Скопие да не гради национална идентичност за наша сметка

Плевнелиев поясни, че България не е втора Гърция
25 яну 2013 21:57, Елка Василева
252
Скопие да не гради национална идентичност за наша сметка
Росен Плевнелиев и Екатерина Дафовска Снимка: БТА

В отношенията между хората в България и в Македония няма проблеми, заяви президентът Росен Плевнелиев. „Ние обаче не сме съгласни с политиката на управляващите в Македония да изграждат своята национална идентичност за сметка на България. Моята позиция винаги е била ясна и последователна. Това, което искаме, е, да се спазват европейските стандарти за добросъседски отношения”, категоричен беше за пореден път държавният глава.

Плевнелиев поясни, че „България не е втора Гърция“, защото характерът на проблемите в отношенията между България и Македония и Гърция и Македония е различен.

България първа призна Република Македония под конституционното й име, припомни президентът. „България от самото начало е подкрепяла и подкрепя европейската перспектива на Република Македония. Дълбоко съм убеден, че европейската интеграция на Македония е в интерес както на нашите две страни, така и на целия регион. Затова се надявам да се постигне бърз напредък в преговорите по Договора за добросъседство, основан върху принципите на  Декларацията от 1999 г.”, каза още президентът.

Още по темата

Росен Плевнелиев заяви още, че ще инициира дебат за приемането на нов закон за средното образование и „особено за средното специално образование, тъй като на този етап от обучението си децата трябва да получават добра практическа подготовка, която да им помогне в бъдещата професионална реализация”. Според него страната ни ще се нуждае от все повече инженери в следващите години, което налага да бъдат осъществени конкретни промени в модела на обучение, като се използва и опитът на Германия.
 
Росен Плевнелиев кара ски днес в Чепеларе. Там той се срещна с кмета Тодор Бозуков, с олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и с възпитаници на трите средни училища в родопския град - гимназията “Васил Дечев”, Техникума по горско стопанство и Спортното училище.
 
Росен Плевнелиев заяви също така, че България следва да приеме стратегия, която да утвърди страната ни като ски дестинация в Европа. Основната задача сега е да се осигури приемственост в работата по приоритетите до 2020 г., напомни държавният глава.
 
Пред президента олимпийската шампионка Екатерина Дафовска подчерта, че страната ни трябва да инвестира дългосрочно в спортовете с традиции. Ако това се случва, резултатите няма да закъснеят, убедена е Дафовска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
4
 
! Отговори
luckyman преди 11 години
Видно е, че ДНЕС.бг е станал любим форум на Скопската УДБА! Псуват тук, а в online - медиите на БЮРМ не пускат коментар без одобрение от някое Титовче! Впрочем IP-тата им вече са проверени и скоро ще бъдат направени достояние!
146
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
13:3103.10.12Гърците живеят най-дълго, а българите сред народите с най-ниска продължителност на животавтор(и): Труд онлайн,България се подрежда почти на опашката на тази статистика със 73 години. У нас мъжете живеят средно до 69,5 години, а жените до 76,7 години.След нас са само румънците със 72,5 години и турците - 71,8 години.Според проучването жените на Балканите живеят средно с 5 години по-дълго от мъжете.
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърците живеят най-дълго, а българите сред народите с най-ниска продължителност на живот: автор(и): Труд онлайн,....България е на опашката в класацията по продължителност на живот на Балканите. Това сочи изследване на ООН. Най-дълголетни в Югоизточна Европа са гърците. Средната продължителност на живота им е 80,6 години. След тях се нареждат словенците със средна продължителност от 77,9 години. Трети са албанците със 76,4 години. Четвърта поред е Хърватия със средна продължителност 75,7 години,
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Mongolia Тебе като ибефа сърбите и шиптарите еметен изглупя и сега думаш измислици.
143
0
 
0
 
! Отговори
х преди 11 години
177, от къде мога да намеря ваша стихосбирка, виждам, че сте поет! "БЕ *** И *** *** ***"... Това, че люскаш свинско и винско, сланина и пръжки, това, че не си мъж да осигуриш на децата ти храна, а ги пращаш на МакДоналдс, това е причината, защото си женски полов орган, *** взима пенсия 100 лева, а ти в крайна сметка умираш от рак, щото си *** и не ходиш на лекар, те лекарите кво знаят...нищо! Иначе природата ни е дала, дала, силни , яки...ама, все пак ПРОСТИ!
142
1
 
0
 
! Отговори
Mafia- BG преди 11 години
morash da dobivash Bugarska li4na karta za 2000 evra bezproblemno za 3 dana
141
0
 
