БСП вини ГЕРБ в "социален фракинг"

Червените скочиха яростно срещу контрапротестите за горите
Обновена: 22 юни 2012 13:25 | 22 юни 2012 13:25,
101
БСП вини ГЕРБ в "социален фракинг"
Снимка: БТА

Коалиция за България обвини ГЕРБ в "социален фракинг" заради противопоставяне на една социална група на друга по спорните промени в Закона за горите.

Това беше заявено в декларация от името на парламентарната група, прочетена от депутата Пенко Атанасов.

Още по темата
"Управляващите от ГЕРБ, когато срещнахте отпора на активните и съзнателни граждани, приложихте за пореден път тактиката на противопоставяне на една група срещу друга - тактиката "Разделяй и владей", посочи той.

"Това вероятно е особен вид "социален фракинг" и по фракингите знаем, че сте специалисти", коментира Атанасов и отбеляза, че по същия начин управляващите са противопоставили зърнопроизводители на тютюнопроизводители, лекари на пациенти, съд на прокуратура.

"Организирахте политически контрапротест срещу справедливия гняв на хората, чиито гласове не искате да чуете", каза Пенко Атанасов.

Той посочи, че депутати и представители на ГЕРБ са предвождали контрапротест на път Е-79 до Симитли, за който не е имало валидно издадено разрешение.

"В последния контрапротест в София използвахте и манипулирахте жителите на Банско, Разлог, Добринище, Сапарева баня, Дупница, Самоков, Смолян, Берковица, излъгахте тези хора, че исканията на еколозите и президентското вето заплашват техните работни места и развитието на инфраструктурата в общините", посочи левият депутат.

Той отбеляза, че Законът за горите не засяга инфраструктурата на тези населени места, които се уреждат в Закона за защитените територии.

От БСП и Коалиция за България подкрепят протестите на защитниците на българската гора. "Ние сме и за развитието на зимен туризъм и спорт", отбеляза Пенко Атанасов и добави, че е необходима национална програма за развитието на този сектор и е нужен баланс за защитата на интересите на общините и на бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
С ТИКВОЧА Е СВЪРШЕНО преди 11 години
ЕДИНСТВЕНО БСП МОЖЕ ДА НАРИТА НАГЛИЯ ***. НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ.ПРОСТО Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ГОВОРЯТ И САМО ДА КАЗВАТ ИСТИНАТА. ЧЕСТНИЯ ЧОВЕК Е СИЛЕН С ИСТИНАТА.А ИСТИНАТА ЗА БЪЛГАРСКИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ Е ТВЪРДЕ КОМПРОМЕТИРАЩА. С ИЗМАМА И МАНИПУЛАЦИИ ГЕРБ,БИВШАТА МУТРЕНСКА ГРУПИРОВКА СИК УЗУРПИРА ВЛАСТТА,ЗА ДА КРАДЕ.БЪЛГАРСКИЯ ПРЕМИЕР Е ЗАМЕСЕН В РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА,НЕЛЕГАЛНО ПРОИЗВОДСТВО НА ЦИГАРИ,КОНТРАБАНДА, МОКРИ ПОРЪЧКИ И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ.ПРОСТО ДА ИЗВАДЯТ ДОКУМЕНТИТЕ.НИЩО ДРУГО
87
1
 
2
 
! Отговори
ТА ТАКА преди 11 години
БСП НЯМА НУЖДА ДА СЕ "СПРАВЯ" С БОРИСОВ. БОРИСОВ Е КАТО ЛАЙНЯ*А ПРЪЧКА- ОТКЪДЕТО И ДА Я ХВАНЕШ, ВСЕ ЩЕ СЕ ИЗЦАПАШ. ПОСЛЕ- МНОГО Е ТРУДНО ДА СЛЕЗЕШ НА НИВОТО НА МУТРАТА.ТОЛКОВА Е *** И НАГЪЛ,ЧЕ ДА ВЛЕЗЕШ В ДИАЛОГ Е НЕВЪЗМ0ЖНО И НАЙ-МНОГО ДА СТАНЕШ ЗА СМЯХ НА НЕГОВИЯ ТЕРЕН.ЖАЛКО,ЧЕ СТАНИШЕВ Е ТОЛКОВА СЛАБА ОПОЗИЦИЯ.ВСЕКИ ДРУГ ДА ГО БЕШЕ ПОСТАВИЛ НА МЯСТОТО МУ ПРОСТАКА.ЕДИН ДЖОРДЖ БУШ ИМ ГО ПОКАЗА С ПРЕЗРЕНИЕТО СИ, КАТО ГО ПОДМИНА И НЕ ГО ОТБЕЛЯЗА,АКО ДА СЕ БЕШЕ ИЗТЪПАНИЛА НАЙ-ОТПРЕД МУТРАТА.
86
1
 
0
 
! Отговори
до БоСимеонов преди 11 години
Могат да се справят, ако поискат и без да са мудни. Само че НЕ ИСКАТ, защото и те, подобно на цялата политическа ***, са в играта. 23 години са предостатъчни средно интелигентните хора да разберат, че няма дясно, ляво и център, а само интереси, при това корпоративни интереси, че Бг се управлява от престъпници, слуги на корпорациите. Тях страната и глупавият ни народ, дето им дава властта, не ги интересуват. На власт са, защото са удобни на световните бандити. Еееее, ама събудете се вече!
85
1
 
