Кабинетът „Борисов“ - с едната ръка дава, с другата си го прибира!

Станишев скочи срещу данъка върху лихвите по депозитите
Обновена: 11 окт 2012 15:11 | 11 окт 2012 15:11,
278
Кабинетът „Борисов“ - с едната ръка дава, с другата си го прибира!
Управляващите наказват спестяванията, скочи Станишев. Снимка: архив, БТА

Правителството става фактор на риск за всеки – каквото дава с едната ръка, окончателно ще го прибере с другата,  заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той беше категоричен, че БСП няма да подкрепи предложението на правителството с 10% да се облагат лихвите по депозитите в банките. Червените няма да подкрепи и цялата рамка на проектобюджета. Левицата ще предложи свой алтернативен бюджет за 2013 г., по който вече работил Пламен Орешарски и негов екип.

„Всяка развиваща се страна стимулира спестяванията като инвестиционен ресурс за икономиката, управляващите правят точно обратното - наказват спестяванията“, възнегодува Станишев.

„Вдигат данъци, бъркат в джоба на гражданите. Искат да съберат 120 милиона с този данък. 70% от влоговете в България са до 1000 лв. Това са спестяванията и тези пари ще облагат”, добави той. 

Още по темата
Станишев каза още, че е за това да има солидарност в обществото и хората с по-високи доходи да плащат по-високи данъци.

„Нека се вдигне данъкът за хора с по-високи доходи. Ако г-н Дянков е последователен, тогава да освободи от данък ипотечните и потребителските кредити. Да направи огледалната стъпка”, призова Станишев.

Той посочи, че наистина бюджетът за идната година има по-напрегнат план за приходите от сегашния бюджет. Той обаче отбеляза, че правителството не може да се справи със събирането на приходите в бюджета заради корупция и покровителстване на контрабандата.

Станишев отбеляза, че в кризисната 2009 г. приходите в бюджета са били 21 процента от БВП, а сега с увеличението на акцизите на цигарите и горивата и с новия данък се планират приходи 20 процента от БВП.

Лидерът на БСП определи като безумна идеята парите за провеждане на референдума за АЕЦ „Белене” да дойдат от субсидиите на партиите. Според Станишев това е подигравка с демокрацията. Той припомни, че в закона ясно пише, че държавата отговаря за провеждането на референдума.

Вчера финансовият министър Симеон Дянков лансира идеята референдумът за АЕЦ “Белене“ да се финансира от държавните субсидии на партиите.

По изчисленията на финансовото ведомство допитването ще струва около 20-30 млн. лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишката владеел английски и руски. Това какво общо има с умствените му способности? Той за това ли два дена не можа да схване, че Борисов с едната взима, а с другата ръка дава? Дали пък мнението на Сергей е лично негово, или някой друг му е казал? Не може, роди това мнение, неговата глава. Той за това слушаше кога Доган, кога Овчаров, кога Масларова и се провали.
118
3
 
8
 
! Отговори
До 152 преди 11 години
Ще ти помогна да имаш нова работа, при само едно условие - да не гласуваш за ГЕРБ. Можеш да гласуваш за всеки друг, дори за Йоло Денев. Помогнах на Румяна Желева - бивш външен министър от ГЕРБ. Назначих я за касиер на селската баня в с. Загорци общ. Нова Загора. Приватизирах банята през 1997 г. Говори с нея и ще се убедиш, че не те лъжа.
117
5
 
3
 
! Отговори
до 158 преди 11 години
Ей ГЕРБ що не ми даде 10 стотинки а?Ама ако има да ги взима?Идеята не е аз да спечеля,а те да разберат,че грешат
116
3
 
3
 
! Отговори
dan преди 11 години
да си въвел 10% данък ислед това да плюеш другия че не е въвел прогресивен данък това и комунистите не са го правили ТАПЕГЪОЗ
115
1
 
2
 
! Отговори
Европуси преди 11 години
Пълнят хазната-наполовина свършена работа,както много работи в България!
114
3
 
3
 
! Отговори
до Тиквата преди 11 години
Това много ми прилича с отменянето на парите за невзетите отпуски. Гербаджиите си взеха по 1000000 лв и после оставиха другите да духат супата. Пренесоха си влоговете и дай да турим данък на останалите будали. А простолюдието да вика УРаааа, мачкай бойко!
113
2
 
