Депутатите от бюджетната комисия отхвърлиха ветото на Първанов

Прегласуването на Закона за бюджета на ДОО е насрочено за петък
14 дек 2011 15:57,
8
Депутатите от бюджетната комисия отхвърлиха ветото на Първанов
Снимка: архив Булфото

Депутатите от бюджетната комисия в парламента гласуваха за повторното приемане в НС на Закона за бюджет на ДОО за 2012 г., където е залегнала спорната поправка за пенсионната реформа, и заради която президентът Геарги Първанов наложи вето.

"За" гласуваха 12 депутати от комисията – сред тях депутати от ГЕРБ и независими народни представители, "против" бяха четирима от ДПС и Коалиция за България.

Още по темата

Александър Радославов, зам.-председател на ПГ на левицата заяви, че тяхната позиция ще бъде представена от парламентарната трибуна.

"Трябва да бъде съобразена възрастта за пенсиониране със средната продължителност на живота. За нас от Коалиция за България това е от съществените разминавания. Трябва да ни е ясно, че средната продължителност на живота в България в тази криза пада все повече. Не можем да се сравняваме нито с Франция, нито с Германия", аргументира се Радославов.

Алиосман Имамов, депутат от ПГ на ДПС заяви: "В пленарна зала ще се произнесем по-подробно в подкрепа на президента. Това вето е основателно и дава възможност на управляващите и на парламента да си поправят една очевидна политическа грешка. Не се надяваме на кардинална промяна в предстоящото гласуване, но се надяваме на по-дълбоко осмисляне на аргументите и на президента по време на предстоящото обсъждане в пленарна зала", каза той.

Новото обсъждане на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2012 г. е точка първа в програмата на Народното събрание за петъчното пленарно заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Не се радвайте мутри преди 12 години
Конституционния съд не се е произнесъл още, и мутрите не са над закона. Може да са на ръба на закона, но даже и мутрите но могат да са твърде високо над закона. А вие се самозабравихте
7
0
 
1
 
! Отговори
Имат право преди 12 години
а ние ще ги отхвърлим на следващите избори. Имаме право. Народе сърбай си супата що сам си си надробил и мисли следващия път като гласуваш. Измамиха ли те а? Кво говореха преди изборите и кво стана след изборите? Ти кво очакваш, на мутрите измамата им е в кръвта. Кой квот сам си напрай никой друг не мой да му го напрай
6
0
 
1
 
! Отговори
АЙДЕ ГОЦЕ.... преди 12 години
ДГД...ХА,ХА,ХАААА.......АМА , ЯКООООООООООООООООООООООООООООО!
5
2
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО, ЛЪЖЕТЕ, КАТО ДЪРТИ РИМЛЯНИ, НА КОНСКИ ПАЗАР( - Крантата, дето ни лъжете да я купим (риформата) не струва е пет пари)- Качването на възрастта за пенсиониране при днешната продължителност на живота и състоянието на здравеопазването не е реформа, е ГЕНОЦИД УПРАЖНЯВАН, ЧРЕЗ ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ!!!- ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ ФАЛИРАХА, окрадоха ги!!! Трябва НЕЗАБАВНО ДА СПРЕ по-нататъшния грабеж на парите ни за пенсии и да се премине към ИЗЦЯЛО СОЛИДАРНА ПЕНСИОННА СИСТЕМА, но не като сегашната, защото, всеки закон трябва да има УПОРА В КОНСТИТУЦИЯТА: ДЪРЖАВАТА, ТОВА НЕ СА САМО РАБОТЕЩИТЕ!!!1. В Конституцията няма разпоредба регламентираща пенсии за стаж и възраст, затова работещите гражданите сме се обединили за защита на своите интереси (съгласно Чл.12 от К-ята) в чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капиталова система Сребърен фонд- ТОВА Е ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ ОТ РАБОТЕЩИТЕ ДНЕС, ЗА РАБОТИЛИТЕ ВЧЕРА!2. Държавата ТРЯБВА незабавно да си поеме задълженията по Чл.51 от К-ята и спре да плаща от парите за пенсиите за стаж и възраст социалните помощи, КОИТО НЕ СА ПЕНСИИ ЗА СТАЖ И ВЪЗРАСТ, Йезуитски наречени:- Вдовишките социални добавки, Добавки за възраст, Социални пенсии, Президентски пенсии и други подобни плащания- ТОВА ПО КОНСТИТУЦИЯ Е СОЦИАЛНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА!!3. Здравното взаимно осигуряване за инвалидност, наречено ЗЛОУМИШЛЕНО - Инвалидни пенсии, съгласно Чл.52 от К-ята, ТРЯБВА да се плаща от Здравните осигуровки- ТОВА ПО КОНСТИТУЦИЯ Е ЗДРАВНО ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ, подпомагано от Държавата!!!4. Максималния размер на СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, задължително ТРЯБВА да е под размера на минималната пенсия от 136лв, КОЯТО Е ДОХОД ЗА ЧЕСТЕН ТРУД, ПРЕЗ ЦЯЛ ЖИВОТ- ТОВА Е СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ5. Съгласно Чл.60 от К-ята, РАЗЛИЧНОТО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, И ТАВАНИТЕ за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ (сега ДАНЪК ДИВИДЕНТ е само 5%, а искат да го намалят на 1%...!)!!!- ЕТО ТОВА Е РАЗЛИКАТА, МЕЖДУ ДЯНКОВИТЕ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛНИ ДИВАЩИНИ И МОЕТО РАЗБИРАНЕ ЗА РЕФОРМИ???- БОКО, ЩОМ НЕ ИСКАШ С ТЕБ ЩЕ ГИ НАПРАВИМ И БЕЗ ТЕБ!!!
4
3
 
11
 
! Отговори
М.Н. преди 12 години
И къде са сега синдикатите? Ако сега не организират протест, то по- добре да се разпуснат.
3
4
 
7
 
! Отговори
НИЛ-АТС преди 12 години
Дано не доживеят до петък! Има ли Господ, да ги накаже тия изедници?
2
1
 
6
 
! Отговори
ми преди 12 години
Преди известно време госпожица Масако Оя доведе японските пенсионери-Бългаските майки умряха или бяха обесени или катастрофирах.Пенсионерите на чия държава ще пенсионирате?
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
управляващите досега не са казали нито един път "верно бе, не бяхме прави"карат на инат и това ще им изяде главата