Темата с бонусите била пресолена

Всеки, който работи повече, трябва да получава добавка към заплатата, смята Московски
Обновена: 10 мар 2012 11:56 | 10 мар 2012 11:54, Бойчо Попов
215
Темата с бонусите била пресолена
Ивайло Московски, Снимка: Булфото

Откакто Ивайло Московски е на поста министър на транспорта, е раздадена по около една заплата на всички служители, които са дошли от икономии от незаети щатове.

Това обяви министърът в интервю за предаването „Седмицата" по Дарик. Според него всеки служител на държавната администрация, който добавя нещо към стандартните си задължения, е нормално да получи нещо повече към заплатата си.

Все пак Московски заяви, че темата с бонусите се е преекспонирала твърде много.

Всеки член на политически кабинети е започнал по някаква кауза и всички около неговата работа би трябвало да се заплаща по фиксирани стандарти, отвърна министърът на въпрос дали хората на политически постове трябва да получават бонуси.

Според Московски връщането на бонусите е правилен политически ход, но по думите му е трябвало по-рано да се внесе яснота по въпроса, за да не се стига до връщане на суми.

„Още от самото начало на мандата всички останахме с впечатление, че никой няма да взема допълнително от бордове, то си е така. Освен бордовете, съществуваха достатъчно на брой допълнителни ангажименти в цялата администрация, които законово бяха платени, което доведе до това положение, но темата вече е затворена", добави транспортният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
9
 
! Отговори
Кейн преди 12 години
Тя не е пресолена,ами вони.Нали криза,нали затягане на коланите,икономии за бъдещето,демагози първа степен,че и работливи и обидчиви,мамини лакомничета
153
0
 
6
 
! Отговори
Житан преди 12 години
ИМАМ СИ ЕДНА МЕЧТА.......ЧИНОВНИК ДА СЪМ НА ДЪРЖАВАТА!
152
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕС ни увеличава с пет пъти помощите за бедни... В същото време изобразеният на горната снимка кондензат на простащината в българската политика "разсъждава" над бонусите! ББ вика, че следващия министър на здравето щял да е от тяхната партия! Дано той им прати целия измислен чалга-кабинет веднъж за винаги в историята! Дават ни помощи като за природно бедствие- т.е. за Борисов - министър председател! Бегай си у Банкя!!! Уууууу!
151
0
 
18
 
! Отговори
селянин преди 12 години
А бе вие върнете парите.Нека да е пресолена манджата.Като искаш бонус ела на село да те кача на трактора 100декара оран и 5 лв. ти стига бонус.Да ти се изпоти *** тогава ще приказваме.Всеки добавял нещо.Какво добавя по едно изсрано *** в обществената тоалетна където работи -стои това ли добавя всеки?
150
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
187. И само вашето момченце не се било облажило.
149
1
 
12
 
! Отговори
ринго преди 12 години
всеки трябвало да получава ...да ама не щото няма кой да му го даде хората по 5-6 месеца заплати не са вземали а тия *** гербаджийски измамници се наблажиха като за световно.Виновен си е простия български народ дето за пореден път го преметнаха с образа на спасителя .Веднъж Костов и синята идея веднъж Симо коморджията и сега Боко Тиквата дето не може да ги озапти лапачите .Айде да видим дали ще има изгонени или само играе ролята на бустанско плашило ....
148
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Темата за бонусите му била пресолена, ама тоя гьон е твърде неграмотен за да е министър и твърде *** за да прави пулбични изказвания! Бокоооо, събирай чалгарския си кабинет и тръскайте някъде гюбеци наместо да цапате нета с присъствието си!
147
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На работещите българи - постна пица.На държавната служители - бонуси за пица маргарита.
146
1
 
19
 
! Отговори
Разярен с тояга преди 12 години
канцеларски плъхове - кво толкова работите та да вземате колкото един средностатистически бизнес?! Като не ви харесват заплатите - напуснете... Идете в частния сектор да видите колко ще получавате там... Или почнете свой бизнес. Тея пари са наши - забравете да си ги делкате. ***!
145
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какво са заплатите тогава ? Премахнете ги и плащайте както на търговците по пазарите. Като продадат повече, повече стока следващия път ще купят. Държавните служители се избират с конкурс, именно за да работят не каква да е, а държавна работа. Срещу държавна заплата. А правителството ако е европейско, досега след този гаф да си е дало оставката, а не да манипулира хората.
144
0
 
8
 
! Отговори
зъл преди 12 години
Абе Распунин айде само ми кажи кат толкова ги разбираш тия неща и кат толкова се кефиш на великата Тиква и помака от ГД от де ги познаваш и аз на теб ли да вярвам колко са готини или на жената на втория, която незнайно защо иска за благото на България да качи първия на бойкомет и да го запрати над 9 планини в десета :))). Щото жената на Плевньо не ми се вижда проста загубенячка. Дали пък не знае и не се е нагледал в натюрлих на много неща, дет ти не знаеш, та за туй да говори така?
143
0
 
