Първанов "шокиран" от Борисов за ордена на Марин

Президентът пита премиера кога е крив и кога - прав в изказванията си
Обновена: 13 яну 2012 19:49 | 13 яну 2012 19:47,
152
Първанов "шокиран" от Борисов за ордена на Марин
Орденът на свадата "Първанов-Борисов". Снимка: БТА

Президентът Георги Първанов обяви, че намира за "шокиращи" изявленията на премиера Бойко Борисов през последните два дни.

"Държавният глава остава остро критичен към пошлото, грубо и цинично говорене от страна на премиера, което за съжаление не е прецедент", се посочва в съобщение на прессекретариата на Дондуков 2 по повод последните изказвания на министър-председателя.

Повод за репликата на Първанов са думите на Борисов, засягащо удостояването на вицепрезидента Ангел Марин с най-висшето държавно отличие.

В публикуваната стенограмата от правителственото заседание, премиерът Борисов казва:

Още по темата

"Не знам Ангел Марин с какво е заслужил орден "Стара планина", не мога да си го обясня с какво? По тази логика всички бивши премиери, вицепремиери и т. н. да бъдат наградени да носят орден "Стара планина". Какви са заслугите? Едно е академик – международно признат, друго е – Ангел Марин, че бил вицепрезидент", посочва той.

Заради тези си думи, прессекретариатът на държавния глава обяви, че е упълномощен да зададе следните въпроси към премиера:

Кога премиерът изразява своето мнение? Когато на 7 декември т.г. води заседание на Министерския съвет и обявява за прието предложението на министъра на отбраната и редица неправителствени организации за награждаването на вицепрезидента г-н Ангел Марин и изпраща това предложение на държавния глава?

Или когато на 11 декември т.г. твърди, че това е неприемливо и не може да си го обясни? И ако искрено мисли второто, защо неговият подпис стои на указа за награждаването?!

Призоваваме министър-председателят да прочете още веднъж мотивите на воденото от него правителство за награждаването на г-н Марин, а именно – за изключително големите му заслуги към изграждането на Българската армия и за приноса му като държавник през последните години, допълват от прессекретариата на президента Георги Първанов.

В крайна сметка самият Ангел Марин разпространи официално изявление, в което обяви, че връща на премиера ордена "Стара планина" и определи Бойко Борисов като позор за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
БАЙ ИВАН ЕСТЕТА преди 12 години
Колко много лузъри надничат в нета! Браво, че тук са се събрали на куп!
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НСО била частна служба на ПървановБившият служител на НСО подполковник Николай Марков направи скандални разкрития. В тв предаването Насреща: Люба Кулезич той обяви, че службата се е превърнала в лична прислуга на президента Георги Първанов.Липсата на законовата рамка е с цел да се злоупотребява с тези служби не от президента, а от човека Георги Първанов. *** пример за подобни злоупотреби е това, че няма обществена поръчка за доставка на горива и няма никаква прозрачност как се случва това. Липсата на закон дава правомощия на хората, които са без функции, каза Марков.През 2007 година той изготвя и предава доклад на Георги Първанов за безобразията в службата, след което бива уволнен. Заради този доклад Марков е подсъдим по 7 дела, а самият документ е бил потулен.Запитан колко струват хобитата на президента, лаконичният отговор на Марков бе, че става дума за много милиони лева. Той добави, че Първанов има автомобили, които струват по 1 милион. Около 200 души горе-долу излизат с президента на един лов например, поясни ексслужителят на НСО. Според него по страст и по лов Георги Първанов много е надскочил Тодор Живков. Николай Марков уточни, че в НСО има специално оръжейна, в която има оръжия, пожелани от президента.
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Радвам се че Борисов реагира първично за всяка наглост,и искрено се надявам че от сега нататък няма да награждават с найценностният ни орден всеки, и който има правомощия да го раздава като геврек.Сега и ако Доган го върне ще му кажа МАШАЛА,въпреки че не използвам чуждици!
119
3
 
0
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Никога не съм си и помислял,че агента Гоце трябваше да бъде лице на Родината ни.Сега това ще се промени и упоменатия ще заеме достойното си място на бунишето на Историята,където им е мястото на всички ***
118
1
 
