БСП ще обжалва решението на съда за изборите в София

Червените недоволни – не били взети предвид доказателствата
9 яну 2012 16:40,
51
БСП ще обжалва решението на съда за изборите в София
Снимка: архив Булфото

БСП няма да се откаже да оспорва законността на местните избори в столицата.

След като Административният съд в София отказа да касира вота, от левицата се готовят да обжалват решението пред Върховния административен съд.

Социалистите посочиха, че при разглеждането на делото не са били допуснати доказателства за нарушения в изборния процес.

От БСП поясниха, че сложността на изборните документи по действащия Избирателен кодекс допуска много големи грешки в изборните книжа, които могат да се коригират от длъжностни лица.

Още по темата

Общинският съветник от БСП Борис Цветков обясни, че разполага с много доказателства за разминаване в броя на подписите в изборните книжа и отчетените гласове.

Според червените, ако резултатите в столицата не били манипулирани, БСП щели да имат 16 общински съветници, а СДС - 7, вместо сегашните 8.

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев и бивш кандидат за кмет на левицата за София заяви, че нямало никакво занчение как гражданите гласуват - управляващите определяли вота.

Кадеив призна загубата си на изборите, но заяви, че решението на съда е отказ от справедливост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: БСПизбори 2011
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
11
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Тез мискини и те не мирясаха.....На кривата ракета Космоса и пречи.....Да си погледнат техния килер,що нещо има за махане там........Мамма миа
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според червените, ако резултатите в столицата не били манипулирани, БСП щели да имат 16 общински съветници, а СДС - 7, вместо сегашните 8.-Да не си броял бюлетините една по една, че да знаеш кой колко съветника щял да има ?