Няма да има вълна от гладни българи на Oстрова от 2014 г.

Калфин подари часовник на Фараж - да му напомня, че греши
Обновена: 20 апр 2013 17:20 | 20 апр 2013 13:30,
59
Няма да има вълна от гладни българи на Oстрова от 2014 г.
Снимка: Офис на Ивайло Калфин

Ивайло Калфин подари на британския политик Найджъл Фараж часовник, за да му напомня всяка минута, че не е прав с прогнозите си за вълна от гладни българи на британските острови след отпадането на ограниченията за работа на 1 януари 2014 г.

Двамата се срещнаха днес в София, където британската телевизия „Ченъл 4” снима филм за Фараж в навечерието на местните избори във Великобритания на 2 май.

„Електронният часовник е изобретен именно от български емигрант. Сложете го на бюрото си, за да ви напомня, че грешите с прогнозите, с които плашите съгражданите си. Българите нито са заплаха, нито ще изядат социалните помощи на британците”, каза Калфин на Фараж.

В интервюто под формата на разговор с Фараж Ивайло Калфин подчертава, че от 6 г. българите вече могат да пътуват, да живеят и да учат във Великобритания и че единственото, което ще се промени след 1 януари, е, че тези, които работят на черно, ще излязат на светло и ще почнат да правят вноски към британската социална система, а не да я ограбват, както твърди Фараж. След отварянето на трудовите пазари ще идват хора, които търсят работа, а не помощи.

По данни на британската статистика между 30 000 и 35 000 българи (2009 г.) живеят на Острова и всеки четвърти от тях е студент. От такси и за издръжка близо 5000-те български студенти внасят в британската хазна по 10 млн. евро годишно. На 600 британци, които нямат работа, един е българин. Калфин подчерта, че вероятността емигрантите да получат социални помощи е много по-малка, отколкото британските граждани.

Найджъл Фараж, лидер на Британската партия на независимостта и евродепутат, води кампания срещу отпадането на ограниченията за работа в ЕС за българи и румънци в края на годината. От трибуната на Европейския парламент той призова евроинституциите да прекратят политическите връзки със София и Букурещ, тъй като те са овладени от организираната престъпност. Фараж и Калфин влязоха в словесна схватка в Страсбург и през март, когато българският евродепутат заяви, че Великобритания не бива да допуска различно отношение към българите само заради тяхната националност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
EDRJAN преди 11 години
MAMKA IM... KAK SE PODIGRAVAT SAMO S OT4AQNIQ NI NAROD. NO ZA TOVA DA GI E SRAM POLITICITE
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да има вълна от гладни българи на Oстрова от 2014 г...Дотогава ще са измрели от глад или изгорели по площадите...
48
0
 
2
 
! Отговори
Лингвист преди 11 години
ФАРАШ-от Румънски. Използва се и в североизточна България-чуждица от румънски. Фараш е лопата с която се рине *** на животните,от тоалетните в двора,т.е. екскраменти на животни и хора!Може да се използва и за почистване на изгорели отпадъци на печки или за хвърляне на *** в печките!
47
1
 
3
 
! Отговори
Чандрагупта преди 11 години
Българи, върнете се у дома да изчистим Отечеството от комунистическите отпадъци и да си оправим държавата! Братя роми/***/джипси преселвайте се в обетованата земя Англия; там ще се впишете чудесно в пакистанското общество!
46
0
 
5
 
! Отговори
ицо преди 11 години
Ще има обаче,вълна от британски гейове към БГ.Новата гей дестинация на Европа.
45
1
 
3
 
! Отговори
ace преди 11 години
те и без това вече са доста оциганени...като се има предвид че почти половината от населението са имигранти от Африка, Азиа , Карибите, Бразилия... южна и източна Европа..
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще има вълна от високообразовани млади българи - цвета на обществото ! Мъчно ми е Много, но това е тяхно право
43
2
 
