Корупция винаги е имало, прозряха БСП и ГЕРБ

Прогресивното подоходно обалгане ще доведе до дупка в бюджета
10 апр 2013 09:50,
50
Корупция винаги е имало, прозряха БСП и ГЕРБ
Корупция винаги е имало, признаха БСП и ГЕРБ. Снимка: архив, Булфото

Димчо Михалевски от БСП и Томислав Дончев от ГЕРБ се обединиха около мнението, че във всяко правителство е имало корупция.

Признанието пръв направи социалистът пред bTV по повод хонорара на „хидролога” Ахмед Доган, а колегата му заяви, че опити за корупция е имало в предишния кабинет, но конкретно в неговия екип подобни практики не са били допускани.

От името на БСП Михалевски предизборно обеща 450 лв. минимална заплата до края на мандата, а през втората половина да се въведе семейното подоходно облагане, което е „модерен подход за решаване на демографската криза”.

Михалевски отново заяви за намеренията на левицата за доходи до 4500 лв. да важи плоския данък, а над този праг с 20% да се облага горницата над 4500 лв.

Според Дончев обаче скалата за прогресивно подоходно облагане, предлагана от БСП, ще доведе до дупка в бюджета от над 1 млрд. лв.

Бившият министър от кабинета на ГЕРБ прогнозира още, че малкото хора с доход над 4500 лв. ще започнат да крият приходите си „под масата”.

„Преразпределителната функция на бюджета няма да реши проблема с бедността”, добави още бившият министър. Той обаче се съгласи, че „основният фокус на усилията трябва да е върху квалификацията на работната сила.

„Няма държава, забогатяла от социални помощи и от преразпределителната роля на държавата. Работещата икономика е начинът българите да станат по-богати”, аргументира се Дончев.

И двамата политици признаха за корупционни практики при предишните две правителства. Михалевски обаче уточни, че образът му във водното огледало в Кърджали е „кристално чист”. Стойността на съоръжението беше оскъпена 10 пъти за времето на изграждане, докато той беше регионален министър.

Дончев на свой ред подчерта, че „жанрът на разкаянието и признаването на грешките е нов за политиката”, като намекна, че този подход е нововъведение на ГЕРБ.

Михалевски посочи, че предишните управляващи са оказали „рекетьорски натиск върху малките и средни предприятия”. Пример за това бил бизнесменът Гриша Ганчев. Според социалиста, който не изпадна в подробности, на собственика на „Литекс” бил иззет бизнес в хидроенергетиката.

„Изкуственото повишаване на доходи и работни места е най-голямата лъжа на БСП“, смята Томислав Дончев. Най-голямата лъжа на ГЕРБ е, че същото нещо може да продължи”, отвърна Михалевски. Той обаче заяви, че всеки, който дойде „честно и в името на народа”, ще бъде приет от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
perekly преди 11 години
До Гюро Михайлов-Борисов се провали.Това е факт.Но хвърлянето на дочути и недоразбрани цифри и проценти правят фактите смешни.Обективността е важна. Обективно погледнато Гюро Михайлов е герой.Смешен е факта, че името му е нарицателно за безмислена саможертва и всеки се закичва с него както си иска.
44
1
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Борисов е първият премиер след Жан Виденов, който си отива след масови гладни бунтове. За 42 месеца ГЕРБ натрупа 8 млрд дълг, остави над 800 000 безработни - 100 000, от които младежи. Борисов е единственият премиер, който замрази заплатите и пенсиите. Лекарствата се увеличиха с над 500%, а храните с близо 50%. Средният и малък бизнес бе унищожен
43
2
 
1
 
! Отговори
помнещ преди 11 години
До Гюро Михайлов *** ти Гюро си хем много умен , че даже си и много умен!В кръчмата всички те слушат , но много те моля да си останеш там!
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ИСКАМЕ МАФИЯ НА ВЛАСТ ТОВАСА БСП ДПС ЦАРЯТ КОСТОВ АТАКА РЗС КУНЕВА.НИЙ СИ ИМАМЕ УПРАВЛЯВАЩИ ТЕ СЕ ЗНАЯТ КОИ СА САМО ГЕРБ ЗАЩОТО ЦЕЛИЯТ СВЯТ МНОГО УВАЖЯВА ТАЗИ ПАРТИЯ,ВСИЧКО ДРУГО Е КАТО ПРАЗЕН ПОРТРЕТ БОЙКО Е НАЙ ВЕЛИКИЯТ В ЦЕЛАТА ЕВРОПА.ДАВАЙ БОЙКО ОЩЕ 31 ДЕНА АЙДЕ ЧЕ ГУБИМ ВЕЧЕ ТЪРПЕНИЕ ЗА ЕМОЦИИ.ОХ БАНЯ.ОХ КЕФ.
41
2
 
