортната комисия Иван Вълков.

По думите му досега е давана възможност за превоз на „космически цени”, с каквито били ужилени и чужденци.

Вълков припомни случая с представител на ЕК, който даде 100 лева за пътя от летището до центъра на София.

Депутатът категорично отхвърля упреците, че решението на парламента е намеса върху пазара на таксиметровите услуги. Всъщност Вълков даде пример с практиката в Европейския съюз.

В половината от държавите членки има таван на таксиметровите услуги, категоричен е депутатът. В 4 от тях – Франция, Германия, Испания и Дания – тарифите са фиксирани.

Иван Вълков обаче не се ангажира с мнение колко висок трябва да бъде таванът у нас. По думите му е нормално да има разлика между цените в София и тези по морето например.

Все пак мнението на шефа на транспортната комисия е, че в столицата таксиджиите не трябва да си позволяват да искат повече от 2 лева на километър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
18
 
! Отговори
Nemeca преди 13 години
Или аз нещо не мога да чета, или останалите пишещи в този форум не могат. Два кинта на километър ?! Какво му е регулираното, кое му е нормалното? Че в Германия тарифата е толкова. Ние все гоним най-богатите държави що се отнася до цени, обаче заплатите са по зле от тези в Албания. Пикае се върху вас, а вие си мислите, че дъжд вали.
11
3
 
25
 
! Отговори
3 преди 13 години
Крайно време беше тия *** да ги затегнат преди да си ги затрили клиентите
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много бавно се вземат решенията в България. Като бавноразвиващи сме. Сега таксиджиите ще измислят нова хитрост, например първоначална такса 10 лева или престой пет лева на минута. Докато бавните ни депутати реагират на новия трик пак ще мине година две и така докато някой ден гушнем букета, защото няма да живеем хиляда години. Хиляди потърпевши, хиляди репортажи по телевизиите и години са нужни да се вземе едно такова решение.
9
4
 
29
 
! Отговори
555 преди 13 години
ДОВИИЖДАНЕ !!! ГАДНИ КАСКЕТИ - КОПЪРКИ !!!
8
4
 
32
 
! Отговори
777 преди 13 години
Е тоя бакшиш дето е взел 100лв от летището до центъра е *** *** , малко е да го пребиеш. И не трябва да приемат различни цени за дадени региони , а едни за цяла БГ. Ония по морето са ревали за по високи цени....Слаба държава....
7
5
 
42
 
! Отговори
st преди 13 години
Нищо не сме доживяли! Сега ще се регламентира хубавичко кражбата - 2 лева на километър малко ли е. В моя град сега возят на 1.10 дневна минимум. И какво значи , че по морето и в София цените не могат да бъдат едни и същи. По морето има чужденци лятото и трябва да им се дере кожичката, че да могат бакшите да лежат зимата. Може пък да направят лятна и зимна тарифа.
6
7
 
30
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
a na bas 4e 6te stane kato standarta stara planina vsqko 4uda za 3 dena i posle pak po staromu,
5
29
 
26
 
! Отговори
СуперБойко преди 13 години
Думата ми на две не става. Каквото съм казал, съм го изпълнил.
4
31
 
27
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
ГАРАНТИРАНО И ИЗПЪЛНИНО ОТ ГЕРБ
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е това няма да стане .Все ще се намери дупка в закона .Такива са ни законите ,ще се пишат коли за разходка и разтуха или бог знае какво и готово.
2
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Време беше, браво
1
3
 
49
 
! Отговори
Васката преди 13 години
Доживяхме.