"Свръхчовекът" Борисов се оказа плашлив и неуверен, отсече Дайнов

"ГЕРБ ще загубят властта заради истеричното искане да се харесат на всички"
Обновена: 27 дек 2012 15:02 | 27 дек 2012 11:26, Веселина Йорданова
560
"Свръхчовекът" Борисов се оказа плашлив и неуверен, отсече Дайнов
Снимка: архив БТА

Забраната за пушене и непоследователността по въпроса може да се окажат онази сламка, която за ГЕРБ чупи гърба на камилата, заяви политологът Евгений Дайнов пред Нова телевизия.

Според него „лашкането“ покрай цигарите е илюстрация на неумението и нежеланието на правителството да управлява по последователен начин и заедно с „отчаяното, истеричното искане да се харесат на всички“ ще доведе управляващите до загуба на властта.

По думите му, премиерът Бойко Борисов е доказал, че опитът да се харесаш на всички води до бездействие и до там, че никой не те харесва.

Според социолога Мира Радева дебатът, свързан със забраната за пушене на закрити обществени места, е изкуствен, защото един закон не може да съществува само в рамките на пет-шест месеца.

Още по темата

През последния месец темата с отмяната на пълната забрана за тютюнопушене излезе на преден план. Здравната и икономическата комисия в парламента отхвърлиха идеята за либерализация на режима. Точката обаче още не е сложена, тъй като най-вероятно текстовете ще бъдат гласувани в пленарна зала.

Мнението на премиера Борисов по темата се промени няколко пъти. Той първо уклончиво заяви, че няма да спре либерализацията на забраната, после заяви, че е против, но депутатите трябва да решат, а накрая обясни, че е готов с оставка ако се разреши пушенето на закрито.

Социологът Андрей Райчев заяви, че освен по този въпрос, от ГЕРБ са допуснали серия груби грешки, например данъка върху лихвите.

Той сравни дебата за пушенето с този за АЕЦ „Белене“. "България може прекрасно да живее с АЕЦ, да си направи АЕЦ "Белене", да бъде щастлива с този голям бойлер, какъвто представлява АЕЦ-ът. България може да се откаже от АЕЦ-а и да бъде щастлива и да живее прекрасно, но ние не избираме нито един от тези два варианта, а избираме ту с АЕЦ-а, ту без АЕЦ-а и резултатът е 2 милиарда изхарчени", каза Райчев.

„Влязохме в типичния български режим – и солта, и боя, и парите. Това е най-лошият възможен режим и страшно дразни, а пушачите не бяха толкова раздразнени през есента, колкото са раздразнени в момента“, допълни той.

По думите му премиерът Бойко Борисов е загубил увереност, докато по-рано е давал много точно интуитивно решение.

Според Мира Радева огромното предимство на премиера е било, че е спонтанен и искрен в реакциите си, а излъчването на един човек в крайна сметка предопределя мнението на хората дали той става за лидер или не.

Свръхчовекът се оказа, че е по-плашлив и по-неуверен от средното за страната, допълни Дайнов, който смята, че е загубил опитът на Борисов да се харесва постоянно.

Райчев посочи, че януари е много тежко изпитание за всеки политик на власт и стартовите позиции на партиите преди избори ще станат ясни в края на февруари. Според него половината от хората като цяло са решили за кого да гласуват, а общо ще гласуват около 65 % от българите.
Именно тези 10-15 % ще решат изхода на вота. Отсега не може да се каже, че ГЕРБ или БСП ще вземат достатъчно много от гласовете, за да управляват, но психологически е изключително важно кой е първи.

„Видимо е с просто око, че без коалиция няма да може да се управлява, освен ако не стане, както се опасява опозицията - гигантска фалшификация“, каза той и посочи, че не вярва в такъв сценарий.

Нервна година и изненада на изборите очаква Мира Радева. Тя заяви, че твърд електорат имат ГЕРБ, БСП, ДПС и „България на гражданите”, но изборите ще се решават от хората, които в последния момент избират за кого да гласуват.

Дайнов заяви, че където има бедност на свободата  на словото и на медиите, настъпва вече физическата бедност.

Тази година се видя как директно правителството успя да придобие, да хване за гушите повечето вестници и голяма част от телевизиите, което е пълно безобразие, каза той.

Мира Радева заяви, че страната забогатява, спестяванията растат, но расте и масата бедни хора, защото има „свирепа експлоатация“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


560
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
3
 
14
 
! Отговори
Дайнов, късно е ! преди 11 години
Клисавият Дайнов твърде късно констатира, че Властелинът (Световния лидер от с. Хераково) бил "Плашлив". Преди много години треньорът по карате в Банкя - Валерий Найденов е казал, че Борисов е страхливец и от него каратист не става. Да. Клубът по карате (по скоро Румен-Пашата) е подарил черен пояс на Свинаря-полиглот за спонсорство. Ако Пещернякът беше каратист бай Миле щеше да го вземе за лична охрана, а той го държа пазач на паркинга си пред хотел "Славия". Не се връзвайте на Тиквата !
310
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво првят ББ и ЦЦ ?!Няма такава държава,в която ДС - бандитския ъндърграунд да руши непрекъснато държавата и да има медии и слепци,които им пригласят...А боко и цвЪто да ни заблуждават,че се справят с бандитите... Валентин Златев - Васил Божков-Масларова-Р.Петков-гоце - Красимр Гергов - Георги Гергов - Петър Манджуков - Николай Банев - ***-аджиите - Тодор Батков - Христо Ковачки - Средногорската минна мафия - КЦМ-арите - Иво Прокопиев - Николай Гигов - Коко Динев - Титаните - Цветелина Бориславова и много има още...
309
3
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"че опитът да се харесаш на всички води до бездействие и до там, че никой не те харесва."Абсолютно вярно."Свръхчовекът" Борисов се оказа плашлив и неуверен" С едно допълнение и лъжлив.Повече нямам коментари.
308
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След тези четири години ,не е важно за кого ще гласуваме !!! ВАЖНО Е ДА НЕ Е ЗА ГЕРБ !!!
307
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата - Божество се оказа най-вече ПРОООООООООООСТ! АМА МНООООГО ***! А ние май ще сме по-големи простаци от него, защото допуснахме той да дойде на власт!
306
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че е шубе,шубе е!Ясно е като бял ден!Няма мутра която да не е шубелия!Затова и всички са агенти на ДС или "певци" в МВР!
305
7
 
