Кунева за вицето си: Той е... той има... той казва...!

Икономистът Любомир Христов застава до нея
Обновена: 10 авг 2011 12:30 | 12 юли 2011 12:15,
225
Кунева за вицето си: Той е... той има... той казва...!
Снимка: БТА

Икономистът Любомир Христов e кандидатът за вицепрезидент на Меглена Кунева.

Слухове, че именно той ще застане зад бившата еврокомисарка по пътя й към "Дондуков" 2, плъзнаха преди ден, но днес номинацията му стана факт.

"Вицепрезидентът, който аз предлагам, е икономист. Икономическият фокус има много голямо значение за успеха на следващия мандат", каза Кунева.

Още по темата

"Вицепрезидентът, който аз предлагам, е граждански активен. Той е експерт със значими постижения в областта на финансите и макроикономиката, ще бъде в постоянна връзка с общините, ще подпомага привличането на инвестиции. Ще разчитам на него за активна дипломация в областта на правата на човека.

Той има опит в областта на правата на потребителите. Той казва за себе си, че никога не лъже. Той е доктор по икономика. Имам намерение в следващите пет години да направя всичко възможно уменията му по най-ефективния начин да бъдат поставени в действие.

Няма негова статия в медия в областта на финансите, която да не е последвана от много и интересни коментари”, допълни Кунева.

На днешния ден се навършват 20 години от приемането на българската конституция, която е дала възможност да се направят много неща.

Тази конституция е трасирала пътя на България към ЕС и НАТО, продължи Кунева.

България е една от малкото страни, които имат фигура на вицепрезидент, и това не е случайно.

Според Кунева – вицепрезидентът трябва да има голяма тежест, визия, и да покрие огромен кръг въпроси за доброто на цялата президентска институция.

Меглена Кунева отсече пред медиите, че е говорила за партийна подкрепа.

"Не съм отишла в партийна централа, не съм говорила за партийна подкрепа, нека партиите да решат какво да правят. Аз не флиртувам с партиите, показвам уважение към партийната система. Всяка партия може да реши дали й харесва или не платформата, дали харесва тази двойка президент и вицепрезидент и може да се довери на тях", допълни тя.

На свой ред Любомир Христов се обърна към Кунева с думите: "Това, което искам да ви предоставя, е всичко, което имам, което са 24 часа от моето денонощие, като се надявам да ми отпускате шест от тях за сън, за да може да поемем отново във вярната посока".

В момента Любомир Христов е председател на Института на дипломираните финансови консултанти, член на Експертната група по финансово образование към ЕК (Брюксел) и на Групата съветници към Европейския Банков Регулатор (Лондон).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
8
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
Тая се кандидатира, само за да пере пари чрез кампанията си. То е ясно и на малките деца, че никой нема да гласува за тая ***.
30
14
 
4
 
! Отговори
обвързан но отвързан преди 12 години
Като не харесвате българка изберете да ни управлява пак някой р**ан бей защото мрънковците това си търсат
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарко Кунева, откъде имате пари да правите почти шестмесечна предизборна кампания?
28
2
 
17
 
! Отговори
Georgi преди 12 години
Тази жена е много зле!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той казва за себе си, че никога не лъже....На тоя му е умряла *** и се хвали сам . Ми да му вЕрваме ли!?!?
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кунева-Пръмова е във властта не от едно десетилетие, а от цели три. Не само заради това, че е политбюровска снаха, както я наричат някои медии. Нека да не бъркаме брака с властта! Все пак той те прави не толкова част от управлението, колкото един от ползващите неговите материални и битови привилегии и облаги. Затова ми се струва, че есенцията политбюровска снаха е поизветряла, ако няма и други факти... Ето един от тях. При всички правителства на прехода започвайки от онова на Андрей Луканов през 1990 г., та чак до царското, тя е техен старши съветник. Кунева работи в юридическите им звена. Това е ключова длъжност през нея минават абсолютно всички решения на Министерския съвет, всички международни договори явни и тайни, всички заповеди и разпореждания. Старши съветникът в юридическото звено е нещо като дясна ръка на всеки премиер. От това по-пряко и непосредствено участие във властта в изработването на нейните политики и решения няма! По-високото ниво е единствено публично на министрите и премиера. А фактът, че политбюровската снаха е била такава при всякакви антагонистични и разноцветни политически правителства, потвърждава онова, което описвам в двата тома на Тайните на големите играчи властта у нас не е публична, а задкулисна, на кръгове и кланове, които дърпат конци във всички партии, обществени структури и звена. После и Кунева стана явна фигура като евродепутат и еврокомисар при Царя и Станишев
25
2
 
15
 
! Отговори
обвързан но отвързан преди 12 години
Да гласуваме за Марко Тотев
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЗИ МУМИЯ ДА НЕ Е ИЗКОПАХТЕ ОТ ЕГИПЕДСКАТА АФЕРА ???
23
1
 
