Тотю Младенов да си ходи, зоват сините

Костов скочи заради решението на КС за пенсионните фондове
8 юни 2011 10:19,
35
Тотю Младенов да си ходи, зоват сините
Снимка: БТА

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенова да понесе отговорността си и да бъде освободен от правителството заради решението на Конституционния съд.

Това призова в декларация от трибуната на парламента съпредседателят на „Синята коалиция” Иван Костов.

Преди дни съдът реши, че прехвърлянето на частни партиди от професионалните пенсионни фондове към държавата нарушава конституционните права.

„НОИ няма право да държи парите на хората. Но няма свободни 108 млн. лв., които да върне по партидите на тези лица. На практика цялата система е блокирана”, коментира Костов.

Според сините социалният министър Тотю Младенов е причинил щетите и направил незаконни действията на една от най-добрите институции в държавата каквато е Националният осигурителен институт.

Още по темата

„Ние настояваме да понесе отговорността си, като бъде освободен от правителството. Разбира се, правителството носи своята отговорност”, допълни Костов.

Сините предложиха да бъдат направени промени в Кодекса за социално осигуряване, които да задължат правителството да върне парите от партидите.

Или мнозинството да създаде специална институция вътре в НОИ, която да даде възможност на лицата да изберат къде да останат техните партиди. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Тотко ОСТАВКА! Да си преди 12 години
В България съдебната система ВОНИ КАТО СКУНКС! Начинът по който се действа и липсата на справедливост в България са противни! Отлежават дела,за да могат корумпирани съдии да протакат до безсрочие, след което да преобърнат в смисъл: "Крадеца вика:"Дръжте крадеца""-така е-било и-е!...Мога да повярвам само, ако Тотю Младенови си "намери майстора"- законосъобразно за безчинствата си, осквернявайки, като зъл демон живота на неудобни му-на него-овластявания от поредните /на власт-разбира се!/...Корумпираната българска съдебна система не може, а- съди сама себе си! Трябва И силен натиск от вън за да се случи нещо + в тази мафиотизирана структура, наречена българска държава. ФАКТ е: Прикривана злоупотреба с власт от действащ Министър МТСП-Тотю Младенов! Защото Закона се прилага при ДВОЕН СТАНДАРТ! Изп АгенцияГлавна Инспекция по труда НАРУШАВА законодателството, което тя КОНТРОЛИРА!: Конфликт на интереси /КИ/- при назначаване от Тотю Младенов на Данчо Кънев за ИД на ОД Инспекция по трудаПлевен. КИ и.. при освобождаването от Тотю Младенов на Данчо Кънев от длъжност ИД на ОД ИТ гр. Плевен по... взаимно съгласие.. след установен КИ и ОСЪДЕН за ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО му по чл.313 от НК с Решение по НОХД1024/2009г на СРС. КИ от Тотю Младенов, при злоупотреба със служебното му положение, за отмъщение по сигнал за КИ което ме квалифицира, преследвано лице по смисъла на чл.32 ЗПРКИ.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко , подай му молбата за напускане!
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов, разбира се, е напълно прав. Нещо в последната година не ми харесваше това, че беше твърде мек според мен в критиките си към правителството; не заяви и на висок глас, че Дянков е треторазряден икономист. Напоследък позицията му спрямо ГЕРБ се втвърдява, което отдавна трябваше да стане. Все пак, той със сигурност си е имал причини за това, той е опитен политик, а аз не разбирам нищо от политически игри. Разбирам само това, че ГРОБ са крайно вредни за страната и трябва да си отидат час по-скоро.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще се случи, но с минимум три месеца закъснение. Както стана с транспортния министър. Три месеца по-късно той беше уволнен със същите аргументи, с който Костов поиска оставката му три месеца по-рано. ГЕРБ са като змиите - като ги ръчнеш по опашката нервния импулс и реакцията, предизвикана от него достига с три месечно закъснение до главата.
32
1
 