1
 
! Отговори
? преди 11 години
Вие, с негативното българско мислене , какво правите сред българите и защо след като не си харесвате корените сте още на територията на България ? А народа - не обиждайте ! Обърнете се към себе си и ще си отговорите какво виждате.
140
2
 
0
 
! Отговори
Mongolia преди 11 години
jebem te u dupe Bulgarin , Bulgaria e Mongolska strana
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 175...А БЕ *** И *** *** ***, СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-НИСКАТА В ЕВРОПА, НАЙ-БОЛНИЯ НАРОД СМЕ, ТУМОРИ, ИНФАРКТИ, ИНСУЛТИ, ДЕТСКАТА СМЪРТНОСТ Е НАЙ-ВИСОКА!
138
0
 
0
 
! Отговори
х преди 11 години
Така е, 175! *** , умствено не сме много добре! Виж ги *** , магистри по популационна генетика на бобената чорба.
137
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
От няколко години живея в една западноевропейска страна, уж много богата. Постепенно и с изненада забелязах, че тук има не малко хора с изкривени крака от прекаран в детството рахит. Направо се шокирах. Такова нещо в България не може да се види. И изобщо - при толкова много олимпийски и световни шампиони, при толкова много юначни наши спортисти какви глупости можем да говорим по отношение на себе си? Ние стоим в расово оношение великолепно и сме великолепен коктейл от славянска, старобългарска и тракийска кръв.
136
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Орфическите химни са били написани и ги пеели древните на "старогръцки език" през 6-ти век преди христа по-време на "орфическите мистерйи! Когато гърците са създавали европейската цивилизация и през 776 год. преди христа са провеждали олимпйиски състезания нас прабългари и славяни ни нямало на света дори като сперматозойди или ако ни имало някъде по-казахстанските степи сме се люлели на клона хванати с опашката диви и варвари мастурбирайки като маймуните макаци, мяукали както котките и лаели като кучета, без писменост и азбука до 9-ти век след христа
135
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите са една самохвална, постоянно плямпаща нация, без грам покритие. Справка - Премиера. Той е живото олицетворение на нацията - ***, но за сметка на това нахален. Типичен Бай ***. Дори Алеко ви е описал много добре още преди 100 години
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Андон АНаДОлски Номад като махнеш дребните букви ще разбереш кой е Андон.
133
0
 
2
 
! Отговори
М. вКилер преди 11 години
Точно така е , Андоне! Освен това, Плиска се е пренасяла , тоест това е преносим град, а Преслав е най-известен с *** бани и *** публицистика.
132
5
 
1
 
! Отговори
Андон преди 11 години
Болгар е тюркска дума и означава смесица , *** от хора . Прабългарите на Аспарух са номадска *** под тюркско управление и в поголямото си мнозинство са били *** катун. Ако погледнем градоустройството на Плиска ще видим че този град е построен като *** бивак
131
0
 
1
 
! Отговори
сб преди 11 години
До АнонименМоже би си прав. Но на балканския полуостров са съществували три империи. Византийска, Българска и чак след това турска. Българският фолклор съперничи на всеки такъв по света. Имаме прекрасен фолклор, но нямаме ПР за него. Вместо за фолклора, ПР има за лъжеполитиците ни. Горките, сигурно само те си вярват на думите. Аз, не! Българският материал, дори когато е от останалия след емигрирането на качествения, пак екачествен, защото се самоизгражда.
130
0
 
0
 
! Отговори
х преди 11 години
Х, Mr. Killer и брей сме едно и също лице, като името зависи от случая и желанието ми да общувам с ***, *** или ***. Който се е срещнал с мен, после дълго размишлява над битието си, обикновено с едната си агонизираща мозъчна клетка, тъй като по мои изследвания, с точно толкова мозъчен капацитет разполагате повечето тук. Селски многознайковци с интернет!
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
..няма какво да се мисли.Науката е безкомпромисно точна по въпроса.Колкото и да ви харесва изразът ТОПЛАМА ЧАРК използвайте си го в друг контекст.Такива теорийки сериозно пропадат, когато срещу теб е доказателството на микробиологията и генетиката.И слава Богу, че да се спре с историческата гавра над българите.От няколко години всичко е черно на бяло...за огромна изненада на много хора..
128
1
 
1
 
! Отговори
До=Андон преди 11 години
Ако ти се смяташ за ***-да ,но недей да мислиш че околните са същите като теб!България е велика и винаги ще бъде велика!