БСП вини ГЕРБ в "социален фракинг"

Червените скочиха яростно срещу контрапротестите за горите
Обновена: 22 юни 2012 13:25 | 22 юни 2012 13:25,
101
БСП вини ГЕРБ в "социален фракинг"
Снимка: БТА

Коалиция за България обвини ГЕРБ в "социален фракинг" заради противопоставяне на една социална група на друга по спорните промени в Закона за горите.

Това беше заявено в декларация от името на парламентарната група, прочетена от депутата Пенко Атанасов.

Още по темата
"Управляващите от ГЕРБ, когато срещнахте отпора на активните и съзнателни граждани, приложихте за пореден път тактиката на противопоставяне на една група срещу друга - тактиката "Разделяй и владей", посочи той.

"Това вероятно е особен вид "социален фракинг" и по фракингите знаем, че сте специалисти", коментира Атанасов и отбеляза, че по същия начин управляващите са противопоставили зърнопроизводители на тютюнопроизводители, лекари на пациенти, съд на прокуратура.

"Организирахте политически контрапротест срещу справедливия гняв на хората, чиито гласове не искате да чуете", каза Пенко Атанасов.

Той посочи, че депутати и представители на ГЕРБ са предвождали контрапротест на път Е-79 до Симитли, за който не е имало валидно издадено разрешение.

"В последния контрапротест в София използвахте и манипулирахте жителите на Банско, Разлог, Добринище, Сапарева баня, Дупница, Самоков, Смолян, Берковица, излъгахте тези хора, че исканията на еколозите и президентското вето заплашват техните работни места и развитието на инфраструктурата в общините", посочи левият депутат.

Той отбеляза, че Законът за горите не засяга инфраструктурата на тези населени места, които се уреждат в Закона за защитените територии.

От БСП и Коалиция за България подкрепят протестите на защитниците на българската гора. "Ние сме и за развитието на зимен туризъм и спорт", отбеляза Пенко Атанасов и добави, че е необходима национална програма за развитието на този сектор и е нужен баланс за защитата на интересите на общините и на бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
14
 
! Отговори
ПРОГРЕСОР преди 11 години
ГОВОРИТ МОСКВА!Сегодня 22 юня, в 4 часа утро, немецких войка напали над нашу страну!Днес е началото на операция "Барбароса". От тази дата дните на Третият райх са проброени.Вечна памет на падналите съветски войници-освободители!Вечна памет на загиналите българи в Отчествената война 44-45г.
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Герб и БСП са еднакво виновни за цялостното положение на страната.А заедно с тях и СДС - въобще цялата комунистическа ***. Всичките са за пандиза.
6
14
 
14
 
! Отговори
Комуна преди 11 години
Хайде народе стига спа, нека всички които подкрепяме БСП и ДПС да се вдигнем и да изритаме ГЕРБ, както направиха с нас през 97-***.
5
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП е толкова зле, че няма накъде повече
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 2 Ако беше "реалист" щеше да си признаеш, че няма нищо невярно в твърдението, че ГЕРБ използва техниката "национален фъкинг" при управлението на държавата.
3
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разгеле. Опозицията се събуди. Хайде сега протести докато ги изритаме герберите от народното събрание.
2
29
 
16
 
! Отговори
реалист преди 11 години
всички червени отпадъци... на ***............! видяхме ви колко можете!
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има грешка в заглавието не е "социален фракинг " а е " национален фъкинг "