Не пипайте Сребърния фонд, съветва Милен Велчев

Уместно е да се емитира нов дълг, смята той
Обновена: 18 апр 2012 10:53 | 18 апр 2012 10:43,
84
Не пипайте Сребърния фонд, съветва Милен Велчев
Милен Велчев. Снимка: Impact Press Group

Вариантът да се емитира нов дълг и да се погаси стария е уместен. Това коментира пред TV 7 Милен Велчев, финансов министър в кабинета "Сакскобурготски". 

 
Добре е, че Министерство на финансите се насочва в тази насока. Няма нищо неестествено държавата да погаси по този начин дълга, който изтича в началото на 2013 г. Подкрепям с две ръце подобна стъпка, добави Велчев.
 
Той коментира и препоръката на Европейската централна банка (ЕЦБ) да не харчим парите от  Сребърния фонд за покупка на държавни ценни книжа (ДЦК).
 
ЕЦБ казва, че намесата на голям инвеститор като Сребърния фонд на ограничения пазар на български ДЦК ще изкриви лихвите. Те казват, че подобна стъпка ще има и вторичен ефект – няма да е ясно доколко България изпълнява критериите за присъединяване към еврото, разтълкува Милен Велчев.
 
По думите му в мнението на ЕЦБ прозира усещане, че ако Сребърният фонд инвестира в български ДЦК, като дойде времето за приемането на еврото у нас, ЕЦБ може да каже, че лихвите по ДЦК не са пазарно определяни и да не ни пусне в Еврозоната.
 
След години проблемите на Европа ще отминат и отново ще искаме да се присъединим към Еврозоната, убеден е Милен Велчев. 
 
Изкуството на бюджетирането е да разбереш къде ще е най-добрият ефект от разпределянето на парите. Не можем да оставим пенсионерите със замразени пенсии в продължение на години. Беше грешка да се премахне т.нар. "швейцарско правило" в началото на мандата и е добре сега да се върне, смята бившият финансов министър.
 
Той припомни, че приватизацията е важен ресурс за държавните финанси, но тези пари не дават възможности за повече харчове, защото според европейските регламенти тези средства трябва да отиват в резерва.
 
Мога да приветствам възраждането на политическия център, защото предотвратява залитането в крайности. След изборите трябва да се види каква коалиция е възможна, коментира политическите процеси Милен Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 12 години
2001-2005 Симеон Сакскуборготски - 4 511,6 млн.лева ФР - 31,12,20052005-2009 Сергей Станишев - 7 672,9 млн.лева ФР - 31,12,2009от 27,07,2009 до сега Бойко Борисов - 3 801,7 млн.лева ФР - 29,02,2012Noment
60
0
 
3
 
! Отговори
akud преди 12 години
vel4ev ti si nai nagloto ***
59
2
 
4
 
! Отговори
IQ 146 преди 12 години
Тъй като всякакви КОМУНОИДИ се упражняват в плюене по Дянков, НАЙ-ДОБРИЯТ български финансов министър за всички времена, счетох, че е редно, даже наложително, от висотата на IQ-то си, да се намеся. Какво разбираме от депешата на европейските чиновници? Че има опасност лихвите по търговете за ДЦК да ПАДНАТ до нива, изгодни за България и НЕИЗГОДНИ за далавераджиите, които тая чиновническа европейска КРАДЛИВА *** защитава!!! И КОМУНОИДНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ подхващат тая "песен любовна"! Защо така бе, КОМУНОИДИ, защо скачате в защита на далавераджиите кредитори? Или щом са против Дянков, вие с всичко сте съгласни, готови сте и против народа си да се опълчите? Това е по-скоро риторичен въпрос, ние, родолюбивите българи знаем, че КОМУНОИДА за ПАРИ и за да ОТКРАДНЕ, е готов на ЧУТОВНИ ПРЕДАТЕЛСТВА, че е готов и майчиното мляко да си ПРЕДАДЕ! Такива ми ти работи, плювачи на Дянков...
58
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Велчев, при него хората живееха добре и не ни се налагаше да слушаме за кучето на премиера и други простотии. Освен това Велчев не се оплакваше, а работеше, за разлика от сегашния плачлив женчо.
57
1
 
3
 
! Отговори
шменти-капели преди 12 години
Защо в нито една секция наоколо не са гласували за Герб, пък после били победили на изборите. Сигурно защото не познавам тези, които накрая са броили гласовете.
56
4
 
2
 
! Отговори
г-н Интерполски преди 12 години
Как за Милен Велчев нямаше криза, а за Дянков има.Или има криза или Дянков прехвърли нашите пари в собствените си сметки.
55
2
 