25
 
! Отговори
отвратен от ГЕРБ преди 11 години
Гласувах за ГЕРБ, но се отвратих от тяхното ПОЛИЦЕЙСКО ЦАРУВАНЕ ! Съсипаха ми дребния частен бизнес и едва кретам! Напук ще гласувам за БСП, въпреки,че нито съм бил техен член, нито досега съм гласувал за тях !!!!
304
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До владетеля Ти просто си един мързелив и мрънкащ драскач ,който не знае какво иска от живота и чака някой да го храни наготово,но такава коалиция няма как да има особено по време на криза.Не си ли помогнеш сам никой няма да ти помогне.
303
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До владетеля То като ни управляваха коалиции 20 години сигурно много добре беше.Който и да ни управлява калпазаните и глупавите никога няма да са доволни и винаги ще мрънкат.Този поне се опита да въведе малко ред и подредба в държавата ни да замяза малко на западните държави ,но явно искате да се върнат тия които ни теглят на североизток и към Анадола.
302
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До акуд Абсолютно си прав, на 100%.
301
6
 
8
 
! Отговори
акуд до 375 преди 11 години
:))) аве станишев стига си правил пропаганда ве
300
13
 
16
 
! Отговори
владетеля преди 11 години
В България трябва да управлява коалиция а не еднолична власт на този бойко борисов,защото той ни доведе до просяшка тояга.Даже гърците са много по добре от нас е на нас не ни трябва ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗзащото той не ни тачи като членка.ПОВЕЧЕ ТОЗИ БОЙКО БОРИСОВ ДА НЕ МУ СЕ ПОЗВОЛИ ДОСТЪПА ДО ВЛАСТ,ТОЙ Е *** И НЕКАДЪРЕН И НЕ МУ Е МЯСТОТО ТУК ВЪВ ВЛАСТА.ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ДА НЕ МУ ДАДЕ НОВ МАНДАТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ И ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ ИЛИ ПО ПРОСТО ДА СЕ МАХА ОТ ВЛАСТТА И ДА СЕ ПАЗИМ ОТ НЕГО ТОЙ НЕ НОСИ ДОБР
299
11
 
7
 
! Отговори
акуд преди 11 години
Мога да се обзаложа, че ако герб не спечели с мнозинство през новите избори. Братя галеви ще се появят от"някъде" ще бъдат оправдани, също трактора и всички други АБСОЛЮТНИ ПРЕСТЪПНИЦИ. Хайде на бас, че БСП ще направи к00лиция с кунефа, но ще има министри от ДПС на стратегически важни министерства като това на замеделието, водите, горите . ХАЙДЕ НА БАС С ВСЕКИ БЪЛГАРИН
298
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Читател Този който иска да пуши в заведенията за мен е убиец защото персонала в заведението цял ден е принуден да диша пушеците на айлякчиите и пиендетата по кръчмите.
297
6
 
9
 
! Отговори
ММ преди 11 години
"Всяка година ставаме по-бедни, мрън, мрън , мрън..." И к'во пра'им ся? Някой да е забогатял с писане по форумите или от държавни помощи ? Не мисля . Кой *** ще е премиер има по-малко отношение към това, от колкото му се отдава.
296
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съселите усетиха, кои ще са следващите управници изпълзяха от дупките и почнаха да дават компетентни мнения.
295
9
 
15
 
! Отговори
Читател преди 11 години
"бедност на свободата на словото и на медиите" - Дайнов, незнам кой ти е дал професорската титла, но само се чуй какви глупости ръсиш. Не ти отърва Борисов, защото си микере на Костов, защото не ти дават да пушиш в кръчмата, без която неможеш. Няма свобода на словото, само в партийните вестници, защото сами си ограничавате свободата. Кой е вестника на ГЕРБ и ти неможеш да се изкажеш в него?Умник та чак ***! Нямали най-после да погледнете за България, стига тези партийни повели.
294
9
 
4
 
! Отговори
?? преди 11 години
Сам, умислен и свръх човек, но определено не спи.Какво ше измисли ще видиме.
293
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kнигата на Григор Лилов ,,Проекта Б. Борисов"?
292
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Социалист при Тодор Живков, майор в школата на ДС в Симеоново, бизнесмен охранител през 90-те заедно с половинката си Цветелина Бориславова, снаха на член на Политбюро на БКП. Ортак със занкови фигури от "бизнеса" от 90-те - Маджо от СИК, Алексей Петров от Аполо и Болкан, и с *** от Варна. Разследван за производство на цигари без лицинз. Доверен човек на Царя, назначен на върха на МВР за гл. секретар, без един ден стаж в МВР за да пази тила на Царя. По негово време 2001-2005 София заприлича на Чикаго през 30-те години, с пик на убииствата, от които Борисов не успя да разкрие даже и едно от тях(с цел).