Не съм конфликтен, но няма да си променя говоренето!

Скандалът със съдиите се преекспонира, смята МВР шефът
Обновена: 20 фев 2012 14:46 | 20 фев 2012 09:53,
180
Не съм конфликтен, но няма да си променя говоренето!
Снимка: Impact Press Group

Вътрешният министър Цветан Цветанов се определи като изключително възпитан и прагматичен човек, който не влиза в конфликти.

МВР шефът беше категоричен пред bTV, че  темата за скандала му със съдебната система се преекспонира.

„Аз съм изключително етичен, изключително възпитан човек. Отнасям се с изключително уважение към българския съд. Аз не влизам в конфликти“, смята Цветанов. 

Той отхвърли критиките, че скандалът му със съдиите се е отразил на междинния доклад от ЕК.

„Аз няма да променя начина си на изказване. Пак ще повторя, когато един съдия е забавил присъдите на над 50 дела с повече от 3 години и не се е мотивирал, имаме реален проблем за съдебната система.

Когато този човек е наказан професионално, той трябва да приеме, че има професионална слабост или е проявил небрежност. За мен е важно да се защитят жертвите на престъпността. Не може да са минали 5-6 години от края на едно дело и да няма присъда, а после по-горната инстанция да се произнесе, че е минала давността”, каза още Цветанов, визирайки конфликта му с шефа на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, която заведе дело срещу него за клевета.

Относно доклада от Брюксел Цветанов коментира, че реформите в разследващите органи продължават, но нямало как те да станат с магическа пръчка.

Според него работата на МВР се подобрява и това личало от факта, че са намалели тежките престъпления и върнатите досъдебни производства от прокуратурата за доразследване.

Той обяви, че днес се организира кръгла маса за убийствата по пътищата. Шефът на МВР се ангажира с това да инициира промени в Закона за пътищата, които да премахнат съществуващата в момента възможност за споразумение между прокуратурата и адвокатите на шофьорите убийци, с което се избягва затвор.

Още по темата
„Получавам много атаки и критики, а за да не ме атакуват, трябваше спокойно да си седя на стола и да се возя в служебния си автомобил“, добави Цветанов относно критиките за работата му.

Той потвърди появилите се публикации, че много микроязовири се използват от престъпни лица за пране на пари. Конкретно издание посочи сред престъпниците с такава дейност и Стефан Бонев-Сако, който през последните години беше арестуван неведнъж по обвинения за организиране на наркобанда.

„Сако в момента е задържан и ще си понесе отговорността“, добави МВР шефът.

Относно наводненията в село Бисер Цветанов заяви, че цялата документация около случая е иззета от прокуратурата и трябва тя да се произнесе кой е виновен.

Не може МВР да отговаря и за престъпността, и за състоянието на водните язовири. Нека да не смесваме отговорностите, каза още Цветанов, като допълни, че в случая със стопанисването им има наслагване през годините на много фактори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямаме ли си Министерство на правосъдието, че все МВР-то е реформатор и коректив на съда?!... Дайте го на Цецо. И здравеопазването му дайте на този образован и хрисим човечец. А че понякога говори простотии, има си причина... Станишев е виновен!!!
121
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли кой да го освидетелствува този?!
120
12
 
1
 
! Отговори
фен преди 12 години
Цветанов е много готин,силен и смел мъж на който само може да завиждате,защото заедно с Бойко са непобедими
119
4
 
4
 
! Отговори
коко преди 12 години
За ваше нещастие Цецо няма да се удави въпреки обилното оплюване.Всеки дъжд има край.
118
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Изглежда зловещо на снимката
117
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Изглежда зловещо на снимката
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Не съм конфликтен, но няма да си променя говоренето". Ха-ха-ха, недай си боже тоя да почне и да мисли, освен да говори :))) Какви ли ще ги надроби тогава......
115
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това Цвъцково оправдание звучи като: "Не съм се насрал, просто така си мириша" :))
114
2
 
6
 
! Отговори
Минарет Калян преди 12 години
Този *** е достоен за съжаление!
113
0
 
7
 
! Отговори
rrrr преди 12 години
Абе що пък все тая снимка слагате незнам, все едно изнича из *** г**, айде махнетя, направо дразни!
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** на новото време в снимки :aidriell.blog.bg/lifestyle/2012/02/17/nedorazumeniiata-na-gerb-spomniate-li-si-edna-ispano-govoria.903554
111
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е конфликтен, той просто си е ***!
110
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
забравил е да се досамодефинира и като "инатлив" и "нетактичен" , да не кажа "безцеремонен" по мутренски
109
2
 
8
 
! Отговори
коко преди 12 години
Защо пак плюете човечеца,уважаеми форумни герои?Какво повече искате от Цецко?Добродушен и възпитан е,всичко обяснява най-подробно,понякога дори сам на себе си си обяснява ,защото не искате да го чуете.Я си представете на негово място някой гледащ като маймун и почти толкова умен?Ще пишете тогава каквото Ви падне и на часа дошли учителите по физкултура.Ще има да правите упражнението "Легни-стани!!!" до припадък.И с ци|пардон\ромите се разбира,въобще е любимец на всички.На някои хора угода няма.
108
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еми значи да не се надяваме някой път да каже нещо, дето първо ще го е премислил... то верно че мисленето е сложна работа, не е като говоренето
107
4
 
9
 
! Отговори
неразбиращ преди 12 години
Ух на батя милия ежко-бежко,как само гледа,ще ми скъса сърцето...
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
все едни и същи муцуни всеки ден ,журналистите на кол значи.
105
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що гледа тъй нещастно тоя, махнете снимката, че ми става жал за него като го гледам!
104
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Платен Кутевски форумен *** увлекателно разказва за преживяванията си: Вчера кошмиата Люскандър *** *** на идна ромскъ сватбъ и след туй, бира кифте, бира кифте и чисъ стана две. Прибиръм съ в къщи, и ко дъ глеъм жината спи, дицата и той. Цъкам тока и него го нема. Гледъм отвънкъ кошмиятъ Люскандър пикай пуд прузорицъ ми, ощи нъсъ биеши прибрал, та съ сетих да *** питам зъ вчеръ и му викъм: кошми Люскандре твойто куче много зъл бе, снощи биз малку да ми идеш гъзъ, къв пурода? - а той вика, черен. При нас ромити цвета е пуродата. Айди стига съм ръзказвъл, утивам да бира хартия, че Кутев искъ да съ изкарват пари, с които да ни палаща за това, че щтракаме по кумпутъра срещу Бате Бойко и Цецо!
103
1
 
14
 
! Отговори
Мунчо преди 12 години
Дрън-дрън...Физкулт-Ура