3
 
! Отговори
mmmm преди 11 години
Журналистка пита ББ: къде отидоха 4те милиарда от резерва,къде отидоха 4те милиарда нови дългове,като в същото това време хората станаха много по-бедни и вече не издържат-самозапалват се или умират от глад и болести???Сред настаналата тишина се чуло: ....МЯУ....
40
3
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Червеният пролетен дъжд ще отмие герберастията от нас, българите!
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо не похвалят Фидоска свинята, че е отличник по получаване на заеми. Дори малцина свестни да са останали между вас...мършите в стадото ви умирисаха и тях
38
3
 
3
 
! Отговори
червена баба преди 11 години
Безобразията в изборния процес на Герб (купуване на гласове, даване кухи обещания, издигане на лица, за които се шепне, че мястото им е зад решетките, най-общо казано потъпкването на демократичните правила) се проявят и на тези избори. И затова... Крива баба се познава!
37
2
 
4
 
! Отговори
Леонсио преди 11 години
То, че е имало е имало. Ама Баковизъма утепА рибата!
36
2
 
4
 
! Отговори
асд преди 11 години
Казано с думи прости, те са крали, крадът и ще продължават да крадът, но най-хубавото е, че никой нищо не може да им направи. Независимо дали са ГЕРБ или БСП, който дойде на власт краде и не закача предишните, така както следващите няма да закачат него. Това е така нужното условие за да се нагушат с пари и да са спокойни за дните когато ще си ги харчат на спокойствие. А народа как не е грабнал пушките още, само това не мога да си обясня.
35
1
 
0
 
! Отговори
само от заглавието преди 11 години
не съм прочела нищо под заглавието...голямо прозрение. Добро утро!
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама защо трябва да се "открива америка". Да се вземе пример от страните, които са по-добре финансово и да се работи като тях за подобряване на народното благосъстояние.
33
6
 
5
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Не бъди неграмотен. Не подражавай на Бойко. Не бъди от ГЕРБ- бъди смислен. Не бъди Фидосова, а хармоничен. Бъди желязната лейди, а н е жената мъж- Цецка. Работи и обичай работата си, а не се влюбвай на на работнотното си място и така да прогресираш, нали, Лилянке?. Хвалели Цвъци!? Е, как пък никай не го порица? Или протестите бяха по принцип, а не конкретно? Парите, дето са изнесени, сигурно пак Станишев е виновен- Тиквуни няма общо, ама надали. Мозъчнато му кутия сигурно е по- гладка от трошляк
32
1
 
3
 
! Отговори
Ghingiz Hui преди 11 години
Защо не ходите да правите корупция в Китай???Тогава последните кадри от живота ви ще запечатат онова желязо от снимката по-горе...И като знаете а не казвате на съответните органи това не се ли считаше за "укриване на престъпление"???
31
2
 
4
 
! Отговори
perekly преди 11 години
До Обективен-Бракът, няма нищо общо със здраво семейство,а плоският данък пряко няма общо с подоходно облагане.На "Позитано" все стажанти ли сте?
30
5
 
4
 
! Отговори
човек преди 11 години
по - голяма дупка от гроб няма ...
29
10
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Семейното подоходно облагане отдавна трябваше да го има. Хубаво е, че поне БСП се сетиха за него, но семейното подоходно облагане няма смисъл при плосък данък. Една от положителните последици от семейното подоходно облагане е, че ще намалеят хората живеещи без брак и ще има повече и по-здрави семейства, евентуално и повече деца при българите.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според Global Financial Integrity За 10 години са изнесени незаконно от България 36 милиарда долара. Защо тук няма статия по въпроса Да пишат колко милиона е изнесъл Волен Сидеров и блщдолизците от Атака, колко са изнесли Костоваците има ли изнесени от Р. Овч. Има ли разлседване от прокуратурата и тя изобще самосезирала ли се е във връзка с информацията!!!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Семейното подоходно облагане е ялов кьорфишек защото хората вече не се женят и живеят на семейни начела. Така че то не ги хваща.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз го слушах дебата. Като попитаха БСП от къде ще дойдат парите за повишаване на пенсии и заплати и откриване на нови работни места те казаха че ще дойдат от намаляване на сивата икономика и контрабандата. Е тогава спрях да им вярвам на приказките. Още повече че казаха ДАНС НАП и полицията нямало да се занимават с далаверите в икономиката ами полицаите щели да ги пратят на село да ловят крадливите ***. Как тогава ще намалят контрабандата и сивата икономика? Тоест всички ще си крадем спокойно.