Долу Цеко... от Мачу Пикчу та чак до Рим

Сънародници зад граница позират с плакати срещу Закона за горите
Обновена: 22 юни 2012 12:09 | 22 юни 2012 12:01, Бойчо Попов
162

Лондон. Снимка: Facebook

 

През последните дни протестите срещу промените в Закона за горите показаха недоволството на много българи.

Оказа се обаче, че много наши сънародници се включват символично и зад граница.

Още по темата

"Орлетата", както ни наричат някои медии, успяхме още нещо - ние обединихме българите по цял свят - защото макар и разделяни от разстояния, океани, часови разлики, ние пак сме заедно! Ние - в България и те - в чужбина - в подкрепа на горите!", пише в своя профил в социалната мрежа Facebook неправителствената организация "За да остане природа в България". 

На стената ѝ в мрежата българите зад граница публикуват свои снимки със символични протестни акции.

Сънародниците ни позират с плакати срещу Закона, срещу медийното затъмнение и в подкрепа на природата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: Закон за горите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нема лошопротестите сбижаватнацията отново че се заплоди
125
2
 
14
 
! Отговори
Тоня преди 11 години
О, анонимний,... защото не гледат в миналото, а в бъдещето! И защото това не е битка толкова за гората, колкото за ценностите...
124
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоня, доста перверзно е да дадеш хиляди евро за да видиш една застроена планина в другия край на света и в същото време да протестираш срещу застрояване на планините!Като са идеалисти защо не направиха едно шествие за сриване на Мачу Пикчу и залесяване на района?
123
6
 
14
 
! Отговори
Тоня преди 11 години
До 6: "Тези" на Мачу Пикчу не са отишли там специално за протеста... Те са хора , работещи много, пътуващи в свободното си време по света, свободни хора. Те протестираха и зимата срещу този закон от София, просто сега са на другия край на света, искат и от там да заявят мнението си! Честно и открито, с лицата си!!! Защото, освен всичко друго, те са и идеалисти, и мечтатели, и вярват в доброто,... в по-доброто! А ти???
122
13
 
4
 
! Отговори
Радо преди 11 години
Недочели от цял свят се излагат като кифладжии ! Това трябва да е заглавието ! За пореден път се убеждаваме, че хората не са прочели закона, а вярват на фейсбук глупости ! Закона предвижда горите да останат държавни и да не се изсичат , а явно някои заинтересовани искат да се промени, така че да се продадат на частни лица !
121
3
 
11
 
! Отговори
СНИМКА 1 преди 11 години
НА ПЪРВА СНИМКА СЕ ВИЖДА ЯСНО ЦВЕТАНОВ ЛИКА ПРИЛИКА ТАКИВА ДВОЙНИЦИ ДО СЕГА НЕ БЯХ ВИЖДА ОЧИ БОДЛИ КАТО ТЕЛЕНА ЧЕТКА ТАКАВА ПРИЛИКА С ТОЗИ ТАРАЛЕЖ САМО МАЗНОТИЯТА В КРАТУНАТА МУ ДЕТО Я МАЖЕ С ЕДНА ТЕНДЖЕРА СВИНСКА МАС ЗА РАЗРЕДИТЕЛ ПЪРХОТ.
120
13
 
4
 
! Отговори
азе преди 11 години
Скъпи съотечественици !Защо не премахнем опасните ---АЕЦ-ове ,както направиха ---Германците?Ще икономисаме много пари ,тъй като ---ВНОСНИЯТ ТОК ,няма да е по-скъп от нашия ,който е родно производство ,....."НАШИТЕ БИЗНЕСТМЕНИ",НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЦЕНИ ,..ПО-НИСКИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ......краят остава за ВАС!
119
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
забелязвам някакви *** как врещат, че някой си политизирал протестта.протеста е политически!!!всеки протест е политически!!!хората се бунтуват заради определена/и политика/и.Та се питам: Защи никоя политическа сила не се включва в протеста и да го подкрепя с всички възможни средства, с които разполага?Отговор: ДС (БКП) не дава!!!та нали всички дето ни управляват до сега все от там идват!
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хххгхгххххгхгхгх
117
4
 
16
 
! Отговори
ТОВА СА НАШИТЕ ДЕЦА преди 11 години
ИЗЛЕЗТЕ И ПОДКРЕПЕТЕ ДЕЦАТА СИ, ЗАЩИТЕТЕ ГИ ОТ ПАЛКИТЕ С ТЕЛАТА СИ - ТОВА СА НАШИТЕ ДЕЦА
116
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия сънародници да го бяха прочели този закон преди да стват за резил
115
5
 
6
 
! Отговори
ani преди 11 години
тези от париж,рим и другаде да дойдат на орлов мост!
114
4
 
