Мандат даден, мандат върнат!

Борисов си изреди министрите и веднага предаде щафетата на БСП
Обновена: 23 май 2013 14:17 | 23 май 2013 13:30, Камелия Цветанова
375
Мандат даден, мандат върнат!
Бойко Борисов при президента Плевнелиев. Снимка: БТА

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов върна мандата за съставяне на кабинет почти веднага след като го получи от президента Росен Плевнелиев.

Преди това Борисов само изреди министрите от кабинета, който би предложил, ако имаше необходимата подкрепа в парламента.

Плевнелиев посочи, че още днес ще връчи мандат на втората политическа сила - БСП. Това ще стане от 15.30 часа на "Дондуков" 2.

Такъв тежък тумор от тази тройна коалиция ще се развие в тялото на държавата, та нека след това сами да се сърдим на себе си, че сме го допуснали, предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов веднага след като върна получения от президента мандат.

Все пак, както обеща, Борисов представи евентуалния кабинет, който можеше да управлява, ако не беше върнал мандата.

Очаквано лично той щеше да е премиер за втори път. В потенциалното правителство влизат още 90 на сто от старите му министри.

За вицепремиер и регионален министър той пак посочи Лиляна Павлова. Томислав Дончев - за вицепремиер и министър по еврофондовете, Владислав Горанов - за финансов министър, Делян Добрев - на икономиката и туризма, Веселин Вучков на вътрешните работи, Аню Ангелов - на отбраната, Стефан Воденичаров - на образованието, Десислава Атанасова - на здравеопазването, Ивелина Василева - на екологията, Десислава Танева - на земеделието, Свилен Нейков на спорта.

В правителството на Борисов за министър на енергетиката е предложен  Димитър Главчев, за министър на транспорта - Ивайло Московски,  за министър на електронното управление - Доброслав Димитров, за социален министър - Тотю Младенов и за министър на културата - Вежди Рашидов.

Борисов коментира, че е длъжен да представи правителство, въпреки че то няма да управлява, заради избирателите, които са гласували за неговата партия.

„Така както преди 4 години ГЕРБ дойде на власт, така и сега българските избиратели пожелаха да ни изберат за първа политическа сила.

Обещахме на избирателите си да не влизаме в безпринципни коалиции и единственият шанс да направим правителство беше с „Атака”, която обаче седи на европейския химн и нарича посланиците на европейските ни партньори „дебелобузи чичковци”, а ние се надяваме да получим 24 милиарда от ЕС”, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Срам е за лидера на европейките социалисти, за Лютви Местан, да влизат в задкулисни коалиции и чрез трикове и игри да създават правителство", смята бившият премиер. Той припомни, че когато се отказа от властта и подаде оставка, призна грешките, които е допуснал, и на първо място е посочил горделивостта.

Те бяха горделиви, знаейки за тази уйдурма, която направиха с „Атака”, и дори не ни се обадиха да ни поздравят като първа политическа сила. Да бяха казали: Дайте ни един депутат, аз лично щях да го направя, аз щях да им гласувам един глас, само да не се излагаме в Европа, защото всички посланици се изнизаха от парламента, когато депутатите на „Атака” седнаха на европейския химн. Това е срам за Станишев и Местан”,  отсече още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
3
 
5
 
! Отговори
русеборн преди 10 години
Ей интригант! Ще подкупваш депутатите на АТАКА? Сега те са там където си и ти! Браво на Волен че те ритна в мутренския ***! Какво ти помогхна сега предателството спрямо АТАКА?
298
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИванБате ти Бойко е на път за затвора...
297
1
 
5
 
! Отговори
marin R преди 10 години
Обещахме на избирателите си да не влизаме в безпринципни коалиции и единственият шанс да направим правителство беше с Атака, която обаче седи на европейския химн и нарича посланиците на европейските ни партньори дебелобузи чичковци, а ние се надяваме да получим 24 милиарда от ЕС, обясни лидерът нa GERB,,,Ей, европеецо, крадци са тези ЕС-маймуни, на това Те и научиха. Само Волен и АТАКА. Тези милиарди за които говориш са дошли пак от БГ-народа а се връщат във вашите джобове...
296
3
 
