Държавата не оставя горите на Царя

Земеделското министерство спазило нужните срокове
Обновена: 11 апр 2011 16:41 | 11 апр 2011 16:40,
84
Държавата не оставя горите на Царя
Снимка: Булфото

Държавата не оставя горите на царя, съобщиха категорично от Министерството на земеделието и храните.

Ведомството опроверга информацията на „24 часа“, че в неделя е изтекъл срокът, даден от Софийския окръжен съд на земеделското министерство, за внасяне на материали, нужни за старта на делото.

С искова молба, подписана от Мирослав Найденов срещу наследниците на бившите царе Фердинанд І и Борис ІІІ, е предявен иск за признаване правото на собственост на държавата върху всички земи и гори, възстановени от поземлена комисия Самоков на наследниците на бившите царе, посочват от МЗХ.

От предмета на исковата молба е изключен единствено имот № 65231.919.33, с площ 5,121 дка, попадащ в района на дейност на Държавно горско стопанство Боровец.

Въпросният имот е с променено предназначение и за него държавата не може да бъде представлявана пред съда от министъра на земеделието и храните, съобщават още от ведомството.

По подадената искова молба е образувано съдебно производство № 2550/04.11.2009г., по описа на Софийски окръжен съд.

От страна на Министерството на земеделието и храните са предприети всички необходими действия за защита на държавния интерес, в това число и ангажиране на адвокати поради фактическата и правна сложност на казуса.

Юристите от администрацията на Министерството на земеделието и храните и от Изпълнителната агенция по горите са подробно запознати с делото и своевременно са осигурявали необходимото съдействие на адвокатите с оглед ефективното осъществяване на процесуалното представителство.

Неоснователни са твърденията в обратния смисъл, посочват още от ведомството.

Посоченият в публикацията на „24 часа” срок не е изтекъл на 10 април, а изтича на 11 април – първия следващ работен ден съгласно правилата за броене на сроковете, регламентирани с Гражданско-процесуалния кодекс, категорични са от министерството.

Още по темата

Адвокатите, ангажирани с подготовката на защитата, са уведомили министерството за изтичащия срок, за предприетите до момента действия и са мотивирали необходимостта от удължаване на срока за обезпечаване на делото с доказателства, поради причини от обективен характер, уточняват още от ведомството.

Своевременно министърът на земеделието и храните в мотивирана молба до Софийския окръжен съд е поискал удължаване на срока. На 8 април молбата е депозирана в съда.

В резултат на разделяне на имотите, извършено след реституцията им, към настоящия момент те са 67. Настъпили са и промени в процесуалното представителство на държавата по делото с цел оглед на единна политика по водене на делата от страна на МЗХ и МРРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
оо преди 13 години
До царистите няма царски имоти,от 1946 година край на монархията в България има Република България.Няма закон за връщане на така наречечените имоти царски.Симо-хитраца изтъргаши България,той първо е бил винаги с комунистите и е работил за тях.Реприсивният апарат го съдиха в БГ след 1989 година,Симо не е невинен,игри с тройната коалиция,министри комунисти,деца на апаратчици .Хе стига сте правили народа на дебилен.Тук той е никой.
81
2
 
2
 
! Отговори
гери преди 13 години
имотите са на царското семейство и те трябва да си останат собстевеници, стига с този популизъм, който завладя настоящите ни управляващи. \оставете Царя на мира и не си правете ПР за негова сметка. А се получете от него. По-добър председател от него не сме имали през последните 20 додини.Нека Царя бъде жив и здрав.
80
1
 
2
 
! Отговори
23 преди 13 години
АПЕТИТИТЕВсе повече става ясно, че към царските имоти има не просто обществен интерес, за да бъдат те върнати на народа. Абсурдно и популистко е да се залъгва публиката и с нелепи обещания като това, че имотите ще бъдат продадени и парите ще бъдат поделени по равно между хората. По-безумно нещо не сте и чували, но също е пуснато в обръщение от фабриката за митове. Народът пак няма да влиза в тях, ако бъдат повторно одържавени. Обществена тайна са апетитите на някои олигарси към Врана и към къщата в Кричим. Дали тази власт ще им ги поднесе на безценица, така както стана с почти цялата приватизация у нас през годините?! Предстои да видим. Много показателен за това как държавата би се грижила за тези имоти е случаят с дарението на парка Врана. През 1998г. цар Симеон и сестра му Княгиня Мария Луиза даряват на Столичната община близо 1000 дка от парка, създаден от дядо им Фердинанд, с уговорката, че това ще се превърне в място за отдих на столичани. Няма по-голямо дарение до сега у нас, направено от държавник. Минаха 12 години оттогава, но все още нищо не е направено.Това ли е добрият държавен стопанин?Царските имоти трябва да си останат царски, да бъдат превърнати в туристическа атракция - така, както е в целия цивилизован свят. Румънците проявиха здрав разум и го направиха. У нас компроматният сериал царски имоти вече трябва да спре, поради липса на зрители. Иначе ще продължаваме да учудваме цяла Европа каква точно демокрация градим в 21 век.
79
0
 
