Социолог: Вотът – неизбежен, но сега не му е времето

Юрий Асланов зове ГЕРБ да не притискат правителството
12 юли 2013 22:02,
59
Социолог: Вотът – неизбежен, но сега не му е времето
Не смятам, че е редно парламентът да работи под натиск и да му се налагат решения от улицата, каза Юрий Асланов. Снимка: Булфото

Шефът агенция АФИС, социологът Юрий Асланов, твърди, че предсрочните избори са неизбежни, но въпросът е кога да се направят.

"При избори сега, както се иска от протестиращите, резултатът е предизвестен – в парламента ще влязат само три партии и едва ли това е, което те искат да постигнат", смята той.

Според него сега е напълно безсмислено да се проведе предсрочен вот, важното сега било парламентът и правителството да бъдат оставени да свършат няколко неотложни неща и промени в закони.

"Протестиращите, а и отсъстващата от парламента опозиция в лицето на ГЕРБ заявяват – направете тези и тези промени в Изборния кодекс и си отивайте!

Лидерите на ГЕРБ казват, че ще влязат в парламента само ако се обсъждат промените в Изборния кодекс. Добре, ами ако другите излязат – какво правим. Странно, че няма никакво доверие в парламента, а от него се изисква да направи промяната. Логиката се къса. Не смятам, че е редно парламентът да работи под натиск и да му се налагат решения от улицата.

Ако някой е на мнение, че улицата представлява мнението на мнозинството от народа, най-лесният начин да проверим дали това е така е като отидем на избори. Непризнаването на изборните резултати от страна на отделни групи граждани няма да ни отведе до никъде", твърди Юрий Асланов.

По думите му ролята на Волен Сидеров е силно преувеличена, както и опасността от неговата партия.

"Много по-опасно е партия като "Атака" да е извън парламента. Нито Волен, нито "Атака" са фашисти, както ги наричат. Част от реториката на някои от лидерите им съдържа ксенофобски окраски, но в основата си тяхната платформа е социална и радикално лява. Посланията им се ползват с подкрепата на широк кръг от граждани", настоя Асланов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
СС преди 10 години
Червен "социолог" с турско име Асланов (Лъвов на български) - продажна ***, служеща на мафията за трохички!И вие сте за изриване като господарите ви. ОСТАВКА!!!
52
3
 
0
 
! Отговори
бойко не борисов преди 10 години
Според дребния буржоа Владимир Улянов идеите стават движеща сила когато овладеят масите.Протестиращите пред Народното Събрание дребни буржоа са овладели масите на ХЕПИ,ЧИКЪН ГРУП, Бързо хранине и две квартални шкембеджийници.Така, че на бунт дами и господа! Маси много!!Дерзайте. PS До Гробар: На тая жега е доре в мазолей,работи климатик.Само сметките за тока да не са януарски и февруарски.Пък ако има студена бира и топли кебапчета лягам веднага.Дано мавзолея е старо строителство!
51
0
 
2
 
! Отговори
Гробар преди 10 години
До бойко не борисовКато ти гледам писанията, май ти е време и ти да легнаш в някой мавзолей на глупостта.
50
4
 
1
 
! Отговори
бойко не борисов преди 10 години
Госпожи и господа протестиращи дребни буржоа ПРОТЕСТ ДО ДУПКА, до последната дупка на жълтите павета!!! Аз искам да съм един от вас, помогнете ми! Продавам знаменца-10 лева парчето, бира за лев топлата, 2 лева студената, кебапчета студени-50стотинки, топли левче. Колкото повиче протестирате толкова повече нашего брата се доближава до вашия жизнен стандарт. За това протест до дупка!Искрино ваш търговецът от Храма!
49
2
 
1
 
! Отговори
До ончо преди 10 години
Няма НИКАКВО значение какво ще е следващото правителство, стига да работи прозрачно, за народа, а не за мафията и олигарсите!!! -------------------------------------Как протестиращите могат да гарантират това? Особено отчитайки че нямат никаква идея КАК и КОЙ трябва да управлява, за това питам. Понеже така звучи че, като че ли само протестиращите искат да няма олигархия, мафиоти и ояли се бивши комунисти (а то не е така).
48
7
 
2
 
! Отговори
бойко не борисов преди 10 години
Според една мумия лежаща в мавзолей, ситуацията е революционна когато управляващите не могат по старому, а управляваните не искат да живеят по старому.Февруарските протести бяха чисто леви, но хората си нямаха хегемон който да ги води.Управляващите олигарси изманеврираха и направиха избори за да запушат устите им. Лятните протести са на дребната буржоазия, тайно спонсорирани от същите другари олигарси. Чрез протеста се търси реванш за поразклатените позиции. Нищо ново под слънцето!
47
0
 
