Кабинетът „Борисов“ - с едната ръка дава, с другата си го прибира!

Станишев скочи срещу данъка върху лихвите по депозитите
Обновена: 11 окт 2012 15:11 | 11 окт 2012 15:11,
278
Кабинетът „Борисов“ - с едната ръка дава, с другата си го прибира!
Управляващите наказват спестяванията, скочи Станишев. Снимка: архив, БТА

Правителството става фактор на риск за всеки – каквото дава с едната ръка, окончателно ще го прибере с другата,  заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той беше категоричен, че БСП няма да подкрепи предложението на правителството с 10% да се облагат лихвите по депозитите в банките. Червените няма да подкрепи и цялата рамка на проектобюджета. Левицата ще предложи свой алтернативен бюджет за 2013 г., по който вече работил Пламен Орешарски и негов екип.

„Всяка развиваща се страна стимулира спестяванията като инвестиционен ресурс за икономиката, управляващите правят точно обратното - наказват спестяванията“, възнегодува Станишев.

„Вдигат данъци, бъркат в джоба на гражданите. Искат да съберат 120 милиона с този данък. 70% от влоговете в България са до 1000 лв. Това са спестяванията и тези пари ще облагат”, добави той. 

Още по темата
Станишев каза още, че е за това да има солидарност в обществото и хората с по-високи доходи да плащат по-високи данъци.

„Нека се вдигне данъкът за хора с по-високи доходи. Ако г-н Дянков е последователен, тогава да освободи от данък ипотечните и потребителските кредити. Да направи огледалната стъпка”, призова Станишев.

Той посочи, че наистина бюджетът за идната година има по-напрегнат план за приходите от сегашния бюджет. Той обаче отбеляза, че правителството не може да се справи със събирането на приходите в бюджета заради корупция и покровителстване на контрабандата.

Станишев отбеляза, че в кризисната 2009 г. приходите в бюджета са били 21 процента от БВП, а сега с увеличението на акцизите на цигарите и горивата и с новия данък се планират приходи 20 процента от БВП.

Лидерът на БСП определи като безумна идеята парите за провеждане на референдума за АЕЦ „Белене” да дойдат от субсидиите на партиите. Според Станишев това е подигравка с демокрацията. Той припомни, че в закона ясно пише, че държавата отговаря за провеждането на референдума.

Вчера финансовият министър Симеон Дянков лансира идеята референдумът за АЕЦ “Белене“ да се финансира от държавните субсидии на партиите.

По изчисленията на финансовото ведомство допитването ще струва около 20-30 млн. лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора,не бъркайте престъпното предателство към българския народ демонстрирано от сегашните управници с комунизма!Нищо общо няма!Това правителство с всяко свое действие *** и продава българските интереси прикривайки се с популистките приказки за вината на тези преди тях,било то комунисти,царисти и т.н.
158
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E to4no toia parcal ne moje da govori!!!!sarbite na tova my vikat;s edna raka dype gladi ,a sdryga raka k..ec vadi.....
157
8
 
7
 
! Отговори
до СЕРЕГЕЙ СТАНИШ преди 11 години
и КАКВО ТОЛКОВА ДАВА ГЕРБ?и ти си един ***,та нема втори като тебе...станишка-мишка
156
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Президента и премиера да се стегнат и да отворят икономическите досиета на комунистите.Да се затегне и следприватизационния контрол.Да се направи ревизия на външнотърговските дружества създадени по Тошово време и се види кой ял,кой пил и неплатил.Тъй като партийните секретари, а сега техните деца са "най-умните "и са милионери,моля да им се направи обстойна ревизия и се даде публичност как са забогатели.Краденото да се върне в хазната в едно с лихвите.
155
6
 
9
 
! Отговори
СМЕШКОВЦИ преди 11 години
ГЕРБ СТАНАХА КАТО КРУПИЕ В КАЗИНО.И ДАВАТ, И ПРИБИРАТ.
154
7
 
14
 
! Отговори
НН преди 11 години
Дажбата на герберите расте от ден на ден. Грабят от бедния народ най-безочливо
153
5
 
5
 
! Отговори
Европуси преди 11 години
И едните и другите са като Партизаните-само взимат,ама било за добро!
152
6
 
9
 
! Отговори
НН преди 11 години
Герберите не са са крадливи, но и лъжливи и прости
151
10
 
26
 
! Отговори
глупак преди 11 години
към всички плювалници по-долу:Не мога да разбера ГЕРБ с "божествения" ви ТАКОВА майката,вие плюете ли плюете Станишев,тройната и т.н.!!!!А бе,КАКВИ ХОРА СТЕ БЕ!Сафирясайте се най-сетне!!!Този,който ви клати в моментаНЕ Е НИТО Станишев,НИТО тройната!Знаете му ИМЕТО!!!!
150
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ДАВА, С НИКОЯ НЕ ДАВА, САМО ПРИБИРА БОЙКО
149
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ВИЕ С ЕДНАТА ДАВАХТЕ А С ДВЕТЕ ВЗЕМАХТЕ ,ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ. ТВЪРДЕ ДЪЛГО КРАДОХТЕ.....
148
1
 
6
 
! Отговори
Европуси преди 11 години
И едните се на..аха и другите се на..аха!Това е!А Мафията действа!
147
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Незаконните вили на "крадливата Тройна коалиция" се връщат, ... да си ги узаконят!Това не е ли олигофрения?
146
10
 
3
 
! Отговори
hagen преди 11 години
Той беше категоричен, че БСП няма да подкрепи предложението на правителството с 10%.......Ами как ще ги подкрепи като бюджета ще се напълни от крадените от тях пари.
145
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие в ПЕС същите "социалисти",като нашите ли сте?!Каква е политиката ви по отношение на социалната справедливост?!Няма ли да изразите отношение,защо вашият лидер се държи така странно?
144
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кога ГЕРБ ще се прекръсти най-после на Граждани за *** Развитие на България?
143
7
 
10
 
! Отговори
ПЕС преди 11 години
Станишев,защо защитаваш олигарсите със зъби и нокти,нали трябваше бедните,бедните,бедните,абе алоу,ти пак обърка посоките!
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
208,ако го беше направил преди три години,ако беше лепнал и данък богатство,както твоят колега във Франция,сега ГЕРБ щяха да са опозиция.
141
3
 
5
 
! Отговори
Българин до 215 преди 11 години
Аз не искам да ги връщам, те са същите бандити като сегашните. Но може би ти искаш, след като ги споменаваш? Или пък ГЕРБ искат да ги върнат във властта, след като правят всичко, каквото могат, за да направят живота на обикновения българин невъзможен.
140
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
195,стига се дра!Имаш 10 000 лева на депозит за три месеца в ДСК-печалба от лихва 43 лева,за година 120 лева,10% данък-12 лева.Що не рипа га Рум.Овчаровица си направи частното ВЕЦ с народни пари и ти направи тока на ей тия ти ми красотни цени,а рипаш за 12 лева,а преглътни ги.Ко ша кажиш ако имаш милиони на депозит,а?!Гадно,а!Че няма само на нас да ни е гадно с 400 лева.