Това е боклук! Недопустимо е!

Шефът на НЕК пробил националната ни сигурност, твърди Младенов
Обновена: 6 апр 2011 14:46 | 6 апр 2011 09:38,
403
Това е боклук! Недопустимо е!
Младенов се ядосал на президента и затова писал във Facebook. Снимка: Булфото

Шефът на НЕК е уволнен заради парафиран меморандум, който задължава страната ни да подпише договор за строителството на АЕЦ „Белене” до юни въпреки забрана на енергийния министър Трайчо Трайков.

Това заяви министърът на външните работи Николай Младенов по повод изгонването на Красимир Първанов.

Вчера министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков уволни изпълнителния директор на НЕК заради превишаване на правомощията, дадени му чрез мандата за преговорите с руската "Атомстройекспорт" за изграждането на АЕЦ "Белене".

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”, коментира той пред bTV.

По думите му боклук е цялото състояние, в което има хора в държавата, които си позволяват да имат смелостта да заемат позиция, различна от правителството.

„Това е недопустимо. Дали има заговор или корупция, предстои да установят съответните служби. За мен е недопустимо и сигналът към обществото трябва да е категоричен – подобен тип поведение не може да се позволява в никоя държава”, категоричен е Младенов.

Той отрече варианта, според който с уволнението на Красимир Първанов правителството оправдава нещо, което е решило, но не смее само да оповести.

„Няма такова решение. Политиката на това правителство по преговорите по всички стратегически проекти за България е изключително внимателна, именно защото, идвайки на власт, заварихме тежко положение с поети ангажименти, които не могат да бъдат изпълнени”, отбеляза Младенов.

И затова според него това правителство е изключително внимателно в поемането на ангажименти.

За ироничния си коментар по адрес на държавния глава в социалната мрежа Facebook Младенов каза, че е бил провокиран от интервюто на Георги Първанов и възмущението му минава всякакви граници.

На страницата си в социалната мрежа външният министър написа:
„Добре че има Гоце на този свят, че бръкна в устата на лъва, за да извади слънцето, което свети за нас, за Европа, за Америка, за целия свят…”

„Имах предвид именно президента, защото за мен е изключително обидно към интелигентността на този народ това, което чух в това интервю”, оправда се  Младенов.

Още по темата

Външният министър  обясни, че лично той в качеството си на министър на отбраната е представил данни пред президента за намаления бюджет на армията.

„Омръзна ми да слушам водевил от говорене, от опити да се замъгли истината и да се скрият фактите, само за да изглежда някой политически по-популярен“, възмути се външният министър.

Той упрекна президента и за думите му, че местните избори ще бъдат референдум за управлението на кабинета.

„Когато си държавник, когато си избран с мандат, не можеш цинично и обидно за интелигентността на всеки български гражданин да излезеш по телевизията и да кажеш:

„Няма значение вие за кого ще гласувате като кмет. Това, което ще правите, е, че ще участвате в едно политическо упражнение, за да кажете харесвате или не правителството”, каза Младенов.
По думите му избирателите от 1990 година насам са отричали подобен тип поведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
5
 
21
 
! Отговори
Йордан преди 13 години
Срамота е! Що за външен министър с каруцарско поведение и речник!
253
0
 
4
 
! Отговори
до вили от Маги преди 13 години
вили ( така си се вписал/а), мен лично въобще не ме интересува с кого си пие кафето, кой му пере или глади ризите. Това, което ме интересува е до кога ще търпим хора - хамелеони, които се пребоядисват (разбирай сменят възгледите си като носни кърпички) само и само да са във властта и другото, което е важно за мен са резултатите от работата им.
252
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е политиката на Герб -само скандали,за да отвличат вниманиетона народа за високата безработица ,ниските доходи и високите цени.Само , че тези номера вече не минават.
251
4
 
2
 
! Отговори
Антонимен преди 13 години
До тогава "БЪЛГАРКО", докато се научиш на четмо и писмо, да уважаваш освен родителите си, а и националните си богатства !Министира лично не ми пречи, ако ще и на жаргон да го кара, само работа да върши.
250
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kato si mnogo dobur material,shto kisnesh po forumite be smeshnik.pari li pravish?
249
0
 
