Нямам самочувствието на жертва, отсече Трайков

Стоя зад всички мои думи, категоричен бе министърът
Обновена: 8 апр 2011 18:59 | 8 апр 2011 15:04,
306
Нямам самочувствието на жертва, отсече Трайков
Траков гарантира откритост по АЕЦ "Белене". Снимка: БТА

„Нямам самочувствието на жертва, защото не поставям себе си над проблемите. Смятам, че съм човек, който се опитва да установи до каква степен са защитени националните интереси”.

Това каза пред парламента министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков по темата с подписания през седмицата скандален меморандум за АЕЦ „Белене”.

„Стоя зад всички мои думи относно подписаното от Красимир Първанов споразумение”, допълни Трайков.

Министърът обясни, че в края на миналия петък е имало съгласуван и от руската и българската страна текст на документа. Но нямало споразумение за подписване на договор в някакъв срок.

„В понеделник Първанов дойде в кабинета ми да докладва със съвсем друг текст, който беше първоначалната руска версия. С изключение на един текст, който, слава Богу, беше отпаднал по настояване на Дянков. Срок за подписване на окончателен договор до 30 юни, а беше оставено само за парафиране до 1 юни”.

Трайчо Трайков обясни, че е забранил изрично на изпълнителния директор на НЕК Красимир Първанов в присъствието на целия си екип да подписва това споразумение. Но във вторник документът се оказал подписан.

Още по темата

„Случаят за мен е изключително неприятен. Надявам се в режим на диалог с министър Симеон Дянков и с премиера да изясним случая. Смятам, че все още може да отстояваме своите интереси”, коментира министърът на икономиката.

Той допълни, че трябва да сме много деликатни в период, в който ЕК обсъжда общи тестове и нови мерки за безопасност.

„Гарантирам ви откритост, каквото и да струва това. ГЕРБ дойде на власт с ангажимента към избирателите за открито управление и аз смятам да дам своя принос за това”, завърши изложението си пред депутатите Трайков.

Той се извини на народните представители, че не се е явил в сряда да докладва за скандала заради пътуването му до Москва.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
0
 
1
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
Естествено, че не се чувстваш. Ти си политически труп вече. Невъзможно е да чувстваш каквото и да било.
296
0
 
2
 
! Отговори
Зак преди 13 години
Виждам, че пишештите тук не са запознати и наполовина със ставащото в момента и затова ще бъда кратък. Борисов гласува за последен път доверие на Трайков и затова трябва да бъде поздравен. От тук нататък зависи изцяло от министъра как ще си свърши работата. За мен работата му в много сектори е добра, а в някои не е достатъчно убедителна. Въпреки това предпочитам дори и сега да гласувам доверие за него пред един от най-големите крадци в съвременната ни история - Петър Димитров.
295
1
 
2
 
! Отговори
Браво преди 13 години
Браво г-н Тайков,браво господин Министър, това е национално отговорна позиция! Ако продължавате все така с Вас съм!
294
2
 
1
 
! Отговори
Svilen75 преди 13 години
Винаги съм смятал, че Трайчо и правосъдната министърка са единствените читави министри в това правителство. Колкото по-рано си тръгнат от него - толкова по-добре за тях.
293
1
 
1
 
! Отговори
HaHaHA преди 13 години
Това правителство беше избрано с гласове за Бойко Борисов и скалъпения от медиите за него "лъчезарен образ на нов спасител". Сега този образ се срива, няма как да не се види че е кух отвътре - но все едно, за Трайчо, Дянков, Миленчо, Ники Младото *** - никой нямаше да гласува. Те ще се прекачат в новата спасителна лодка на следващия измислен спасител.
292
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
296 прекалено си ***, за да разбереш какво е искал да каже Трайков!
291
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трайчо Трайков обясни, че е забранил изрично на изпълнителния директор на НЕК Красимир Първанов в присъствието на целия си екип да подписва това споразумение. Но във вторник документът се оказал подписан.----------------- Ако това е вярно, а не някакъв театър, тук трябва да се работи с маски и с чукове по капачките. А после главата до кръста.
290
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Нямам самочувствие на жертва." Че то само това оставаше - освен групак да си и мазохист. Може би си искал да кажеш : "Нямам ЧУВСТВОТО, че съм жертва!", а ?
289
5
 