4
 
! Отговори
до 48 от СОЦИАЛИСТ преди 12 години
От 1989 до 2012 год има много повече от 20 години! Не ни заблуждавайте пак с Виденовото правителство,защото всички злини на България ги сториха "великите сини демократи" след 1989 г. - не Виденов ! Той завари всичко сринато само след един мандат управление на СДС !Един мандат гонене на комунизма по нашите земи. Лошото е ,че и някои от хайлайфа в БСП също припяват все още тази песничка за виновността на Виденов !
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хей , Смях...Нашите ТЪПИРИ се юрнаха да строят /крадат/ без въобще да се допитатат до ЕС .... А ВАШИТЕ ТАПИРИ ОТ БКП/БСП СЕ ЮРНАХА ДА КРАДАТ , КРАДАТ И КРАДАТ ЕВРОФОНДОВЕ И ВСИЧКО ЩО МИРИШЕШЕ НА ПАРИ БЕЗ ДА ИМ ПУКА ЗА ЕС...
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ПИПАЙТЕ СРЕБЪРНИЯ ФОНД, СЪВЕТВА МИЛЕНЧО, ДАЙТЕ ГО НА МЕН... АЗ ЩЕ ГО ОПРАВЯ ...
52
0
 
2
 
! Отговори
сега преди 12 години
обяснявам нещата са лесни просто трябва действие-избрали сме някой да ни управлява не ни харесва щото ни лъже и краде взимаме тоягите и на площада-сваляме ги за ден два и другите пак така докато не дойдат някои които не лъжат и не крадът-лесно чисто и просто-зависещо само от нас-
51
6
 
11
 
! Отговори
high преди 12 години
Велчев стана много '*** нас', нали го направиха шеф на клона на втората по големина в Русия банка и взе да се прави на велик икономист и да дава акъли....Клоуните на 'царя' не се ли умориха, защото на нас ни дотегнаха вече...
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tozi e edin ot nai golemite haiduci v Bulgaria.
49
4
 
14
 
! Отговори
Смях преди 12 години
До 58 умния ГЕРБерТова заяви министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, който бе гост в ефира на Радио К2 по случай третата годишнина на медията.------------------Някой вярва ли на *** ГЕРБ ? Аз ти гарантирам, че няма да видим стотинка за магистралите ! Нашите ТЪПИРИ се юрнаха да строят /крадат/ без въобще да се допитатат до ЕС... Но главната ТИКВА хреса далаверата със Цариградско МОРЕ хареса му и далаверата със МЕТРОТО и реши да стане МИЛИАРДЕР покрай магистаралите
48
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много от депутате на ГЕРБ са по-заможни от сем. Велчеви. Дори любовницата на Борисов има повече хотели от брата на Милен. Но нали на тъпита глави им е втълпено нещо са готови да повтарят като папагали, отколкото да се позаинтересуват и чак тогава да коментират. Не можете да упреквате семейството на Велечев в нищо, защото и двамата братя са работили в чужбина и тук дойдоха с парите си. Не така стоят нещата с гербавите бизнесмени. А Бориславова взе банката на Костовия келнер Славчо Христов.
47
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милен Велчев е най- добрият финансов министър, който сме имали. Това, че сега много хора го плюят не е изненада, защото същите тези овци ни натресоха мутрата за премиер и прехласват по всяка изречена простотия от Борисов. Кой е крадлив съдите по думите на цветанов и борисов, а те са откровени лъжци. Обвинявайки прикриват своята некомпетентност. Дянков е пълен провал. Не е ясно ще се намерят ли смелчаци, които да се наемат след ГЕРБ да управляват. Но от М.Велчев определено имаме нужда.
46
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как да не пипат сребърния фонд като няма вече друг ? 40 Магистралите се строят с нашите пари, досега от ЕС не са дали нищо .А Метрото се прави със заеми, които ще плащат децата и внуците ни.....
45
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този *** да НЕ СЕ ОБАЖДА!!!Мухльото който продаде евра срещу 0.84 $ не само че НЯМА право да говори на финансови теми ами ако беше в развита държава ОТДАВНА да лъскаше наровете в пандиза.Ама нали българите ОТ ГОРЕ до ДОЛУ са ултра-мега неграмотни та така и не разбраха как този левак ги ограби.
44
11
 
9
 
! Отговори
До 50 преди 12 години
Тогава имаше прираст в целия свят !!! А не заради НДСВ! И с огромните кражби на царистите пак икономиката дърпаше напред! Но се оказа, че това благоденствие е лъжливо и балонът се спука! Така че сълзливите ти спомени са тотално сбъркани!
43
4
 
10
 
! Отговори
Смях преди 12 години
До 40 оптимиста80% по ОП Транспорт (ЕС фондове) и 20% от национален бюджет ;)----------------Наистина ме разсмя :) Нема да видим една стотинка от ЕС, магистралите който се строят във момента, са със нашите пари !!! Питам колко пари сме получили до сега за "МАГИСТРАЛИТЕ" тъй като знам точните цифри ! Такива оптимисти като ГЕРБавите е нямало по нашите земи !Дай на простия власт и му гледай цирка... Изхарчиха / окрадоха / парите и сега се чудят какво да правят !!!!!
42
7
 
7
 
! Отговори
ГАЦО преди 12 години
Колко пъти ще емитираме външния дълг.видяхме предния път ей тоя господинчо какво направи с дълга.получи се така че от неговата печалба брат му се сдоби с няколко хотела па черноморието.той иначе нямал нищо.и за какво не му се потърси съдебна отговорност на тоя хубосник.