14
 
! Отговори
слуги на СССР преди 13 години
Абсурд е, деца на слуги на СССР - Цветанов и Младенов - да бъдат министри! Те трябва публично да се откажат от бащите си и да ги заклеймят като мръсни слуги на СССР!
248
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
256 - Сериозно би!? Това звездите ли ти го говорят! Само това ли виждаш от прозорчето на кочинката си!:)
247
0
 
12
 
! Отговори
Не нам.... преди 13 години
"Голям цирк...този го пуснаха за стръв да подпише и сега си мият ръцете с него... Има ли нормален човек който да повярва че шефа на НЕК ще подпише с руснаците така тайно на своя глава без благословията МУ .... Нямат ли достойнство тея хора, подписали подписали, така решил ВОЖДА, така ще бъде, може и за добро да е....... докога гейбърите ша ни правят на маймуни, подиграват се с нас и ни лъжат . За такива политически решения се носи политическа отговорност. И не се оправдавайте повече с този бушон Първанов. "
246
3
 
2
 
! Отговори
до 253 преди 13 години
хахах знаеш ли какво ще ти пожелая приятелю за да не задълбочавам личностните нападки като теб : Кон да *** *** на баща ти на гроба а ти да седиш отстрани в инвалидна количка със знаме на БСП в ръка и нищо да не можеш да направиш ;)
245
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 238- Или неразбираш или си болшевик като Гоце да изопачаваш смисъла на думите. СТАВА ВЪПРОС ЗА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ РАНГА НА КРАСИМИР ПЪРВАНОВ.
244
1
 
4
 
! Отговори
GEORGIEVA преди 13 години
ne e dopustimo edin vanchen ministar da ima takav rechnik qvno toi ne e podhodqcht za posta si pri nego lipsva vsqkakva diplomaziq i etika. много жалко за БАЛГАРИЯ каквиболни хора я представят некомпетентно. ДОКОГА БАЛГАРИНО САБУДИ СЕ
243
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Толкова млад човек и толкова злобен... Слушах го сутринта.Чудя се защо говори като страничен наблюдател. Та той е министър, да му се не види.. Участва във властта пряко. И питам се, за кой народ говори? Какъв процент от народа избраха това комично правителство? И какво прави той в него? Колко души от народа знаят името му? Кой точно назначи Красимир Първанов? Може би пак президента Първанов е виновен? Вече не минава номера да се оправдават като ученици с някой друг, просто не стават за политици.
242
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
255За теб не лъжат, че си лош материал! Виждаме, че и сам си се разпознал!
241
3
 
12
 
! Отговори
политически боклуци преди 13 години
Политическият *** Найденов казва, че политическият *** Първанов е ***! Тиквените гербави отново изперкаха!
240
1
 
3
 
! Отговори
Антонимен преди 13 години
Тук не се визира обществото. Моите почитания към министъра - нарича нещата с истинските им имена.В прочем, защо няма още издадена присъда за държавна измяна? Нима не сме свидетели преди и сега на подобни посегателства?" Все повече започва да ми харесва управлението на гнилият комунистически Китай"
239
8
 
2
 
! Отговори
до 241 преди 13 години
Не те знам на колко години си господинчо аз мога да ти кажа на колко съм на 29 ако си доста по-голям от мен си ми ясен защо плюеш , искаш да се върне старото време, да може да си краднете , да може да натопиш колегата за да вземеш повече от него , искате да се върне времето когато всичко се оправяше само със химикалката в ръка , когато всичко се полагаше но само за вас тези които сте с правилната политичестка посока, еми искаш ли да ти кажа нещо няма да стане не определено няма да ви се получи!!
238
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
4e lujat li 4e sme losh material?osven *** i hora koito gledat da kradat kakvo drugo pravim?purvoto pravitelstvo koeto govori istinata koqto znaem vsi4ki i zapo4vame dase obijdame.
237
0
 
8
 
! Отговори
ô^ko преди 13 години
цирка е готин, актьорите кофти
236
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
247 - Па ти защо бягаш от същността си! Аз пък няма да викам смърт на ***, все пак сме....демокрация! Някои хора си задоволяват потребностите с вас! Требе да се търпим!
235
2
 
5
 
! Отговори
Гертруде преди 13 години
А бе сайта,как може да ми махнете коментара в който наричам семейството на *** който нарича другия ***,комуняри?Не ви ли е срам бе!? Вие не сте нормални бе!На тоя баща му цял живот е комуняр на гърба на майките и бащите ви а сега сина му и на вас!