15
 
! Отговори
Либовника от ОЗ преди 12 години
Снахата къде е ходила пак да мърсува,че и е синьо окото.Първия я паряса,но втория не си поплюва май,а тя президент ще ми става
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарката Ку(р)нева накъде е тръгнала може би?
21
1
 
28
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
Може да се присъедините към фейсбук групата:Всички помним как Меглена Кунева подмени вота на изборите за евродепутати
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЙ и ТИ НЕ СТЕ:) И никога няма да бъдете! Народът не е ***,а вие продължавайте да му внушавате,че не разсейвате гласове с *незаменимите си фигури*. Какво морално падение! Кунева,спомни си как подвеждайки избирателите,стана еврокомисар:)
19
2
 
28
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
Не гласувайте за Меглена Куневица-Пръмовица-труска кандидатура...През 2009 година тя подмени вота за евродепутати и вкара човек на царя!!!НЕ Е ЧИСТА!
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ама тази се е взела на сериозно -чак да не повярва човек -ай да иде в едно село и да агитира бабите с 140 лв. пенсия и нека само някой им подхвърли на въпросните баби -как въпросната г-жа е взимала по 20 000 евро месечна заплата и как се отказа от евродепутатското си място за да прибере бонуса за ерокомисар от 300 000 евро -и е до там! Добре ще е ако не я линчуват и нарекат нахалница
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като еврокомисар за защита на потребителите Кунева-Пръмова се занимаваше с глупости от типа на проблемите с китайските играчки, стандартни зарядни за мобилни телефони и т.н., вместо да защити българските потребители, които всекидневно ставаха и стават жертви на монополисти от типа на Топлофикация, Лукойл, енерго-разпределителни дружества, мобилни оператори, банки и т.н.През 2009 година Меглена Кунева-Пръмова ИЗЛЪГА българските гласоподаватели като се кандидатира за евродепутат и ги ПОДЛЪГА да гласуват за нея. След като беше избрана за евродепутат тя се ОТКАЗА от поста си и на нейно място се намърдаха Станимир Илчев - царист и депутат от НДСВ със син престъпник и Антония Първанова, депутат от НДСВ, известна още като Тони Фарма заради лобиране от нейна страна в полза на корпоративни интереси.Лицето Меглена Кунева-Пръмова трябва да бъде разследвано за нанасяне на особено големи щети на българската държава, национална измяна и други и при условие, че има доказателства (а едва ли е много трудно да бъдат събрани) да бъде осъдена и вкарана в затвора, а не да бъде издигана за президент, където без съмнение ще продължи да обслужва червената олигархия и да продава България.Разследване и съд за предателката Меглена Кунева-Пръмова
16
3
 
26
 
! Отговори
? преди 12 години
леле и тази има очи да се кандидатира за президент?????????същата тази която докато беше в ЕП се държеше като германски чиновник към България Меглена Кунева ние сме същите тези които ти пренебрегна докато беше в ЕП сериозно ли очакваш някой да гласува за теб?
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди десетина години Меглена Кунева-Пръмова се присламчва към свитата на лицето Симеон Сакскобурготски (също свързан с БКП и службите на ДС) и през 2001 година успява да стане депутат от НДСВ. През август 2001 година напуска парламента, тъй като е назначена за главен преговарящ на България по присъединяването към Европейския съюз. Като главен преговарящ тя цели максимално бързото приемане на България в ЕС без оглед на националните интереси. Това и донася славата на "Госпожа Да". За награда по-късно тя става еврокомисар в първата Еврокомисия на Барозу. Като преговарящ обаче Кунева-Пръмова успя да натвори цял куп зулуми, сред които успя да затвори 3-ти и 4-ти реактор на АЕЦ Козлодуй, срещу което България получи шепа евро за компенсация, както и да "договори" най-тежките условия за българските земеделци, които и до днес вземат в пъти по-малко евросубсидии, в сравнение с колегите им от останалите страни в ЕС.
14
9
 
4
 
! Отговори
обвързан но отвързан преди 12 години
Най накрая да доде кокошка да снесе яйце стика са ни пърцали лъжливи и надути петли
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това, което еврейко-комунистката Кунева-Пръмова прави е поредната СВРЪХ ГАВРА с България и българския народ.Не гласувайте за тази национална предателка, комунистка, царистка и афераджийка, защото:1. Тя е снаха на секретаря на ЦК на БКП през 60-70-те години на 20 век другаря Иван Пръмов - което я прави сериозно обвързана с комунистическата върхушка и олигархия. Кунева-Пръмова е братовчедка на Соломон Паси, което я прави и еврейка, и е етърва на другата потомствена комунистка - Уляна Пръмова.2. През 90-те години на 20 век участва в т.нар. Габонска афера, при която стотици милиони левове държавни пари потъват неизвестно къде - но най-вероятно в червени джобове, нищо чудно и нейния.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТЪМНО ЧЕРВЕНА БАБКА!