Кунева за вицето си: Той е... той има... той казва...!

Икономистът Любомир Христов застава до нея
Обновена: 10 авг 2011 12:30 | 12 юли 2011 12:15,
225
Кунева за вицето си: Той е... той има... той казва...!
Снимка: БТА

Икономистът Любомир Христов e кандидатът за вицепрезидент на Меглена Кунева.

Слухове, че именно той ще застане зад бившата еврокомисарка по пътя й към "Дондуков" 2, плъзнаха преди ден, но днес номинацията му стана факт.

"Вицепрезидентът, който аз предлагам, е икономист. Икономическият фокус има много голямо значение за успеха на следващия мандат", каза Кунева.

Още по темата

"Вицепрезидентът, който аз предлагам, е граждански активен. Той е експерт със значими постижения в областта на финансите и макроикономиката, ще бъде в постоянна връзка с общините, ще подпомага привличането на инвестиции. Ще разчитам на него за активна дипломация в областта на правата на човека.

Той има опит в областта на правата на потребителите. Той казва за себе си, че никога не лъже. Той е доктор по икономика. Имам намерение в следващите пет години да направя всичко възможно уменията му по най-ефективния начин да бъдат поставени в действие.

Няма негова статия в медия в областта на финансите, която да не е последвана от много и интересни коментари”, допълни Кунева.

На днешния ден се навършват 20 години от приемането на българската конституция, която е дала възможност да се направят много неща.

Тази конституция е трасирала пътя на България към ЕС и НАТО, продължи Кунева.

България е една от малкото страни, които имат фигура на вицепрезидент, и това не е случайно.

Според Кунева – вицепрезидентът трябва да има голяма тежест, визия, и да покрие огромен кръг въпроси за доброто на цялата президентска институция.

Меглена Кунева отсече пред медиите, че е говорила за партийна подкрепа.

"Не съм отишла в партийна централа, не съм говорила за партийна подкрепа, нека партиите да решат какво да правят. Аз не флиртувам с партиите, показвам уважение към партийната система. Всяка партия може да реши дали й харесва или не платформата, дали харесва тази двойка президент и вицепрезидент и може да се довери на тях", допълни тя.

На свой ред Любомир Христов се обърна към Кунева с думите: "Това, което искам да ви предоставя, е всичко, което имам, което са 24 часа от моето денонощие, като се надявам да ми отпускате шест от тях за сън, за да може да поемем отново във вярната посока".

В момента Любомир Христов е председател на Института на дипломираните финансови консултанти, член на Експертната група по финансово образование към ЕК (Брюксел) и на Групата съветници към Европейския Банков Регулатор (Лондон).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
2
 
! Отговори
до 178 преди 12 години
За езиците - съгласен. Но че работи за интересите на Б-я...?Израел имаше един премиер - Ицках Рабин. Дребно, пъргаво, космато човече, да не кажа, че като го гледаш май и гърбушко беше. Държанието на ББ е нищо. Вреше се навсякъди - един потупа, с друг се здрависа. Ще кажеш шут някакъв. Но беше много уважаван и навсякъде приеман политик, защото умело правеше компромиси. Цялата му политика беше отдадена на Израел. А нямаше нито тактичност нито вид. ВАЖНО Е КАКВО ЩЕ ПОДПИШЕШ НАКРАЯ.
170
2
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
Айдееее - ей я другарката Кунева-Пръмова, дето много разбира от отношенията с Габон :)Само се чудя, тая дръглива овца защо си прахосва откраднатите парички за загубена кауза :)Тази *** на Мадридския крадец, заради която затвориха АЕЦ-а къде си мисли, че отива... Дори роднините и *** не посмяха да затворят Козлодуй - тя го направи без да и го искат... Е - за кинти разбира се... А сега се праска на загрижена... *** то българина си е *** народ верно, че още не е убил всички ***!
169
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тактичност дипломатичност говори перфектно чужд език интелигентна на запад я харесват работи за интересите на България и е постигнала доста в тая насока
168
0
 
