От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан

"Извинявам му се, но НСО са на президента"
Обновена: 2 ное 2011 14:27 | 2 ное 2011 13:13,
219
От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се извини на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан пред медиите за гафа "Бояна".

Вчера дясната ръка на Сокола настоя за това, заради разказа на премиера за срещата им в резиденцията сутринта след първия тур на изборите.

Местан обвини Борисов в манипулация, защото всъщност трябвало да се срещне с президента Първанов, а охраната от НСО го откарала в преддверието на Борисов.

"Първо, искам да му кажа, че НСО дори името ѝ е Национална служба за охрана към Президента на Република България. Това не са мои служители. Второ, хиляди пъти бих се извинил, ако съм нарушил по някакъв начин авторитета или достойнството на който и да било човек", обясни днес премиерът.

Борисов бе категоричен, че не се е възползвал от ситуацията – разкривайки за срещата, а всъщност се е застраховал, за да не бъде използван гафът срещу ГЕРБ.

"Изчаках да минат изборите и го направих, защото би могло, ако не е грешка, да се използва по какви ли не начини", обясни той.

Бойко Борисов припомни, че вече е споделял оценката си за Лютви Местан, когото премиерът смята за "образован, интелигентен, възпитан човек, който дори когато критикува, го прави в рамките на това, което един европейски политик би направил".

Още по темата

Така в понеделник сутрин дори се зарадвал на изненадващото посещение, защото "той е прекрасен събеседник".

„Като знам, че той е от близо 20 години депутат, би трябвало прекрасно да знаят коя е вила „Калина”, където стои президентът Първанов. Идването на нашата врата, на нашата порта, окей, приемам го да е случайно, но два пъти попитах охраната дали е за мен“, коментира Борисов.

По това време премиерът имал среща с Йорданка Фандъкова и като дошъл нечаканият гост, го поканил на кафе.

„По най-любезния начин го поканих, поговорихме 10 минути и той отиде на другата си среща. Затова не виждам с кое съм го обидил“, обясни Борисов.

„Нищо тайно не сме си говорили“, заяви премиерът и поясни, че обсъдили изборите, кой какво и къде е спечелил, но „нищо повече“ не са коментирали.

„Извинявам се, ако съм го притеснил с нещо или това му е причинило някакви тревоги или напрежение в партията“, заяви премиерът и отново припомни, че цялата охрана на резиденция „Бояна“ и служителите на НСО са към президента.

„Бях много озадачен“, коментира Борисов, защото въпреки че двамата първи мъже са в една резиденция „всички знаят къде е портата на вила „Калина“, а ДПС много пъти са ходили при президента“.

Има две порти, навлезе в подробности премиерът, от едната (отдолу) се минава за президента Първанов, а от другата (отгоре) се минава вилата на премиера.

„Друга такава грешка досега не се е случвала“, завърши той.

Борисов обясни, че е склонен да отдаде гафа на ранния час веднага след изборния ден. При положение че вечерта пресконференцията на ДПС е завършила след 1,30 сутринта.

На въпроса дали подозира умисъл в служителите на НСО, премиерът коментира: „Оттук нататък шефът на НСО трябва да си направи своите проверки“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
11
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Стига с тая сапунка бе - омръзва ! Напишете че пак ще вдигат тока с 10-20% - пишете го по 10 пъти на ден !!!
37
1
 
3
 
! Отговори
бг преди 12 години
нищо чудно и да е нарочно ,та виш има нещо таино което пьрванката не смее да изнесер и поллзва муле ,,това са номера или пробват борисов да се чуе името и на местан штото незнае дали някои го помни още
36
2
 
14
 
! Отговори
Капут преди 12 години
Това, което днес се квалифицира като гаф на НСО, на 23.01 догодина, ще бъде нещо обичайно и в реда на нещата защото, дали ще иде при Плевнелиев или при Боко "заблуденият" посетител, няма да има никакво значение.
35
2
 
