Борисов готов с оставка при отмяна на забраната за пушене

Дянков остава финансов министър при втори мандат на ГЕРБ
Обновена: 15 дек 2012 18:43 | 15 дек 2012 15:17,
991
Борисов готов с оставка при отмяна на забраната за пушене
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов заговори за оставка, ако депутатите му гласуват „за" връщане на по-либералния режим за пушене.

"Абсолютно сме против да падне забраната. Да се надяваме, че няма да ме карат да ходя пак с оставка на следващото гласуване”, заяви премиерът пред Дарик. Той припомни как депутатите на ГЕРБ не гласуваха първия път Закона за конфискацията и той падна.

”Имаше тежко отражение в Брюксел за това. При следващото гласуване аз си бях написал оставката до председателя на Народното събрание и отидох в парламента да видя как ще гласуват моите депутати. Да се надявам, че преди изборите няма да ме накарат по-рано да я свърша тази работа. Затова се надявам да се съобразят с моето мнение. Ние, като партия, сме поели да пазим здравето на хората", допълни Борисов.

През последните седмици темата с отмяната на пълната забрана за тютюнопушене излезе на преден план. Тази седмица парламентарната здравна комисия отхвърли идеята за либерализация на режима на двама независими народни представители, но подобно предложение беше внесено и в икономическата комисия. Предстои то да да се разгледа.

Днешното изявление на Борисов силно противоречи на изказването му от преди седмица в студиото на bTV. Тогава той се изказа в полза на либерализацията и обясни, че е за да се пуши след 22.00 часа в заведенията.

Тогава Борисов беше категоричен, че депутатите трябва сами да решат. През следващите дни мнението на премиера започна да се променя и той се изказа в полза на забраната, но пак повтори, че депутатите трябва да решат.

Ако ГЕРБ спечели следващите избори, Симеон Дянков ще бъде отново финансов министър на България, обяви Борисов. „Много хора го мразят, но той се справя много добре”, категоричен бе премиерът.

Борисов за пореден път обясни, че ГЕРБ е категорично против строежа на нова атомна централа на площадката край Белене заради непосилната й цена.

Управляващата партия има и категорична позиция по повод предстоящия на 27 януари догодина референдум по въпроса: „Ние ще гласуваме „за", защото там няма такова уточнение за нова ядрена централа".

"Имаме прекрасна, сигурна и, дай Боже, още дълги години да работи ядрена централа в „Козлодуй". Там имаме електропреносна система, имаме прекрасни инженери, имаме Пети и Шести реактор, хилядници, на които може да им се удължи животът и естественото място е да си дойде Седми реактор на мястото на Първи, Втори, Трети и Четвърти, които са спрени, в последствие Осми. Това е политиката на ГЕРБ", уточни Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


991
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
767
0
 
5
 
! Отговори
Ryja преди 11 години
VARVI SI KRAINO VREME E !
766
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наглите са в правителството на гЕРБ и в цялата им миризлива партия Сигнализирахте за неуместен коментар
765
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко Борисов е право най-големия оборот на днес.бг. Пускат новина за него - 900 червени бабки започват да го плюят и сайта е супер популярен и прави луди пари . Вие кистене тука говорите глупости и хората си печелят
764
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вий луди ли сте . Каква оставка няколко месеца преди изборите.
763
0
 
16
 
! Отговори
малкия преди 11 години
Благодаря ББ, друг коледен подарък не искам
762
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A Станишко защо не се изкаже по темата ? Защото за пушенето винаги ще има две страни на спора а той е лицемер и никога няма да вземе позиция за да не изгуби гласовете на недоволните
761
1
 
12
 
! Отговори
пепа преди 11 години
До ФидосищeНе съм съгласна, че кмета на София има голяма заслуга. Ако ББ не стои зад нея и да спечели доверието на софиянци, защото ако те се надигнат, тясно ще им се види. Цяла България работи за София, за да си градят градинките за 900 000 лева, метро до летище, което не знам колко човека ще обслужва, а народа да тъне в мизерия и глад. Какво е направило правителството за Северна България. Това е геноцид спямо половината население.
760
4
 
4
 
! Отговори
dir преди 11 години
Да да искам пак да се върне ДПС на власт да ви видим колко сте отворени : )Като Ви знам какви сте плянковци само в Нета,не знам после кой се оправя с турците ? :))
759
3
 
12
 
! Отговори
ФЕН ЗА СЕГА преди 11 години
Бойко, твой пъддържник съм, но тук малко се поизложи! Плашиш, като некое малко детенце, че ще избега от къщи, ако не му купят играчката. Освен това, гледах те по разни предавния и ти заяви, и даде съвет на ресторантьори да се обърнат към депутатите и да си търсят лоби, даде им някаква надежда за промяна. И освен това какво се грижиш за хората да не пушат-чисто и просто ги караш да излизат на студа пред заведението там да пушат-КАРАШ ГИ да СТРАДАТ Съвземи се МАЛКО, губиш.Върни разделното пушене!
758
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уф... откога не ни беше плашил с оставка..
757
16
 
2
 
! Отговори
лиа преди 11 години
Бойко е номер едно. личност като него трябва да се уважава. Блестящо се справя с кризата.Пак ще гласувам за него.
756
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко що е член на гЕРБ и всичко предложено от него е КОРУМПИРАНО НЕКОМПЕТЕНТНО обикновено без диплома или нужната квалификация НАГЛО КРАДЛИВО ЛЪЖЛИВО ПРОСТО ЛИЦЕМЕРНО ГАДНО УРОДЛИВО ЗАВИСТЛИВО НЕПОЧТЕНО
755
1
 
19
 
! Отговори
ТОТО преди 11 години
Ура БОЙКО си заминава.Весела и щастлива Нова година българи.
754
1
 
5
 
! Отговори
903 преди 11 години
Добре ще ти дойде химическа кастрация,макар,че нямам щерка.
753
8
 
0
 
! Отговори
Сашко преди 11 години
До 902.Добре ще е да го сложа на щерка ти.
752
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** България сега е готов да бяга.Така или иначе на изборите ще бъде изритан.
751
0
 
18
 
! Отговори
борка преди 11 години
Хора, елате на себе си! В никакъв случай не трябва да се допуска Дянков повече да е финансов министър! Но може би отново изборите ще бъдат манипулирани. Аз не смятам, че Дянков си върши добре работата. До стената
750
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бокооооооо , тъпо парче си бе , всички разбраха вече ,и пингвините в Антарктида разправят вицове за тебе !!!
749
0
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Абе Борисов що не се пробваш в киното-ще бъдеш номер 1,може и Грами да получиш.Голям артист си бе човек.
748
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм против пушенето но заради оставката на ББ гласувам с две ръце да се премахне забраната