Кабинетът „Борисов“ - с едната ръка дава, с другата си го прибира!

Станишев скочи срещу данъка върху лихвите по депозитите
Обновена: 11 окт 2012 15:11 | 11 окт 2012 15:11,
278
Кабинетът „Борисов“ - с едната ръка дава, с другата си го прибира!
Управляващите наказват спестяванията, скочи Станишев. Снимка: архив, БТА

Правителството става фактор на риск за всеки – каквото дава с едната ръка, окончателно ще го прибере с другата,  заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той беше категоричен, че БСП няма да подкрепи предложението на правителството с 10% да се облагат лихвите по депозитите в банките. Червените няма да подкрепи и цялата рамка на проектобюджета. Левицата ще предложи свой алтернативен бюджет за 2013 г., по който вече работил Пламен Орешарски и негов екип.

„Всяка развиваща се страна стимулира спестяванията като инвестиционен ресурс за икономиката, управляващите правят точно обратното - наказват спестяванията“, възнегодува Станишев.

„Вдигат данъци, бъркат в джоба на гражданите. Искат да съберат 120 милиона с този данък. 70% от влоговете в България са до 1000 лв. Това са спестяванията и тези пари ще облагат”, добави той. 

Още по темата
Станишев каза още, че е за това да има солидарност в обществото и хората с по-високи доходи да плащат по-високи данъци.

„Нека се вдигне данъкът за хора с по-високи доходи. Ако г-н Дянков е последователен, тогава да освободи от данък ипотечните и потребителските кредити. Да направи огледалната стъпка”, призова Станишев.

Той посочи, че наистина бюджетът за идната година има по-напрегнат план за приходите от сегашния бюджет. Той обаче отбеляза, че правителството не може да се справи със събирането на приходите в бюджета заради корупция и покровителстване на контрабандата.

Станишев отбеляза, че в кризисната 2009 г. приходите в бюджета са били 21 процента от БВП, а сега с увеличението на акцизите на цигарите и горивата и с новия данък се планират приходи 20 процента от БВП.

Лидерът на БСП определи като безумна идеята парите за провеждане на референдума за АЕЦ „Белене” да дойдат от субсидиите на партиите. Според Станишев това е подигравка с демокрацията. Той припомни, че в закона ясно пише, че държавата отговаря за провеждането на референдума.

Вчера финансовият министър Симеон Дянков лансира идеята референдумът за АЕЦ “Белене“ да се финансира от държавните субсидии на партиите.

По изчисленията на финансовото ведомство допитването ще струва около 20-30 млн. лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
6
 
! Отговори
До 211 преди 11 години
Ами да, тези не са като БСП да чакат да минат изборите!Сега събират колкото могат да носят, утре товарят и като минат изборите - дим
138
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оффф тези червени *** няма ли да спрат да бълват *** и провокации омръзна ми от тях.Вече не знам как да ги наричам...Дано никога повече не дойдат на власт отново тези терористи !
137
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Аз данък 'ГЕРБ' нямам намерение да плащам! Не виждам защо да плащам рекет на подобна мафия, самонаричаща се 'държава'?! Крадат здраво, раздават си огромни бонуси, хрантутят *** и само се разхождат насам-натам с хеликоптери и самолети за сметка на данъкоплатците! Не, благодаря, ще намеря начин да опазя скромните си доходи от лакомията на политическата ***! Нека всички българи намерят свой подходящ начин, няма смисъл да гушим подобни нагли крадци. И тоя *** на снимката е същия като тях!
136
3
 
4
 
! Отговори
до 205 преди 11 години
Да чакаш комунист да върне пари,е все едно Евреин да върне пари!А пък този комунист-евреин........!
135
1
 
