80% от протоколите в София са сгрешени

В ОИК-София са обработили близо 60% от документите от секциите
Обновена: 24 окт 2011 15:37 | 24 окт 2011 15:37,
146
80% от протоколите в София са сгрешени
Суматохата пред зала "Универсиада". Снимка: Булфото

Огромен процент сгрешени протоколи от секционните комисии отчетоха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в София.

Може би в над 80% от протоколите са допуснати грешки, обясни пред журналисти председателят на ОИК-София Марина Белчева. По думите й става дума за чисто технически грешки, например вписване в отделни редове, и не може да се говори за манипулации на вота.

Именно техническите грешки са причина за бавното обработване на протоколите – в ОИК са готови с 57% от документите. В тях действителните бюлетини са 97,98 на сто.

Още по темата

Марина Белчева оправда високия брой допускани грешки с новия Изборен кодекс и с факта, че вотът бе 2 в 1. В много случаи пък се попълват по четири протокола от секция, тъй като в част от местата се произведоха и избори за кмет на кметство.

Освен това, по думите й, Столичната община била предизвикателство заради големия брой жители.

Шефката на ОИК-София отказа да коментира дали причините за бавната обработка се дължат и на лоша организация от страна на комисията.

Не коментира и информацията, че двама депутати от ГЕРБ – Станислав Иванов и Иван Божилов, са в залата, което е в нарушение на закона.

Заради хаоса с обработката на изборните документи пред столичната зала „Универсиада“, където се помещава ОИК-София, днес се извиха огромни опашки от членове на секционни комисии, а движението около залата бе отцепено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вие хубаво плюете ферберите, то и аз не ги харесвам, но каква е алтернативата - някакви калфи, доганци-поганци, актьори-неграмотници и еврейски хамстери-гейове ли???
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега разбирам защо оно *** снощи трепереше яко от яд и едва се здържаше,а те изборите май,май фалшименто ще излязят
20
13
 
20
 
! Отговори
VINI преди 12 години
Всичко е нормално господа .Изборите също минаха нормално.Това е поредната манипулация замислена от група хора които не желаят България да се оправи а искат да има само суматоха.Всички млади хора да гласуват и да изберат новото за България.
19
3
 
3
 
! Отговори
прости селяни преди 12 години
Всичко е наред по време на избори.Ето как се прави :На 23.10.2011 г. около 13.25 ч в ПУ Вълчи дол, е получен сигнал от кандидат за кмет, че в селата Михалич, Добротич и Бояна се осъществява търговия с гласове което е нарушение на Изборния кодекс. Според сигнала търговията е организирана от Илия Димов и Искрен Димов. Същите предлагат на хората, които имат заложени дебитни карти в заложната къща в гр. Вълчи дол, че ако гласуват за майка им кандидат за кмет Пенка Йорданова от ГЕРБ., ще им бъдат опростени дълговете. Има образувана предварително проверка вх. 921/23.10.2011 г.по описа на ПУ-Вълчи дол и разпореждане на незабавно извършване на всички действия по изясняването на случая от Районна прокуратура гр.Девня.
18
4
 
24
 
! Отговори
цивилен полицай преди 12 години
При нас изборите се проведоха в клуб на тиквения герб, под постоянното досадно неприкрито наблюдение на цивилен полицай (бияч). Цивилният, без да се легитимира, ни каза, че ако се оплачем, че гласуваме в клуб на "герб", това ще бъде квалифицирано от него като скандал, и със "скандалджиите" ще се говори по друг начин, демек, ще има бой.
17
5
 
35
 
! Отговори
фалшифицирането преди 12 години
Към останалите престъпления на пожарникаря се прибавя и фалшифицирането на изборите!
16
4
 
32
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
ИЗБОРИТЕ СА ПЪЛНА ИЗМАМАИЗМАМА ИЗМАМА,ГЕРБ СА ПОЛИТИЧЕСКИ МЪРТЪВЦИТРЯБВА ДА СЕ ИСКА КАСИРАНЕ НА ВОТА И ДА СЕ НАЗНАЧАТ В КОМИСИИТЕ ХОРА КОИТО НИКОГА В ТЕЗИ 20 ГОДИНИ НЕ СА ГЛАСУВАЛИ И ДА ИМА НОВ ВОТ.ДА СЕ ОХАРЧАТ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ТЕЗИ КРАДЦИ С КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ.ЦВЕТАНОВ ВЕДНАГА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА И ДА СЕ СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА С МЕЖДУНАРОДНИ НАБЛЮДАТЕЛИ.
15
0
 
20
 
! Отговори
БГ от старо време.. преди 12 години
"Бай *** на избори".....?
14
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе какви са тези човали и торби Метро?В това ли се носят бюлетините?Срам и позор!
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да върнат и 80 % от парите на народа дето си загуби времето и и тръгна от опашките.
12
1
 
18
 
! Отговори
гошко преди 12 години
депутатите....в ОИК със сигурност са искали да помогнат за по-бързата обработка на протоколите - някой да не си помисли, че са били там за да следят "правилното" преброяване......
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А колко от протоколите заминаха в дерето.
10
29
 
12
 
! Отговори
ТОВА ЛИ ИСКАШ ? преди 12 години
Ако изберат КОМУНИСТ за президент с помощта на ДОГАН, ще станат две ОЧЕВАДНИ ЛОШИ НЕЩА: 1.Служителите на ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ще бъдат турци, както беше навремето МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО и изтичане на тайни към СССР и Турция, а Доган ще получи още един тлъст хонорар, но този път, като брокер, а не като хидролог; 2.Всички престъпници от ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ще бъдат помилвани, както например Дон Цеци и още 463 бандити за мандата на Първаноглу провери в Гугъл.
9
19
 
6
 
! Отговори
Мистик преди 12 години
Разбрахте ли защо са опашките вие от бсп? Когато попълниш грешно протокола естествено, че ще те питат как си го попълвал и ще те карат да го поправиш.
8
3
 
31
 
! Отговори
Корупция преди 12 години
"Може би в над 80% от протоколите са допуснати грешки, обясни пред журналисти председателят на ОИК-София Марина Белчева. По думите й става дума за чисто технически грешки, например вписване в отделни редове, и не може да се говори за манипулации на вота."Няма манипулция ли? 80% не е малка грешка. Да бяха 10-20% можехте и да се оправдаете.
7
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грешки няма, купуване на гласове няма, хаос няма и мошеничества няма.
6
7
 
57
 
! Отговори
МУТРИ ПРАВЯТ ИЗБОРИ преди 12 години
ГЕРБ Е ПОЛИЦЕЙСКА МАФИЯ-ХОРА ОПОМНЕТЕ СЕ!!!
5
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може би в над 80% от протоколите са допуснати грешки???/ АМИ сега????
4
3
 
30
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
А за какво им плащат на тия
3
9
 
67
 
! Отговори
най после преди 12 години
Време е да обявят изборите за невалидни