БСП вини ГЕРБ в "социален фракинг"

Червените скочиха яростно срещу контрапротестите за горите
Обновена: 22 юни 2012 13:25 | 22 юни 2012 13:25,
101
БСП вини ГЕРБ в "социален фракинг"
Снимка: БТА

Коалиция за България обвини ГЕРБ в "социален фракинг" заради противопоставяне на една социална група на друга по спорните промени в Закона за горите.

Това беше заявено в декларация от името на парламентарната група, прочетена от депутата Пенко Атанасов.

Още по темата
"Управляващите от ГЕРБ, когато срещнахте отпора на активните и съзнателни граждани, приложихте за пореден път тактиката на противопоставяне на една група срещу друга - тактиката "Разделяй и владей", посочи той.

"Това вероятно е особен вид "социален фракинг" и по фракингите знаем, че сте специалисти", коментира Атанасов и отбеляза, че по същия начин управляващите са противопоставили зърнопроизводители на тютюнопроизводители, лекари на пациенти, съд на прокуратура.

"Организирахте политически контрапротест срещу справедливия гняв на хората, чиито гласове не искате да чуете", каза Пенко Атанасов.

Той посочи, че депутати и представители на ГЕРБ са предвождали контрапротест на път Е-79 до Симитли, за който не е имало валидно издадено разрешение.

"В последния контрапротест в София използвахте и манипулирахте жителите на Банско, Разлог, Добринище, Сапарева баня, Дупница, Самоков, Смолян, Берковица, излъгахте тези хора, че исканията на еколозите и президентското вето заплашват техните работни места и развитието на инфраструктурата в общините", посочи левият депутат.

Той отбеляза, че Законът за горите не засяга инфраструктурата на тези населени места, които се уреждат в Закона за защитените територии.

От БСП и Коалиция за България подкрепят протестите на защитниците на българската гора. "Ние сме и за развитието на зимен туризъм и спорт", отбеляза Пенко Атанасов и добави, че е необходима национална програма за развитието на този сектор и е нужен баланс за защитата на интересите на общините и на бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
До Йован преди 11 години
Докато за моловете си трябват данъчни и митнически облекчения и безплатна земя, а понякога и готова сграда в регулация. За пари, дето ще ги съберете за няколко години на заплата.Така че има вола Бате Бойко, недейте така.А ако баба Пена реши да произвежда и ракия от разваления лук... Нещата далеч се усложняват.
67
0
 
4
 
! Отговори
До Йован преди 11 години
Не е така, колега, види се че не разбирате много от бизнес. За Баба Пенка трябва и ООД, счетоводител, регистрация по ДДС, стикер с адрес и МОЛ, осигуровки на 400 лв., документи за произход на стоката, разрешение от ДВСК, сертификат от министерството на земеделието, одобрение на обекта - столче и две кофи - от ХЕИ. Одобрението включва задължението да има два входа, две чешми, бойлер с топла вода, тоалетна и склад .В крайна сметка трябва да плати и наем на общината.
66
5
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 11 години
аз мисля,точно като Иван-досега сме нямали политик,който пресърце да гледа на нещата и да обръща поглед и към народа .в
65
0
 
1
 
! Отговори
Рени преди 11 години
"Шарлатанин можеш да бъдеш само в общество на шарани. В обществото на нормалните хора шарлатаните просто ги бият."
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Георги,и за теб всеки може да си говори кавото иска.но колко ще е вярно!?!?!?!?
63
4
 
11
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Джеф Стайн (Конгрешънъл Куотърли, Вашингтон,08.03.2007):Най-могъщият политик (Бойко Борисов) в България () еблизък съратник на известни мафиоти и е свързан с близо 30 неразкритиубийства в черноморската република.Миша Глени (МакМафия: престъпност без граници, 2008, Сиела, стр.27):Бойко Борисов Типичен бракониер, превърнал се в дивечовъд.Д-р Хайнц Брам (Дойче Веле, 06.10.2008):Онова, което се чува отустата му, когато не успява да се контролира, не са високи политическистойности () Той почти нищо не четеБеноа Опкен (Монд, Париж, 01.07.2009):Бойко Борисов, шокиращиятбългарин.С телосложение на хамалин от халите, с лице на боец, късакоса, *** тен, или мутра.
62
2
 