1
 
! Отговори
до 206 преди 11 години
веднага ти слагам 10 "+"
134
3
 
15
 
! Отговори
Станишев преди 11 години
Виждам, че пролетарския ентусиазъм преобладава.Пролетариата не може да загуби друго, освен оковите си.И понеже данъка се харесва на другарите, след като взема пак властта ще го вдигна на 50 %.
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето какво се получава.Когато трябва да ни ограбят изтъкват аргумента - ,,В Европа е така!''Когато трябва да ни осигурят това, което е стандарт в Европа, казват - ,,Не гледайте как е там! Вие сте мързеливи! Производителността на труда ви е ниска. Отивайте на картофите!Станете пастири! Последните 20 години!
132
0
 
2
 
! Отговори
Европуси преди 11 години
Тези сега ли се сетиха,да пълнят хазната бе!
131
0
 
1
 
! Отговори
do 193 преди 11 години
само да не се чешате по кюториците юни месец.
130
0
 
3
 
! Отговори
до 186 преди 11 години
Още не е затворена,но си направиха монопол.Лошото е,че аршина е двоен и мога да го докажа и със сигурност ще ги осъдя в КЗК.Взех обаче да се питам защо продължавам да се боря,като всички се спасяват по единично и почти съм решил да емигрирам завинаги и лев да не пратя на никой тук.
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тия с многото *** много рипат бе!
128
1
 
8
 
! Отговори
До Питащ преди 11 години
Натоварва милионерите - друг път!Парите им са отдавна натоварени, а тези които не са, те първа ще ги товарят следващите 2 месеца!Такива като вас, дето си мислят че Боко ще накриви шапката на богатите останаха малко! Всичко се прави заради нас, дето още дишаме, със до 10 000 лева влогове.За богатите специално днес е обявена "промоция" - запазване на незаконните вили, ония дето ги снимаха с хеликоптера - сещаш ли се? Изненадан ли си? Някой някъде по света друго ли е очаквал?
127
5
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Хич не му се лъжете на приказките на тоя, БСП са същите крадци и демагози като ГЕРБ. Нали и на тях им сърбахме попарата, точно те въведоха 10% плосък данък, със същите приказки за социално справедлив данък, каквито ги дрънкат гербавите сега. В интерес на истината, и двата вида данък целят да смъкнат още пари от прослойките на населението с по-ниски доходи, това е съвсем очевидно.
126
4
 