10
 
! Отговори
Набедени сме! преди 12 години
Голямо недоразумение! Целокупният български народ да напише опровержение, защото в Брюксел изглежда не знаят, че в областите, за които упорито ни критикуват, шефовете получават редовно громни парични награди за отлично свършена работа. Колкото по-сурови са критиките, толкова по-яростно се самонаграждават. Защото заслужавали! Ние сме за Гинес!
142
0
 
7
 
! Отговори
до 173 преди 12 години
не коментираме кабинета Станишев сега! той не е на власт а тия дето се клеха че ще са честни нали!дето им повярвахме че няма да крадат като ония! да ама не! няма такъв филм! сега пак да ги изберем а?
141
1
 
15
 
! Отговори
мая преди 12 години
нищо не е пресолено господин Московски!в период на криза бонуси от 20 30 хиляди лева е нормално така ли? и кой ще каже кой работи и кой не? ти ли?тия лекари дето са по 15 часа в операция къде са им бонусите? или на нас сестрите кога сте дало бонуси! стига че ми се гади от вас от тая дума и от лакомията ви! безсрамници чудя се народа докога ще ви търпи нахалството?/?? наглостта по точно!!
140
0
 
5
 
! Отговори
Деян преди 12 години
По принцип е прав, за правото на тези, които работят повече, ама на нас, заетите в частния сектор не ние се полагат готови пари по подразбиране, както при държавните хрантутници, които смятат, че всичко им се полага, а не виждаме да са произвели или допринесли кой знае колко за страната ни. Нашите данъци отиват за техните бонусчета. Нека пак ми обясняват колко ниски данъци плащаме. Всички са ***, разликата е в абревиатурите им: БСП, ГЕРБ, ДПС, СДС НДСВ и т. н. липсва най-важната: НЕКРАДЕ.
139
19
 
3
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Бойко е ПЪРВИЯТ ПРЕМИЕР от 22 г. насам,който СЕ ОПИТВА да озапти партизаните!Под партизани разбирайте присламчващи се към всяка власт "клиенти",които отиват там ДА КРАДАТ!В България има 100 и повече годишна традиция ДА СЕ КРАДЕ от държавата!НИКОЙ ДОСЕГА не си е мръднал пръста да спре партизанлъка.Напротив,идването на власт се празнуваше с фойерверки!Жив свидетел съм за синовете на Масларката 2005 г. в с.Лозенец, на морето. Където имат хотел - Тарфа бийч. Половинчасова заря! А враговете Борисови е време да замълчат! Колкото повече калабалък правят, толкова Борисов излиза по-силен! Показва РАЗЛИКИТЕ С ПРЕДИШНАТА КРАДЛИВА ***. Като Феникс е...Та докато Бойко води такава политика(доста умело и популистки,между другото) той НЯМА АЛТЕРНАТИВА! И ще печели избори колкото си поиска, и докогато си иска. Въпросът вече е може ли да постигне КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО на следващите избори?
138
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tai kato ti ne rabotish ,a samo lapash nagotovo ne triabva da ti se dava nishto ,samo edna kirka i lopata da si izrabotish xliaba .
137
11
 
0
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Цялата журналистическа *** търси под вола теле, опитва се да проумее какви ще бъдат следващите "ходове" на управляващите. . . С кого и в какви уговорки влизат. . . А не могат да проумеят и да видят това, което става ПРЕД ОЧИТЕ ИМ! Вече 2 институции са начело с хора, които не са влезли в политиката ДА КРАДАТ! За Плевнелиев съм АБСОЛЮТНО СИГУРЕН! За Борисов, колкото и оттук-оттам да се пробутва нещо за някакви 2 млрд. , предпочитам да съдя по делата! И призива "Върнете парите!" разбива паплачта, която от 22 г. се е впила в бюджета и обществените фондове за да КРАДЕ! Чакаме съответния човек в прокуратурата и начело на съдиите! Хора, които ДА СПРАТ КРАЖБИТЕ в съдебната система. Включително КРАЖБАТА НА ПРАВОСЪДИЕ. . . И тогава може да станат много бързо хубавите работи. . . Другото означава незабавна емиграция. . . Но на кого оставяме България на КРАДЦИТЕ ли???
136
7
 
4
 
! Отговори
те тва си е !!! преди 12 години
Австрийският вестник е проследил и друга нишка в скандала - у нас по проекта за новия образ на България работила и фирмата на Моника Янова, жената с която живее Станишев.През нейната фирма е преминавала цялата логистика и рекламните прояви по договора с Хохегер - без да е проведен конкурс за възлагане на обществена поръчка
135
10
 
4
 
! Отговори
те тва е !!! преди 12 години
Ди Прессе: Кабинетът "Станишев" подкупвал австрийски политици