След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли

МВР шефът Цветанов смята, че наказанията по случая са "тежки"
Обновена: 24 яну 2012 15:09 | 24 яну 2012 09:40,
242
След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли
Снимка: Impact Press Grouр

След скандала с полицейското насилие в Мировяне, полицията вече ходи на акции с пожарникарски автомобили

"За да сме сигурни, че ще отворят вратата", призна вътрешният министър Цветан Цветанов пред BTV.

МВР шефът отчете като грешка в случая със семейството от Мировяне - използването на силите на СДВР за групи от тежката организирана престъпност.

"Можеше да има просто полицейско присъствие с униформени полицаи", промълви Цветанов.

Още по темата

"Наложени са дисциплинарни наказания и аз смятам, че те са тежки в системата на МВР", отчете той. Цветанов бе категоричен, че и без намесата на премиера Бойко Борисов е щяло да се стигне до подобно развитие на нещата - две "порицaния" и едно "мъмрене".

По думите му не винаги трябва да се приема за достоверно на 100% това, което казват пострадалите.

А те обявиха, че при задържането им на базара в Илиянци и последвалия обиск 25 барети са се държали грубо и са ги били и бутали.

Припомняме ви, че при акцията на МВР Петър и Малина Начкови са арестувани и отведени в местното районно управление, като след разпит са били освободени. При операцията по сигнал за акцизни стоки бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа за случая Петър Начков.

Цветанов обаче заяви, че полицаите не потвърждават информацията за това, че членовете на семейството са били блъскани.

"Всеки, който е извършил престъпление, най-лесно е да си направи медийна изява. Удря си главата в стената и казва, че е имало срещу него полицейско насилие", каза той.

"МВР винаги ще гарантира човешките права и за нас най-важното е да задържаме престъпниците", отсече министърът.

В системата дори ежедневно се акцентирало, че полицейското насилие е тема, която не трябва да се допуска.

"Смятате ли, че полицаят като арестува някой, започва да го бие?", попита вътрешният министър.

По случая с намерената убита Мирослава от Перник вицепремиерът коментира, че за момента с повдигнато обвинение е единствено Марио Любенов – Заека. Трети заподозрян човек няма. Проверявани са лица за евентуална съпричастност, но такава не е установена.

Цветан Цветанов каза още, че в момента тече спецоперация "Банкерите". В хода й е задържан мъж с 50 000 лв. в джоба си, който извършвал незаконна банкова дейност.

"За него няма никаква трудова дейност, която да е записана в регистрите", допълни министърът.

По думите му става въпрос за пренасяне на пари, които се придобиват от лихварска дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
10
 
! Отговори
a преди 12 години
Поредната миша операция за 50 бона.Що ли не сгащите някой от вашите авери г-н министър, та да почнат да падат големите джакпоти.Знаете ли само как ще им се зарадва българският народ и колко семейства ще оправите,ако изпразните джобовете на бизнес приятелчетата си!
171
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, да не би някой да му е платил на тоя да излага ГЕРБ?
170
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя човек изкука! Да ходи на лекар!
169
1
 
9
 
! Отговори
мен преди 12 години
на снимката Цуцона Лиза :-) цуце как въри контрабандичката мацко такава?
168
5
 
3
 
! Отговори
ИК преди 12 години
Запознат,като толкова знаеш обясними как се купува такава къща и джип с едно павильонче. На Илиянци са най-редовните,най-чесните търговци.
167
1
 
9
 
! Отговори
случайна фенка преди 12 години
Много секси министър на вътрешните работи си имаме. :))))))))))) Цуца Ц.
166
0
 
15
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 12 години
ЦВ. ЦВ. ТАКА ОБИЛНО НАЦВЪКА БЪЛГАРСКЯТ ГЕРБ, ЧЕ ТОЙ ЗАПРИЛИЧА ЛАЙНЯВА ПРЕСТИЛКА !!!
165
0
 
4
 
! Отговори
до 209 преди 12 години
То хубаво че ще бъдат разследвани, ама въпроса е да ги осъдят с ефективни присъди и да се върнат обратно всички пари, с които са ощетили държавата с наказателни лихви. Докато не видим това нищо не е гарантирано от никого.
164
20
 
9
 
! Отговори
Алфа преди 12 години
Примката около Октопода е затегната!!Делото влиза в съда на 25 януари!!Агент Гоце вече не е президент и ще застане пред съда!!Румен Запалката трябва да отговаря за разпределение на нарко-пазара и срещите с криминални лица!!Сергей Станишев ще бъде подведен под наказателна отговорност заради заменките ощетили държавата с млрд. евра!!Румен Овчаров ще застане пред специализираният съд заради покровителство над Вальо Топлото и неизгодните договори в енергетиката с Русия!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
163
1
 
