Борисов сън не го хваща от трусове и наводнения

Иска партиите в НС бързо да решат за укрепването на мостовете
29 май 2012 20:04,
196
Борисов сън не го хваща от трусове и наводнения
Борисов праща Дянков в парламента заради укрепването на мостовете. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е силно разтревожен от земетресенията и наводненията, както и от състоянието на мостовете в страната. 

„От снощи мога да кажа, че не мога да спя. От наводненията, от земетресението, което на място видях, съм истински разтревожен“, заяви пред журналисти премиерът.

За разрушените мостов Борисов посочи, че е "престъпно отношението към тези съоръжения толкова години". Вчера той инспектира съоръженията по АМ „Тракия“.

Тогава премиерът обяви, че до една седмица трябва да започне укрепването на два моста на автомагистралите "Тракия" и "Хемус“. 

За решаването на проблема той предлага парламентарните групи в НС да си изберат фирми и бързо, без конкурс, да започнат работа по тяхното укрепване. За тази цел в четвъртък в парламента ще отидат министрите Симеон Дянков и Лиляна Павлова. 

Още по темата
„Ако сега обявим конкурс, ще минат поне няколко месеца, а има силен трафик и рискът е огромен. В парламента ще поискаме - да не се политизира въпросът, а да излезем с едно решение, и всички парламентарни партии да изберат по един представител, който разбира, бързо да отидат, да изберат няколко фирми и още след събота и неделя да започнат да укрепват съоръжението, настоява Борисов.

По думите му това е много тежък ремонт, за много пари. „Но ако не направим това, няма смисъл да правим магистрали“, добави премиерът и за пореден път се ядоса на предишните управляващи.

"Мога да им наговоря много неща и ще съм прав. Такова решение, вместо да правят Цанков камък, вместо Водно огледало да правят, тези съоръжения да станат по този начин при милиардите излишъци говоря, ние сега се чудим откъде да ги изсмучем парите. Ще спираме ли програми, преправяме от бюджет, за да можем в следващите дни да започнем да ремонтираме. Но очаквам поне да не ни атакуват политически, затова искам парламентът да се произнесе, защото те са толкова нагли, че забравят и започват да приказват“, отсече Борисов.

Той добави, че не иска ГЕРБ изобщо да се меси в тези конкурси.

По отношение на това, което партия ГЕРБ е дала, за да подпомогне бедстващите в село Бисер и в Перник съответно 1 млн. лева и 300 хиляди от партийната субсидия, Борисов обясни: „Това е червен регион и въпреки всичко ние даваме пари. 300 000 сме дали от партията, а те колко са дали? Нека си върнат бонусите“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и тук-там некое мачле между тях
118
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз на негово място бих се тревожил какво ме очаква ако/като не спечеля следващите избори и къде ще си преживея остатъка от живота
117
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Олеле горкичкия. Сън не го ловил. Ами като му е толкова напечено да сдава поста.
116
2
 
28
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Колкото повече чета (слушам) изявленията на другаря... пардон... на премиера Борисов, толкова повече се убеждавам, че е бит по главата с чук, когато е бил дете.
115
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦИТАТ :"За решаването на проблема той предлага парламентарните групи в НС да си изберат фирми и бързо, без конкурс, да започнат работа по тяхното укрепване."КОМЕНТАР :ТОВА МУ Е БОЛКАТА - ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ДА ИЗБЯГА ОТ ОТГОВОРНОСТ, И НАЙ-ВЕЧЕ СТРОИТЕЛСТВОТО ДА ЗАПОЧНЕ БЕЗ КОНКУРСИ !СЛАДКА РАБОТА ЗА БОРИСОВ, АМА ПАРЛАМЕНТА ДА ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕ, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО В ПРАВОМОЩИЯТА И ЗАДЪЛЖЕНИЕТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.И ТОГАВА ЩЕ ПОЧНЕ ДА СПИ .
114
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И при мен е така.Вчера садих кокичета в калта,а днес играх футбол.Много съм стресиран,утрепах се от работа,а сън не ме хваща.
113
6
 
5
 
! Отговори
MICKI преди 11 години
HEY KOMUNAZI, ZASRAMETE SE NAI-POSLE. VASHATA VELIKA BKP-BSP ZA 67 GODINI UBIVASHE, KRADESHE I DEMORALIZIRASHE BG-NAROD I PAK SAMO ZA 3-GODINI BOIKO NAPRAVI MNOGO. TAKA 4E SI ZATVORETE PLUVALNIZITE.
112
2
 
5
 
! Отговори
baihui преди 11 години
bat boiko pojarnikara ne moje da nanka .... bati i tragediata!
111
2
 
4
 
! Отговори
micki преди 11 години
CONGRATULATIOS ZA STRANJATA. NE GO POZNAVAM .NO AKO GO VIDQ SHTE MU STISNA RAKA.
110
4
 
15
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Е аман от този ревльо,ако нямаше наводнения и земетресения нямаше да разбере,че има проблем и щеше да си спи и като си отвори наглите очи да ни казва как всичко е прекрасно,но пак някой друг е виновен.Еми налага се и той да направи накрая нещо,за негово съжаление.
109
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак ли бе диверсантите, пак ли ГЕРБ са страшни и да не гласуваме за тях, белким някой се излъже да гласува за куци коне че БСПто да има повече гласове. от много тарикатлъци вече се самоизяждате бе. ама само с лаене и съскане не става
108
2
 
5
 
! Отговори
до 146 преди 11 години
леле ужас, нека да позная, сега трябва да изберем БСП заедно с ДПС и червената снаха да ни оправят?
107
14
 
1
 
! Отговори
хаха преди 11 години
мале тука тигри, демони и психолози яко плюят Бойко. от къде се взехте бе такива специални (тигара малко неграмотен ама е надъхан) айде слагайте си костюмите на супер герои и отивайте да нападате Бойко, че държавата на вас разчита
106
1
 
18
 
! Отговори
Сънчо преди 11 години
Човек с ЧИСТА съвест винаги спи спокойно.
105
1
 
15
 
! Отговори
assen.alekov преди 11 години
"Крайната бедност на народа е почти винаги престъпление на неговите вождове." - П. Бауст
104
5
 
1
 
! Отговори
до тигарът преди 11 години
тигар, вземи се ограмоти малко и тогава критикувай
103
3
 
10
 
! Отговори
Демон преди 11 години
А ти Боко къде спа три години вече, щото ако мостовете са рухнали преди твоето управление, защо не ги оправи за три години, а ако са рухнали сега, защо обвиняваш предходните? Или пак на крив к... козината му пречи!!!
102
3
 
5
 
! Отговори
Психолог преди 11 години
Като професионалист бих казал, че СРАНДЖАТА страда от Стокхолмски синдром.
101
2
 
14
 
! Отговори
Тигарът преди 11 години
Борисов сън не го хваща от трусове и наводнения само кражби са ме в главатаИска партиите в НС бързо да решат за укрепването на мостовете от фирмите на Черепа
100
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мишки срещу мене църкат като ме видят познай къде си бъркатцъркайте мишки, като ви мачка Бойко как няма да църкатетака искам да работи премиера - отива вижда че моста се руши, казва на министърката да събира знаещите от всички партии и да почват да ремонтираткойто почне да църка, всички виждат че е плъх. ГЕРБ 300 000 помощ дават от субсидиятаБСП 15 000църкайте мишки, хората виждат кой е плъх и кой работи