5
 
! Отговори
КРАДЛИВИ ГЕРБЕРИ! преди 11 години
ПО ТЕЛЕВИЗОРО КАЗАХА ЧЕ ИМАЛО ЕДНИ 34 МИЛЯРДА ВЛОГОВЕ НА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА И ГЕРБ И БОЙКО ЯРОСТНО РИПАТ ДА ГИ ОКРАДАТ И ДА ГИ ВЛОЖАТ В ИКОНОМИКАТА. КОЯ ИКОНОМИКА? НА БЪЛГАРИЯ ДЕТО Я НЯМА ИЛИ АНФЕТАМИНОВАТА-ВЕИ-ЦИГАРЕНА НА БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАЛИНА. АЗ КАТО ПРОСТО СЕЛЯНЧЕ МИСЛЯ ЧЕ ПАРИТЕ ЩЕ ОТИДАТ В МУТРЕНСКАТА АНФЕТАМИНО-ЦИГАРЕНА-ВЕИ ИКОНОМИКА НА КОГО? НА БОЙКО МУТРАТА И ЦВЕТАЛИНКАТА. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ВЛАГАТЕ В БАНКИТЕ ИДВА БОЙКОВАТА ЗИМАААА! ЩЕ СЕ ОЗЪБИТЕ СКОРО. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ! вие КАК МИСЛИТЕ НЕ ВИ ЛИ ОГРАБВА БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ - ОГРАБВАТ ВИ И ОЩЕ ИСКАТ ДА ВИ ОГРАБЯТ. АЗ СЪМ ПЕНСИОНЕР ИМАМ СКЪТАНИ 5000 ЛВ. ОТ ВРЕМЕТО КОГАТО СЪМ БИЛ РАБОТОСПОСОБЕН . ТРИ ГОДИНИ И НЕЩО ТИЯ ТИКВЕНИЦИ НЕ ОТЧЕТОХА ИНФЛАЦИЯТА И НЕ ДАДОХА НИТО ЛЕВ А ТЯ Е НАД 14 %. СЕГА ЩЕ МИ ДАДАТ 9.6% НО ОТ АПРИЛ МОЖЕ БИ НО ЩЕ МИ ВЗЕМАТ 10% ОТ СПЕСТЕНИТЕ ОЩЕ ОТ ЯНУАРИ. ИМА ЕДНИ 34 МИЛЯРДА СПЕСТЕНИ ОТ НАРОДА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА И ГЕРБ ИСКА ДА ГИ ОКРЪДЕ И ДА ГИ ВЛОЖИ В ИКОНОМИКАТА ДЕТО Я НЯМА ЗА АСФАЛТ МОЖЕ БИ после РАЗПРАВЯТЕ ЧЕ НЯМА ПЛАН РАН-ЪТ ИМА И БОЙКО ЗАЕДНО С МИНИСТРИТЕ СИ ОТ ГЕРБ ГО ИЗПЪЛНЯВАТ УДАРНО. БОЙКО ВЗИМА ОТ ЕДИНИЯ ВИ ДЖОБ ВЛОГОВ И ВИ ДАВА В ДРУГИЯ ВИ ДЖОБ ЗАПЛАТЕН НАКРАЯ ЗА ВАС ОСТАВА ЕДНА ГОЛЯМА ГЕРБЕРСКА НУЛА- 00 . НАРОДЕ МНОГО ПРОСТО ПОСТЪПИ КАТО ДАДЕ ВЛАСТ НА ТИЯ МУТРИ СЕГА СИ НОСИ ТЕГЛОТО БОЙКОВО - ДА ТИ Е ЗА УРОК СЕГА СЕ ГЛАСИ КУЙНОВИЦА-ПРЪМОВА НО И ТЯ Е ОТ БОЙКОВОТО КОТИЛО И С НЕЯ ЩЕ ПАТИТЕ АКО Я ИЗБЕРЕТЕ! Сигнализирахте за неуместен коментар
125
2
 
4
 
! Отговори
Питащ преди 11 години
ПЕС няма ли да се изненадат,че Станишев отхвърля един социално справедлив данък,повече от очевидно е ,че той натоварва милионерите.
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
163,до 1.1.2013 година има още 2 месеца и половина,защо не си пренесеш и ти влога-имай в предвид,че данък върху лихвата на депозитите има във всяка Европейска държава,без изключение и в повечето са по-големи от 10%.Никой от международният обмен няма да се изненада,понеже тоя данък е във всички държави и извън Европа.
123
2
 
5
 
! Отговори
до169 преди 11 години
Ако имаш деца и ходят на училище и ако малко се интересуваш как им преподават,щеше друг пример да дадеш,но да бих ги дал не само на учител,а на който се нуждае,но не и насила!Така се правеше през 90-те и не със закон,а с бухалка.И не на последно място МРАЗЯ ГЕРБ!!!!АМА МНОГО ГИ МРАЗЯ!!!ДОРИ ПОВЕЧЕ ОТ ВИДЕНОВ ГИ НАМРАЗИХ!!!Само техните фирми работят.Копират бизнеси оцелели в кризата и изместват работещи фирми и то не с конкуренция,а почват сигнали до всички институции,които проверяват и те спират
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как е приятеля "от дясно",а как е чичо Мони?
121
1
 
4
 
! Отговори
Европуси преди 11 години
Това че пълнят хазната,не значи че ще дадат на нуждаещите се!
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Забелязах нещо ... Щом хората се тревожат толкова за лихвите по депозитити това означава че при ГЕРБ българина е забогатял доста и ся си пази имането не иска да дели спечеленото с държавата"То и Дянков го забеляза, нали затова ни тури нов данък. Каква стана тя първо данък върху пенсиите, после върху лихвите, остава да се сложи данък върху социалните помощи стипендиите и майчинските добавки. Дори при това положение хората викат браво. Луда работа.