9
 
! Отговори
Кейн преди 11 години
Аз силно се надявам прогнозата на г-н Фараш да се сбъдне и всички хора,които имат български паспорт ,но се обиждат на българин да използват правото си на свободно движение и труд,в крайна сметка заради тези права заменихме социалните си държави със западни демокрации,румънците даже ги окъпаха с кръв,така че г-н Фараж да учи ромски езици и да не ги нарича джипси,че има БХК.А за часовника да внимава,когато се здрависва с новите поданици на кралицата.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заплатите ви вдигнаха ли се, намерихте ли си работа? Падна ли цената на тока?
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този Фараж е нагъл лъжец. Тук се оцелява много трудно, камо ли да се пести. Много е трудно, повярвайте. Българите с лош английски имат реален шанс единствено по автомивки и подобно, но там плащат по 25-30 паунда на ден. Повярвайте ми, най-чистосърдечно ви говоря. Отделно ще бъдете съкрушени от британското двуличие и студенина. България е рай пред това място въпреки разликата в цената на труда. Аз лично вече съм крайно разочарован и с удоволствие ще се върна ако намеря подходяща работа в България
40
0
 
6
 
! Отговори
до № 38 Коментор преди 11 години
Ето какво прочетох и копирах някъде: 14. Ръчният електронният часовник - изобретение на Петър Петров, българин. 15. Освен първият ръчен електронен часовник "Пулсар", Петър Петров изобретява и първият сърдечен безжичен монитор, който днес се използва в болниците в цял свят.А, вицът на Тодор Колев, мир на праха му, отдавна е остарял и не е за това място.
39
0
 
4
 
! Отговори
joro преди 11 години
6te ima vulna ot gladni bulgari v bulgaria i 6te pomete de 6to ima ds agenti
38
0
 
9
 
! Отговори
Ей,Параш! преди 11 години
Тоз Фараж конкретно кат' го гледам май е гей!Българите не са никакъв проблем за Обединеното кралство!Я идете да видите кво става по UK-половината Гърция,Испания и Италия са вече там!Тъй че драги ми Фараж недей ми говори врели-некипели!Между другото Фараж се римува идеално с ПАРАШ!(Параш на руски/жаргонно/ значи ***)
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da Se Prigotviat Angli4anite idvat Ispantsi,Italiantsi!!! v tezi krizisni vremena vijdat edinstvenno SPASENIE V tiax I Germania
36
0
 
13
 
! Отговори
Емигрант преди 11 години
Познавам стотици Българи живеещи на Острова,които отговорно си плащат таксите към UK,неизбежно си плащат квартирите,транспорта.Тези хора са достойни граждани на Европа и то от десетки години.Внасят чинно своя дан в Британската икономика,даже не смеят да си върнат таксите на 100%,които им се полагат по закон и все оставят по някоя хилядарка за Кралицата-HMQEII.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Normalno e te nikoga ne sa ni obi4ali i nqma da ni obi4at.No da ne zabravqt 4e ot rasizma si samo she gubqt.Bulgariq moje da jivurkame bedni4ko no vseki den da ni e spokoino e bez drebna poraziika ne stava ama mir da e.A na england-Duhai te go
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вълната ще е от сити роми.
33
3
 
2
 
! Отговори
Коментор преди 11 години
Ако часовникът е български/вече няма производство, но може да е останал някъде/, къде му е куфарът с батериите? Ако е съветски/партията на Калфин има връзки с Русия/, къде е куфарчето с кодовете за достъп? Ако е друг, защо смята, че ще му напомня за българите?
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Касим Дал го държат на каишка", защото бил разкрит при опит да внесе в България големи количества стрелково оръжие и експлозиви К4. Скандалното разкритие направиха в студиото на Нова телевизия лидери на Легия Антимафия". Те предадоха папка с документи на водещия Сашо Диков, който не можа да реагира адекватно. Искаше сензация, ето ти бомба", заяви Григор Здравков. Той е категоричен, че имало разработка на службите.Според Легия "Антимафия" опитът за оръжеен внос е бил направен малко преди атентата на летище Сарафово".
31
0
 
7
 
! Отговори
не гладни, а... преди 11 години
освирепели тълпи от глад ще залеят Англия от тук !