2
 
! Отговори
до rumen221 преди 12 години
Румене! Приятелю!!!Вече в четвърта статия се натъквам на едни и същи коментари от теб. Да не ти залепна релето? И какво общо имат Волен, Корана и минаретата на джамиите със оставката на Тотю?
31
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,ВАЖНОТО Е: - Овцете да имат вълна, пък стигачи винаги ще се намерят, а от гладна овца файда йок!!!Днес:- 70% от работещите (2.0 мил.) и техните деца са Социални аутсайдери, което прави около 1.4 милиона- Да прибавим и 90% от пенсионерите - около 1.6 мил. Или 6.5 милиона от българското население са Социални аутсайдери - А най-страшното е, че около 1.0 милион, живеят с доходи под Границата на глада от 211лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 7.5 милиона. Такава човеконенавистническа политика, спрямо собствения си народ, могат да водят само Фашисти или Комунисти!!!- Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее?А ехото отговаря От 21 години Парламент, Правителство и Президент, сиреч - ОЛИГАРХИЯТА !!! на която напомням:- ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО НЯМА ДАВНОСТ!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Дори и Воленчо, да преиграва....:- Според Корана минаретата не са задължителни..., за мюсулмански храм..., та камо ли използването на високоговорители... Според Библията, от която е преписан Корана, и ревностните християни се молят по 5(пет) пъти дневно, какво ще стане, ако Камбаните бият ВСЕКИ ДЕН ПО ПЕТ ПЪТИ- За ползването на тротоара се плаща - тротоарно право на общината..., а джамията не плаща- Около една трета от стелажите за обувки бяха празни, а на тротоара на 20.май, имаше тридесетина души, които спокойно можеха да са в сградата на джамията...и признаха на журналист, че са от МОМЧИЛГРАД И КЪРДЖАЛИ Доста отдалече са дошли за петъчна молитва с ножове- От директния репортаж на канал 3 се чу ясно, че Имама ТРИ ПЪТИ моли мюсулманите ДА ВЛЯЗЯТ В ХРАМА ЗА МОЛИТВА, но тридесетината ислямисти, водени от случайно дошлия в този ден г-н Юзеиров, не влизаха и продължаваха да ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ И ТОЧАТ НОЖОВЕ пред джамията!!!- От прякото излъчване се виждаше, че пръв удар с юмрук И ВОДОСТОЧНИ ТРЪБИ (складирани в джамията) нанасят мюсулмани, в последствие арестуваха атакист..., а задържания мюсулман бе пуснат от полицая- Докато траеше неразборията НЯМАШЕ ПАЛЕЖИ!!! Едно килимче беше запалено доста СЛЕД като Сидеров призова митингуващите да отидат пред парламентаи те напуснаха градинката!!!И в същото време:- Удариха в главата с камък български депутат, според ДПС И какво от това- Лошото е, че Президентчето ни в същия момент случайно беше в Кърджали..., на поклонение пред местния кмет... - Хубавото е, че г-н Омеров (Алексей Петров), СПРЯ ПАРИТЕ за Атака и ги прехвърли на НОВАТА ПАРТИЯ НА ТЕЛЕВИЗИЯ "Скат"...- А и, да видим откъде Първанов ще извади пари за партия?!?!?! Дали и той ще ги получи от ковчежника на ДПС г-н Омеров (Алексей Петров)???Кой ще отговори...
29
0
 
