След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли

МВР шефът Цветанов смята, че наказанията по случая са "тежки"
Обновена: 24 яну 2012 15:09 | 24 яну 2012 09:40,
242
След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли
Снимка: Impact Press Grouр

След скандала с полицейското насилие в Мировяне, полицията вече ходи на акции с пожарникарски автомобили

"За да сме сигурни, че ще отворят вратата", призна вътрешният министър Цветан Цветанов пред BTV.

МВР шефът отчете като грешка в случая със семейството от Мировяне - използването на силите на СДВР за групи от тежката организирана престъпност.

"Можеше да има просто полицейско присъствие с униформени полицаи", промълви Цветанов.

Още по темата

"Наложени са дисциплинарни наказания и аз смятам, че те са тежки в системата на МВР", отчете той. Цветанов бе категоричен, че и без намесата на премиера Бойко Борисов е щяло да се стигне до подобно развитие на нещата - две "порицaния" и едно "мъмрене".

По думите му не винаги трябва да се приема за достоверно на 100% това, което казват пострадалите.

А те обявиха, че при задържането им на базара в Илиянци и последвалия обиск 25 барети са се държали грубо и са ги били и бутали.

Припомняме ви, че при акцията на МВР Петър и Малина Начкови са арестувани и отведени в местното районно управление, като след разпит са били освободени. При операцията по сигнал за акцизни стоки бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа за случая Петър Начков.

Цветанов обаче заяви, че полицаите не потвърждават информацията за това, че членовете на семейството са били блъскани.

"Всеки, който е извършил престъпление, най-лесно е да си направи медийна изява. Удря си главата в стената и казва, че е имало срещу него полицейско насилие", каза той.

"МВР винаги ще гарантира човешките права и за нас най-важното е да задържаме престъпниците", отсече министърът.

В системата дори ежедневно се акцентирало, че полицейското насилие е тема, която не трябва да се допуска.

"Смятате ли, че полицаят като арестува някой, започва да го бие?", попита вътрешният министър.

По случая с намерената убита Мирослава от Перник вицепремиерът коментира, че за момента с повдигнато обвинение е единствено Марио Любенов – Заека. Трети заподозрян човек няма. Проверявани са лица за евентуална съпричастност, но такава не е установена.

Цветан Цветанов каза още, че в момента тече спецоперация "Банкерите". В хода й е задържан мъж с 50 000 лв. в джоба си, който извършвал незаконна банкова дейност.

"За него няма никаква трудова дейност, която да е записана в регистрите", допълни министърът.

По думите му става въпрос за пренасяне на пари, които се придобиват от лихварска дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
3
 
2
 
! Отговори
Французин преди 12 години
Кардинал Ришельо.............!!!!!!
151
12
 
5
 
! Отговори
ДО ГЕРБ преди 12 години
Така е. Цецо няма грешка. Той е СУПЕРГЕРБ. Буди моето възхищение и акламации.
150
12
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
САМО ЦВЕТАНОВ!!!!БРАВО ЦЕЦО. ВИНАГИ С ТЕБ. ЦВЕТАНОВ ПРЕМИЕР.
149
8
 
6
 
! Отговори
в един преди 12 години
от сайтовете прочетох, че съпругът е бил кандидат кмет от листата на БСП,неосъществен, и става ясно защо малката напориста дебелана имат страница във фейса.Такава двукатна къща с високи дувари не се прави от едно магазинче , което продава цигари само с бандерол:)))))
148
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Примата цеко да го пречукат дано!!!
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ден преди 1 май над 200 души, облечени в черно, си взеха последно сбогом с 25-годишния БСП-активист и син на един от шефовете на полицията в Перник. Кирил Христов, наричан от приятелите си Багеро и Багерчето, който бе демонстративно убит пред дискотека Че Гевара в миньорския град,Сред подземния свят в Перник обаче се говори, че Багеро е посмърквал кока и се е познавал отлично с бандитите. Двамата със Сиси са приятели от тийнейджърските си години. Тогава се въртели покрай друг известен местен екшънгерой - Петър Фьодоров-Малкия Федка. До неотдавна Багеро и Сиси са били доста близки, но после се скарали. Според запознати полицейският син влязъл в пернишкия ъндърграунд в началото на 2001 г. По данни на МВР тогава работел за видния наркоиграч Федката. След като станал свидетел на опит за покушение, Багеро преминал към групата на Райко Кръвта. Там помагал на дясната му ръка - Станислав Ангелов-Сиси. Кръвта давал част от печалбите от дрогата на Сиси, за да върти лихварство и черно тото. Багеро и Сиси пък давали парите срещу 10% месечна лихва, а който закъснеел, биели наред, твърди се в медийна публикация. Напоследък двамата си имаха дрязги, достатъчно сериозни, подхвърлят общи познати. Говори се, че на Кирил му било дори забранено да влиза в "Че Гевара" и той наистина рядко ходел там.
146
2
 
