Темата с бонусите била пресолена

Всеки, който работи повече, трябва да получава добавка към заплатата, смята Московски
Обновена: 10 мар 2012 11:56 | 10 мар 2012 11:54, Бойчо Попов
215
Темата с бонусите била пресолена
Ивайло Московски, Снимка: Булфото

Откакто Ивайло Московски е на поста министър на транспорта, е раздадена по около една заплата на всички служители, които са дошли от икономии от незаети щатове.

Това обяви министърът в интервю за предаването „Седмицата" по Дарик. Според него всеки служител на държавната администрация, който добавя нещо към стандартните си задължения, е нормално да получи нещо повече към заплатата си.

Все пак Московски заяви, че темата с бонусите се е преекспонирала твърде много.

Всеки член на политически кабинети е започнал по някаква кауза и всички около неговата работа би трябвало да се заплаща по фиксирани стандарти, отвърна министърът на въпрос дали хората на политически постове трябва да получават бонуси.

Според Московски връщането на бонусите е правилен политически ход, но по думите му е трябвало по-рано да се внесе яснота по въпроса, за да не се стига до връщане на суми.

„Още от самото начало на мандата всички останахме с впечатление, че никой няма да взема допълнително от бордове, то си е така. Освен бордовете, съществуваха достатъчно на брой допълнителни ангажименти в цялата администрация, които законово бяха платени, което доведе до това положение, но темата вече е затворена", добави транспортният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не им ща бонусите!Да дадат на хората заплати на половината на техните!Но това не бива да се случва,защото ТЕ-хората, ще могат да си плащат кредитите и няма да могат да им вземат домовете!А това вече не е добре за господата ,които ни управляват!Народа трябва да бъде смачкан, унизен и подчинен! подписано от ГЕРБ,БСП,ДПС, НДСВ,СДС .САМИ ТРЯБВА ДА СИ РЕШИМ ПРОБЛЕМА!!!
93
0
 
6
 
! Отговори
до БДЖ преди 12 години
Ами трябва да има за останалите по един гол *** :)
92
0
 
9
 
! Отговори
работник преди 12 години
Този Московски и неговия ГЕРБ са *** ! Взимат бонуси защото остави мен и хиляди други без работа.Господ да ги убие дано ! *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
91
0
 
13
 
! Отговори
от БДЖ преди 12 години
А сега като съкратихте толкова народ от БДЖ на останалите ще има ли бонуси като работат повече
90
0
 
7
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Колкото бонуси - толкова Болести от Бога Дано!!!
89
0
 
14
 
! Отговори
waterfall преди 12 години
В бонуса няма нищо лошо ако са разумен процент от заплатата и то не на всяка заплата нали ? Не е нито морално нито прилично бонуса да прехвърля в пъти заплатата.Да не забравяме ,че всеки работник или служител подписва трудов договор, че ще изпълнява определени задължения срещу определено заплащане. Който не е съгласен с размера на заплата не подписва съответният договор. Нали ?
88
0
 
6
 
! Отговори
ГЕРБераст преди 12 години
Хора бдете ! Бонусите са свещени !
87
1
 
13
 
! Отговори
Ставри преди 12 години
Да вземеш бонуси, хонорари, рушвети, подкупи, бакшиши в това време на криза и глад/без софиянци/ е равно да изнасилваш собствените си деца. Дори е по-греховно. Ама когато няма морал, вяра и си прокълнат от бога е оправдано. Само господ ще ги накаже. Аз вярвам в скритата природна сила, която ще отмъсти на самозабравилите се жалки "участници в бордове" министирчета .. Дано Господ ги накаже в неизлечими болести на най-милите им близки роднини и приятели.
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работя в частна фирма физическа работа. И да се скъсам от работа (което е практика почети всеки ден) заплатата ми не мърда грам! А гледай какво става с данъците ми - бонуси,ДМС_,премии и каквото се сетиш - за чиновника,който си върши съвестно работата,за която получава всеки месец,мисля,доста добра заплата???
85
3
 
2
 
! Отговори
Moskovski преди 12 години
Samo taka,moite hora rabotqt mnogo i trqbva samo za tqh BONUSI.Tezi bonusi sa malki,ste gledam da gi uvelicha oste za moite hora.
84
0
 
14
 
! Отговори
Брей преди 12 години
Бонусите какво са точно? Нали за това което се извършва като работа се заплаща заплата? Хайде за добри постижения и печалба в края на година и премии ,но бонусите в пъти повече от заплата са чиста КРАЖБА!
83
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво повече ,ако имаха и грам морал щяха да подадът оставка от пожарникара до 15 му авер на малки вратички ,но не все още "България оод "има доста да храни плазмодии.Иначе българина наистина започвам да си мисля ,че е някаква форма на мазохист.Бива ли поне младите да са такива непукисти една две думи поне кажете ,не е нормално това такива пиршества при такава немотия никога е нямало.
82
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
изобщо не е пресолена даже. Който иска да работи повече да отива да работи в частния сектор за повече пари. Аз се скъсвам от работа за 500 лв. и нито един лев бонус не получавам. Държавата не е работодател за правене на кариера. Който иска да има развитие в дохода да се пробва да създаде бизнес в средата на пазарна икономика.
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не от икономии от незаети щатове, а от раздути щатове, съзнателно създадени условия за "законно" обсебване, получаване на бонуси! Длъжностни, на министъра, престъпления и продължавани във времето!
80
0
 
5
 
! Отговори
Чоко преди 12 години
Меркел Саркози прибара, хвана го натясно в бара, нежно члена му обара, и и скъса той хастара :)
79
0
 
7
 
! Отговори
Чоко преди 12 години
Всеки днеска се напина, яко бонуси да зима, нема чичо нема леля секи бонус сам си определя, после ляга си в кревата да си *** сам козата :)
78
0
 
8
 
! Отговори
Болен българин преди 12 години
Бонуси= Групов секс м/у НЗОК, МНЗ и Фармацевтите пред умиращите болни и гладуващите пенсионери. Тов сме ние Българите. Шенген - прави са цивилизованите страни.
77
0
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Нека да получават бонуси, но да са не повече от 30 % от работната заплата. Също държавните служители и техните близки да нямат право да сключват граждански договори с държавани институции. Това е справедливо и професионално. Лошото е, че сами си пишат законите, сами определят данъците ни, сами си разпределят откраднатите от нас пари. За нас остава да плащаме. :-) Цялата система е сбъркана изначално и не само в България, а и по целият останал свят. Само в Швейцария има някаква демокрация.:-)
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работниците в частните фирми се скъсват от работа, по 10на часа на ден, вкл. и по почивните дни, без заплащане, щото оплачат ли се са на улицата, а *** понеже цял ден лъскат столовете зад бюрата - бонуси за положен извънреден труд! Евала!
75
0
 
21
 
! Отговори
Чакаме отговор! преди 12 години
Оправданията станаха банални! Всеки служител на висока административна длъжност е получавал достатъчно висока заплата според българските стандарти, с което вече е бил отличен за работата си. Хайде сега ни кажете дали и колко допълнителни пари са получавали като награда машинистите / за навременно пристигане на гарите/, смазочниците/ че са смазвали колкото и когато е било необходимо/, стрелочниците / за това, че не са обърквали движението, кака Пенка, чистачката на офисите и вагоните и т.н.