Темата с бонусите била пресолена

Всеки, който работи повече, трябва да получава добавка към заплатата, смята Московски
Обновена: 10 мар 2012 11:56 | 10 мар 2012 11:54, Бойчо Попов
215
Темата с бонусите била пресолена
Ивайло Московски, Снимка: Булфото

Откакто Ивайло Московски е на поста министър на транспорта, е раздадена по около една заплата на всички служители, които са дошли от икономии от незаети щатове.

Това обяви министърът в интервю за предаването „Седмицата" по Дарик. Според него всеки служител на държавната администрация, който добавя нещо към стандартните си задължения, е нормално да получи нещо повече към заплатата си.

Все пак Московски заяви, че темата с бонусите се е преекспонирала твърде много.

Всеки член на политически кабинети е започнал по някаква кауза и всички около неговата работа би трябвало да се заплаща по фиксирани стандарти, отвърна министърът на въпрос дали хората на политически постове трябва да получават бонуси.

Според Московски връщането на бонусите е правилен политически ход, но по думите му е трябвало по-рано да се внесе яснота по въпроса, за да не се стига до връщане на суми.

„Още от самото начало на мандата всички останахме с впечатление, че никой няма да взема допълнително от бордове, то си е така. Освен бордовете, съществуваха достатъчно на брой допълнителни ангажименти в цялата администрация, които законово бяха платени, което доведе до това положение, но темата вече е затворена", добави транспортният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
10
 
! Отговори
Да не издребняваме! преди 12 години
...нормално да имам часовника за 29 000 евро". Това заяви отстраненият шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов. Той обясни, че има общо три часовника. Какво тук значи някакъв си бонус!
113
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** *** на снимката!
112
1
 
15
 
! Отговори
МУТРА преди 12 години
Заради бонусите станах ГЕРБераст.
111
1
 
19
 
! Отговори
az преди 12 години
пресолена е щото не ви изнася, нали мишки ?
110
4
 
13
 
! Отговори
ГЕРБераст преди 12 години
За нашите бонуси,ще се боря до сетните си сили.Да живеят ГЕРБ и бонусите !Няма Московски,Ленинградски,Сталински и пр.. Има БОКОВСКИ,ТИКВЕНСКИ и ГЕРБЕРАСТСКИ !
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ досега БА скоро! продължаваите!
108
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей,Московски,това да не ти е частната ти фирма.Всеки който получава заплата за определена работа трябва да си я върши добре,за да си заслужи заплатата.Останалото е от лукавия.Ако не ви устройва си вървете,все някой ще я свърши вмесо вас.
107
1
 
15
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Всеки, който работи повече, трябва да получава добавка към заплатата, смята Московски. Да, съгласна съм, но добавките които получиха тези служители са пъти по-големи от заплатата, а защо този работник, който истински се труди и произвежда не получава допълнително, а даже и заплата не му дават и благодарение, на работника получавате заплати. Благодарение на тоз беден народ, който си плаща данаци и всички задължения, вие раздавате бонуси, а има хора които гладуват, но сития на гладния не вярва.
106
1
 
15
 
! Отговори
Общ. поръчка преди 12 години
Ей Московски, що се правиш на луд ?! Твой `експерт` ми поиска 50% от сумата за една обществена поръчка на ЖП-то. И то парите да се получат предварително. Или ти не знаеш за тези практики ? Пресолени са сигурно. Толкова сте гнусни, че няма накъде повече. И предните искаха, ама по 20%. Вие обаче сте лакоми !
105
1
 
17
 
! Отговори
Пицар преди 12 години
Онази пица,дето ни я показваше Дянков,за някой се оказа съвсем не е постна!!!
104
0
 
6
 
! Отговори
pitam az преди 12 години
na4i vii tam gore se rabotite, puk naroda vse e marzeliv.KOI VI HRANTUTI TOGAVA?
103
0
 
13
 
! Отговори
Ъъъ, моля ??? преди 12 години
Коя тема била затворена бе наглец ??? Оядени *** !
102
1
 
18
 
! Отговори
дедо преди 12 години
Мамка ви ГЕРБерастска ! Всичките ми дцеца и внуци са без работа,а вие бонуси си раздавате.Гадове,сомо да ми паднете.Елате в наше село,да видите народната любов.
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом има незаети щатове вариантите са два1.Или това са ненужни щатове и не се отразяват за извършваната работа и трябва да се премахнат;2.Или предлаганите услуги на гражданите са с ниско качество, заради незаетите щатове!И в двата случая гражданите на тази държава сме потъ
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** разбира се! Какво значение имат някакви си бонуси!:)
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав е Московски, че темата с бонусите е преекспонирана, та това са 100 милиона, които на фона на изхарчените за три години от Герб 4 милиарда от резерва и увеличения с 1,5 милиарда външен дълг са жълти стотинки. За целия си мандат Герб при този темп ще изпука 8 милиарда. Заем от 10 милиарда от МВФ е сигурен до година две ама на кого му пука, а трябваше вече да сме средноевропейска по доход държава(не средноафриканска). Гарантирано от Герб.
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато сме тръгнали по пътя на Гърция , когато с цената на всичко и спрямо всички " обикновени" граждани , се планира дефицит от 1.3-1,7% , когато Боко , Дянков и всуе други измислени политици и икономисти ни убеждават , че мислят за нас , а хранят *** и си раздават бонуси от по наколко хиляди евро , това се нарича геноцид спрямо собствения си народ ! Дано си ги носят тези пари в гробищата , на тях и на деца та им !
97
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Икономии от незаети щатове?! И нарочно ли ги държите незаети, за да цоцате от фонд "Работна заплата"? Или това ли е прословутото "намаляване на администрацията"?! Държите празни щатове, за да лапате предвидената заплата!!!
96
0
 
8
 
! Отговори
ДО 129 преди 12 години
Ако чака ме господ да ги убие, бая ще трябва да чака ме!!!По добре ще е, ние да я свършим на господ работата!!!Това е истината! И КОЛКОТО ПО НА ВРЕМЕ,ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!
95
0
 
11
 
! Отговори
гласоподавател преди 12 години
Московски,на теб и твоя ГЕРБ и на вас да ви ...