3
 
! Отговори
иванов преди 13 години
Пролет е. Всичко се съживява. Без икономиката. Тя все така си крета, но вече и децата разбраха, че причината си е домашна, а не е световната криза. Почти две години от началото на новия управленски мандат, а светлината в тунела- много далеч. Хората все повече недоволстват, промяна в ежедневието им няма и няма. Наближават важни избори, партиите се стягат, компроматите се пишат... Каква по-комфортна среда, за да стартира новият сезон на сериала с т.нар. царски имоти. Та нали, благодарение на кампаниите през последните 8 години, той стана по-популярен и от турските тв саги. Защото какво по-хубаво за българина от това да не задава излишни въпроси за заплати, данъци, работни места, а да коментира на воля из кафенета и медии нещо, от което не разбира. Но пък задължително не одобрява. Така и с царската реституция. Колко ли герои се изредиха през последните години пред очите ни, търсейки слава и кариера именно чрез този сериал от Яне Янев и Георги Марков та до напористия земеделски министър Найденов. Последният трудно щеше да бъде забелязан, ако не беше получил и той роля в същата сага. Никой от тях обаче не смее да признае, че сценарият е писан още през 1946г, а съвременните кукловоди го допълват. Интересно докога ще ни поднасят този сериал, докога ще ни залъгват с микс от социализъм и некомпетентност по тази тема под лозунга дайте имотите на народа. Сагата вече омръзна и е крайно време да слезе от ефир. Какви са фактите, които свободно стоят из държавните архиви и чакат да бъдат прочетени и представени така, както е, а не както иска поредният герой, жаден за слава и телевизионен рейтинг.
78
1
 
2
 
! Отговори
фей преди 13 години
Няма закон влезъл в сила за връщане на имотина Кобургите.Симо си ги връща сам с хитрос като е на поста Първи министър и това е злоупотреба с поста си,това се наказва в света.Има собственост в село Баня.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво ще напрвите после с тези имоти? /които са собственост на Симеон/ Държавата ще ги стопанисва? Както Евксиноград ли? Всичките имоти са на един хал - занемарени, порутени, защото държавата не се грижи за тях, но те не са и нейни! Имотите трябва да бъдат върнати на царското семейство!
76
1
 
4
 
! Отговори
Хах преди 13 години
Ще поискат и още отсрочки, защото нямат доказателства. Да си правиш PR кампания не е толкова лесно, а? Не е лесно, защото Царя има документи и доказателства за собственост върху тези имоти. Колкото и отсрочки да поискат няма да успеят да постигнат нищо, законните собственици са едни - наследниците на царската фамилия.
75
2
 
3
 
! Отговори
2 преди 13 години
Дядото на Симо нищо не е инвестирал в България защото е бил голтак ,без пукнат грош.Стамболов тго измъква от кръчмите на Австро-Унгария,където е водил безобразно разгулен живот.Фердинанд е един долен ***.Та Симо продължава хорото на фамилията,беден но доносчик,няма къща и Франко му подарява една от къщите си в Мадрид,ето това рода със синя кръв.
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Diadoto na Simeon e investiral tolokova pari v Bulgaria, che povecheto ot vas ne sa gi vijdali dori na film. Zatova za ima niama 20 godini Sofia se prevrushta ot edno selo s kalni ulici v edin normalen evropeiski grad s tramvai, ulichno osvetlenie, pavirani ulici i red drugi neshta, koito pridavat tipichno choveshki za vremeto si vid na grada. Za stroitelstvovto na jeleznici, putishta i ozemliavaneto na bulgarite sa prosto mejdu drugoto. Chetete ststistikite ot onova vreme, a ne politikanstvaite
73
3
 
3
 
! Отговори
Дона преди 13 години
Дядото на Симеон,не е донесъл тези гориот Австрия,нали?Същото е и с дворците строени на български земис български пари.В трите царски поколения няма нито един българин,.Защо не си търси имотите от Австрия от къдетое неговия род?
72
1
 
2
 
! Отговори
до преди 13 години
За съжаление наистина гледаш едностранчиво на нещата, даже на моменти въобще не си в час с истината и историята. Бъдеще в миналото няма и не може да има, а ти правиш разни предположения за възможности, които са били невъзможни към момента по едни или други причини.Ако мога да ти дам съвет, то той е: прочети отново внимателно и без предубеждения всички документи от онова време!И не забравяй, че партизаните тогава какато и сега са си чиста проба терористи. Последното ти го казвам като внук на един убит партизанин от отряд Антон Иванов и друг ятак на същия отряд!Приятен ден
71
3
 