7
 
! Отговори
beta преди 12 години
Спомням си за един дето беше освободен като зам. кмет/безработен/ и си купи апартаменти.Той ли е "БАНКЕРА"
162
3
 
9
 
! Отговори
запознат преди 12 години
Пострадалото семейство от Мировяне обяви на брифинг създаването на Граждански комитет, който да поеме случаите на насилие над български граждани от всякакво естество.Те основават решението си на подкрепата, която са получили след операцията на полицията срещу тях във Фейсбук и в цялото интернет пространство, което за тях е показателно за нагласите на общественото мнение у нас по този случай и по този проблем. Съпругата на бития от полицаите Петър Начков Малина, поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. "Той се оправдава с ниско поставените служители в полицията, които не са си свършили работата. Нека не си измива ръцете с тях, те са правили това, което им е наредено", каза тя. Защо смятате, че трябва да съм от партия, за да си търся правата, запита Начкова. "Искам целият този ужас и шок да не се случи на някой друг. Подала съм жалба в прокуратурата заради действията на полицията и побоя над мъжа ми", заяви съпругата на Начков. От семейството очакват оставки на висши ръководни кадри в МВР, прокуратурата да се самосезира за случая и като пострадали да бъдат овъзмездени за понесените щети и страдания.Сем. Начкови не е предявило иск за нанесени материални щети по време на полицейската акция в дома им в Мировяне. След поредната лъжа на Борисов ,че ще се заеме със случая и се опита да ни заблуди с някакви наказания искаме и неговата оставка, допълни думите на родителите и близките си Ралица Начкова, създател на прословутата Фейсбук група. От семейството няма да приемат повече каквито и да било извинения от страна на властимащите и на МВР, защото не им вярват, поясниха те. Ако Цветанов не си подаде оставката, ще призовем всички български граждани в Интернет пространството, както и тези, които са жертви на насилието, в частност - полицейското, да подкрепят създаването на Гражданския комитет, призова Ангел Гаджев, един от инициаторите.
161
5
 
18
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Шенгени-менгени-простотии-ГЕРБер-ски- полицейщина. Ако съм на тези хора, заем ще взема, но ще ги съдя до дупка, и то за 2-3 милиона лв, в Страсбург ще стигна ако трябва. Тади пасмина некадърна трябва да разбере че така не може. Хайде догодина пак за ГЕРБ гласувайте. СЛЕДВАЩИТЕ МОЖЕ ДА СТЕ ВИЕ!
160
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега всеки ден и час, на всякъде има маТрял, пържоли и скандал.
159
8
 
5
 
! Отговори
ууф преди 12 години
голяма досада, едни и същи първановчета,станишевчета и костовчета си подават и надават по всеки повод и без повод. Понякога толкова елементарно и първобитно, че да се чудиш,човешко същество ли пише.Голямо изпростяване, дали е от безсилие:(((
158
13
 
6
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 12 години
За мен Цветанов е като икона. Вечна слава за него. Да- премиер. Наистина заслужава.Искрено се радвам на успехите му.
157
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък не мога да разбера какво още трябва да се случи в тая държава, за да разбере народа че го управляват шайка разбойници и льжци :)айде някой от вас да вземе и да се опита да побере в джоба си 50 хил. лв :))) това са 5 пачки от по сто, няма как да стане просто :)
156
12
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 12 години
Цецо не прикрива контрабандатата. Той се бори с нея. Не се заблуждавай.
155
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов-премиер.ЗАСЛУЖАВА.
154
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така Цецо. Бой ро мутрите. Голема работа си. Давай смебо, народа е зад теб.
153
8
 
5
 
! Отговори
Айде ,бе преди 12 години
къде сте Цвъ-Цвъ, Кратуня мууу,Тквуня муууу,Боко-Боко,къде сте нечленоразделни червени ***, дедо,дядо ,баба и всички лели, нов повод за лайняне, не се отказвайте.Те хората трева пасат и не виждат, дебелите врескачи какво точно правят и искат.Веднага се появиха в телевизията , и коя, БТВиииии, и какво, ще дават дори и пресконференция и малката дебелана ще прави нова страница във фейсбук за тези, "които имат какво да кажат" за полицията. Всичко е е добре режисирано и нагласено,по Станишевски:)