1
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Проблемът на БСП е, че са прекалено мудни. Партията не може да се справи с постоянните лавирания на Борисов. БСП трябва да има политика срещу себе си на която да се противопостави. Но ГЕРБ им сервираха партизанска война с постоянна промяна на позициите си. С това тушират всякакви опити БСП да им се противопостави. Борисов бяга и лавира, защото го е страх да поема дългосрочен курс на целенасочена политика. Той е измамник. Лъже, оправдава се, лавира и това му позволява да се изплъзва.
84
1
 
4
 
! Отговори
До Сашко преди 11 години
Защо този сърцат политик Боко гледа към народа, пък богатеят ***, Цветелина Бориславова, Цеко Минев... Да вземе да смени посоката на погледа, че и народът да спре да обеднява.
83
2
 
2
 
! Отговори
ф.енгелс преди 11 години
бсп, не може да бъде никаква алтернатива, бсп предаде левите идеи, бсп е най- вредната партия в бг. в момента на българия й трябват автентични леви и десни партии. станишев, който приложи плоския данък, говори за социална справедливост! осъзнал се бил, смешки, бсп в опозиция говори за леви идеи, но дойде ли на власт провежда дясна политика. долу бсп, долу герб и дпс- триглавата политическа ламя. не само за екологията, да се вдигнем за ниските заплати,за ниския ни стандарт на живот, за унизеното ни положение. за това са виновни Те, днешните чорбаджии изедници-леви и десни. тези, които подмениха и предадоха нашите идеали и надежди за социална справедливост, за солидарност и просперитет. не гласувайте, за тях протестирайте, не ги овластявайте, не ги лигитимирайте, не им давайте възможност, да продължават да съществуват на политическата сцена. леви или десни, всички са едни, от едно котило. не гласувайте- протестирайте!
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
HORATA KOITO SPODELQT VIJDANETO NA IVAN SA BOLSHINSTVO, ZA SAJALENIE EVN I E PREKASNAL TOKA, A ZA IZPOLZVANE NA ELEKTRONNA TEHNIKA E ABSURD. TO4NO TIQ HORA GLASUVAT ZA GERB - DA OBQSNQ LI ZASHTO?
81
1
 
2
 
! Отговори
за-87 преди 11 години
Нито от едните съм видял куфари нито от другите .Ако питаш мене всичките правителства както у нас така и в света са за затвора.Ако имах власт щях да ги затворя в едни заграждения ,не само тези а и всички предишни и щях да им изтегля всичките откраднати пари и да им давам всеки ден по една пачка да ядат вместо храна.
80
0
 
2
 
! Отговори
doo 85 преди 11 години
AZ SHTE ZASHTITQ GERB, NO NIKOI NE IE PLATIL ZA TOVA, ZA RAZLIKA OT BSP, KOITO KUPUVAT VSEKI EDIN SPORED NIVOTO I SOCIALNIQ STATUS. BEZPORNO TI SI PLATEN ZA DA KLEPE6 TIQ GLUPOSTI.
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
I dvete agitki ste za fakane :D
78
2
 
8
 
! Отговори
gcfcf преди 11 години
Да попитам колко плащат на платените драскачи от ГЕРБ да предават народа тук по сайтовете.И майките си сте готови да предадете за пари ***.Гледайте правилно бе ,не виждате ли ,че хората се борят за справедливост на тези протести .
77
0
 
0
 
! Отговори
до Йован преди 11 години
ДА!
76
1
 
11
 
! Отговори
Йован до 73 и 74 преди 11 години
Ако реши да прави ракия, предполагам баба Пена е по-добре направо да иде в полицията и да се предаде. Ще сключи сделка с прокурор за намаляване на присъдата и готово.Ама и тоз проблем ГЕРБ оправиха де. Сега баба Пена като получи осем лева повече предизборно и ще счупи магазините и изобщо няма да се замисля за незаконен бизнес и контрабанда.Вчера вдигнаха предизборно заплатите на държавните служители, днес на бабите пенсиите, утре и на *** социалните помощи.Боже, толкова ли сме евтини?
75
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия смешни, жалки палячовци от БСП допреди две години не знаеха какво е фракинг. Научиха една нова думичка и казаха на всичките си провокатори да я използват мухахахахха
74
18
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 11 години
В тези протести провокаторите бяха от БСП, не от управляващите.
73
17
 
4
 
! Отговори
пусти език преди 11 години
А ГЕРБ пък обвини БСП в социален факинг!
72
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
Както и всички останали!!!
71
1
 
8
 
! Отговори
Me преди 11 години
По принцип, ентипротестите бяха добра излагация.. Някой има ли инфо кой им е организатора.Цеко ли, меко ли е?
70
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във всички протести за последните 3 години ГЕРБ вкарваха предатели и разделяха. Милиционерщина.
69
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тая болна обстановка,след,след разорана от плячкосване държава-Борисов се справя много добре!