11
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
С твоите термини "болшинство", можеш да кажеш, че и болшинството българи са гласували -ПРОТИВ герб.....То бива простототия, но пък чак простащина и гъзоблизане на Първия като това не съм виждал...
34
7
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Горканките на мама депесарчета... - кой ще се грижи за тях след нова година?...
33
11
 
8
 
! Отговори
поля до 24 преди 12 години
Ако Борисов е професор интригант, то Станишев е цяло стадо от интриганти. Кондоми, сте вие използвани и съдрани
32
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко, стига лъга!!! Като Доган е против ГЕРБ защо медиите на дупетата им Дилян Пеевски не работят срещу теб? Ами най-чинно ти се мазнят и те. Ти като си против ДПС защо им продаде Булгартабак, сделката не можеше да мине ако от ГЕРБ не ИСКАХТЕ да мине. Истината е, че ДПС работят и с червените и с Вас, само че ти по добре лъжеш от Сергейката. А от цялата работа на Доган му е най-добре. Може още 165 барбекюта да му събориш!!!!
31
7
 
6
 
! Отговори
vv преди 12 години
STANISHEV VI POKAZA EDNA SNIMKA DETO TIKVATA GOVORI NA USHENTCE NA DOGAN I A HA DA GO RAZTCELUVA
30
14
 
15
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Първо - единствените прости, *** , злобни и *** ТИКВИ сте само и единствено вие - *** от ПозитаноВторо - Борисов ви бие като шкембе в дувар на ВСИЧКИ избори досега, които са провеждани.Е, май ПРОСТИТЕ ТИКВИ сте вие, не мислиш ли другарю гей?
29
1
 
5
 
! Отговори
aнонимен преди 12 години
"Бойко Борисов припомни, че вече е споделял оценката си за Лютви Местан, когото премиерът смята за "образован, интелигентен, възпитан човек, който дори когато критикува, го прави в рамките на това, което един европейски политик би направил". Бойкоо това се постига с прочитане на не една книга... Вземи организирай в герб едно "Голямо четене", като почнеш от Историята на България веднага след 1944-а и питаш твоите хубостници открийте разликите....
28
5
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Не се радвам толкова, че Плевнелиев е новия президент... - радвам се, че Гоце си отива...
27
13
 
18
 
! Отговори
Blake преди 12 години
Всички данни сочат, че болшинството *** и турци са гласували за Калфин, обаче Мишока продължава да реве, че ГЕРБ били купували гласове за изборите... Психиатрия трябва, другари, психиатрия...
26
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените *** пак обадиха логика както им отърва.Както Плевнелиев дето се опитвали да го подкупват се опитаха да направят скандал все едно самия Плевнелиев е подкупвал. Сега Бойко засякъл Местан да отива при президента и се обадил чрез медиите. Сега червената машина приказва, че се оправдавал. Марш да събирате мазно от устата на Станишев и Гоце
25
4
 
14
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
Случайно като се срещнахте с турчина, той носеше ли едно празно куфарче на влизане и пълно на излизане?
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Меракът на Бойко Борисов да подреди властовата конфигурация според олигархичните си предпочитания е всеизвестен. Първанов и Златев са му партньори отдавна. Конфликтите са измислени и съчинени. Гришата винаги е наоколо. *** също. Черепа и останалите се навъртат. Но Б.Б. бил победил всички сам това е най-измислената теза.
23
8
 
18
 
! Отговори
Ятака преди 12 години
Голяма излагация за агент Гоце и турчина...некадърниците от НСО ги разкриха без да искат :)))
22
13
 
19
 
! Отговори
Пак преди 12 години
Па ли интриги? Професор по интригантство Борисов Тиквенски
21
5
 
12
 
! Отговори
Объркали са кинтите преди 12 години
Турчинът е отишъл първо да си иска парите от Боце, после от Гоце и това е :) Тези гласове и за двете партии не са безплатни :) :) :)
20
11
 
19
 
! Отговори
за 19 преди 12 години
В турските райони 80 % гласуваха за Калфата...за неграмотните червени картуни -справка ЦИК
19
4
 
12
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
На мен ми се струва, че срещата е била нарочна и там са се раздрали за "целувката" на Доган. После при Гоце е ходил само за парлама.