Кунева за вицето си: Той е... той има... той казва...!

Икономистът Любомир Христов застава до нея
Обновена: 10 авг 2011 12:30 | 12 юли 2011 12:15,
225
Кунева за вицето си: Той е... той има... той казва...!
Снимка: БТА

Икономистът Любомир Христов e кандидатът за вицепрезидент на Меглена Кунева.

Слухове, че именно той ще застане зад бившата еврокомисарка по пътя й към "Дондуков" 2, плъзнаха преди ден, но днес номинацията му стана факт.

"Вицепрезидентът, който аз предлагам, е икономист. Икономическият фокус има много голямо значение за успеха на следващия мандат", каза Кунева.

Още по темата

"Вицепрезидентът, който аз предлагам, е граждански активен. Той е експерт със значими постижения в областта на финансите и макроикономиката, ще бъде в постоянна връзка с общините, ще подпомага привличането на инвестиции. Ще разчитам на него за активна дипломация в областта на правата на човека.

Той има опит в областта на правата на потребителите. Той казва за себе си, че никога не лъже. Той е доктор по икономика. Имам намерение в следващите пет години да направя всичко възможно уменията му по най-ефективния начин да бъдат поставени в действие.

Няма негова статия в медия в областта на финансите, която да не е последвана от много и интересни коментари”, допълни Кунева.

На днешния ден се навършват 20 години от приемането на българската конституция, която е дала възможност да се направят много неща.

Тази конституция е трасирала пътя на България към ЕС и НАТО, продължи Кунева.

България е една от малкото страни, които имат фигура на вицепрезидент, и това не е случайно.

Според Кунева – вицепрезидентът трябва да има голяма тежест, визия, и да покрие огромен кръг въпроси за доброто на цялата президентска институция.

Меглена Кунева отсече пред медиите, че е говорила за партийна подкрепа.

"Не съм отишла в партийна централа, не съм говорила за партийна подкрепа, нека партиите да решат какво да правят. Аз не флиртувам с партиите, показвам уважение към партийната система. Всяка партия може да реши дали й харесва или не платформата, дали харесва тази двойка президент и вицепрезидент и може да се довери на тях", допълни тя.

На свой ред Любомир Христов се обърна към Кунева с думите: "Това, което искам да ви предоставя, е всичко, което имам, което са 24 часа от моето денонощие, като се надявам да ми отпускате шест от тях за сън, за да може да поемем отново във вярната посока".

В момента Любомир Христов е председател на Института на дипломираните финансови консултанти, член на Експертната група по финансово образование към ЕК (Брюксел) и на Групата съветници към Европейския Банков Регулатор (Лондон).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
8
 
! Отговори
emil преди 12 години
Уф. колко ми е противна i na mene !!! prikrita !
150
2
 
16
 
! Отговори
a преди 12 години
Уф. колко ми е противна!
149
3
 
16
 
! Отговори
ИЗГОНЕТЕ Я ТАЯ преди 12 години
ИЛИ Я ВКАРАЙТЕ В ЗАТВОРА !!!!!!!! НА КОЙ НЕ МУ Е ЯСНО ВЕЧЕ КОЯ Е ТАЯ ПРОДАДЕНА ДУША
148
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изнендата,която ни обещаха с кандидатурата за ГЕРБ се казва Бойко:) Сега се проучва общественото мнение чрез всички медии,оставят ни да си плямпаме и сглобяват пъзела:) Хубаво е да бъдете октровени,поне пред себе си. Защото ден след изборЪТ ни ще има псувни и напивания...за сетен път,българино.
147
2
 
11
 
! Отговори
да веее, преди 12 години
В политиката ,няма госпожи ,има само ,.....ГОСПОЖИЦИ -----И ВСИЧКИТЕ СА К---И,АМА ДО Е-Д-Н-А!..."ГОЛЕМОТО РАЗЧЕКВАНЕ ЗАПОЧНА .....1989Г.!
146
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
148 може и да е прав. Ако кокурентите на ГЕРБ са като Пръмова, кандидатът на управляващите ще спечели още от първият тур. Но чак пък да са се споразумели....... То ще се разбере като се видят всички кандидатури. А за горната какво да кажа. Дори Сидеров е по-достоен за президент от нея.
145
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дами и господа, на вашето внимане - г-ца ВъртиДодукова, или мадам Йесссс
144
1
 
4
 
! Отговори
....148 преди 12 години
...Кой иска да управлява ,ако няма пари /ДАЛАВЕРА И ТЪРГОВИЯ/,....КОЙ?Никой не иска .....!
143
0
 
2
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
...прав си ,прочети и ....77 пост!
142
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Суингърите дупетати и в ЕС и тук заслужават само по един кол в г..Развратни егоистични ***.
141
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой ли от вас не си задава въпроса "Защо се нароиха доста неизвестни кандидати от т.нар. опозиция?" Не ви ли се струва,че има неогласено споразумение ГЕРБ да остане на власт?:) Иначе не мога да си обясня целият този цирк:) Продължавайте да вярвате.Да,ГЕРБ наистина ще спечели,защото народът ще използва плиткоумната си исъл "По-доре тези,отколкото онези." И пак кръгът се затваря,само че този път ще тежи като воденичен камък на шиите ни.Дийй,народе:) Аз ще пусна празен плик,а вие:)
140
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кунева е от най-кадърните български политици. Издигнала се е с много труд. Тия, дето я плюете, го правите от навик и въобще не я познавате.
139
1
 
6
 
! Отговори
ба бре преди 12 години
"Лакомията ",си е болест ...за клинична пътека с ,...безплатни лекарства !
138
3
 
7
 
! Отговори
намръщен преди 12 години
Жена-политик, българка = к--ва. Последна справка: енедесеварката антония първанова,която се опита да навреди точно на нашето летище и да налее масло в огъня и да подаде материал на чуждите изданияПръстите ми не щат да пишат имената й с главни букви, не го заслужава
137
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само не Българин нарича България - ***. Правете си изводите каква е вероятноста подобни кометари да са на турски мекерета :)
136
1
 
8
 
! Отговори
Калитко преди 12 години
Червена *** е тая пичовеее, от най-подлите мъстии....В други времена сливата и от затвоеа нямаше да излезе доживот. Ама на народ има-дъжава и държавници -НЕ
135
2
 
3
 
! Отговори
до 138 преди 12 години
Ходи се лекувай!
134
0
 
3
 
! Отговори
....136 преди 12 години
...Така по-бързо ще си напише ,....БИОГРАФИЧНАТА --книга ,от извора /форума /!
133
9
 
1
 
! Отговори
Румяна Желева преди 12 години
Да, аз съм същата дето се изложи в Европарламента! Но забравяш, че изложих и теб *** и всички останали плювалници, щото бях любимка на Бойко и представлявах вас и ***! А сега ще ме извините, ама няам време да ви чета умнотиите и срамотиите! Чао!
132
2
 
3
 
! Отговори
до Р. Желева преди 12 години
Ти май завиждаш на Пръмова, че не си на нейно място. С право. Голям келепир пада. Едно подписче - 4 милиона. Ама, ако си тая дето искаше да става евродепутат, сама си си виновна. Службицата ти беше почти в ръцете и я изтърва. Голяма работа, че щели да те плюят по форумите. Ти си напълни гушката, пък нека викат, че си предателка.