ГЕРБ aтакува вота, внесе 3 жалби за касиране в КС

Партията вкара и жалбите на РЗС и НФСБ
Обновена: 22 май 2013 17:50 | 22 май 2013 17:50, Камелия Цветанова
230
ГЕРБ aтакува вота, внесе 3 жалби за касиране в КС
В 16,30 ч. депутати от ГЕРБ внесоха жалбите в КС. Снимка: Булфото

Депутати от ГЕБР внесоха три искания за касиране на изборите на 12 май в Конституционния съд.

При внасянето стана ясно, че вместо една - само жалбата на ГЕРБ за касиране на вота заради нарушения в деня за размисъл, депутатите са внесли искане за касиране и от името на РЗС и НФСБ.

Депутатът Красимир Ципов обясни, че в папките, внесени в КС, има описани много нарушения.

Те се отнасят не само за деня на размисъл, когато гръмна скандалът с намерените в склад в Костинброд 350 000 бюлетини, но и за самия изборен ден.

Още по темата
Става дума за нарушения както в страната, така и в секциите в чужбина. РЗС оспорва резултатите от секциите в Турция, а НФСБ иска касиране заради драстични нарушения в районните комисии.

Приложили сме и доказателства за тези съществени нарушения, обясни Ципов.

Жалбата на ГЕРБ е подписана от 96 представители на партията в НС от общо 97. Единственият, който не я е подписал, е Александър Ненков, за да няма съмнения за конфликт на интереси, защото е син на конституционния съдия Румен Ненков.
 
КС трябва да се произнесе винаги когато е сезиран, това не пречи държавата да се развива, каза Ципов в отговор на въпроса дали не е по-добре да се върви към работещо правителство, а не към нови избори предвид ситуацията в
страната. Той заяви, че ГЕРБ не оказва натиск върху КС.

Други са представителите на политически субекти, които са оказвали, оказват и ще продължат да оказват натиск върху КС, допълни Ципов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: ГЕРБКСкасиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб искат касиране на изборите,защото това е тяхно право.Щом имат куража- да действат.Аз съм за куражлиите.Не харесвам никоя партия в парламента.Разни лобита си менкат разни политици и ни намигат подигравателно"мижайте ,за да ви лажем"
84
5
 
9
 
! Отговори
Патиланец преди 10 години
До Анонимен 102Не знам дали става въпрос за манипулирани събрани оттук-оттам хора, по-скоро си мисля, че става въпрос за единна и силна парламентарна партия, на която вече лекинко и писна в момента в който някой се събуди и види, че е забравил вечерта да си купи цигари и му е тегаво, че кафенцето горчи без цигарка...за това да са виновни ГЕРБ. Почетете малко новини и от Европа - ГЕРБ ли са виновни за все още влачещата се там криза и последици от нея? Във Франция в момента са социалисти...ама!?
83
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само забележете 92 от ГЕРБ са се подписали за касиране на изборите, а по принцип са необходими 48 депутати. Това какво говори, това е една партия от хора събрани от тук от там, манипулирани и обсебени от техния вожд и ще правят ,каквото им нареди. Това са безпринципни хора, дошли единствено и само да са във властта и парламента. И понякога се чудя тези хора нямат ли собствено мнение, само и само да си в парламента си склонен, да се съюзиш с хора с престъпно мислене и вероятно с обвинения.
82
9
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ преди 10 години
обвинява БСП, ДПС и АТАКА, че се поддържат, а защо ГЕРБ внася жалбите на РЗС и НФСБ- пак за същото?
81
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако бяха спечелили с мнозинство изобщо нямаше да искат касиране дори при евентуални изборни нарушения. Ако си мислят, че на предните избори нямаше нарушения, здраво се лъжат. Сега все ще си намират причина да не признават изборите докато най- накрая не спечелят с по- голяма преднина.
80
5
 
14
 
! Отговори
АРЕ... преди 10 години
Вече ми е през оня работа кой ще управлява,ама да почва някой,защото държавата вече 4 месеца не работи и скоро това нещо ще почне да се отразява.Навсякъде е криза,а ние чакаме политиците да се наиграят на техните игрички.Герб няма да има мнозинство,Бсп и Дпс също.Атака ще чака до последно да види от кого ще се облажи най-много и накрая като почне да им пада рейтингът ще кажат,че не искат да участват в престъпно управление и следват предсрочни избори.Или да работят или веднага да се махат всички!
79
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герерасти в атака! Дон Бооко - Банкянсият плъх отвръща на удара!
78
6
 