2
 
! Отговори
мими преди 12 години
Това не му е единствения фал на този. Цяла година една нова класификация на длъжностите не можа да направи. Толкова поправки и неуточнени неща не е имало никога. За промени насред годината по повод минималната раб. заплата да не говорим. Програмистите една камара пари направиха, заради некадърността му и на министерстовото му.
28
0
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 26: Каква бомба бе, двадесет-и-шести??? Май ти си тоя с късата памет, но с разликата, че приемаш за чиста монета каквото ти подхвърли Борисов. В пенсионната реформа от 2000 г. (10 години преди това куцо правителство, избрано от слабоумни, да реши да прави "реформа"!!!) беше заложено увеличаване на трудовия стаж през 2011г за пенсиониращите се работещи първа и втора категория труд. Така ППФ трябваше да започнат изплащане на пенсии чак през 2015г и пари щеше да има за всички. Ама БББ реши друго
27
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Човешкия прогрес, чрез своя връх - Великата Френска революция, наложи на целия свят основния принцип за човешко развитие: СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО!!!НОИндустриалните общества тръгнаха по три различни пътя:1. Абсолютизацията на БРАТСТВОТО, породи Комунизма, при който Всичко се взема от всички, а благата се ползват по равно, по братски - Днес знаем, че това е ПЪТ ЗА НИКЪДЕ!!!2. Абсолютизацията на СВОБОДАТА, породи Либерализма - в основата на който е заложена Анархията и Бездържавието, Дивата алчност, при която - По-силния силово, икономически или финансово винаги е по-прав и е характерен и с най-зловещата му страна Кризите Днес знаем, че И това е ПЪТ ЗА НИКЪДЕ!!!3. РАВЕНСТВОТО, допълнено балансирано от свобода и братство, породи принципа за Единството на Права и Задължения - с регламентирани икономическа и политическа свободи и обществена солидарност. Доказа се, че това и Панацеята за постигане на МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА ВСЯКА НАЦИЯ!!!България ли??? Ние сме си ние - Ще изядем солта, ще отнесем тоягите и накрая ще си платим ТАКА И ПРАВИМ:- Пробвахме Комунизма, ама ревностно, сега пробваме Либерализма, ама още по-ревностно, а като поумнеем, ще тръгнем в правия път на Демокрацията!!!За сега, обаче, изпаднахме в интелектуална пауза и следваме един чисто Българския път на развитие - МУТРОКРАЦИЯТА!!! Властва Мафията, чрез различните и политико-криминални проявления, легализирани като партии и дори Корпоративния данък, пенсионните, здравните и социалните задължения да са 0%, пак няма да имаме Свобода, а икономиката и нацията ни ще продължават мъчително да загиват.
26
4
 
5
 
! Отговори
към Иван Костов преди 12 години
Иване, ти защо имаш такава слаба памет. Бомбата с тези фондове я заложи ти, един друг Иван - Иван Нейков - министър празни обещания (така му викаха журналята по твое време) и един друг овъртял се в различни зависимости Йордан - жалко за святото му име - Христосков. Тотю трябва да си ходи не защото развали твоя хатър и на твойте отрочета, а защото направи много големи гафове, но коментара не ми позволява да ги опиша.
25
0
 
7
 
! Отговори
и-и-и преди 12 години
Тотя, дойде и твоят ред. Айде ВЪН. Много странно изглеждаш с тази книга "Кодекс на труда", така и не я научи, а дълго време престоя в министерството на труда - беше директор на Инспекцията по труда по времето на Шулева, Христова и Масларова, а после ги наследи. Но за разлика от тях ти освен всичко друго си и много *** и не заслужаваш да бъдеш министър. ВЪН от министерството и правителството. Стига си създавал негативи за Б.Б.
24
0
 
