Прав е Уорлик за съда, отсече Цветан Цветанов

ГЕРБ ще спечели изборите, а Кристалина няма да е кандидат
Обновена: 15 апр 2011 13:04 | 15 апр 2011 09:50,
312
Прав е Уорлик за съда, отсече Цветан Цветанов
Не са обсъждани промени в кабинета, твърди Цветанов. Снимка: БТА

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов категорично изрази подкрепа за думите на американския посланик у нас Джеймс Уорлик, че в България има две правосъдни системи – за бедни и богати.

"Прав е американският посланик, когато говори за двойното правосъдие", коментира МВР шефът, като даде за пример присъдата на бизнесмена Христо Ковачки.

"Съдът признава, че има щета за бюджета за 16 млн. лева, прокуратурата поиска 5 г. затвор, а в крайна сметка той получи 3 години условна присъда. Наказанието трябва да отговаря на тежестта на деянието", отсече вътрешният министър пред bTV.

По повод предстоящите президентски избори Цветанов беше категоричен, че кандидатът на ГЕРБ, независимо кой е той, ще спечели изборите.

Относно това дали спряганите имена на Меглена Кунева и Кристалина Георгиева отговарят на законовите изисквания да се кандидатират за президент, министърът беше категоричен, че тази проверка трябва да бъде извършена от предизборните щабове.

“Нито един от тези кандидати, за които говорите, няма да е кандидат на ГЕРБ”, отсече обаче той.

Цветанов беше категоричен, че ГЕРБ не мисли за увеличаването на правомощията на президента.

„Ако настоящият президент не освободи посланиците агенти на бившата Държавна сигурност, кандидатът на ГЕРБ, който ще спечели изборите, ще направи това с един от първите си укази, който ще издаде“, категоричен е вицепремиерът.

Относно резултатите на социолозите за понижаването на личния му рейтинг Цветанов заяви, че няма доверие на определени социологически агенции.

Още по темата

„Личният рейтинг на един министър не е от толкова съществено значение за реалната политика. За мен е важна политиката, която реализира дадено ведомство. По никакъв начин не се променила работата на МВР, от това, което заложихме от началото на мандата и ще продължим по същия начин”, смята Цветанов. 

„Министър-председателят не указва никакъв натиск, включително и по казуса с Трайков Трайков. Премиерът дава свободата и ти носиш отговорността за решенията, които правиш”, коментира вицепремиерът работата в кабинета.

„Човекът, който взема решения за промени в правителството, е министър-председателят. Не са водени разговори за промени в кабинета”, каза още Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
1
 
3
 
! Отговори
До 263 преди 13 години
Психиатрите. Психиатрите.
252
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
261, бива човек да не е в час (иначе казано - да си е малко тъпичък), ама пък чак толкова... Не се излагай! (вярно е и това, че никога не е късно да станеш за резил, но все пак...)
251
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правителството не може да нарежда на съдиите, те са независими. Лошото е, че не се избират, а се назначават.
250
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще краде Цецо, как няма да краде! Като вижда как довчерашните крадци се измъкват безнаказано, че той ли няма здраво да краде?! Нов морал със стари милиционерски *** - е няма откъде да дойде!
249
2
 
7
 
! Отговори
до NO KOMENT преди 13 години
А какво трябва да направи правителството?Да разпусне съдът и да осъди съдиите?Да си чувал че съдебната система е независим орган!Айде правителството да не е виновно баш пък за всичко, особено за проблем създаван и отглеждан 20 години.Всеки от тези съдии пуснали Ковачки е лапнал минимум по милион за това!
248
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди 1989 год. - за финансови престъпления в особено големи размери -СМЪРТ плюс конфискация на имущество. Сещате ли се защо едно от първите неща след 1989 г. бе мораториума отнасящ се за смъртните наказания.... -------------- За да не разстрелят комунистите, които са крали непосредствено преди 1989 и да могат да крадат и занапред.
247
2
 
9
 
! Отговори
Преди и сега преди 13 години
Преди повече от 30 години бензинът беше 26 стотинки, токът 2 стотинки, а заплатата ми 260 лева. Тогава карах на воля! За 30 години цената на бензина скочи 10 пъти, цената на тока също 10 пъти, на хляба 4 пъти, а средната заплата - 2 пъти! Не говоря за пенсията! По-горе един работел на три места?! Пак няма да сможеш, дарлинг, да достигнеш нивото от края на 70-те години! Ще трябва да работиш на пет места едновременно, ако намериш изобщо пабота! Дано си здрав да успееш!
246
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми праве! Уорлик, де! Иначе как Цв Цв щеше да се измъкне от данданията с имотите и да натопи тъщата?
245
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя червей на снимката откъде пак изпълзя? Че и пак плямпа! Явно наистина няма съд в тая държава, щом тоя все още не е в някой зандан!
244
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е вярно, българският съд е най честният и независим съд в света / а и в някой паралелни светове също така/ а това са спекулации на мутренско комунистическата хунта!
243
0
 
