БСП вини ГЕРБ в "социален фракинг"

Червените скочиха яростно срещу контрапротестите за горите
Обновена: 22 юни 2012 13:25 | 22 юни 2012 13:25,
101
БСП вини ГЕРБ в "социален фракинг"
Снимка: БТА

Коалиция за България обвини ГЕРБ в "социален фракинг" заради противопоставяне на една социална група на друга по спорните промени в Закона за горите.

Това беше заявено в декларация от името на парламентарната група, прочетена от депутата Пенко Атанасов.

Още по темата
"Управляващите от ГЕРБ, когато срещнахте отпора на активните и съзнателни граждани, приложихте за пореден път тактиката на противопоставяне на една група срещу друга - тактиката "Разделяй и владей", посочи той.

"Това вероятно е особен вид "социален фракинг" и по фракингите знаем, че сте специалисти", коментира Атанасов и отбеляза, че по същия начин управляващите са противопоставили зърнопроизводители на тютюнопроизводители, лекари на пациенти, съд на прокуратура.

"Организирахте политически контрапротест срещу справедливия гняв на хората, чиито гласове не искате да чуете", каза Пенко Атанасов.

Той посочи, че депутати и представители на ГЕРБ са предвождали контрапротест на път Е-79 до Симитли, за който не е имало валидно издадено разрешение.

"В последния контрапротест в София използвахте и манипулирахте жителите на Банско, Разлог, Добринище, Сапарева баня, Дупница, Самоков, Смолян, Берковица, излъгахте тези хора, че исканията на еколозите и президентското вето заплашват техните работни места и развитието на инфраструктурата в общините", посочи левият депутат.

Той отбеляза, че Законът за горите не засяга инфраструктурата на тези населени места, които се уреждат в Закона за защитените територии.

От БСП и Коалиция за България подкрепят протестите на защитниците на българската гора. "Ние сме и за развитието на зимен туризъм и спорт", отбеляза Пенко Атанасов и добави, че е необходима национална програма за развитието на този сектор и е нужен баланс за защитата на интересите на общините и на бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
12
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
хич не му се кефя на крадеца и точно заради това ненавиждам и герб, щото са същите, че даже и по-големи мошенници от бсп
27
2
 
8
 
! Отговори
аз до 25 преди 11 години
хаха, добре бе ***, как да няма значение дали герб са вредни ?!? та на ли точно те управляват в момента, кое има значение ?
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ са *** ченгета. Тези тактики са единствените, които могат да прилагат. Заплашвай, манипулирай, противопоставяй и т.н. Направо се чудя как ще се проведат следващите избори!
25
3
 
9
 
! Отговори
ДО 14 преди 11 години
Прав си ! Било какво било, важното сега е какво се случва в момента и какво върши правителството, което обеща по добри доходи , по добро място за живеене и т.н. Сигурно са си свършили работата по обещанията, но само определен кръг от личности са го разбрали и усетили :)))
24
6
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
дали са вредни герб или няма значение, върпоса е, че крадеца вика дръжте крадеца а ти му се кефиш.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе те от бсп как да гласувам за тях като ми говорят на извънземен език.някой били ми обеснил в какво ги обвиняват
22
2
 
3
 
! Отговори
Ха преди 11 години
Ми той освен да се майтапи, друго знае ли????
21
7
 
5
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
БСП си плати за провалите които направи, макар и не по нейна вина - първо през 1997-***, а след това и през 2009-та. Сега е време да се върне по-силна от всякога във властта и след като се поучила от грешките си, да преуспее.
20
1
 
6
 
! Отговори
! преди 11 години
Като върви приемането на закона и всички в парламента не са наясно за какво иде реч, ама излязат ли хората на протест и веднага изскачат пред протестиращите да "яхнат" вълната- смешници!
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очаквам ББ да се измайтапи с поредната глупава инциатива на партийците.
18
3
 
7
 
! Отговори
Но пас преди 11 години
Номерът: ,,Протестиращите са активисти на БСП не мина и това твърдение изглежда смешно, абсурдно и нелепо като се наблюдава профила на участниците.По скоро тези, които излязоха на контрапротест изглеждаха като някакви отломки от Априлския пленум,
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 10 :))) НАПЪЛНО СИ ПРАВ ! ТОВА , КОЕТО ТВЪРДИШ Е НАИСТИНА ТАКА, ЛОШОТО Е, ЧЕ САМО ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ГО ВИЖДА!
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в бЕсЕпЕ то са много умни и интелигентни и знаят какво е фракинг и го използват на място
15
2
 
7
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Ех, ако ги нямаше БСП, ДПС, ГЕРБ, СДС, ДСБ и другите подобни мафиотски организации, тогава припевът на Химна би звучал реално: "МИЛА РОДИНО, ТИ СИ ЗЕМЕН РАЙ!"
14
6
 
9
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
аве умник, забрави за тази 3на, изтърка се вече. Живей в настоящето и признай, че Герб са вредни за БГ. Как може заради това, че някой някога е вършил нещо нередно, да оправдаваш други които продължават да го правят... ?!? Умът ми не го побира това. Въпроса е точно това дали е вярно твърдението на БСП, а то е вярно. Та нали герб дойдоха на власт с идеята да са по-различни. Те са по-различни , разсипват повече от всички досега
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дните на СССР са преброени след като напада Полша, Молдова, Финландия, Литва, Латвия и Естония; и заедно с нацистите червената армия провежда в окупурана полша парад на победата.Поклон пред милионите жертви на съветските окупатори.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО! ДАЙ БОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ДА СЕ СЪБУДЯТ И ОСЪЗНАЯТ КАКВО СЕ СЛУЧВА ОКОЛО НАС! ДАНО И МЕДИИТЕ ЗАПОЧНАТ РЕАЛНО ДА ОТБЕЛЯЗВАТ И СЪОБЩАВАТ НОВИНИТЕ!
11
8
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Въпроса е не дали има нещо вярно в твърдението на бесепе, а въпроса е че не съм забравил какви ги вършеха по времето на тройната коалиция. Ти като си с къса памет въздишай по тях поне още една година до изборите, а след това им дай гласа и се надявай.
10
10
 
20
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Ами това противопоставяне да не е отсега? Ами то не бяха лекари срещу пациенти; млади срещу стари.... Изобщо в момента се управлява на принципа разделяй и владей! А да не говорим за партийната принадлежност - който не е с ГЕРБ е враг! Това не е управление, а самоуправство! Управление,което не обединява нацията, а я разединява; управление, което вече три години нищо не прави за държавата и хората; за мен не е управление! Това е една група хора, попаднала погрешка не където трябва!
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кви са тези думи дет ги ползвате (фракинг). какво е това животно бре.ако знаете колко сте модерни с тази дума