8
 
! Отговори
qqq преди 12 години
Тотю да си ходи веднага, защото направи много гафове, но за да ги замаже пожертва единствените професионалисти в екипа си Христина Митрева и Краси Попов, само и само да спаси кожата си. Но иначе е много зле човекът. Да си ходи от там откъдето е дошъл, но преди това да стане клиент на съда, за да отговаря за зулумите във Враца по времето когато е бил кмет, а и за тези по време на министерстването му, а те не са никак малко...
23
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 12 години
Тотю е най-некадърния социален министър от началото на прехода. Само за половин година два негови законопроекта са обявени за противоконституционни. Щеше да има и трети, но добре че тогава Първанов му размаха пръст и той спря закона за хората с увреждания. Тотю трябва да си ходи и да се върне в синдиката, от който е дошъл и да се забрави тази практика СИНДИКАЛИСТИ ДА СТАВАТ УПРАВЛЕНЦИ. НЕ МОГАТ, ЗАЩОТО СА НЕКАДЪРНИ И ПРОСТИ....
22
0
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Националния ни интерес е кристално ясен МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!НО ДНЕС НАД БЪЛГАРИТЕ СЕ УПРАЖНАВА ГЕНОЦИД!!!1. Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е физически геноцид!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни - "Социалния минимум" е 674лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва социален геноцид!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв.ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!Това означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ и в социалните системи!!!За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба, за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да плати ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!ТАКА ПРИ ДЕМОКРАТИЧНО И СПРАВЕДЛИВО ОБЛАГАНЕ, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, БЕЗ СЪТРЕСЕНИЯ ЗА НИКОГО2. Пари за пенсионната система има и при днешното ниво на вноските, но! Гражданите дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас,- Солидарна,- Капиталова лична (но защо частна),- Пофесионална- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)...- Данък Обществено осигуряване, с който работещите граждани плащат КОНСТИТУЦИОННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Държавата!!!Днес Парите за пенсии са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат задълженията по Конституция, като:1. Пенсийте се отделят от Социалните задължения на Държавата, която ги дължи по Чл.51 от К-ята2. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капитарова система3. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на осигуровките, годишно се крият над 1 милиард лева..., а от ниско обложените Девиденти и доходи от Наеми, се пестят още толкова...4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и получават пенсииТАКА БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ!!!И накрая:Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Младенов трябва да си ходи само за изцепките на вече уволнения негов зам Красимир Попов за фалшивите данни за безработицата и лъгането на Евростат, да не говорим за другите бози, които създадаха с ОП "Развитие на човешките ресурси" и неплащането на бенефициентите по различните схеми от страна на Агенция по заетостта-безхаберието е пълно.....
20
0
 
6
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Абе този нямали хубава снимка???
19
0
 
10
 
! Отговори
Народа Зове преди 12 години
ВСИЧКИ ДА СИ ХОДЯТ!
18
0
 
20
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Тотьо,- Ще ти кажа защо Овчарчето Т.Живков, беше добър управник. Не, не заради Комунизма..., той дори не знаеше какво е това..., а защото като малък е бил овчарче- Това което и днес всеки "***" овчар знае е следното...:... - Стадото се пасе цяла година, пази се от дъжд, слънце и Вълци (чужди банки, енергийни дружества и "приятели"), овцете се заплождат и хранят обилно (дават се заеми при ниски лихви, чрез ББР), за да родят в края на годината агънца (да направят печалба), после да дават цяла година мляко (ДДС и осигуровки)..., и никога, ама абсолютно никога..., не се продават на "обособени части" ..., бутчета, дробчета и т.н. защото веднага умират!!!ТОТЬО, НЕ ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ, ТО Е ПОД КРАВАТА, ТАМ Е И МЛЯКОТО КОСМИЧЕСКАТА ПЕЧАЛБА ОТ 25-30 МИЛИАРДА ГОДИШНОЗатова и днес Държавата може да се управлява по-добре от всеки "овчар" с опит, отколкото от всички български "професори", с титли...
17
4
 
14
 
! Отговори
666 преди 12 години
Имате компютрии Гугъл,вижте каква е доходнастта на нашите пенсионни фондове и тогава пишете глупостите си!По закон те могат да реализират отрицателна доходност!Само през 2008г. са изгубили на БФБ 600млн. лв. от нашите пари!Не се заблуждавайте!Тези фондове са създадени да ни крадат най-законно!То затова и Костов е толкова нагъл!Нали той ги създаде и то "доброволно"!Унгария вече национализира техните,и тук трябва да стане така!Никой няма да види пенсия от тия измамници!Помнете ми думата!