1
 
! Отговори
аз съм 171 преди 12 години
Да, 174. И аз чух нещо таково. Но това значи разцепване на турският електорат. Не ми се вярва изгонването на К. Дал да има такова отражение. Емисарите на ДПС веднага ще започнат да стягат редиците си. И все пак..... кой знае.
167
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
основното й качество е, че е роднина на соц утрепката пенчо кубадински и е много удобна за БСП, ДПС, ДС. друго качество не виждам. ако продължава да следва партийната линия съвсем скоро ще получи медал "Герой на социалистическия труд" от Гоцето Седефчов.
166
1
 
2
 
! Отговори
до 173 преди 12 години
Би ли изброила качествата й.
165
0
 
1
 
! Отговори
намръщен преди 12 години
Чакай, Анонимен 171,Може да е само опипване на почвата, но някакво сдружение на живеещите в Турция български изселници "Бултюрк" искат да издигат туркоезичен кандидат
164
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
коментарите под тази статия са мн показателни за манталитета на българите като цяло - псувни обиди ругатни и което е още по-грозно - по адрес на жена. това тук прилича по скоро на разговор между свинари и каруцари . за мене кандидатурата й на тия избори в момента е най-добрата защото жената наистина има качества които е доказала
163
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той е... той има... той казва...! Кен ли ... !аре, куневица - роднината на пенчо кубадински ... как ли пък не. назад към соца не! аман от *** в тая държава.
162
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако се окаже истина това, че ДПС ще подкрепи Кунева..... да спечели най-много 10% от гласовете. Без ДПС около 3 - 4 %. Недостатъчно и няма смисъл да си губим времето с нея, както написах преди няколко минути.Лек ден на всички във форума.
161
0
 
4
 
! Отговори
до гупендера 164 преди 12 години
Иванe, Иванееееее, май си Иванушка ***, като те чета.
160
1
 
4
 
! Отговори
Endo преди 12 години
Добре де, имащ милиони в сметката, има милиони за кампания, за която знаеш че ще загубиш-защо ти е нужно?Пари ли переш или си ***.До 148-не си прав, защото просто всички треперят от страх, че им се губи властта и наистина безпомощността , отчаянието и паниката ги кара да издигат тази кандидатура,за която съм почти сигурен,че само купените гласове ще гласуват-но този път няма да са достатъчни.
159
0
 
1
 
! Отговори
до 164 преди 12 години
....къде виждаш ,.....успеха?
158
1
 
5
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
БГ---ПОЛИТИЧКИТЕ ,...СРАМ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ....БГ ----ЖЕНИ !НА-КА-ЖЕ-ТЕ ГИ!
157
3
 
10
 
! Отговори
ТОВА Е ....ТЯ! преди 12 години
....ЕДНА ОТ ВИНОВНИТЕ ЗА ---22 Г.----ПРЕХОД!
156
16
 
1
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Успех на г-жа Кунева. Един от малкото качествени политици. Плюещите тук ще имат възможност да си гласуват за ББ, серго или недоразумението на сините. Все партии с безкрайно много негативи. Изборите затова са задължение, а не право - за да изразиш виждането си за бъдещето. Аз моя избор съм направил отдавна.
155
1
 
5
 
! Отговори
ЗА 22 г., преди 12 години
се разбра ,че всичките ни ,...БГ-ПОЛИТИЧКИ са най-големите....... ЛЕБЕДИ/патици/!-----На гърба на БГ народа ,хубаво се живее----ама много як гръб има тоя БГ народ, та чак още си ги търпи !
154
4
 
6
 
! Отговори
намръщен преди 12 години
Добър или лоша, *** или не, изтривалка на Русия, но Г.Първанов, а преди иП.Стоянов имаха някакъм представителен вид за държавни глави. Тази какъв мармунгел е в лицето, пфу
153
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съфорумци, нама какво да си губим времето да коментираме кандидатурата на Кунева - Пръмова. Тя няма да е следващиат президент.
152
1
 
4
 
! Отговори
СРАМ преди 12 години
БГ-политичките ,не се ли начу...хте.....?Много кинти ХАРЧИТЕ,....ама нали не са ---ВАШИ ?