7
 
! Отговори
Естествено преди 13 години
Вашата задача е не да повтаряте с години, това което е очевАдно и за малко дете, а да вземете мерки! Естествено, че е прав Уорлик за съда - на черното не може да кажеш бяло! Вие сте власт-имащите, вие сте управляващите! Вземайте мерки и оправяйте прогнилата, смърдяща съдебна система!!! Стига приказки!
242
1
 
6
 
! Отговори
проЗт матрял преди 13 години
Вчера оправдаха един червен лапач откраднал поне 16 милиона от държавата и българските деца - никакви ви няма............А вече 3 месеца дъвчете 2 -то апартамента .........ами аз имам 3............дай боже и 4 ще станат..........вярно е че ни трябват чисти хора, но кой от вас не е правил нарушения- като недеклариране на доходите например ? Старото правило е държавата се крепи на взетите данъци, а гражданите на укритите..
241
0
 
10
 
! Отговори
Браво 252 преди 13 години
"...Магистрали , зали и всичко останало е безсмислено, няма ли СПРАВЕДЛИВОСТ!Не е бедността която трови и прогонва българите, а чувството че няма справедливост, че някой безнаказано те ограБВА."Браво 252 много добре формулирано! Само че казано само тук във форума си остава глас в пустиня. Докато не излезем със тояги и камъни пред съдебната палата и на жълтите павета, никой няма да ни чуе воплите!
240
1
 
6
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Ако е нужно едно правителство цял мандат -4 години -само с това да се занимава, но в България трябва да има ИСТИНСКИ СЪД!Ако трябва и конституцията да се отмени или измени, но единстевиният начин българия да бъде държава , а не бърдак е да има СПРАВЕДЛИВОСТ.Иначе СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ЩЕ УБИЕ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ!
239
4
 
5
 
! Отговори
до 253 преди 13 години
На средна възраст съм, но не знам дали ти помниш Закона за собствеността на гражданите - този червен закон дабраняваше собственст върху повече от един апартамент. Е айде сега брой!!!! Как така шофьор от УБО - какъвто е бащата на Цв. има повече имоти. Защо при четири имота ти е необходимо да купуваш още два и то с кредит??!?!?!?!?!? Ами - просто - далавера на добра цена
238
4
 
29
 
! Отговори
ДА преди 13 години
Какво спаха от ГЕРБ 2 години? Министър на првосъдието какво е направил през тези 2 години ? Министерски съвет заедно с ЦВ.ЦВ какво е предложил за промяна в съдебната система? ЕЛЕКТРОННО ДЕЛОВОДСТВО ЛИ ВЪВЕДОХА? ВЪЗМОЖНОСТ СЪДИИ ДА ГЛЕДАТ ДЕЛА ОТ ДРУГИ РАЙОННИ СЪДИЛИЩА С ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС ЛИ ? БЛАНКИ ЗА ВХОДИРАНЕ НА ДЕЛАТА ( КАКТО Е ВЪВ ВСИЧКИ ДРУГИ СТРАНИ) НИЩО НЯМА РЕФОРМИ СЪДИИТЕ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ НАПУСКАТ ЗАРАДИ МАЛКО ПАРИ И МНОГО РАБОТА СТАВАТ АДВОКАТИ И СА СИ ДОБРЕ - ГЕРБ= НИЩО ПРАВЕНЕ
237
2
 
2
 
! Отговори
Получовек преди 13 години
Този като го гледам има повече косми по ръцете отколкото по главата.
236
1
 
8
 
! Отговори
НО КОМЕНТ преди 13 години
Изхода е разпускане и уволнение на съдебната система.пълен преглед на работата на всеки, и назначаване на ново само на безупречните!По добре 5 съдии и 5 прокурори да останат в цяла българия, но да са най-честните и най-кадърните, и всеки да е убеден че получава от съда ПРАВОСЪДИЕ, а решенията и присъдите не се продават като кило сирене.
235
3
 
2
 
! Отговори
Справедлив преди 13 години
246, къде си тръгнал без домашно? Пак чети колко е купил и колко са наследени, ако правиш разлика.Друг въпрос е и този ,който го е купил с какво е купен.Та пак си преброй имотите, и тези от жена ти също , освен ако не си много млад.
234
1
 
14
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Време е като общество да си признаем-най-слабото място на България, най-голямата слабост на държавата ни се нарича-СЪДЕБНА СИСТЕМА!Разберете, докато не се оправят нещата там, докато не се сложи ред там, докато не се гледат под лупа актовете и действията на всеки магистрат-ВСИЧКО ДРУГО Е БЕЗСМИСЛЕНО!Магистрали , зали и всичко останало е безсмислено, няма ли СПРАВЕДЛИВОСТ!Не е бедността която трови и прогонва българите, а чувството че няма справедливост, че някой безнаказано те ограБВА.