12
 
! Отговори
един преди 10 години
без гуша няма на тая снимка баси!
77
20
 
15
 
! Отговори
Бг преди 10 години
Тоя престъпник Борисоф само ме рекетираше. Мой колеги бизнесмени затвориха защото Бойко каза така. 70 за мен 30 за теб. Ако искаш. Държавен рекет!
76
13
 
7
 
! Отговори
Перушан преди 10 години
имам чувствата,че ни се и подиграват вече.а нека Бойко си бръкне в джоба и плати изборите, а ако не ,то поне отопрението на тези,които ще ги платят.
75
2
 
10
 
! Отговори
Патиланец преди 10 години
До msimovСимов, за лишия материал е прав. Няма друго обяснение за изцепките вчера, както и днес...на Манолова явно ше и идва или й е дошло вече и не се трае. Айде тя минава метър и белким след некой друг ден ше кротне, ама май Сидера и Памперс нема го оправи...ако, че са качествени.
74
15
 
9
 
! Отговори
Йоца преди 10 години
Борисов, идвам скоро да си оправим сметките. *** излезе, непрекъснато ми искаше пара, а те изметоха като долен ***.
73
3
 
13
 
! Отговори
Ali Baba преди 10 години
До msimov Пробвайте с нови избори и ще разберете кой ще спечели. Или треперите от страх.
72
4
 
13
 
! Отговори
ДО МИШОКОВ ОТ БСП преди 10 години
До АнонименМой приятел полицай гласува за БСП докато пази избирателната секция. После на протокола поглежда и не вижда нито един глас за БСП, само за ГЕРБ. Въпросът е - къде е отишъл гласът му?ЕЛЕМЕНТАРНО МИШОКОВ! ЗА НЕГОВАТА СИ ПАРТИЯ! ВАЖНОТО Е ЧЕ ТИ Е ВЗЕЛ ПАРИТЕ, БРАВО! ПОЛИЦАИТЕ И ПРОКУРОРИТЕ ВИЕ ОТ БСП ГИ ИЗУЧИХТЕ!
71
10
 
9
 
! Отговори
Не можах да разбера преди 10 години
Не можах да разбера. "герб-Буда" били искали да ги кастрират? Или били искали да касират изборите?
70
6
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 10 години
Цацаров да си спомни за Масларова и Р. Овч... - а не да се прави на интересен...
69
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плачкат ли плачкат герберите. Искате власта на всяка цена. Защо сега не сте арогантни, защо Цецко и Боцко не се държат сякаш България е тяхна. Най големите ревачи сте бе. 4г друг ви беше виновен и продължавате. *** сте. Сега пускате жалбички, а отношението към вас подло*и гнусни било лошо. Вие как се държахте бе? Нагли не*астници такива. Хората не ви искат. България не ви иска. Вие сте най голямото зло което се е случвало на БГ. Има нов държавен приоритет и той е Никога Повече ГЕРБ!
68
2
 
10
 
! Отговори
Патиланец преди 10 години
До ставриИ нещо, което ми текна ей така от нищото...ако имаше цензура и липса на свобода на словото - щеше ли Сидеров да е това което е? Той освен да "казва" друго в живота си не е правил и не мисли да прави, за да си няма излишни отговорности. :)
67
4
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 10 години
Дудукът отправил искане към Премиерът подобно на онова на Слави Трифонов преди 4 години... - разбира се, че му било отказано и той веднага обърнал палачинката...
66
1
 
9
 
! Отговори
Патиланец преди 10 години
До ставриАко имаше цензура и заприщване на свободата на словото, щяхме ли от години да сме свидетели на непотвърдени и неграмотно написани новини и щяхме ли да се храним до 9-то коляно из форуми и коментари, пък и за екзотика да храним и родата на всичко що мърда на телевизора, било то политик или музикант? Мне. :) Няма свобода на словото има скъпо ефирно време...т.е., ако ми платиш ше калям...ако не ми платиш, пак ше калям...ама теб. :) Тъжно е, но е повече смешно...