21
 
! Отговори
до глупака 173 преди 12 години
Приятелю, ако МВР харчи над 1 МИЛИАРД лева, за да може някой да ги "подведе", така, че те сами да се изложат - за кой е НУЖНО НЕЗАБАВНО ДА СИ ОТИВА, за конспираторите или за НЕКАДЪРНОТО РЪКОВОДСТВО НА МВР! Не те ли смущава факта, че с всички модерни методи и срс-та в нашето радно МВР НЯМА ДА НАМЕРИШ ШЕРЛОК ХОЛМС И МОСЮ ПОАРО, а .... шлифера, главоча и др. подобни....
145
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правителството на ГЕРБ - Граждани за европейско развитие на БългарияЕвропейска и демократична България, член на Ес и НАТО, 2012 г.Причината за зловещото убийство на 11 - годишното момченце Присиян от Шумен се оказа невинна забележка за малък полов член.Това разказваj пред България днес разследващи. Във фаталния ден 5 септември миналата година, Присиян и Христо Сечински - Кобрата отишли да се разходят до изоставения търговски център в Шумен. Христо разкопчал панталона, за да се облекчи в един от ъглите. Тогава Присиян му казал - "Много ти малък - по- малък от на бате".Христо се афектирал и се нахвърлил върху 11 - годишното момченце и го убил. След това престъпникът решил да се отърве от тялото и се опитал да го изгори. В раницата на момченцето имало дезодорант, който гръмнал от огъня и изплашил младежа, който избягал от местопрестъплението.Резултатите от аутопсията установиха, че Присиян е наръган 8 пъти, като един от ударите е прекъснал гръбначния стълб. Докато е бил на 12 години Христо е бил насилван от по-големите ученици и е бягал заради сексуалния тормоз в специално училище за болни ученици. Семейството на Присиян е крайно бедно, живее в къща без ток. България, 2012 г.
144
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то с порицания и мъмрене ако ставаше работата!все едно да го преместиш от "единия крачол ,в другия"! Цветанов е пълна нула,дайте да не се лъжем,сега даде поредното си пародийно интервю-всичко е наред ,перфектна работа,все заучени фрази!
143
3
 
17
 
! Отговори
оооо преди 12 години
начело с този провален, покварен и некадърен министър МВР абсолютно се отъждествява с мафията. нагли, прости, жестоки, грубияни, отмъстителни дребни души с огромни апетити.
142
12
 
6
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Цялата тази историйка е една нагласена провокация на червена ***.По телевизията като ги даваха тези "пребитите"в главите защо нямаха никакви видими белези по лицата бе,нали са биле ритани в главата,като ги слушаше и гледаше човек остава с убеждението,че са едва оцелели с помоща на Бог.Това е един театър на отиващите си ***,които в моментът си припомнят как навремето бяха ненадминати в диверсии и компромати.Това семейство би следвало да бъде прието без конкурс в драматичният театър.
141
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станислав Ангелов-Сиси и приятелят му - самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо са били лихвари. Огледайте се, на всеки ъгъл на улиците в София ще видите лихварски бюра с мутри като Станислав Ангелов-Сиси и Стойчо Стоев-Чочо . Изкупуване на злато и парични заеми с 30% лихва. Потенциални убийци. Рожбите на демокрацията. Създадени по американски модел и покровителствани от държавата, вече 22 години. Европейско развитие на България, отличниците на ЕС, конгратюлейшънс и т.н.
140
2
 
8
 
! Отговори
бррр, вампир същий преди 12 години
вампир, които изпива и без това малко останалата ни кръвчица. най- добре олицетворяваща същността на цв.цв. тъмна, безпросветна, зловеща. въобще престъпна, криминална личност.
139
3
 
11
 
! Отговори
до 173 преди 12 години
Както го описваш ми звучи правиво.Това доказва, че МВР-то на Цвъко и сам Цвъко немат грам акъл.За Боко си знаем.Май ти е убягнало, че са следени месец и половина, но това не се вписва в хипотезата ти и все едно не е било.Имаш сериозен проблем драскачо.Требе ти доктор.Може и да е "хонорис", може и ветеринар(за по-сигурно).
138
0
 
5
 
! Отговори
до 173 преди 12 години
То ако е на въпрос, може и обратното да е налице. "Ще сплашим тая и семейството й, пък после ще кажем, че са ни направили постановка и ще се измъкнем от скандала!"
137
2
 
4
 
! Отговори
173ти преди 12 години
тя информацията е от достоверен източник бе чук
136
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като си помисли човек ,ако някой иска да направи мръсно на полицията и Б.Б. това е бил идеалния начин ....Подставено лице се обажда и снася "достоверна и опасна информация" за семейството в ,което щерката е създала тази група във "Фейса" ???Полицията се дъни и е налице "ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ" ....Съответно ,"обществото" е потресено от полицейското насилие... Съшита с бели конци постановка на Трактори и *** ...
135
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понякога "вземам" от службата тебешир, да си рисува дъщеря ми. Представям си ако ме хванат хората на Ц.Ц. с пет откраднати тебешира и без "бандерол"?
134
0
 
17
 
! Отговори
ddd преди 12 години
И пак тиквата не удържа на думата си,къде са оставките?Какво е това порицание,може би от рода."колеги,нека следващия път да мине без свидетели и с по-малко шум...."
133
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наблюдаваме ги! МВР=мафия!Стойчо близък с килъра СисиПернишкият бандит и сериен убиец Станислав Ангелов-Сиси бил приятел на самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо, научи Монитор. Вероятно това е и причината Мирослава Николова да бъде заровена близо до местата, където Сиси погребвал жертвите си.Сиси бе осъден за убийството на Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева и Кирил Христов. Тримата са застреляни, а после съблечени и заровени на 3 места. Трупът на Цветелин е открит в с. Планиница, на Биляна - в с. Лесковец, а на Кирил - на пътя за сметището в Перник. По-рано Ангелов получи 18 г. решетки за смъртта на наркодилъра Хайо през 2008 г.Аверът на Чочо Марио пък преди години заплашвал с убийство служителка на МВР, защото го хванала с фалшиви пари.