5
 
! Отговори
............. преди 13 години
и после ще продадем горите и ,,дворците" ( че те дворците колкото Бъкингам) и целия народ ще заживее в такъв разкош. направо царски. а черноморието и планинските курорти да си останат на мутрите -те за какво са ни?!?! не ни трябват. народе народе... *** ти одраха кожата с РМД-та и криминални приватизации-ти тръгнал да ревеш за три псевдо замака.. ефтини на брашното -скъпи на триците
70
2
 
6
 
! Отговори
2 преди 13 години
Симо е свързан с ДС ,ген Гоцев и ген.Тилев,той е от репресивния апарат на Живков .Следял е бъргарските имигранти и е доносничал,на заплатка и на гърба на българския народ.Този на съд.Така както съдихме в БГ и Живков и всички от репресивниия апарат,както извършиха всички соц,страни,стига сме го тачели този ***.
69
1
 
5
 
! Отговори
пача до 67 преди 13 години
Лично аз нямам нищо против Симеон, защото реално той тогава не е бил виновен за събитията! Но аз личон съм против да се прави на Царл, на българите, след като не го заслужава. А и, когато дойде започна да търси гори и да се дършжи катообикновен бракониер по горите, а не като Цар. Царят никога не пада до нивото на обикновенните апаши. Дори и борил, който предаде царството на византийците не го направи за пари и дворци, а от глупост и тшеславие? Реално Симеон си е обикновен човек, но който го приема за Цар, отрича всичките онези Българи, които сме сега и са били преди? Защото да признаеш чужденец за цар на Българите, при това наследник на виновен за националната ни катастрофа род, това вече ми мирисва на глупост или на интересчийство, както са основателите на НДСВ? как може да наречеш ЦАР този, който няма дори кръвна връзка с народа ни? Че това си е безочие? Както си решите, но не ме карай да вярвам че този който се държи каток радец, заслужава дори да го проздравишщ, а камо ли да е Цар или министър? Това е жалко за нас като народ, щом се получава на практика?
68
0
 
4
 
! Отговори
gorski преди 13 години
царо mi kaza tolkova sa gorite shte se spravish da gi obikolish,da ama ne te dva pati po golemi
67
4
 
2
 
! Отговори
Dimiter USA do pacha преди 13 години
Alo pacha,moite uvajenia , ne vzimam otnoshenie kum Simeon II, no ti priateliu gledash na istoriata otkum komunisicheskata i strana, t,e, neshto kato komunisticheska propaganda pravish.Nakratko da ti kaja: predi Vtorata svetovna voina Savetskia saiuz e predlojil pakt s Bulgariam, Anglia i Francia, tova e istoricheski fakt, ama koi e viarval na diktaturata togava na Stalin, a? Horata sa se strahuvali ot ogromnata socialisticheska imperia.Ta ya pomisli ot tazi gledna tochka zashto sa otkazali.
66
3
 
14
 
! Отговори
Републиканец преди 13 години
Жалко,че на 9.09.1944г. на тая гадина Мони Сакскобурготе комунистите не са му резнали кратуната.
65
3
 
