Отвън: Бивш предприемач стана президент на България

"Социалистите се възстановяват от съкрушителната загуба през 2009 г."
Обновена: 31 окт 2011 11:09 | 31 окт 2011 10:53, Елка Василева
94
Отвън: Бивш предприемач стана президент на България
Снимка: БТА

Бивш предприемач спечели балотажа на президентските избори в България, пише „Гардиън“.

Победата на Росен Плевнелиев означава, че управляващата партия ГЕРБ контролира всички основни постове, което отваря път за болезнени икономически реформи в страната със средна месечна заплата около 600 лв. и безработица от 12%, докато корупцията остава проблем, коментира британското издание.

Още по темата
Българският премиер Бойко Борисов обяви победата на кандидата на неговата партия на втория тур на президентските избори, пише „Чайна дейли“.

Разликата в гласовете спрямо кандидата на социалистите показва, че те се възстановяват от съкрушителната загуба през 2009 г. и вероятно ще бъдат основна опозиционна сила за управляващите на следващите избори, добавя китайският вестник.

Испанският А Бе Се съобщава, че лидерът на Българската социалистическата партия е посочил, че изборите за президент и кметове са спечелени с „капани, страх и заплахи”.

Американският "Бостън глоуб" пише, че победата на консервативния кандидат Росен Плевнелиев означава, че управляващата ГЕРБ сега има контрола върху всички основни постове в държавата.

Това ще подпомогне усилията на партията да прокара болезнени икономически реформи в изпадналата в затруднение България. Вестникът отбелязва, че в нашата страна средната заплата е 350 евро, а безработицата – 11,7 на сто.

Вестник "Сидни морнинг хералд" публикува информация на Асошиейтед прес за вчерашния изборен ден в България. Цитирано е изявление на Плевнелиев, че ще направи всичко по силите си да обедини българите в осъществяването на реформи в съдебната и здравната система и за диверсифициране на енергийните доставки и засилване на търговския обмен.

"Брисбейн таймс" и "Ейдж" – други два водещи австралийски вестника, също пишат за победата на представителя на ГЕРБ в президентските избори вчера.

Кипърският "Файненшъл мирър" цитира изявление на българския премиер Бойко Борисов, че неговата партия ГЕРБ подхожда много отговорно към доверието на избирателите, така че след две години на парламентарните избори да постигне същия успех.

Вестникът цитира местни анализатори, според които Борисов едва ли ще рискува с непопулярни промени в здравеопазването и пенсионното дело. Той обаче ще се придържа към строга фискална дисциплина, за да защити финансовата стабилност, и ще продължи с мащабните инфраструктурни проекти, пише излизащият на английски език "Файненшъл мирър".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
5
 
! Отговори
разочарован преди 12 години
***, нали като ни триеш коментарите, после Кутев няма да ни плати! Гад долна!
125
4
 
10
 
! Отговори
наивник преди 12 години
Малко се притеснявам, че сега *** ще възобновят славното партизанско движение
124
16
 
14
 
! Отговори
разочарован преди 12 години
Забелязвам, че коментарите против БСП се трият, а тези против ГЕРБ НЕ се трият. МРЪСНИ ПРОДАЖНИ ***!
123
0
 
4
 
! Отговори
Спиридон преди 12 години
116, напълно прав(а) си - омразата е елементарно чувство, проявявано единствено от елементарни субекти.
122
3
 
5
 
! Отговори
До 116 преди 12 години
"За голямо съжаление повечето от българите са доста *** и мързеливи и това е големия проблем" - ти си типичния комплексар! Повечето българи били ***, но виждаш ти си най-умния и просветен! Най-глупавото, жалко и смешно нещо е някой сам да си дава оценки - замисли се върху това! И аз както вече казах не претендирам за нищо, просто мразя хора като теб, които знаят само да плюят, тоест комплексарите. Един умен и успял човек, никога не би заплюл родината и народа си!
121
0
 
