Предизборната атака на Волен Сидеров

Няколко души пострадаха при сблъсъците пред "Баня Баши"
Обновена: 10 авг 2011 12:42 | 20 май 2011 17:00,
1177

Снимка: БТА

 

Няколко души пострадаха при сблъсъците пред джамията „Баня Баши“ в София, провокирани от симпатизанти на „Атака“.

Сред ранените са петима полицаи, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Седем души са потърсили помощ в „Пирогов”. 45-годишен мъж със сътресение на мозъка е оставен под наблюдение в неврохирургията.

Останалите са с повърхностни рани и са освободени след преглед. Сред тях е и депутатката от „Атака“ Деница Гаджева, която е била с рана в областта на брадата.

Двама привърженици на „Атака“ са задържани.

Още по темата

Това стана и повод лидерът Волен Сидеров да заплаши, че ако задържаните симпатизанти не бъдат освободени, партията, която досега плътно подкрепяше ГЕРБ в Народното събрание, ще мине в опозиция още днес.

Той поиска оставката на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и обвини полицаите, че са арестували по най-брутален начин атакистите, участвали в кървавия сблъсък.

„МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция“, заяви Сидеров.

Напрежението днес ескалира, след като около 150 привърженици на „Атака“ се събраха пред джамията „Баня Баши“ под претекст, че протестират срещу високоговорителите.

Докато течеше традиционната петъчна молитва, няколко хора на Сидеров започнаха да замерят мюсюлманите с яйца. Те скандираха „еничари“, „мекерета“ и „Атака“ и се опитаха да откачат една от тонколоните на джамията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
 
5
 
! Отговори
тариката преди 12 години
Най напред простия българин трябва да прогледа първо кой e Волен Сидеров, какъв е бил през 1989 г. какво е писал тагава като кореспондент, и какви интервюта е давал в радио Свободна Европа при покойната Румяна Узунова. И тогава може сам да прицени що за стока е болния за влат шизофреник Сидеров. Този който иска сега да подпали чергата на българина. Ако погледните ще разбирете че на магистрала Тракия той беше главното пристъпно лице ,а не Чернев и това се доказа но прокуратурата е главното прекриващо лице за случая. Да ви припомна поолета в самолета над Германия пак е той, но власта го потули защо Бойко щяха да му се разклатят краката. Сега е крайно време прокурора да си влезе в роляна като независима влас и да бъде изправен пред съда.
4
 
7
 
! Отговори
Възрожденецът преди 12 години
Както ,Атака гони турците, така да гони и ***........
999
3
 
10
 
! Отговори
Луд умора нема преди 12 години
Едно е ясно, а именно, че Волен Сидеров търси да намери на всяка цена повод за разрив с ГЕРБ. Ясно е също, че някой му е натиснал бутона да направи това. И този някой е до такава степен безскрупулен, че посяга на най-високата цена - опит да дестабилизира България и да разпали пожар на религиозна и етническа основа !!
998
1
 
7
 
! Отговори
СССР! преди 12 години
КЪДЕ Е НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ?
997
4567
 
15
 
! Отговори
bulgarin преди 12 години
Siderov e za ludnicata. A *** s golitre tikvi okolo nego sa za zatvora.
996
4813
 
8
 
! Отговори
DELIORMANLIA преди 12 години
AZ sam sashto ot turski proizhod ,mrazim turtzite no ne nashte bg.turtzi ,te kakvo sa vinovni kato imame loshi polititzi q vishte do kakvo polojenie ni dokaraha za da tarsim hlqb na vanka a ne v sobstvenata ni darjava.ELATE DA VIDITE TUKA V EVROPA NIE SME EDNAKVI I EDINNI kakvo imame da delim tolkova NISHTO a vie tam se qdete zashto ,zaradi nashte loshi pol.ne si zaslujava.te zabogatqvat 4rez nashia grab
995
4889
 
5
 
! Отговори
DELIORMANLIA преди 12 години
VOLENE ELA PRED DJAMIATA NA RAZGRAD TO SE NAMIRA V TZENTARA NA GRADA ,i BALGARI TURTZI I TZIGANI SHTE TE EBAT DO SUTRINTA I SHTE TE BIAT. A vie hora tova go vzemete za primer.tova e dalavera za polititzite a na vas kakvo vi stava.umnite hora bqgat na zapad a vie za kakvo jiveete tam za par4e hlqb.OPITAYTE.az opitah i uspqh .sega sam 4ovek a ne prosqk.
994
4932
 