3
 
! Отговори
Петя преди 11 години
Боже, прости му. Иванчо не вдява въобще. Промит мозък. Сам не може да мисли.
61
2
 
3
 
! Отговори
До Иван преди 11 години
Иване, това че познаваш добре себе си не е причина да подозираш другите.
60
3
 
16
 
! Отговори
Йован преди 11 години
Иване, ти си платена герберска ***, не се обаждай изобщо *** такъв.Нямало друг да имал волята на тиквата .Така е. Няма друг дето да успя да фалира 65% от българския бизнес, пък той да строи молове.За моловете, безплатни общински и държавни земи в центъра на градовете, зер те "откривали работни места", за медиите, контролирани от Боко Тиквата и даже и за вестникарите, без касови апарати, а за баба Пенка дето продавала лук от градината си касов апарат с интернет за 500 лева.
59
0
 
0
 
! Отговори
ДО 55 преди 11 години
маи да гласуваме за "След като се запознаем с предложението, ще имаме дискусия", коментира червеният депутат Михаил Миков.
58
18
 
6
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Много е лошо да ти спрат кранчето - вой до небето - прибягва се до запасите а това е лошо.А що се отнася до алтернативата на ГЕРБ - може би я има но не и на премиера.Алтернатива на Борисов няма !.Няма премиер който да има волята да извади на светло касовите апарати,няма премиер който да загърби личния си живот в пола на народа.Няма премиер който да има волята да разследва хора които досега никой не смееше да пипне.Ей за това няма алтернатива.Ако има - връщаме се на старта - СИК ВИС рекет и т.н.
57
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора не се заблуждавайте, че няма алтернатива на ГЕРБ. Толкова са зле, че всеки който мърда би могъл да им е достойна алтернатива. Един волвокс би могъл да е далеч по-достоен министър на културата!
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде сега очакваме онзи *** да се изреже от някоя паланка с поредния си *** коментар.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не трябва да се залита в една от двете крайности. Трябва успешен компромис за запазване на природата, но и с активно развитие на ски туризма.
54
5
 
6
 
! Отговори
Фък Ю преди 11 години
Ако всичко това е някакъв маскарад, за да може на следващите избори отново да избере "алтернативата", не ми се мисли какво ще стане с нас. Не искам ГЕРБ да ни управляват, но няма да стоя тук и да гледам как комунистите отново ще лапат. Нито Болен, нито някой друг в момента е алтернатива на всички тези ***! Какво ще правим догодина?
53
12
 
14
 
! Отговори
Калин преди 11 години
позитански ***
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Възбуждащо действа нашепването на ухото на думата "фракинг" докато в задния двор влиза мазен краз. Разбирам напълно лявото крило на БСП че само за фракинг говорят и си бъркат в левия джоб без дъно където са хванали смока ГЕРБ натясно.
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб показаха завидни умения във ФАКИНГ на обществото, ейнъл стайл.
50
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ ГЕРБ И НЕЙНИТЕ ПОДДРЪЖНИЦИ МАЗОХИСТИ!!!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зная за едно място дето правят истински ФРАКИНГ, но няма да го кажа туко тъй, ще си ходя тайно и ще го правя, а вие ще завиждате и няма да знаете що е истински фракинг, това е нещо само за истински ценители. Ако взема да разправям за мястото на всеки под път и над път какво ще стане, едното нищо, ще развалят фракинга. Ще се довлекат всякакви и като ги спрат на фейс-контрола ще вземат да буйстват.