9
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Бате Бойко президент,президент!
295
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До песимистда,за съжаление си много прав.
294
3
 
6
 
! Отговори
USA преди 10 години
Да Ви е честито! Пак комунистие и турците ще измислят всякакви далавери, заменки и така нататък. От друга страна престъпноста ще се вихри и на никой няма да му пука. Европа ще спре фондовете както беше при Станишев и България ще процафти! Слава Богу че аз и семейството ми сме на 10 000 километра от това недоразумение наречено българска държава. Сега всички ще сърбате супата на най-идиотскят парламент и правителство от 1989 година насам. Съжелявам Вие си го искате да е така.Поздрави от USA
293
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 318 "Е кат е толкова отговорен Буда кво му пречи да нареди десетина гейберуги да гласуват за Орешарски, та да не се срами БГ-то"ДА ДА...ТА КАТО СЕ *** СТАНИШЕВ ДА СЕ ЗАБЪРСВА С ТЯХ...!!!
292
3
 
4
 
! Отговори
цру преди 10 години
до 321 - "най после се отървахме от това недоразумение наречено -Герб и Бойко тиквата"Чудничко - и се натресахме на сер-гей и на местан, а волен ще държи камшика та да мърдаме от време на време да им правим кеф...*** народ, проста държава. Не разбрахте ли че 9.9.45 се връща....а времето за всички изтича. Живота ми мина в чакане и сега хайде отначало...Дано се провалите долни ***.
291
1
 
7
 
! Отговори
цру преди 10 години
До Анонимени се натресахме на сер-гей и на местан, а волен ще държи камшика та да мърдаме от време на време да им правим кеф...*** народ, проста държава. Не разбрахте ли че 9.9.45 се връща....а времето за всички изтича. Живота ми мина в чакане и сега хайде отначало...Дано се провалите долни ***.
290
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СТАРА ЗАГОРАЗабрави да допълниш .....ПРОСТИ ДЕПУТАТИ И УПРАВНИЦИ....каквото ни предложиха...това и избрахме...че то един читав няма
289
7
 
6
 
! Отговори
bojinkata преди 10 години
Бойко тиквата РЕВЕ. Излиза с насълзени очи. ***!!!!
288
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SEGA SHTE GUSHNAT 20 MILQRDA ZA AEC BELENE.I MALUMNICITE GLASUVALI ZA BSP I DPS SHTE GI VRASHTAT CIAL JIVOT.TA DAJE I DECATA IM SHTE VRASHTAT.MALUMNICI PROSTI.NIKOGA NQMA DA SE PRIBERA V BG.TEZI KOITO SA TAM DA MY MISLQT
287
5
 
2
 
! Отговори
айше преди 10 години
Искаме МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО ОТ ДЕПИСЕ
286
3
 
7
 
! Отговори
Ottoman преди 10 години
Abe kakva troyna koliciq. Ne iskame veche DPS - glasuvahme masovo za GEBR i sega mi govorite za Troyna koaliciq GRB+BSP+DPS.Bahti darjavata !
285
2
 
10
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Потъваме като Титаник
284
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До песимистТия пари не са на ЕС, а са наши пари и вместо да ги даваме за социални програми, европа ги взема от нас и ги дава на измислени пирамиди - някакви "природо защитници" например. Какво значи в тая криза да се дава по 5 лева за храна на едно куче в приют и само 3 лева за храна на бездомен човекКрадливи европейциДобре че Атака е седяла на химна на ЕС.ЕС трябва да знае, че тук Хората гладуват и да не ги изъжда, като отидат на запад за да се молят за една коричка хляб
283
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимени дойде най- голямото недоразумение БСП-ДПС-АТАКА
282
10
 
12
 
! Отговори
Справедлив преди 10 години
Честита тройна коалиция (ГЕРБ-БСП-ДПС)
281
27
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
най после се отървахме от това недоразумение наречено -Герб и Бойко тиквата
280
15
 
19
 
! Отговори
песимист преди 10 години
Забравете за европейските пари! Никой не е луд да дава пари на комунисти, етническа партия или националисти.