3
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
До 51Я ми поясни, кого визираш, че е мързелив и крадлив, за социолога в статията ли става въпрос?
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До NIKO11111-ЕДИН ЧОВЕК КОЛКОТО Е ПО МЪРЗЕЛИВ ,ТОЛКОВА ПО ВЕЧЕ Е КРАДЛИВ И ВСЕ СИ МИСЛИ ,ЧЕ ГО КРАДАТ ИЛИ СА ГО УКРАЛИ.ТАКИВА СА И ОЛИГАРСИТЕ.
45
4
 
4
 
! Отговори
Croki_Gena преди 10 години
до 47 - чети бе *** - стига да можеш - признаха си че не е вярно - асланов е бил на 26г. когато искаха да го изкарат че е бил осиновен .... ама вие освен винету друго не четете....между другото, питай тиквата знае ли че има и втори и трети том на винету, или е чел само първия
44
3
 
12
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Аз пък мисля другарю Асланов, че е време такива и подобни на теб самодоволни социолози щедро заплатени през годините с откраднати от нас пари да се оттеглите и да бъдете съдени, за това че през годините водехте черна пропаганда и опорочихте и вие включително, целия държавен ред в България и обезсмислихте нейното свобдно развитие. А не да стоите и да ни давате акъл пак какво трябвало да правим.
43
4
 
11
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Мястото на динозаврите е в музея, червен дядка.Стига вече Джурасик парк!
42
5
 
15
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Конфликт на интереси - некръвен брат на Станишев прави анализи и казва до кога да управлява.
41
6
 
16
 
! Отговори
буба лази преди 10 години
..................... Анонимен преди 30 минути До bulemanda"Сталин-слънцето" "Нашият лидер" (Аз, АЗ, АЗ...) го изметоха през февруари.............И ГО ЗАМЕНИХМЕ С ТРИ АЛЧНИ КРЪГЛИ НУЛИ И ЕДНА КУКЛА НА КОНЦИТЕ НА ЧЕРЕПА! ДАЖЕ ЯНАКИ СТОИЛОВ КАЗА, ЧЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ ПО-АЛЧНА ОЛИГАРХИЯ. С ДРУГИ ДУМИ СЕГАШНАТА Я ИМА И Е АЛЧНА. ЧЕСТИТО!
40
8
 
22
 
! Отговори
петър преди 10 години
Точно сега е времето. Колкото по-рано , толкоз по-добре.Този не вижда ли , че тези всеки ден се окопават, назначават си тяхни хора на възлови места, подписват се неблагоприятни договори за страната.Искали да теглят кредит от 2 млд. евро , които да си разпределят.Кой ще ги плаща после?
39
9
 
22
 
! Отговори
Боб преди 10 години
Този *** защо не се огледа какво става и тогава да говори. Не вижда ли, че тези ще направят такива поразии, които години след това няма да могат да се оправят. Не може партия като турската, която е взела 5 процента от вота на хората са получи такава огромна власт. Тази цялата партия работи за един човек. Това значи цялата държава да е подчинена на един, който е никакъв. Не виждате ли какво става. А този *** отдавна трябваше да се скрие в миша дупка.
38
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените шамани пак започнаха да изпълзяват от дупките.
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам откъде и как за започна,но след като прочетох доста постове през последните седмици на висок глас казвам ОСТАВКА-на всички избрани и назначени до момента.НЕДОВОЛЕН съм-от всички и всичко,най вече от тъщата и дъщеря и и по- малко от себе си.НЯМАМ ДОВЕРИЕ-на всички предишни,сегашни и бъдещи управници.ИСКАМ:КОРЕННА ПРОМЯНА на всичко без значение какво;НОВ МОРАЛ-във всичко и всички,стария е демоде,тъй че да не се дразня;НОВ ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР-както щете го разбирайте,но да ми е гот;ИЗБОРИ СЕГА И ВЕДНАГА-докато не получа отлична представителност на всякъде и във всичко.Спирам за сега с иска
36
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До bulemanda"Сталин-слънцето" "Нашият лидер" (Аз, АЗ, АЗ...) го изметоха през февруари.
35
8
 
20
 
! Отговори
ончо преди 10 години
Едни избори винаги са навреме!!!Няма НИКАКВО значение какво ще е следващото правителство, стига да работи прозрачно, за народа, а не за мафията и олигарсите!!!
34
6
 
27
 
! Отговори
милина преди 10 години
Социолог: Вотът неизбежен, но сега не му е времето..................Гражданин: Отивате си, ама не искате!!!!!