1
 
! Отговори
до 123 преди 12 години
МухахахахахахахахахахахахСмеееех!!!!
120
7
 
6
 
! Отговори
Напуснал България преди 12 години
до 119 Е аз Ви пожелавам да сте плебей като мен. Много комплекси господине. Ще си седите тук и ще се навеждате с широко отворени бузи на глупави мутри. Нямам нищо против това е Вашия избор.
119
7
 
6
 
! Отговори
еретик преди 12 години
Стопляте ми душата, ДРУГАРИ, като ви чета коментарите, преливащи от злобата на изтървалия властта комунист. Нищо не може да ме зарадва повече от това. Дерзайте, кефя ви се. Всяко минусче на този коментар, ще го приема като персонален комплимент, за което предварително благодаря.
118
6
 
9
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
Надявай се! Надеждата е патерицата на ***. Не ти ли е ясно, че борбата е за многото европейски пари. Кой ще ги цуне? И като започне Плевнелиев да ми говори за модерна, европейска държава ми иде да заплача. Как ще стане това, като *** гонят по брой българите? Добрият президент има визия за приоритетите и политическа култура. На тоя човек всичко му е мъгла,затова и се страхува да говори.
117
5
 
12
 
! Отговори
Напуснал България преди 12 години
Ето как ГЕРБ прави избори. Мъка, мъка, мъка.......youtube/watch?v=CkrstkCD4kY
116
1
 
2
 
! Отговори
до Ненапуснал Бг преди 12 години
Разкарай се , плебей!
115
2
 
5
 
! Отговори
Копи и пасте ъ преди 12 години
ГЕРБ прави избориНе знам тва от Ютуба как ще го премахнат...сигурно трябва официално писмо да изпратят с молба да се изтрие позорното петно...че така някак си не въри уж честни избори пък то не знаят кво е тва избори и как се правят - за изборите знаят че само трябва да се спечелят па за методите нищо не е казано в книжките ... димукрация ли е кво е тва животно не знам...
114
16
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ЧЕСТИТО НА ПЛЕВНЕВЛИЕВ! НАЙ-НАКРАЯ ЕДИН КАЧЕСТВЕН ПРЕЗИДЕНТ! ЩАСТЛИВ СЪМ!
113
1
 
6
 
! Отговори
Напуснал България преди 12 години
До 102 и 112 Навярно аз по-добре знам от Вас къде работя и какво, но големите Ви комплекси не Ви правят по- умен. Залите в които работя не са на нивото на Вашия интелект и финансови възможности. За голямо съжаление повечето от българите са доста *** и мързеливи и това е големия проблем.
112
1
 
3
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
Дообре, бе "офффцо"!!
111
6
 
1
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
Абе офцо , много филми гледаш ***. И като ги варнат всичко ще е наред ли ?Винаги ще ти намират някакъв проблем които да си чаката че да се оправят нещата .*** нещасни. Ако не са тези ще са други агенти.
110
1
 
5
 
! Отговори
Малчо до 109 преди 12 години
Ще ти помотна да включиш втората си мозъчна гънка, плебей!Представи си агент на Гестапо посланник във Великобритания например!Дано с този жокер си зацепил за какво става дума!Ако не си и Господ не може да ти помогне!!
109
3
 
6
 
! Отговори
До 98 преди 12 години
Виж сега живея в България и взимам чисто около 870 евро, след като преди месец ми вдигнаха заплатата. Не се чувствам беден и/или роб, не се чувствам и богат, но ме дразнят хора като теб, които едиствено знаят да плюят и отричат всичко, само защото те самите са се провалили в живота.
108
5
 
7
 
! Отговори
UFO преди 12 години
Мечтата ми е да видя БСПк и ДПС, като извънпарламентарна опозиция. На път е да се сбъдне след 2 години ;)
107
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много се кефя на коментарите на ***. Колкото-повече вият от злоба и завист, толкова повече ми се вдига настроението.Давайте все така Другари! Не спирайте! Очаквам ви денонощно да ни забавлявате с дивотиите си по форумите. Много са готини.Дерзайте !!!!