4
 
! Отговори
пача преди 13 години
Това, което описваш са последиците? Ако бяха приели България, Чехиословакия, полша, Франция, дори, тогава Хитлер и да бе посмял да нападне, щеше да срещне обединена съэпротива, а не разпокъсаните купонджийски чехословашки части, после полски, френски и така нататък? Да, на границата когато са били хитлеровите войски, вече е нямало каков да кажеш, но дали е така? когато си предупреден няколко години по-рано, тогава няма оправдание за отказа ти? Ако аз ти кажа, че след три години ще ти се срути къщата, ти няма ли дав земеш мерки, дори и като предположение? Аз бих взел, бих огледал, обмислил и когато видя че си прав бих взел мерки. А нашите "царчета", отказаха предложението. Предложението не бе за разполагане на съветски войни на територията на страната, а в случай на военни действия срещу съюзниците, ако се бяхме обединили, то всяка от страните да застане в защита на останалите! нещо,к ато Варшавският договор. Друг е въпроса, че се правеше компромисси с качеството на много неща и това ни съсипа? но реално нещата бяха умишленно предрешени и тогава и сега от тайното събрание на висшият орден на който се предначертава пътят ан агресията на новосъздаденият хитлеров Райх, който е нещо като политиката на НАТО, в което се превърна сега и обслужва имперските амбиции на частни капитални групировки. реално разузнавачите на Чехия предупредиха за войната цели 7 гозини преди това секретните служби на великобритания, Франция. Но там цареше симпатия към новият юрер, по простата причина,ч е отговаряше на интересите им за "Драг нах остен - път на изток"! тоес,т те бяха съгласни Хитлер да нападне българия, Румъния, Чехия, Полша, СССР, дори и Индия и който може, но не искаха да нападне тях? да, но имперските амбиции нямат насищане, докато не ги съсипе нещо? И Хитлер им изигра асо-спатия - курвенсик номер. нападан и Франция и Англия, че и САЩ, като съюзник на Япония? няма оправдание за рода Сакскобургготски за избитите милилони невинни българи в концентрационни лагери, за изтрепаните партизани, на които нашите партийни шефове от БКП се кълняха че са едва ли не наследници, а предадоха много от тях със сегашните си дела? няма оправдание, амиго, просто има тълкуване на историятас поред интереса? разузнавачите на СССР предусещаха накъде вървят нещата още отдалеч, след реаечите на химлер, Гьоринг и хитлер за велика нация и затова предложиха този съюз на нас, на Полша, ЧЕхия, Франция, Англия, но на всички тези опити срещнаха нарочно предопределената политика на учтив отказ, създадена от заповедите на онези които са въ висшият массонски орден където бе предрешена тази война. нападение за ресурси. това, което става сега в Либия. така, че те разбирам да оправдаваш твоя "цар", но за мен той е предател, предопределил смъртта и ада на народа ни - невинни българи много измряха в хитлеровите концлахери на смъртта, заради антифашистките си разбирания. Ти или не си познаваш историята или нарочно я загърбваш? Ами не съм чел много неща от книгите .тия неща се знаят и на ментално ниво. тоест, истината съществува, независимо какво пишат в книгите? ИМай впревдив, че в много книги след войната дори и самите писатели на историята в Англия и Франция, Германия казват нещата, както са си били, а защитниците на райха (глобалистите-империалисти) яростно отричат много неща. Според разбиранията е. но не това ет емата на тази статия? Темата е, еч държавата правилон е постъпила в случая, защото този човек не ни е цар и не би следвало да има претенции към територията ни? Аз повече имам право като българин да искам двореца, дори и заради справедливостта, отколкото Сакскобургготски? Но той си е държавен и така трябва да си бъде? да не би симеон да го ес троил? да не би баща му да го е строил? дойдоха наготов натрапени от ротшийлдови и сие, седнаха на трона, приети от тарикатите, като НДСВ, сега за облаги и служби, започнаха да вършат антибългарските си дела, а сега ги благославяте? вие сегащшните българи сте доста безпаметни от ситорията си? Май купоните са ви изтрили мозъците? Или пък жажата за нови колички и апартаментчета след мисии в Ирак са ви завъртели ума?
64
3
 
7
 
! Отговори
до пача преди 13 години
Хубаво е че четеш историята, но не ми е ясно защо споменаваш едни, а пропускаш умишлено други факти. Соболевото предложение не е било никаква превантивна борба срещу Хитлер, а мръснишки болшевишки трик да се вкарат съветски войски в суверенна държава каквато е била България. Малко преди тази акция, същия трик е бил приложен от болшевиките за Литва, Латвия и Естония, където с влизането на червените пълчища са избити хиляди невинни. Този факт е бил отлично познат в нашата страна тогава. Добре, че в България е имало нормално мислещи хора и държавници, во главе с Царя, та са отказали това явно предателство към народа и родината и поне с няколко години са забавили комунизацията. Влизането ни в тристраниия пакт е било по неволя и по-скоро начин да се избере по-малката злина към момента. Ако прочетеш още малко архивни документи ще разбереш, че "решението е взето" при наличието на чакаща заповед над 100 000, армия на вермахта на Дунава срещу Видин. Към момента не е имало по-силна армия в света и да и се противостои е било равносилно на самоубийство за държавата. Това най-добре го е знаел Н.В. Цар Борис, който помни кървавите сражения и мъките на войната от неговата младост, когато обикаля по фронтовете опитвайки се за да запушва пробойните!Тъй, че е хубаво да казваш цялата истина, а не само тая която на теб ти харесва!Монетата винаги има две страни нали?
63
6
 
8
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 13 години
Цинично беше изказването на псевдоцарския индивид,че за 800 дни ще вземе някакви мерки,та България едва ли не ще цъфне и върже!Имал е предвид себе си и кликата около него,все повече ми се вярва,че е бил на хранилка при ***.Браво на министър Найденов и екипа му,дано успее да изгони тая лакома крадлива *** от заграбените имоти!