2
 
! Отговори
IVO преди 12 години
CHERVENITE BOKLYCI SAVSEM SE YLIAXA,TAKA I TAKA TOVA IM E POSLEDNIA POST KOITO ZAEMAT NEKA DA SI GO PAXNE ORDENA MARIN ZNAE KADE.TOZI CHOVEK DADE AMNISTII DORI NA DOKAZANI YBIICI,GOCE JAL NI E ZA TEB I KOLKOTO I DA SE PANESH NOV BARDAK SAS STARI KYRVI NE STAVA,XAIDE MARSH CHE VECHE NI SE DRAIFA OT TEB I OT KORYMPIRANATA TI PARTIIKA
117
7
 
13
 
! Отговори
Диктатор преди 12 години
Диктатор Борисов един от най-*** в света от времето на римската империя досега
116
3
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
За кво му дадоха медала не можах да разбера? За тва че отказа да реже ракетите или за тва че после ги наряза?
115
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
PA TO DAI DA DADEM I NA MARA OTVARA4KATA........TOVA NE SA BANANI ZA DA GI RAZDAVAME KATO EDNO VREME S VRAZKI ,,,AMA NA PARVAN MNOGO MU PUKA ,,,,,,,6TE GO 4ERPI MARIN EDNO KOGA DR, PAT aaaaaaaaaaaaa
114
8
 
4
 
! Отговори
Йовчо Ковача преди 12 години
*** *** комунистически, крадахте, убивахте и безчистливо уродизирахте българския народ. Докато ние сме честни и работливи, вие винаги сте били антихристи - долни боклушки лицемери. Вие живеете ли с 200 лв. на месец, както много честни семейства в България. Защо не употребявате думата, като плюете някой, защо той е такъв. Вие казвате, че някой е лош, но не се аргументирата, майка ви буклушка долна *** гнусни. Вие сте анти българския народ - смърт за *** като вас!
113
1
 
4
 
! Отговори
Никола Гешев преди 12 години
Дано се шокира в панделата тоя ***!
112
2
 
9
 
! Отговори
iiillliii преди 12 години
Вероятно ще се появи нова дума за за профанизъм и неадекватност, съчетани с агресивна наглост. Тя сигурно ще съдържа ББ. А може и това да е тя?
111
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Бойко Борисов да хваща пожарната и да бега !! Не стига че от онези дни приказва глупости за телешки пържолки !!! Бегайй с останалите от смешния ти кабинет
110
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само едно щевикажа долни, гадни, посткомунистически, крадливи ***-татарски ***.Във файса Бойко има 190 000 души, които го харесват, а Гоце само 4800 - правете си сметката, Станишката - 3800 д. Затова АНГЕЛ-МАРИН да връща ордена и да каже, колко десетки милиона въртят синовете му, а ако не каже това, поне да каже с какво е заслужил орден. Дано успее да каже поне 1 изречение, а Първанката ще изкаже няколко, но той много говири и НИЩО НЕ КАЗВА.
109
10
 
6
 
! Отговори
VD преди 12 години
Желислава Дърева е дъърта комунистиическа мъърша.Такава злоба излъчва тази жена.Трябда да не си добре за да обръщаш внимание на такава ***.
108
4
 
8
 
! Отговори
? преди 12 години
Марин да каже,защо Европа спря финансирането за България и какви са неговите заслуги за това! Генерал Марин да каже къде му е войската и за какво се бори?
107
5
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ВЪВ БЪЛГАРИЯ ИМА УСТАНОВЕНА ТИКВАТУРА ДА НИ Е ЧЕСТИТА!
106
0
 
8
 
! Отговори
kamyk преди 12 години
Едно е да замълчиш когато си в ситуация подобна а просташко е да покажеш колко си съпричастен с мъката на една майка !!Ако имате деца ще разберете!!!
105
10
 
6
 
! Отговори
До ГОСПОЖИЦА Дърева преди 12 години
Защо такъв коментар липсваше от Ваша страна когато 13 войничета изгоряха в огнена клада а Вашият премиер играеше хоро.Защо също мълчахте когато ОБИЧАНИЯТ от Вас президент остана безмълвен когато 9 човека се изпепелиха във влака за Кардам.Но сега щедро предлагате пържолки на премиер на чужда на Вас партия.
104
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И НИЕ СМЕ ШОКИРАНИ ОТ ПЪРВАНОВ, НО НАС КОЙ НИ БРОИ!!!!!
103
2
 
6
 
! Отговори
инфо преди 12 години
Нашия кмет по-заблуден от Бойко и е с втори мандат.