15
 
! Отговори
The Gnoll преди 12 години
Браво, господа атакисти. След някой друг ден предлагам да си спретнем едно меле като в Косово, та пак да покажем на целия свят какви диваци живеят на Балканите. И аз не съм фен на говорителите по джамиите, но все пак всеки e свободен да изповядва каквато иска вяра. Ако толкова много ви пречат - има доста по-цивилизовани начини да го покажете.
993
4337
 
11
 
! Отговори
толерантност преди 12 години
ВЪВ ВСИЧКИ ПРАВОСЛАВНИ ЦЪРКВИ ДА СЕ МОНТИРАТ ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ И ВСЕКИДНЕВНО ДА СЕ СЛУШАТ ПРАВОСЛАВНИ ПЕСНОПЕНИЯ-КАКТО Е В ГЪРЦИЯ!ПРАВОСЛАВНАТА НИ ЦЪРКВА ДА НЕ СТОИ В 19 ВЕК, А ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА МОДЕРНИЗАЦИЯТА НА ИСЛЯМА!
992
5066
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук пишат само десетте останли симпатизанта на фюрера. Ако имам 10 минуса, не се чудете.
991
4922
 
3
 
! Отговори
мен преди 12 години
Тук си прав. Явно и волен е разбрал че *** не може да се интегрира. И техния ред ще дойде търпелив народ сме но всичко си има граници
990
4834
 
15
 
! Отговори
Варненец преди 12 години
Коментарите са бълвани от едва няколко човека атакисти, които успяват да наводнят пространството с толкова много коментари, които и физически е трудно да бъдат изчетени. Момчета, не всички подкрепяме античовешката политика на псевдо партия Атака. От цялата история не ми допада единствено, че високоговорителите на джамията са отвън.Инак никой на никого не печи.Излезте и се порадвайте на хубавото време, ако и това не ви помага изпийте си хапчетата изписани ви на 4-ти километър.
989
4712
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо Сидеров не отиде с хората си във Факлутето,Столипиново,Филиповци и т.н..Хората живеещи в тези квартали НЕ ПЛАЩАТ ТОК,ДАНЪЦИ,ОСИГУРОВКИ и живеят на гърба на тези които си плащат.
988
4769
 
4
 
! Отговори
мен преди 12 години
В теб няма нищо българско и ако искаш и в дупето си пъхни нещо, нещо турско-***
987
5074
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За тези, които не са разбрали - днес всички българи, които се разграничаваме от действията на Атака, ще сложим по едно цвете пред джамията в знак на това че не искаме света да остава с впечатление, че всички българи сме атакисти.
986
4627
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ - ЗА ЗАТВОРА,БАРАБАР С МАЗНАТА СИ ПОТЕРЯ !!!
985
4583
 
13
 
! Отговори
Илия преди 12 години
ДОЛО ГЕРБ -- ТОВА Е ПАРТИЯ НА НЕКАДЪРНИЦИ И БОЛНИ *** , ПРОСТО НЕ СА ЗА ПОЛИТИКАТА , А ЗА ЗАТВОРА С г-н БОРИСОВ НАЧЕЛО
984
4963
 
3
 
! Отговори
мен преди 12 години
Той и бащати ми е разказвал как те е правил но аз сега да го описвам ли тук?
983
4918
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Гергьовден тази година В.Сидеров е правил хулиганщини на Зографския манастир в Света гора.Доста се е постарал да предизвика вниманието върху себе си,но неуспешно.Дори станал смешен в очите на другите присъстващи.Така казват.Не съм бил там.
982
4582
 
5
 
! Отговори
мен преди 12 години
Грешиш много Волен така драпна страшно много гласове а бойко да си ходи заедно с такива като теб за анадола и да слуша насрания ходжа там. Няма толерантност провокаторите са те с тези високоговорители. Никой в миналото не им е пречел да се молят но вече чашата преля. Сега ще си пусна и Време Разделно. А за всички БенЛаденовци не куршум както американците правят а с камъни