Борисов се поправи – бонусите отиват за лечение на деца

Преди три дни правителството реши с тях да се лъскат паметници
Обновена: 18 май 2012 19:53 | 18 май 2012 19:30,
174
Борисов се поправи – бонусите отиват за лечение на деца
Борисов поправи решението си за бонусите. Снимка: архив, БТА

Само три дни след като кабинетът реши парите от върнатите от чиновниците бонуси да отидат за ремонт на паметници по повод отбелязването на 100 години от Балканската война, премиерът Бойко Борисов вече е с нова позиция.

На следващото заседание на Министерския съвет той ще предложи да бъде отменено това решение, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Поради необходимостта от допълнително финансиране за лечение и подобряване здравословното състояние на децата и широкия обществен отзвук премиерът подчертава, че политиката на правителството разглежда като един от основните си приоритети детското здраве и е готово да отговори на очакванията на обществото -  държавата да оказва необходимата здравна помощ на децата в България“, се посочва в съобщението от прессслужбата на кабинета. 

Премиерът още веднъж призовава представителите на тройната коалиция, които са взели бонуси за милиони левове, да ги върнат, за да отидат за лечението на деца.

Още по темата
В началото на март премиерът Бойко Борисов заръча всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през последните две години, да ги върнат. Заплаши с уволнение всеки, който не върне парите. По сметката се събраха малко над 600 хиляди лева.

Първоначално решението на премиера беше парите да отидат за лечението на болни деца. Дори на тогавашното правителствено заседание той каза, че част от събраните пари ще отидат за лечението на болния от левкемия 18-годишен младеж Йордан Стоев.

Тогава Борисов прати родителите му и неправителствените организации да отидат при Доган, Станишев и членовете на техните партии, за да съберат и от тях пари за лечението на болни деца. По-късно стана ясно, че средствата за лечението на момчето са осигурени от здравната каса и от дарения.

Три месеца по-късно Борисов обаче реши парите от бонусите да бъдат насочени по друго перо.

 “Направо ги предоставяме за 100-годишнината (от Балканската война) – те са за ремонт, реконструкция, освежаване, за да може за 100-годишнината да почетем всички, които са си дали живота за тази държава по време на войните”, казва премиерът на последното заседание на кабинета, което се проведе в Плевен.

Последваха негативни реакции срещу Борисов и премиерът веднага „поправи“ решението си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: Бойко Борисовбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чиновниците които пищят че все са им малки заплатите да напуснат държавните служби а не да си раздават народни пари както си искат защото " много работили".
134
0
 
4
 
! Отговори
Чук преди 11 години
Борисов, никой не ти е дал право да разполагаш с парите на държавата като с бащиния, да ги раздаваш както ти скимне. Парите за болните деца са задължение на бюджета, а присвоените огромни суми от бюрократите трябва да върнеш в бюджета, защото бедстващи са хората с хронични и онкологични заболявания, пенсионерите, инвалидите. Защо Борисов, докато чиновниците си присвояват стотици милиони, наказхте болните от глаукома да плащат 50% от скъпите лекарства? Твоето не е партия,Борисов, ГЕРБ а ХУНТА.
133
0
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
*** Бойчо няма почивен ден!
132
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бойчо постоянно е в нова позиция
131
1
 
12
 
! Отговори
1234 преди 11 години
хубава сутрин, постопли се, пия кафенце, чета и се чудя: сутрин ли е, пладне ли е?Я да взема да питам премиера, той ТОЧНО КАЗВА! и ДЪРЖИ НА РЕШЕНИЯТА ПСИ!
130
1
 
13
 
! Отговори
зиино преди 11 години
То е ясно че и бонусите ще отидат при децата , само че кои деца? Естествено , децата на ГЕРБ!По байтошово време имаше един лаф-"Всичко в името на човека, всичко за благото на човека" , а един казал "Аз пък знам и кой е човека".Браво др.Борисов , браво! Пропагандната машина на червените гербери работи.Аз пък знам чии пари ще дарява Тиквуня-нашите!
129
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов се поправи бонусите отиват за лечение на децаПреди три дни правителството реши с тях да се лъскат паметници Той за всичко сторено от ГЕРБ трябва да се поправи!
128
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** души безгласни, подкрепете Станишев тогава. Седите и се чешете отзад само, роптаете под нос, а сте страхливи като никои други. Преди да дойде Бойко що мачкане ви мачкаха и седяхте и казвахте "Мерси". Каквото си дробите, това и ще сърбате. Гласувайте за Станишев и подобни, те ще ви "оправят".
127
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАЛЕ,МАЛЕ!ВСЕ НИ Е ЛЪГАЛ Б.Б. ,АМА ОТВСЯКЪДЕ ПРЕЛИВА ВЕЧЕ!КАКВО ЧАКА ,ЧЕ НЕ ПОПРАВИ ФАТАЛНАТА СИ ГРЕШКА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ?НИКАК НЕ МУ ВЪРВИ И ПРИ ПРОВЕДЕНИТЕ СРЕЩИ С ЕРДОГАН И ШЕЙХА НА КАТАР И Т.Н.ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗНАЯТ КАКВИ НИ УПРАВЛЯВАТ И РЕЗУЛТАТЪТ Е "О".
126
1
 
8
 
! Отговори
xexe преди 11 години
Седа и се радвам на простотията. Едните седят с капаци на очите, другите само лаят. Аз вярвам, че историята се повтаря. Знаете ли историята за свинарчето Ивайло? И все пак по онова време не е имало корупция, а просто слаб водач...
125
16
 
0
 
! Отговори
123 преди 11 години
хубава сутрин, постопли се, пия кафенце и чета червените *** как *** на умряло
124
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кой ще компенсира погубените детски живота заради тавана за лечение, който съществуваше до скоро? КОЙ? Кой ще потърси сметка на Дянков и Бойко????
123
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко кух трябва да си ,за да вярваш на Бойко Великолепний?!
122
12
 
3
 
! Отговори
поля преди 11 години
Важното е че успя да събере тия пари по тоя начин. Къде ще ги даде, ми според воя на народа.Здрави топки има, а не кат евнусите дет плюят тук, та храчат
121
3
 
2
 
! Отговори
до 151 преди 11 години
опозицията и бог ли ангажирахте бе? май само на него разчитате вече
120
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хазната, Дами и Господа е празна! В нея вече няма нито за децата, нито за пенсионерите,нито за здраве...ЧЕСТИТО! Всички гласували за ГЕРБ-барем едно извинете кажете!Защото вашия идол,вашия кумир похарчи всичко да чеша его,да лъска имидж пред вас и пред европа-та! Деца умират, възрастни хора също, а вие като някакви инфантили седите и аплодирате простотията!!! АНАТЕМА!
119
2
 
20
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
И това решение до кога ще е валидно? До днес следобяд или до утре по пладне?????Има ли още някой, който вярва на Бойко?
118
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българи, бог ще накаже всички комплексари гласували за ГЕРБ!
117
1
 
15
 
! Отговори
Той---------отсече преди 11 години
ОООО, благодетелю наш, оооооо слънце - огряло душите ни, оооооо.......Крайно време е да се отблагодарим на човека.Я паметниче да му вдигнем, я плактчета с лика му да постави всякъде, пък може и мавзолей да му построим.Само че: Като кажем да, значи да, а не после да речеме не!
116
3
 
17
 
! Отговори
Нана преди 11 години
Цецо е раздал не 2 милиона а 20 милиона бонуси