Пиарката на президента с предупреждение за уволнение

Мария Иванова поела отговорност за грешката в новогодишното обръщение
80
Пиарката на президента с предупреждение за уволнение
Мария Иванова получи вече "Златния скункс". Снимка: Господари на ефира

Прессекретарят на президента Росен Плевнелиев – Мария Иванова, е наказана за гафа със снимката от Колорадо с предупреждение за уволнение.

„Мария Иванова е предупредена официално по административен път съгласно Кодекса на труда“, съобщиха за Dnes.bg от прессекретариата на държавния глава.

Тя е поела цялата отговорност за грешката при подготовката и реализацията на новогодишното обръщение на президента.

В новогодишната реч на Росен Плевнелиев се появи кадър от Колорадо, когато той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово.

В съобщение до медиите преди дни от държавната телевизия уточниха, че концепцията за изработването и визуализирането на клипа с новогодишното послание на държавния глава е на администрацията на президента, а техническата реализация е осъществена от Българската национална телевизия.

Гафът доведе до уволнение на служителка на "Балкантурист", която сбъркала Скалистите планини с пейзаж от България.

Впоследствие Плевнелиев заяви, че се гордее с речта си на Нова година и че не отговаря за техническата реализация и визуализацията на обръщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 11 години
МНОГО ЧИНОВНИЦИ БА И ВСЕ НЕГРАМОТНИ!
69
0
 
1
 
! Отговори
яна преди 11 години
Плевнелиев трябваше не да мънка кат' госпожица, а да се извини за гафа и да уволни виновния!
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоа се гордеел с речта си, баси тва ли ни е президента, като гласувахте каде гледахте, баси ***, неам думи, абе тиа от герб сите баси такова чудо не е имало, такава излагация, такава супер посредственост, такова авторитарно управление, абе народе земи се сабуди, земе малко да мислиш, земи се уграмоти, шото чалготеките ти испиха мозако.
67
0
 
1
 
! Отговори
Изчезващ вид преди 11 години
Служителката на Балкантурист не е сбъркала.Тя съзнателно е сложила "Американската красота" между Българските прелести/разчитайки,че никой няма да разпознае чуждия пейзаж/,за да станат те още по-впечатлителни.А това си е гнусна кражба.Това издава нихилизъм,безродие и непрофесионализъм.
66
0
 
1
 
! Отговори
pr.. преди 11 години
въпросът е, защо му е на президента ПР, и с тази служба и без нея нещата нямаше да бъдат по-добри, в началото на демокрацията администарцията на президенството е била няколко десетки души, а след 15 години стават стотици....а нещата са влошили като представяне пред света....
65
0
 
1
 
! Отговори
Учуден преди 11 години
Абе, спомням си, как един гербераст на 2-ри - 3-ти януари, тъпо и упорито твърдеше, че снимката е от Пирин. Къде ли е той сега?
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя поне се извини и се държа достойно! За разлика от ашия президент!!!
63
0
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Браво на момичето. В многобройната администрация на Плевнелиев имало и доблестни служители. Има грешка, има прошка, да оставим детето на мира и да забравим тази неудачна история.
62
0
 
0
 
! Отговори
шока преди 11 години
До Демократ много ми е интересно-ти от кои си? От тези,които можеха или от другите:))
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, способен ли е въобще да носи отговорност? Това, че го облитат калинки, по никъкав начин не правдава некадърното плашило.
60
0
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 11 години
СЛЕД 89-ТА ДОЙДЕ РАЯТ НА КАЛИНКИТЕ. Всичко дето не можеше да си обърше *** стана я политик, я висш чиновник.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
семейство Калинкови, нема що.
58
0
 
1
 
! Отговори
Svetlinska преди 11 години
to e yasno, che 1 jena samo moje da otnese tova nakazanie. vsichkite maje v prezidentstvoto sa slujili v bg armia i sa visshi visoko ucheni voenni, ta nema kak da ne znayat koe e Pamporovo i koe ne e. ama ima li bg prezident systema za sigurnost i kak tya mu sluji na nego , a i na nas bg narod, stom kato ne zabelyazvat podobni chujdi kartinki kato snimkata ot Kolorado v negovite publichni izyavi?! ami, ako mejdu kadrite se beshe pahnal bandit sreshu bg prezident i nego li styaha da propusnat?
57
0
 
3
 
! Отговори
дядо преди 11 години
тази *** без да си свърши работата я предупреждават а онази жена от балкантурист я уволниха само да спасят реномето на строителя.
56
1
 
0
 
! Отговори
до 49 Хе преди 11 години
До няколко часа ще се възстанови системата за гласуване, точно както преди няколко дена и тогава ла*ната по Тиквата ще бъдат със самосвали.
55
0
 
2
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 11 години
Ееее *** то на българите не ни требват врагове бе,то ний сме си сами такиваАко туй беше станало в Америка-да покажат нашта Рила или Пирин,техните граждане(щото туй те го праят,не селяните) щеха си мълчат,та да не изложат президента и помошниците му,па после па те кат са сберат насаме щеха са гълчат колкоз си щат,та и да са наказватпък наште-айдеесами да си го наденеми за кво-за да кажем ,че тия сбъркали,демек не стават-айде нас пак земете щото вече сте ни забрайли щурутийте дет ги прайхме,та пак да ви ги припомнимАбе,то некой сий блеел кога требва да е гледал ама чак пък толкоз да го коримпа туй момиче на снимката дет е шевка на пир-а на президентите(туй кво е ич незнам),за кво да го наказват бе,то кво сега,сепуку ли да си напрайяз викам сички там да си напраят по едно непуку и туй-то
54
0
 
1
 
! Отговори
марин преди 11 години
и какво сега жена ли се оказа най-големият мъж в този скандал.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От кумова срама скалъпили някакво си предупреждение за уж уволнение. Да се чу нещо да са я лишили от 2-3 заплати поне? Цяла година е дремала да подготви поздравлениенто на президевта към нацията. Това е повод за директна смяна на работното място. А може и да постои малко безработна, докато й се отвори (я се отвори, я не) шанс за нова работа, да преоцени нихилизма си по време на работа. Тълпи от алинки и марийки правят от България Чалгария. И тези, които гледат на това 5 за 4. ЧНГ, Народе????
52
1
 
1
 
! Отговори
ivan преди 11 години
Не е виновна жената, Доган и Царя и Сергей трябваше одавна да са в затвора!
51
1
 
0
 
! Отговори
ха ха ха преди 11 години
ам че това е живо копие на калинката....кво ли още трябва да направи, а кой е татко и?