24
 
! Отговори
СЪВЕСТ ИЛИ ЗАПОВЕД преди 11 години
АКО ВИ ИЗДАДАТ ЗАПОВЕД И В ТЪЛПАТА ВИДИТЕ ДЕТЕТО СИ, ЩЕ РАЗМАХАТЕ ЛИ ПАЛКИ, ЩЕ ТРЪГНЕТЕ ЛИ С КОНЯ И БИЧА КЪМ НЕГО, ЩЕ ТРЪТНЕТЕ ЛИ СЪС ПЛЕКСИГЛАСОВИТЕ ЩИТОВЕ И ЕЛЕКТРОШОКОВИТЕ ПЪЛКИ КЪМ НЕГО, ЩЕ ПУСНЕТЕ ЛИ ВОДНОТО ОРЪДИЕ КЪМ НЕГО, ЩЕ НАСЪСКАТЕ ЛИ КУЧЕТАТА КЪМ НЕГО, ЩЕ ХВЪРЛИТЕ ЛИ КЪМ ДЕДЕТО СИ СЪЛЗОТВОРЕН ГАЗ, ЩЕ ИЗПЪЛНИТЕ ЛИ ТАКАВА ЗАПОВЕД, ЗАЩОТО ТО ИСКА ВАШЕТО ВНУЧЕ, ВИЕ И САМОТО ВИ ДЕТЕ, ДА НЕ ЖИВЕЕ В ГМО, ДА ИМА ЧИСТА ЗЕМЯ, ДА ИМА ГОРА, В КОЯТО ВИЕ ДА СЕ РДВАТЕ НА ДЕТЕТО И ВНУЧЕТО СИ, КАЖЕТЕ
113
2
 
5
 
! Отговори
999 до НСС преди 11 години
Не намирам място за сравнение. България сега не е това ,което е била тогава. Собственият ми син работи извън България и виждам колко му е тежко. Но ми се щеше всички заедно да работим на нивата , а не само старците. Тогава може би нещата щяха да потръгнат.. Българите намираме оправдание за всичко и вместо да се почесваме и да се чудим дали е черно или нюанс на черното или друг цвят ,да критикуваме и да разбираме от всичко можем да работим повече.
112
26
 
7
 
! Отговори
TPE3BEH преди 11 години
Един коментар в началото ми напълни душата:Голям *** са тези снимки! Всички са отишли в едни добре застроени и бетонирани места за да протестират срещу застрояването! Най-смешни са тези пред Мачу Пикчу! Минали са половин свят за да видят една застроена от инките планина и там да протестират срещу застрояване на планините!
111
2
 
9
 
! Отговори
ГМО, ГОРИ И ВСИЧ.ДР. преди 11 години
ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СЕ ИСТИСКА И ПРОДАДЕ ЗЕМЯ, ГОРИ, ХОРА, ПОДЗЕМНИ И НАДЗЕМНИ БОГАТСВА, НАРОД, ХОРА, - ЗАРОБЕНИ С ДЪЛГОВЕ, ЗАКОНИ ЗА ЕФТАНАЗИЯ, ЗАКОНИ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОНОРСТВО НА ОРГАНИ ПРИ СМЪРТ, И КАКВО ЛИ НЕ, АКО ИМА НАЧИН ДА СЕ ПРОДАДЕ ДЪРЖАВАТА НЕ САМО КАТО ОПИТЕН ФИНАНСОВ ПОЛИГОН, АМИ И КАТО ХИМИЧЕСКИ ЗА ГМО, ДОРИ И КАТО ЯДРЕН, ОТМА СА ГО НАПРАВИЛИ, ТА КВО ОСТАНА И ЕДНА ГОРА, ТО ЩОТО ПО КОСТОВО ВРЕМЕ НЕ ГИ ПАЛЕХА ВСЕКИ ДЕН, ЗА ДА ИЗНАСЯТ ДЪРВЕСИНА, ТА СЕГА ЗА ЕДНИ ЛИФТОВЕ, ДРЕМЕ ИМ ЗА ВАС !
110
12
 
6
 
! Отговори
xxxx преди 11 години
Интерсно ми е как, хора от различни краища на земята има плакати, с един и същ почерк. Явно има някакъв стандарт на шрифт, за тези работи :) !?!?!?!?!?!?!
109
0
 
10
 
! Отговори
ДРЕМЕ МУ НА ..... преди 11 години
КАКТО КАЗВАШЕ ЕДИН БОЙКО - КУЧЕТАТА ДА ЛАЯТ, КЕРАВНЪТ СИ ВЪРВИ
108
13
 
4
 
! Отговори
999 преди 11 години
Уважавам правото на всеки да живее където иска . Всеки има право на мнение. Но когато си напуснал родината си ,защото не ти харесва и работиш за други държави да се пишеш патриот е малко пресилено.... Когато си напуснал семейството си защото е бедно и си намерил място в друго богато семейство е много лесно да даваш мнение и акъл.
107
1
 
20
 
! Отговори
УДАРЕТЕ ГИ ПО ДЖОБА преди 11 години
АЗ НЕ КУПУВАМ ПРОДУКТИ, КОИТО СЕ РЕКЛАМИРАТ В BTV И TV7