6
 
! Отговори
до платения драскач преди 11 години
Благодарим ти Партийо любима, затова, че днес те има. Благодарим за грижата голяма, макар, че пенсиите нови пак ги няма. Благодарим ти за стандарта на салама, какво, че гледаме го само на реклама.Благодарим за хляба и водата, какво, че скача им цената. Благодарим и за цената на бензина, Не пътуваме, не ходим в магазина. Благодарим за новите ни магистрали, за да ги има, никога и нищо не сме яли. Благодарим ти за борбата с Октопода, как хубаво е с белезниците на пода! Благодарим за близостта голяма, от Цецо никой вече тайни няма. Благодарим ти за Шенген, чакаме го вече всеки ден. Благодарим за перспективата пред нас, но най-добре - без Вас !!!!
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички бели депозити за черни дни да се изтеглят!Опашки пред банките трябва да има за да влезнем в международния обмен и да видят другите народи как ни тормозят мутрите в България
111
1
 
3
 
! Отговори
unufri преди 11 години
Опашки няма как да има а именно;1/ малък сейф във банка за 1г струва около 400лв. в него се събират към 150х лв, които не се олихвяват - губиш 7500лв и наема=7900 при 5% годишна лихва. 2/ теглиш ги и ги внасяш в буркан банк - не губиш нищо но и не печелиш а може и някой крадец да забогатее. 3/ теглиш и внасяш в чужда банка а там има такса за отваряне на сметка на чужд гражданин, декларация за произход на парите, лихва 1,5 5годишно и данък в/у лихвата като у нас и кво прам сега...
110
0
 
8
 
! Отговори
ВАНКО преди 11 години
ЗА ДЕПОЗИТИ НАД 1 000 000 ЛЕВА ЛИХВА ДАНЪК 35 %.И ДА ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ БАНКИ .
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей 1 лев няма да им дам на тия от ГЕРБ!Имам в картата 38 лева и ще ги изтегля до стотинка на каса.Ще закрия и картата,че и банкерите си взимат такса обслужване и накрая да не излезе,че имам да им давам пари,че са се грижили за празната ми сметка.
108
10
 
2
 
! Отговори
до 150 преди 11 години
аз останах без работа, но не обвинявам ГЕРБ.
107
1
 
11
 
! Отговори
До 137 преди 11 години
Да. Държи им "влага" на хората. Те вече повече от три години преживяват с тази "влага". В това време Мутрака е дал на пенсионерите 8.60 лв., увеличи МРЗ с 20 лева от които чисто 14.20 лева. Сигурно си усетил, че цените порастнаха с около 40%. Позволи ми още веднъж да те поздравя едновременно за добър вечер и добър ден с "Бонжуар", както го прави Свинаря от с. Хераково ( той твърди, че е от Банкя).
106
1
 
9
 
! Отговори
ВАНКО преди 11 години
ЗА ДЕПОЗИТИ ОТ 100 000 ДО 500 000 ЛЕВА ДАНЪК ЛИХВА ДА БЪДЕ 20%.
105
3
 
8
 
! Отговори
морски преди 11 години
Тия от ГЕРБ вече са си прехвърлили парите в чужди банки където няма такъв закон,а сега ще вкарат данъка за нашите.Гадове!
104
8
 
4
 
! Отговори
Barezzi преди 11 години
Сергей е крадец. Да мълчи и да не се обажда
103
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберистите пак скочиха да защитават с голи гърди амбразурата, т.е. Вожда (нещо го няма напоследък) и неговите винаги готови революционери -министри. Така де, те винаги са прави, когато съгрешат дори!! Свалям им шапка - истински пишман комунисти, които реагират първосигнално щом видят или чуят някой, който не е съгласен с Вожда им.!Като кучетата на Павлов-възпитан инстинкт, явно Вожда им ги храни с пържоли!Нали доброто куче трябва да се награждава- основа на дресировката. Бау,бау...
102
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев, този театър го гледаме точно от 23 години. Айде стига! Той банкянската грешка си е ваше отроче, творение и т.н. Не се правете на утрепани, защото вече народ не остана! И да не стане така, че това което е останало да ви се стовари на главата! Помислете си, нямате много време!
101
1
 
5
 
! Отговори
до 136 преди 11 години
Бойко нали каза,че парите на хората са гарантирани до някаква сума.ПЧБ беше друга бира.А и сега сме в ЕС и банките не са български.Всичко е към някой Груп.
100
1
 
7
 
! Отговори
ВАНКО преди 11 години
ЗА ДЕПОЗИТИ НАД 500 000 ЛЕВА ЛИХВАТА ДА СЕ ОБЛАГА С 25 % ДАНЪК.