4
 
! Отговори
миро преди 13 години
Поредния ***,паля4овци -цирк ГЕРБ ха ха ха ха ха ха
288
4
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА..., с некадърните си министри, като Дянков или Трайков например!!!Националния ни интерес е ясен Благоденствие на Българската нация!Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна рецесия;3. Световна продоволствена криза;4. Световна екологична криза;Българската криза обаче е структурно-управленска:- У нас съществува Предпазарно стопанство...- Най-голямата пречка за развитието ни е Клиентската система, наречена Обръчи от олигархически фирми- Комунистическата мафия доубива инициативите на всеки предприемачОткъде пари ли? Изхода е Преработка на бюджета, защото в правова държава всички сме свързане с него или даваме, или вземаме Заради:1. Американската финансова криза Еврофондовете не стигат Необходимо е мощно директно нисколихвено кредитиране на производството, чрез ББР, от валутния резерв и чрез планиран дефицит от 5, 4, и 3% годишно... 2. Световната продоволствена криза Субсидиите в Селското стопанство равни на тези в Германия Поземлена реформа налагаща собственост на земя до 1 000 декара и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...3. Световната рецесия Банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите и кооперирани фирми Заради ценовата вакханалия - чрез закона за защита на конкуренцията се приема норма монополист е всеки, който доставя 1/3 от коя да е натура и подлежи на ценови контрол и регулация на печалбата.4. Данък общ доход за физическите лица:- Ежемесечно увеличаване на минималната заплата с 10 лева, докато достигне социалния миниум от 540 лева. Сумарно социални помощи до 50% от МРЗ, с платени за помощите здравни и пенсионни осигуровки.- Необлагаем минимум от 1.5 минимални заплати.- 10% данък от 1.5 до 5 минимални заплати.- 30% данък за превишението над 5 минимални заплати.- Премахване таваните за пенсионно и здравно осигуряване.5. Данък печалба за юридическите лица:- При реинвестиция 10%.- За останалата част от печалбата толкова процента, колкото са задължителните удръжки за физическите лица (днес това прави около 37.5%... При това условие данък девидент 0%)6. Световната екологична криза - Строителството на Белене 33% от поръчките са за Български фирми, които имат въпиюща нужда от тях и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове, екоглобите ще ни върнат в каменната ера.7. Овладяване на структурно-управленската криза и беснеещата комунистическа Мафия, чрез възстановяване на държавните институции, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и следните реформи:- Индивидуални дебитно-кредитни картови сметки здравни досета в Здравеопазването;- Масово Професионално средно образование дори в езиковите гимнации могат да учат професията Водене на домашно счетоводство или Основи на здравеопазването- Съкращаване на държавния апарат с 30%.Всичко останало е от "Лукаваго и от комунистите...
287
2
 
5
 
! Отговори
еййййй 292-ри преди 13 години
Фактите илюстрират всяка една грешка на "обучението или твърдението".Факт е, че Русия не ни продава нищо на по-малки цени, отколкото продава на останалите страни. Даже ни продава на 10% отгоре, защото има продажници дето си пълнят партиините каси - и десни и леви.И с Белене няма да е по-различно.
286
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 291Отново "тюрлю гювеч" от тези." Нерде Ямбол ,нерде Стамбул"са нещата ,за които пишеш.Наистина си политическо зомби.Съжалявам.
285
1
 
4
 
! Отговори
до 289 преди 13 години
Ей безпристрастен - най-добрият ми учител е днешната цена на дребно за бензина и газа за българите. Другият факт е, че Газпром закупи лиценз за продажба на ел.енергия в България без да има нито един подобен актив у нас. Толкова за евтинията. Ще бъде евтино ама не за нас, а за кримките от КГБ с имперски амбиции.
284
1
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 13 години
Хахахаха!Г- Борисов тъй като Трайчо Трайков не е като Алексей Петровы как ще се справите с този честен и принципен човек!Всяко негово изявление вече е като изобличение!Ако го махнете ще стане герой!Е какво правим сега, а !?!?
283
2
 
3
 
! Отговори
Безпристрастен преди 13 години
до 264 или287 Искай си парите от този ,който те е учил.Нищо освен зомбиран политически *** не е "обучил"Не се занимавай с нещо от ,които нищо не разбираш.По -добре ругай и псувай .Там съм сигурен ,че си силен...
282
0
 
5
 
! Отговори
до 280-ти преди 13 години
Ей стига с тия лъжи за 6-7 цента. Важното е другото - многото посредници, които задължително набутват руснаците по веригата. Така 6-7 цента ще е цената на добив на руснаците, а хората ще плащат най-малко по 20-30 цента/квтчСтига с тия еквилибристики бе измислени инжинери и лобисти.Руското производство е евтино само за хората, живеещи в Русия. Какви *** сте да се надате да ни продават под пазарната цена.За какво са посредниците във веригата? Вижте бензина и газа днес.
281
1
 
4
 
! Отговори
анти-рус-аец преди 13 години
Продължавам да твърдя, че каквото и да казват някакви си "специалисти" и "инжИнери" следното:Няма как тока да е 6-7-8 или не знам колко си цента. Дори и да е толкова - 6-7 милиарда евро + печалба за инвеститора + печалба за посредниците + такса и печалба за ЕРП-тата.... и 150 години да работи АЕЦ Белене няма евтино.Никой от хората живеещи в България не го интересува че АЕЦ Белене давала най-евтиния ток, защото пак ще плащаме най-скъпия такъв в Европа. Вижте ценатана руския газ за България днес
280
8
 
3
 
! Отговори
Безпристрастен преди 13 години
Г-н Трайков,Не се прави на страдалец. Ако имаш грам достоинство подай си оставката.Б.Б.те е взел за "мезе".Ти отдавна си се превърнал в "боксова круша".
279
2
 
7
 
! Отговори
Карл Маркс преди 13 години
Някои хора се превъзнасят в соцспомените си - колко било евтино, как имало безплатно здравеопазване и т.н.Нек да си зададат простия въпрос:Защо 1989 и 1990 г. социалистическата система рухна?Нямаше световна война, нито дори регионална! Нямаше някакви вътрешни контрареволюции, от каквита комуниктите толкова се сктрахуваха!И все пак соца рухна, СИВ се разпадна, Варшавският договор също!Дори и СССР се разпадна! А и Югославия!Защо?Според мен защото социкономиката работеше на загуба!
278
1
 
5
 
! Отговори
Малчо до Крачун преди 13 години
Крачуне,ти май знаеш нещо за користта на Трайчо?Дай да го разпънем,ако е вярно.Амаа,ако не е вярно?